Λαγός από τα παλιά! (video)

By  |  0 Comments

Ο απολογισμός του Κρεμασμένου Λαγού από τον Μιχάλη Μουζούκη:

Ο 3ος Κρεμασμένος ή κατά πολλούς Κρεμαστός Λαγός του 21ου αιώνα πέρασε στην ιστορία. Δεν είχαμε τις 121 συμμετοχές του 2016 ή τις 102 του 2017, αλλα και οι  φετεινές 95 συνιστούν ρεκόρ συμμετοχών στο χώρο του regularity και μάλιστα σε μιά χρονιά που το ιστορικό αυτοκίνητο ζει ένα δράμα.

Τι είναι όμως αυτός ο περιβόητος Κρ. Λαγός; Η Ανάβαση Βούλας έγινε για λίγες χρονιές την δεκαετία του 70 και δεν ήταν και η σπουδαιότερη ανάβαση της εποχής της. Όμως ήταν από τις λίγες αναβάσεις που διεξάγονταν εντός αστικού ιστού και σε συνδυασμό  με τις δύο πανέμορφες φουρκέτες και τη μοναδική θέα στο Σαρωνικό, πέρασε στη σφαίρα του θρύλου. Δυστυχώς η οικοδομική άνθηση της περιοχής οδήγησε στην κατάργηση αυτής της ανάβασης.
Το 2016 μετά από παραινέσεις βετεράνων αγωνιζόμενων φίλων του ΣΙΣΑ (σε ευχαριστούμε Νικηφόρε) αποφασίσαμε να αναβιώσουμε τον Κρ. Λαγό με τη μορφή Rally Sprint Regularity, έναν αγώνα ήπιο στα δασικά & αστικά κομμάτια και σβέλτο στις στροφές και τις φουρκέτες. Βρήκαμε δρόμο που ενώνει το παλιό ραντάρ με το πίσω μέρος του Πανοράματος, πήραμε τις απαραίτητες άδειες από το δασαρχείο και με την αμέριστη υποστήριξη της τοπικής ομάδας πυροπροστασίας, της Ελληνικής Αστυνομίας (της τροχαίας Ελληνικού), του Δήμου (ευχαριστούμε Νίκο & Αργύρη) και του Δημάρχου, Γρηγόρη Κωνσταντέλου αναβιώσαμε την ιστορικότερη ανάβαση της νότιας Αττικής.

Πάμε στο 2018 λοιπόν. Αποφασίσαμε ότι ο Κρ. Λαγός δεν πρέπει να είναι μια απλή εκδήλωση regularity αλλά ότι θα έπρεπε να δώσουμε μια πανηγυρική νότα.  Καλέσαμε βετεράνους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Σ’ευχαριστούμε Παντελή & Στρατή! Φέραμε ιδιαίτερα αυτοκίνητα εκτός συναγωνισμού στην κατηγορία Legend. Μας τίμησαν 3 αυτοκίνητα που συμμετείχαν στο ράλλυ της Hero. Τους βοηθήσαμε πριν την εκκίνηση του Classic Marathon και μας το ανταπέδωσαν.  

Κλείσαμε, όπως και το 2017, την οδό Ζακύνθου και την κάναμε pit. Στις 7 το πρωί βάλαμε νούμερα στη θέση στάθμευσης για κάθε συμμετέχοντα. Τηρήθηκε η απόλυτη τάξη. Βάλαμε αψίδα εκκίνησης (ευχαριστούμε Γιώργο & Κώστα), μικροφωνική με 2 ομιλητές που έκαναν άψογη & διασκεδαστική δουλειά (μπράβο Βασίλη & Τάκη), βάλαμε Pitmaster  (εύγε Αργύρη) και υπεύθυνο εκκινήσεων έναν απο τους καλύτερους αλυτάρχες της Ελλάδας, τον Νίκο Κόγια.
Βάλαμε στο γεφυράκι τον Μάκη να ανακόπτει τους επισκέπτες και 5 εθελοντές «δρομείς» (Ιάσων, Μανώλης, Μάνος, Κώστας & Κουνέλια) να τους συνοδεύουν προς το νεκροταφείο και το βουνό. Ο δρόμος δεν έκλεισε ούτε ένα λεπτό, όλοι οι επισκέπτες ανέβηκαν με ασφάλεια και χωρίς καθυστερήσεις, δεν κατέβηκε την ώρα του αγώνα ούτε ένα όχημα ανάποδα και παρ’όλα αυτά είχες τη σιγουριά ότι τρέχεις σε κλειστή διαδρομή! Ο Δήμος 3Β μας διέθεσε και πουλμανάκι για την άνετη και δωρεάν μεταφορά των θεατών.

Κριτές και χρονομέτρες ακούραστοι! Σε ευχαριστούμε Τάνια Θεοχαρίδου με τη φίλη σου, Νίκο Χωριανόπουλε, Μαθιόπουλε, γιέ Τούμπανη, Πολύζε, Αντώνη Μπουκαούρη με το φίλο σου, πατέρα  & μητέρα Τούμπανη, Χάρη Θεοδοσίου με τη γυναίκα σου και Θωμά! Ας με συγχωρέσει όποιος τον ξεχνάω! 30 άτομα οργάνωση είναι αυτά!

Τα 3 σκέλη έγιναν ομαλά και χωρίς καθυστερήσεις χάρη στον ακούραστο Αλυτάρχη, Κώστα Χωριανόπουλο. Μας έκανε και ο «Μεγάλος» το χατήρι και τη γλιτώσαμε τη βροχή παρά τις δυσμενείς προβλέψεις.

Το νέο σύστημα χρονομέτρησης δούλεψε άψογα. Το μάθαμε επιτέλους και το στήσαμε σωστά. Στη ρύθμιση των μηχανημάτων και στο κατέβασμα βοήθησε ο Κωνσταντίνος, ο γιος μου. Η ακούραστη και ψύχραιμη Νάσια, εκτός ότι το πρωί παρέδιδε νούμερα και σένσορες, έβγαλε τα αποτελέσματα γρήγορα και χωρίς λάθη. Για μένα δεν θα μιλήσω, γιατί ένας «μαέστρος» δεν αξίζει τίποτα χωρίς την ορχήστρα του. 

Δεν θα σταθώ στο αγωνιστικό κομμάτι, απλά συγχαρητήρια σε Βαξεβανίδη, γιό Μητρόπουλο, Λάγγα και στους συνοδηγούς τους. Θέλω από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά που δίνουν ένα αισιόδοξο χρώμα και στον ΣΙΣΑ και στο ελληνικό regularity. Δήμαρχε σε ευχαριστούμε ξανά που έτρεξες στον αγώνα και έκατσες μέχρι το τέλος για τις απονομές!

Κλείνω με το εξής. Πριν τον αγώνα φοβόμουν μήπως ο Κρεμασμένος Λαγός κούραζε για 3η συνεχόμενη χρονιά και σκεφτόμουν μήπως είχε φάει τα ψωμιά του. Κι όμως αποδείχθηκε ότι ο κόσμος θέλει και τέτοιες εκδηλώσεις που να συνδυάζουν τον όμορφο σβέλτο αγώνα με το χαμηλό κόστος και το πανηγυρικό κλίμα. Τελικά ο Κρεμασμένος Λαγός σφύζει από ζωντάνια και χοροπηδάει δυνατά! 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.