Η BMW στο Παρίσι (video)

By  |  0 Comments

Τα πιο πρόσφατα μοντέλα της συνεχιζόμενης προϊοντικής επέλασης της BMW βρίσκονται στο επίκεντρο του εκθεσιακού περιπτέρου της, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2018.

Σχεδίαση με έμφαση στο συναίσθημα, πρωτοποριακή τεχνολογία και ένα ακόμα πιο συναρπαστικό είδος οδηγικής απόλαυσης ορίζουν το χαρακτήρα των νέων μοντέλων που παρουσιάζει η BMW στη σημαντικότερη Ευρωπαϊκή Έκθεση Αυτοκινήτου του φετινού ημερολογίου. Οι νέες αφίξεις λανσάρουν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας σε αρκετές κατηγορίες και σηματοδοτούν σημαντικές εξελίξεις  στους τομείς της ψηφιοποίησης, της λειτουργίας, της βιωσιμότητας και της δυναμικής συμπεριφοράς. Οι επισκέπτες του Σαλονιού θα ανακαλύψουν τα πρώτα μοντέλα με το νέο BMW Operating System 7.0, που δημιουργεί μία πλήρως ψηφιακή απεικόνιση του πίνακα οργάνων και του Control Display και επιτρέπει την προσαρμογή των λειτουργιών με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στις προσωπικές προτιμήσεις του οδηγού. Άλλες καινοτομίες περιλαμβάνουν τις λειτουργίες BMW Laserlight και Steering & lane control assistant, που διατίθενται και για άλλα νέα μοντέλα της μάρκας, και το μοναδικό Reversing Assistant, που αναλαμβάνει τον έλεγχο διεύθυνσης στους ελιγμούς με όπισθεν σε στενούς χώρους όπου η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Η γκάμα μοντέλων παραγωγής που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην αγορά στο άμεσο μέλλον και οι καινοτόμες τεχνολογικές εξελίξεις που αναμένουν τους επισκέπτες του Παρισινού Σαλονιού από 4 – 14 Οκτωβρίου 2018 αντανακλούν την αυστηρή εφαρμογή της στρατηγικής NUMBER ONE > NEXT. Η εταιρική στρατηγική του BMW Group επικεντρώνεται σε τομείς σχετικούς με τις μελλοντικές επιδόσεις της εταιρίας, όπως σχεδίαση, αυτοματοποιημένη οδήγηση, συνδεσιμότητα, εξηλεκτρισμός και υπηρεσίες. Οι εξελίξεις που παρουσιάζονται στο Παρίσι, υπογραμμίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του premium κατασκευαστή στη διαμόρφωση του μέλλοντος της προσωπικής μετακίνησης. Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική είναι η προϊοντική επέλαση BMW στην πολυτελή κατηγορία (που ξεκινά με την εκθεσιακή πρεμιέρα της νέας BMW Σειράς 8 Coupe), τη συνεχιζόμενη επέκταση της οικογένειας BMW X με το ντεμπούτο της νέας BMW X5 και την προσθήκη της νέας BMW M5 Competition στη σειρά BMW M GmbH.

Γνήσια σπορ καταγωγή: η νέα BMW Z 4.

Ένα νέο κεφάλαιο προστίθεται στη συναρπαστική ιστορία μοντέλων BMW roadster, με πρωταγωνίστρια τη νέα BMW Z4, που θα γιορτάσει την εκθεσιακή πρεμιέρα της στη Γαλλική πρωτεύουσα. Η νέα έκδοση του ανοιχτού διθέσιου προδίδει άμεσα τη γνήσια σπορ καταγωγή της, με μία δυναμική αισθητική που δίνει έμφαση στο συναίσθημα σύμφωνα με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, το κλασικό, ηλεκτρικό soft-top και το οδηγοκεντρικό cockpit. Οι δυναμικές ικανότητες της νέας BMW Z4 πηγάζουν από μία γκάμα εκτενώς αναβαθμισμένων κινητήρων, τη νέα σχεδίαση πλαισίου και την εξαιρετικά άκαμπτη δομή αμαξώματος. Φαρδιά μετατρόχια, ισορροπημένες αναλογίες και ένα συμπαγές μεταξόνιο ενισχύουν την ευέλικτη οδική συμπεριφορά. Η κεντρική θέση των καθισμάτων, το μειωμένο βάρος και το χαμηλό κέντρο βάρους δημιουργούν προϋποθέσεις για υψηλές δόσεις οδηγικής απόλαυσης. Το νέο BMW Operating System 7.0 αναβαθμίζει τη φιλοσοφία ελέγχου και απεικόνισης, και χρησιμοποιεί έγχρωμες οθόνες 10,25-ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το κεντρικό μόνιτορ.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται το μοντέλο της BMW M Performance. Η νέα BMW Z4 M40i (κατανάλωση μικτού κύκλου: 7.4 – 7.1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 168 – 162 g/km) διαθέτει με εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα που αποδίδει 250 kW/340 hp, διατίθεται στάνταρ με χαρακτηριστικά όπως ανάρτηση Adaptive M Sport, σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού, φρένα M Sport, ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό M Sport, 18άρες ζάντες αλουμινίου M και ελαστικά υψηλών επιδόσεων και επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε μόλις 4.6 δευτερόλεπτα.

