Προθέρμανση στο Nürburgring

By  |  0 Comments

Η BMW M GmbH επεκτείνει τη γκάμα μοντέλων υψηλών επιδόσεων στις κατηγορίες Sports Activity Vehicles (SAV) και Sports Activity Coupes (SAC). Ο κλασικός, σπορ χαρακτήρας των μοντέλων BMW θα ‘περάσει’ σε δύο ακόμα εκδόσεις της οικογένειας BMW X, η παραγωγή των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει. Κατά τη διάρκεια των αγώνων DTM στο Nürburgring, σήμερα και αύριο, πρωτότυπες BMW X3 M και BMW X4 M θα δοκιμαστούν στην πίστα. Αυτό σημαίνει ότι τα καμουφλαρισμένα οχήματα προ-παραγωγής θα κάνουν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση ακριβώς εκεί όπου οι δυναμικές αρετές των BMW X3 M και BMW X4 M θα αγγίξουν το ανώτατο επίπεδο ωριμότητάς τους. Στο Nürburgring, κατά παράδοση, ολοκληρώνεται το τελικό στάδιο δοκιμών και το πρόγραμμα σεταρίσματος για το συνολικό πακέτο M, που περιλαμβάνει σύστημα κίνησης, ανάρτηση και αεροδυναμική.

Με μεγάλους αεραγωγούς μπροστά, ειδικά αεροδυναμικά βοηθήματα M και σύστημα εξαγωγής με τέσσερις απολήξεις ενσωματωμένες στην πίσω ποδιά, τα οχήματα ήδη φέρουν τα χαρακτηριστικά ενός μοντέλου BMW M σε αρχικό στάδιο της διαδικασίας εξέλιξής τους. Από τεχνολογικής απόψεως, το στοιχείο που ξεχωρίζει στις BMW X3 M και BMW X4 M είναι ένας νέος, straight six κινητήρας με τεχνολογία M TwinPower Turbo και ιδιαίτερη ευστροφία.

Μέρος της διαδικασίας εξέλιξης είναι το τελικό ‘tuning’ της τεχνολογίας M xDrive που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στη νέα BMW M5. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται στις BMW X3 M και BMW X4 M για να εξασφαλίζει εξαιρετική και χωρίς διακοπές μεταφορά ισχύος σε όλους τους τροχούς, με στόχο τις υψηλές επιδόσεις. Η εξέλιξη του συστήματος τετρακίνησης για τις απαιτήσεις των μοντέλων M εγγυάται μέγιστη ελκτική πρόσφυση και κατανομή ροπής χωρίς απώλειες, για την επίτευξη μιας άκρως δυναμικής συμπεριφοράς. Με τη συμβολή του ενεργού πίσω διαφορικού Μ, το δυναμικό στρίψιμο, η ευελιξία και η ακριβής συμπεριφορά των BMW X3 M και BMW X4 M ανεβαίνουν σε επίπεδο που δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ανταγωνισμό.

«Με ειδικά χαρακτηριστικά επιδόσεων M, οι BMW X3 M και BMW X4 M θα εγκαινιάσουν νέα πρότυπα δυναμικής συμπεριφοράς στις αντίστοιχες κατηγορίες οχημάτων», δήλωσε ο Frank van Meel, Πρόεδρος της BMW M GmbH.

Με τις τελευταίες προϊοντικές καινοτομίες της, η BMW M GmbH για μία φορά ακόμα εισέρχεται σε μία νέα κατηγορία. Οι BMW X3 M και BMW X4 M θα προσφέρουν για πρώτη φορά την εμπειρία των κορυφαίων επιδόσεων, της ευελιξίας και της αίσθησης οδηγικής ακρίβειας σε μοντέλα Sports Activity Vehicle και Sports Activity Coupe της premium μεσαίας κατηγορίας. Επομένως, η BMW M GmbH συνεχίζει σταθερά την επιτυχημένη στρατηγική δυναμικής επέκτασης, με νέες και άκρως ελκυστικές αυτοκινητιστικές φιλοσοφίες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.