Πρεμιέρα της EQC

By  |  0 Comments

Η MercedesBenz γυρίζει τον διακόπτη! Η νέα μάρκα προϊόντων & τεχνολογίας EQ της MercedesBenz παίρνει σάρκα και οστά μέσα από την εντυπωσιακή σιλουέτα του πρώτου μέλους της οικογένειάς της, με το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο EQC που έκανε την Παγκόσμια Πρεμιέρα του στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

H EQC εκτός από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που την κατατάσσουν στην κατηγορία των μεσαίων SUV, αναλαμβάνει να συστήσει το νέο αισθητικό ιδίωμα των ηλεκτροκίνητων της Mercedes-Benz ενσαρκώνοντας την έννοια της «προοδευτικής πολυτέλειας».

Χάρη στην παρουσία δύο ηλεκτροκινητήρων –τοποθετημένο έναν σε κάθε άξονα- το ηλεκτροκίνητο SUV προσφέρει συνολική ισχύ 408 ίππων και 765 Nm ροπής σε συνδυασμό με τετρακίνηση. Υπάρχουν μπαταρίες ιόντων λιθίου απόδοσης 80 kWh οι οποίες παρέχουν αυτονομία 450 χλμ. Με τη χρήση ταχυφορτιστή (110 kW), η ανάκτηση ενέργειας από 10% σε ποσοστό της τάξης του 80% μπορεί να πραγματοποιηθεί σε χρόνο μόλις 40 λεπτών, όπως υπόσχονται οι δημιουργοί του αυτοκινήτου.

Η επιτάχυνση από 0 ως 100 χλμ./ώρα γίνεται σε 5,1” και η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα. Το βάρος του αυτοκινήτου πλησιάζει τους 2,5 τόνους, με το βάρος της συστοιχίας των μπαταριών (που είναι γερμανικής κατασκευής, από θυγατρική της Mercedes) να είναι 650 κιλά. Το μήκος του αυτοκινήτου είναι 4,761 μ. και η χωρητικότητα αποσκευών φτάνει τα 500 λίτρα. Η παραγωγή της EQC θα γίνεται στη Γερμανία, στο εργοστάσιο της Mercedes στην Βρέμη, με το ξεκίνημά της να προβλέπεται για το 2019.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.