Δυναμικά άλματα στην πολυτελή κατηγορία: η νέα  BMW  Σειρά 8  Coupe .

Η νέα BMW Σειρά 8 Coupe κάνει επίσης την εκθεσιακή πρεμιέρα της στο Σαλόνι του Παρισιού. Συνδυάζει τα δυναμικά διαπιστευτήρια ενός σπορ αυτοκινήτου υψηλού κύρους, οπτικά και τεχνολογικά, με την αποκλειστικότητα ενός πολυτελούς coupe. Η νέα σχεδιαστική γλώσσα, με σαφήνεια και ακρίβεια, εκφράζει μία μοναδική σπορ αισθητική. Η δομή αμαξώματος, ο κινητήρας, και η τεχνολογία πλαισίου της Σειράς 8 Coupe έχουν σαφή στόχο να προσφέρουν μία ξεχωριστή, σπορ οδηγική εμπειρία. Όλα αυτά σηματοδοτούν μία δυναμική προϊοντική επέλαση της μάρκας στην πολυτελή κατηγορία. Η προηγμένη φιλοσοφία ελέγχου και απεικόνισης της BMW Σειράς 8 Coupe, τα συστήματα υποστήριξης οδηγού και ο εξοπλισμός συνδεσιμότητας συμβάλλουν επίσης στον αποκλειστικό, καινοτόμο χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Η ομοιότητα της Σειράς 8 Coupe με την αγωνιστική BMW M8 GTE – που τρέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αγώνων αντοχής – υπογραμμίζεται με ιδιαίτερη ένταση στο μοντέλο της BMW M Performance που διατίθεται από το λανσάρισμα. Η νέα BMW M850i xDrive Coupe (κατανάλωση μικτού κύκλου: 10,5 – 10,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 240 – 228 g/km) χρησιμοποιεί ένα νέο V8 βενζινοκινητήρα που αποδίδει 390 kW/530 hp και κάνει το ντεμπούτο του στο αυτοκίνητο. Ο ροπάτος κινητήρας, η τεχνολογία πλαισίου που έχει εξελιχθεί με βάση την εμπειρία από το μηχανοκίνητο αθλητισμό και ένα διαφορικό M Sport χαρίζουν στην BMW M850i xDrive Coupe θρυλικές επιδόσεις. Τον V8 πλαισιώνει ένας εξακύλινδρος, εν σειρά diesel που αποδίδει 235 kW/320 hp για λογαριασμό της BMW 840d xDrive (κατανάλωση μικτού κύκλου: 6,2 – 6,1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 164 – 160 g/km). Και οι δύο εκδόσεις έχουν ευφυές σύστημα τετρακίνησης και περιλαμβάνουν στάνταρ ανάρτηση Adaptive M και Integral Active Steering.

Πιο ευέλικτη και καινοτόμα από ποτέ: η νέα BMW X 5.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νάς BMW X5 στο Mondial de l’Automobile 2018 γράφει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη ιστορία του Sports Activity Vehicle (SAV). Η τέταρτη γενιά του ιδρυτή της οικογένειας  BMW X υπερέχει σε αξιοπιστία και καινοτόμο εξοπλισμό. Η νέα σχεδιαστική γλώσσα τονίζει την παρουσία, το κύρος και τη στιβαρότητα της νέας BMW X5 (κατανάλωση μικτού κύκλου: 11,6 – 6,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 264 – 158 g/km, προκαταρτικές τιμές). Το εσωτερικό, από την άλλη, συνδυάζει άφθονους χώρους με σύγχρονη σχεδίαση και ένα πολυτελές περιβάλλον.

