Η Volkswagen χορηγός του Zumbathon

By  |  0 Comments
  • Η Kosmocar-Volkswagen ήταν χορηγός του Zumbathon, της ετήσιας εκδήλωσης που διοργανώνει η  Γέφυρα Ζωής με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του έργου της
  • Στην εφετινή εκδήλωση παρευρέθηκε και έδωσε το ρυθμό σε περισσότερους από 2.000 συμμετέχοντες ο ίδιος ο εμπνευστής του Zumba Fitness, o Κολομβιανός Beto Perez

Η Kosmocar-Volkswagen, για άλλη μια φορά στάθηκε αρωγός στην ετήσια εκδήλωση που διοργανώνει η Γέφυρα Ζωής, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διατηρεί έναν εθελοντικό πολυχώρο δημιουργίας και έκφρασης παιδιών και νέων με αναπηρία. Το Zumbathon, όπως αποκαλείται αυτή η εκδήλωση της Γέφυρας Ζωής, έχει τη μορφή ενός μαζικού happening χορού, με στόχο να συγκεντρώσει οικονομικούς πόρους για τη συνέχιση του έργου της. Και ο χορός δεν είναι άλλος από το Zumba Fitness (www.zumba.com), που συνδυάζει άσκηση με χορό, σε ένα. Με τη διαφορά ότι εφέτος, στην ετήσια εκδήλωση παρευρέθηκε – και έδωσε το ρυθμό – και ο ίδιος ο εμπνευστής του Zumba Fitness, ο Beto Perez!

Ο Κολομβιανός Perez δημιούργησε το Ζumba Fitness στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και  μέσα σε λιγότερο από 20 χρόνια κατάφερε να στήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο με εκπαιδευτές Zumba, σε πάνω από 185 χώρες, με περισσότερα από 5 εκατομμύρια άτομα καθημερινά να λικνίζονται στο ρυθμό των χορογραφιών του. Μία από τις ειδικεύσεις που μπορεί να αποκτήσει ένας εκπαιδευτής Zumba είναι και το Zumba Gold, μια ειδική πιστοποίηση για να μπορεί να διδάξει σε άτομα με αναπηρία.

Το Σάββατο που μας πέρασε, στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, στο ΟΑΚΑ, μαζεύτηκαν περισσότεροι από 2.000 λάτρεις του Zumba. Είχαν τη μοναδική ευκαιρία, για περισσότερες από 5 ώρες, να λικνιστούν στη μουσική του αγαπημένου τους χορού, με τον ίδιο τον «ιδρυτή» του Zumba επί σκηνής! Παράλληλα, κάθε συμμετέχων με το κόστος εισιτηρίου συνεισέφερε στο συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε και το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά το έργο της Γέφυρας Ζωής.

Για τις ανάγκες της εκδήλωσης, η Kosmocar-Volkswagen είχε διαθέσει ένα στόλο από αυτοκίνητα, για τη μετακίνηση του Beto Perez και των συνεργατών του, ενώ αρκετοί εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να χορέψουν Zumba με το διάσημο Λατινοαμερικάνο εμπνευστή του χορού.

Η Γέφυρα Ζωής (www.gefirazois.gr) είναι ένας απογευματινός εθελοντικός πολυχώρος δημιουργίας και έκφρασης παιδιών και νέων με αναπηρία, που «αγκαλιάζει τη μαγεία… του να είσαι διαφορετικός».

Ιδρύθηκε το 2012 από γονείς παιδιών με αναπηρία ως ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός για τη στήριξη και τη δημιουργική απασχόληση Α.μεΑ., μέσω επιτυχημένων πρωτότυπων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων.

Μία από αυτές τις δράσεις είναι και η ομάδα «Zumba Gold», όπου άτομα με νοητική στέρηση, αυτισμό και σύνδρομο Down μπορούν να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, χορεύοντας σε λατινοαμερικάνικους ρυθμούς!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.