Ιδιώτες με Fabia R5 νικητές στη WRC2

By  |  0 Comments
  • Εντυπωσιακή πρώτη νίκη στη WRC2 για τους Φινλανδούς ιδιώτες Έρικ Πιετάρινεν/Γιουχάνα Ράιτανεν στο Ράλλυ Φινλανδίας, στο τιμόνι μιας SKODA Fabia R5
  • Εκπληκτική εμφάνιση για το 17χρονο Κάλε Ροβάνπερα και το συνοδηγό του Γιόννε Χάλτουνεν, που από ατυχία έχασαν τη νίκη έχοντας σημειώσει πολλούς πρώτους χρόνους στις ειδικές
  • Η SKODA πέτυχε την 7η νίκη της σε συνολικά 8 αγώνες του πρωταθλήματος WRC2

Η SKODA Fabia R5, αποδεικνύεται το απόλυτο αυτοκίνητο της WRC2 ακόμα και στα χέρια ιδιωτών! Στο Ράλλυ Φινλανδίας που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, οι Φινλανδοί ιδιώτες Έρικ Πιετάρινεν/Γιουχάνα Ράιτανεν (Eerik Pietarinen)/Juhana Raitanen), μετά από εξαιρετική  εμφάνιση έφεραν τη SKODA Fabia R5 τους στην πρώτη θέση της κατάταξης της κατηγορίας WRC2 στο ράλλυ της πατρίδας τους. Αυτή ήταν η 7η συνολικά νίκη στη WRC2 για πλήρωμα που αγωνίζεται με SKODA Fabia R5, στους 8 μέχρι τώρα αγώνες του πρωταθλήματος!

Άξια λόγου και η εξαιρετική εμφάνιση του επίσημου εργοστασιακού οδηγού της SKODA Motorsport, του 17χρονου Φινλανδού Κάλε Ροβάνπερα (Kalle Rovanperä) και του συνοδηγού του Γιόννε Χάλτουνεν (Jonne Halttunen). Οι δύο νεαροί Φινλανδοί έδειχναν το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση, έχοντας κυριαρχήσει στις περισσότερες ειδικές του αγώνα, μέχρι τη στιγμή που η εμπρός αριστερή ανάρτηση της Fabia R5 έσπασε μετά από πρόσκρουση σε βράχο. Παρόλα αυτά, τερμάτισαν στην 4η θέση, με συνεχή επίθεση στο τελευταίο σκέλος, έχοντας σημειώσει παντού τους κορυφαίους χρόνους, ενώ τελικά δεν ανέβηκαν στο βάθρο για μόλις 1,9 δευτερόλεπτα.

Επόμενος αγώνας το Ράλλυ Γερμανίας, που θα διεξαχθεί από τις 16 έως και τις 19 Αυγούστου.

Βαθμολογία WRC 2 (μετά από 8 από τους 13 αγώνες)

  1. Tidemand (SWE), SKODA, 93 points
    2. Kopecký (CZE) SKODA, 75 points
    3. Greensmith (GBR), Ford, 55 points
    4. Veiby (NOR), SKODA, 45 points

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.