Η αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων, η τελευταία γενιά BMW xDrive και συστήματα πλαισίου πρωτοφανή για μοντέλο BMW X διαμορφώνουν την ταυτότητα SAV – οδηγική άνεση, επιδόσεις off-road performance και σπορ συμπεριφορά. Σημαντικοί παράγοντες είναι η αερανάρτηση δύο αξόνων, το Integral Active Steering και το πακέτο Off-Road. Μια εκτεταμένη γκάμα καινοτόμων συστημάτων υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνει τις λειτουργίες Steering & lane control assistant και Reversing Assistant. Επιπλέον αυτών, η νέα BMW X5 εφοδιάζεται στάνταρ με BMW Live Cockpit Professional. Σε συνεργασία με το BMW Operating System 7.0, αυτό επιτρέπει την προσαρμογή της λειτουργίας του συστήματος με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στις επιθυμίες του οδηγού.

Επιδόσεις υπερθετικού βαθμού: η νέα BMW M Competition .

Το περίπτερο της BMW στο Mondial de l’Automobile 2018 επιφυλάσσει επίσης μία παγκόσμια πρεμιέρα για τους λάτρεις των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, καθώς η BMW M GmbH αποκαλύπτει την ισχυρότερη και πιο σπορ έκδοση του sedan υψηλών επιδόσεων – τη νέα BMW M5 Competition (κατανάλωση μικτού κύκλου: 10.8 – 10.7 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 246 – 243 g/km) – για πρώτη φορά στο Παρίσι. Κινητήρια ισχύς αυξημένη κατά 19 kW/25 hp (έναντι της στάνταρ έκδοσης της νέας BMW M5) στα 460 kW/625 hp, ακόμα πιο άμεση απόκριση και ειδική ρύθμιση πλαισίου υπόσχονται μία οδηγική εμπειρία εμπνευσμένη από τη συμμετοχή στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η νέα BMW M5 Competition μεταφέρει την ισχύ της στο δρόμο μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου M Steptronic και ευφυούς τετρακίνησης M xDrive. Η ειδική ισχύς του V8, που έχει αναβαθμιστεί σε διάφορα σημεία, αντανακλάται στον μειωμένο χρόνο επιτάχυνσης 0 – 100 km/h των 3,3 δευτερολέπτων. Η νέα BMW M5 Competition επιταχύνει από στάση στα 200 km/h σε 10,8 δεύτερα.

Ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα εξαγωγής M Sport, ειδικές βάσεις κινητήρα και αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου Μ 20 ιντσών ολοκληρώνουν το πακέτο αναβάθμισης επιδόσεων του ‘υπεραθλητή’. Ειδικά σχεδιαστικά στοιχεία σε high-gloss black και λογότυπο “Competition” επιπλέον του σήματος “M5” στο καπό παραπέμπουν στις εξαιρετικές, δυναμικές ικανότητες της νέας ναυαρχίδας.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2 και ηλεκτρικής ενέργειας καθορίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην ισχύουσα έκδοση την εποχή της έγκρισης τύπου. Οι τιμές αναφέρονται σε ένα όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία και η αυτονομία λαμβάνει υπόψη τον προαιρετικό εξοπλισμό και τις διαφορετικές διαστάσεις ζαντών / ελαστικών που διατίθενται για το επιλεγμένο μοντέλο και ενδέχεται να μεταβάλλονται.

Οι τιμές ήδη βασίζονται στη νέα οδηγία WLTP και έχει γίνει αναγωγή στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης. Αναφορικά με αυτά τα οχήματα, για σχετικούς φόρους και τα όποια ειδικά τέλη που βασίζονται σε εκπομπές CO2, οι τιμές CO2 ίσως διαφέρουν από αυτές που αναφέρονται εδώ (ανάλογα με την εθνική νομοθεσία).

ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO 2 ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.

BMW Z 4  M 40 i κατανάλωση μικτού κύκλου: 7,4 – 7,1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 168 – 162 g/km

BMW M 850 i xDrive Coupe κατανάλωση μικτού κύκλου: 10,5 – 10,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 240 – 228 g/km

BMW  840 d xDrive : κατανάλωση μικτού κύκλου: 6,2 – 6,1 l/100 km, εκπομπές CO2στο μικτό κύκλο: 164 – 160 g/km

BMW X 5: κατανάλωση μικτού κύκλου: 11,6 – 6,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 264 – 158 g/km, προκαταρτικές τιμές

BMW M Competition κατανάλωση μικτού κύκλου: 10,8 – 10,7 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 246 – 243 g/km

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.