Με τη σκέψη στη Μόντσα

By  |  0 Comments

Ο  Marcus Ericsson επέστρεψε στους βαθμούς για λογαριασμό της Alfa Romeo Sauber F1 Team στο Βελγικό Grand Prix. Ο Σουηδός οδηγός εκκίνησε από την 13η θέση, καλά και είχε σταθερή και δυνατή απόδοση. Έτσι κέρδισε με μάχη την άνοδο στην 10η θέση. Από την άλλη ήταν ένας απογοητευτικός αγώνας για τον Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος οδηγός εκκινούσε από την 12η θέση και υποχρεώθηκε σε εγκατάλειψη καθώς παρασύρθηκε από την σύγκρουση των Niko Hulkenberg, Fernando Alonso στην πρώτη στροφή.

Η ομάδα ταξιδεύει τώρα για την Ιταλία όπου θα συμμετέχει την Τετάρτη 29 Αυγούστου στο F1 Festival στο Μιλάνο. Αμέσως μετά πάει Μόντσα για το Ιταλικό Grand Prix.

Η Alfa Romeo Sauber F1 Team κατέχει αυτή τη στιγμή την 8η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Ο Charles Leclerc βρίσκεται στην 15η θέση του Πρωταθλήματος Οδηγών και ο Marcus Ericsson στην 17η θέση.

Marcus Ericsson (μονοθέσιο Νο 9):

C37 (Chassis 04/Ferrari)

Αποτέλεσμα: 10ος. Εκκίνησε με τη μαλακή γόμα μετά από 26 γύρους έβαλε τη πολύ μαλακή γόμα.

“Ήταν ένας σχετικά θετικός αγώνας. Είχα μια καλή εκκίνηση, απέφυγα τα προβλήματα και πήρα μερικές σωστές αποφάσεις. Κατά τη διάρκεια του αγώνα είχα μερικές ενδιαφέροντες μονομαχίες. Το μονοθέσιο έδινε καλή αίσθηση και είναι ωραία που τελείωσα το Σαββατοκύριακο αποκομίζοντας ένα βαθμό. Η ομάδα έκανε σπουδαία δουλειά και αυτό μας δίνει κουράγιο για τον επόμενο αγώνα. Πηγαίνουμε στη Μόντσα τώρα, τον εντός έδρας αγώνα για την Alfa Romeo. Θα είναι συναρπαστικό να συναντήσουμε εκεί όλους τους παθιασμένους φιλάθλους, ανυπομονώ να αγωνιστώ ξανά.”

Charles Leclerc (μονοθέσιο Νο 16):

C37 (Chassis 02/Ferrari)

Αποτέλεσμα: Εγκατέλειψε. Εκκίνησε με τη μαλακή γόμα.  

“Είναι απογοητευτικό ότι ο αγώνας μου τελείωσε με τέτοιο τρόπο. Αμέσως μετά την εκκίνηση, παρασύρθηκα από ένα συμβάν μεταξύ δυο άλλων οδηγών και υποχρεώθηκα να εγκαταλείψω. Ανυπομονώ τώρα για το ερχόμενο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στη Μόντσα. Είναι σημαντικός αγώνας για μας, καθότι ο χορηγός ονόματος, η Alfa Romeo είναι μια εμβληματική Ιταλική μάρκα. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να έχουμε ένα θετικό Σαββατοκύριακο εκεί.”

Frédéric Vasseur, Επικεφαλής Ομάδας:

“Ήταν ένας αγώνας αντιθέσεων για μας. Ο Charles υποχρεώθηκε σε εγκατάλειψη λόγω ενός συμβάντος μεταξύ δυο άλλων οδηγών. Από την άλλη πλευρά ο Marcus είχε έναν δυνατό αγώνα και τερμάτισε 10ος δίνοντας στην ομάδα ακόμη ένα βαθμό. Είχε σταθερή απόδοση και έκανε καλή δουλειά. Επόμενος σταθμός μας είναι η Μόντσα, πρόκειται για ένα σπουδαίο, για την ομάδα μας, αγώνα. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να προοδεύουμε και θέλουμε ένα δυνατό αποτέλεσμα στις κατατακτήριες δοκιμές εκεί και για τους δυο οδηγούς μας.”

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.