Ισχυρό μικρό

By  |  0 Comments

Το Honda Jazz του 2018, η τελευταία έκδοση του πρακτικού και δημοφιλούς μικρού hatchback, εξακολουθεί να προσφέρει ένα αξιόλογο μείγμα ευρυχωρίας, ποιότητας και τεχνολογίας στην κατηγορία του.

Ενώ το νέο μοντέλο διατηρεί την κλασική φόρμα ενός Jazz, διαθέτει ανανεωμένα, σπορ στιλιστικά στοιχεία, με πιο τολμηρή νέα φυσιογνωμία, έντονες χαρακτηριστικές γραμμές και την προσθήκη μιας νέας έκδοσης Dynamic.

Το Jazz μήκους 4 μ. διαθέτει ρεζερβουάρ καυσίμου στο κέντρο που επιτρέπει μεγαλύτερη ευρυχωρία και καινοτόμες χωροταξικές λύσεις Honda. Το σύστημα Magic Seats της Honda διασφαλίζει ευελιξία εσωτερικού και άφθονους χώρους με ποικίλες διατάξεις για τη μεταφορά φορτίων και επιβατών.

Μαλακά, ποιοτικά υλικά και μελετημένη σχεδίαση εσωτερικού συνθέτουν ένα προηγμένο περιβάλλον που συμπληρώνεται από μια οθόνη αφής 7 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό με το νέο σύστημα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας Honda Connect – ανάλογα με την έκδοση.

Το κεντρικό πάνελ είναι ελαφρώς κεκλιμένο προς τον οδηγό για να είναι ευδιάκριτο και να εμπνέει αυτοπεποίθηση.

Η σχεδίαση της καμπίνας είναι φιλική προς τον χρήστη, κάτι στο οποίο συμβάλλει η προσεκτική τοποθέτηση των βασικών αποθηκευτικών χώρων, μαζί με τις μεγάλες ποτηροθήκες μπροστά και έναν κεντρικό θάλαμο στο εμπρός υποβραχιόνο που χωράει ακόμα κι ένα tablet.

Οι εξωτερικές αλλαγές στο νέο Jazz απηχούν το νέο στιλ της οικογένειας Honda, αποτυπώνοντας το σχεδιαστικό θέμα «Solid Wing Face» στους προβολείς και τη μάσκα.

Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι έντονα ανάγλυφος, με πιο δυναμικό περίγραμμα γύρω από τους αεραγωγούς. Πίσω, οι πιο λεπτοί αεραγωγοί συνδέονται με μια γυαλιστερή μαύρη διακοσμητική λωρίδα πάνω από ένα τραπεζοειδές κάτω τμήμα.

http://www.efsyn.gr/arthro/ishyro-mikro

Το νέο Jazz διατηρεί τη γνώριμη στιβαρή σιλουέτα, με μεσαίες γραμμές που ανεβαίνουν από τους εμπρός θόλους των τροχών και δυναμικά ανάγλυφα πλαϊνά πάνελ που χαρίζουν ένα δυναμικό στήσιμο.

Πίσω εντυπωσιάζει το σχεδόν κάθετο παρμπρίζ, ενώ γωνιώδη πίσω φώτα τονίζουν την τολμηρή σχεδίαση. Συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά Jazz, το ανανεωμένο μοντέλο χαρακτηρίζεται από μια πιο τολμηρή, πιο σπορ φόρμα.

Μια νέα έκδοση Dynamic προσθέτει ένα πιο τολμηρό εμπρός σπλίτερ κάτω από τον αεραγωγό και έναν τριπλό διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα – ενώ και τα δύο φέρουν μια εντυπωσιακή κόκκινη γραμμή.

Η έκδοση Dynamic περιλαμβάνει επίσης προβολείς LED, εμπρός προβολείς ομίχλης, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή πίσω πόρτας και γυαλιστερές-μαύρες ζάντες αλουμινίου 185/55 R16.

Το νέο Jazz διατίθεται με δύο ισχυρούς και αποδοτικούς βενζινοκινητήρες – τον ήδη γνωστό 1.3 L i-VTEC (102 ίππων), και έναν νέο 1.5 i-VTEC με 130 άλογα. Ο τελευταίος προσφέρεται με το Jazz για πρώτη φορά στην Ευρώπη, σαν μια ισχυρότερη έκδοση κινητήρα. Στην πράξη παρουσιάζει καλή ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές και είναι πρόθυμος στις εντολές του οδηγού. Πολύ καλή είναι και η συνεργασία με τον άψογο σε αίσθηση 6τάχυτο επιλογέα με την πυκνή διάταξη. Μόνο ο θόρυβος που φτάνει στην καμπίνα είναι σχετικά τονισμένος, ειδικά σε ταχύτητες ταξιδιού, αφού το μοτέρ δουλεύει σε αρκετά πιο υψηλές στροφές.

Διαθέτει άμεσο ψεκασμό, αυλούς εισαγωγής υψηλού στροβιλισμού και βελτιστοποιημένο σχήμα εμβόλων προς όφελος της ισχύος και της απόδοσης.

Εξοικονόμηση βάρους επιτυγχάνεται με τη μείωση του βάρους του στροφάλου και την υιοθέτηση ανεξάρτητων κουζινέτων.

Σε συνδυασμό με το στιβαρό και ελαφρύ πλαίσιο, το 1.500άρι Jazz άφησε θετικές εντυπώσεις και με τα χαρακτηριστικά του στην οδήγηση, τόσο στην εθνική οδό όσο και σε στροφές.

Ο συνδυασμός πολιτισμένης συμπεριφοράς, απόκρισης και κρατήματος οφείλεται σε ένα άκαμπτο και ελαφρύ πλαίσιο και σε μια προηγμένη ανάρτηση που έχει ρυθμιστεί ειδικά για τους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Η ανάρτηση είναι σφιχτή χωρίς να κουράζει, ενώ προσφέρει πολύ καλή σταθερότητα στο αυτοκίνητο στους γρήγορους ρυθμούς που μπορεί να αναπτύξει.

Στις στροφές οι κλίσεις του αμαξώματος είναι μικρές και το τιμόνι προσφέρει καλή αίσθηση και ακολουθεί με ακρίβεια τις εντολές του οδηγού.

Είναι ένα καλό, ποιοτικό και άνετο μικρό αυτοκίνητο, με υψηλότερη τιμή από τον ανταγωνισμό, που όμως προσφέρει πολλά.

Πηγή:

http://www.efsyn.gr/arthro/ishyro-mikro

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.