Στας Σέρρας ο “μύθος” (upd)

By  |  0 Comments

Οι κορυφαίοι drifters της Ελλάδας και της Ευρώπης, μαζί με τον «μύθο» του παγκόσμιου drift Daigo Saito, είναι έτοιμοι να δώσουν και φέτος, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, το μεγάλο τελικό «ραντεβού» τους στην Ελλάδα! Στην πίστα των Σερρών, το διήμερο 6-7 Οκτωβρίου, θα κλείσει με τον πιο θεαματικό τρόπο η αυλαία των θεσμών King of Nations και King of Europe Pro Series 2018.

Ο 38χρονος από τη Σαϊτάμα, πρωταθλητής King of Nations του 2017 και ο πρώτος παγκοσμίως που κατάφερε να γίνει πρωταθλητής και στο D1GP (2008) και στη Formula Drift (2012), θα βρει απέναντί του στον αγώνα πιο συνδιοργανώνει η ΟΜΑΕ  την πλειάδα των σπουδαιότερων οδηγών από την Ευρώπη, την Ελλάδα και την Κύπρο, και μαζί τον περσινό νικητή του αγώνα των Σερρών, Χρήστο Χαντζαρά.

Ο Έλληνας οδηγός αγωνίστηκε στο Oschersleben -όπου κατέκτησε την 4η θέση- και θα λάβει μέρος, όπως και ο Ηρακλής Λεοντής, ο Σταύρος Γρύλλης και ο Χαράλαμπος Χρυσανθόπουλος, και στο Greinbach της Αυστρίας το προσεχές διήμερο 29-30 Σεπτεμβρίου, πάντα στο πλαίσιο του King of Europe, πριν τη μεγάλη αναμέτρηση με τον Saito και τα υπόλοιπα κορυφαία ονόματα των δύο θεσμών στις Σέρρες.

«Οι Έλληνες οδηγοί δεν τον έχουμε συναντήσει ακόμα από κοντά», είπε ο Χαντζαράς για τον Diago Saito. «Είναι ένας θρύλος του Drift, από τους γνωστότερους στον κόσμο, και όλοι ανυπομονούμε να τον συναντήσουμε – πόσο μάλλον να αγωνιστούμε μαζί του. Οι δικές μας προσδοκίες είναι να ανεβάσουμε την ελληνική σημαία όσο ψηλότερα μπορούμε, για να αναδείξουμε το ελληνικό Drift, και να αποδείξουμε οτι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο».

King of Nations και King of Europe Pro Series

Πλησιάζοντας ήδη μιάμιση δεκαετία ύπαρξης, ο θεσμός King of Europe Pro Series και οι επτά «δορυφορικές» του σειρές αγώνων ανά τον κόσμο εξελίσσονται ραγδαία, έχοντας διαμορφώσει ήδη ένα από τα κορυφαία πεδία του Drift παγκοσμίως.

Ηδη το KOE, ο πρώτος επίσημος θεσμός του Drift στην Ευρώπη, σήμερα θεωρείται και ο περισσότερο επαγγελματικός του σπορ στην ήπειρο. Από το 2005, το King of Europe Pro Series έχει προσελκύσει οδηγούς από 54 διαφορετικές χώρες του πλανήτη, ενώ το 2017 το King of Europe Pro Series και οι επτά «δορυφορικοί» θεσμοί του συγκέντρωσαν συνολικά 420 αγωνιζόμενους από όλο τον κόσμο.

Αποτελείται, και φέτος, από οκτώ αγώνες – τρεις στη Γαλλία, δύο στην Αυστρία και από έναν στην Ιταλία και στη Γερμανία, πριν τους μεγάλους τελικούς στην Ελλάδα. Ο θεσμός King of Nations Pro Series, αντίστοιχα, αποτελείται από έξι αγώνες: διεξήχθησαν ήδη οι αγώνες στο Ντουμπάι, στις Φιλιππίνες και (δύο) στην Ταϊλάνδη, και τώρα το ΚΟΝ θα ενσωματωθεί με τους δύο τελευταίους αγώνες του ΚΟΕ σε Αυστρία και Σέρρες.

Όπως και ένα χρόνο νωρίτερα, ο αγώνας των Σερρών θα έχει όχι μόνο τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον για την ανάδειξη των πρωταθλημάτων, αφού και φέτος στους τελικούς των δύο θεσμών θα αποδοθούν διπλάσιοι βαθμοί, αλλά και λόγω των συμμετοχών: από τους «παγκόσμιους» Daigo Saito και Nasser Almutairi, και τους Ευρωπαίους πρωτοπόρους του ΚΟΕ MarcoZakoruil και Rick Van Goethem, μέχρι την «αφρόκρεμα» των άκρως ανταγωνιστικών σε διεθνές επίπεδο Ελλήνων.

Η δράση στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής 5/10 με τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές όλων των οδηγών. Το Σάββατο περιλαμβάνει τις ελεύθερες δοκιμές ανά κατηγορία μέχρι το μεσημέρι, και στη συνέχεια -από τις 15:30- τις κατατακτήριες δοκιμές. Η Κυριακή, φυσικά, είναι ημέρα των μεγάλων τελικών, από τις 12:00 και μετά.

Στις κατατακτήριες κάθε οδηγός κάνει από δύο γύρους, εκ των οποίων μετράει ο καλύτερος, για να διαμορφωθεί το Top32 για την κατηγορία Pro και το Top16 για την κατηγορία Pro2. Στους τελικούς, οι οδηγοί μονομαχούν ανά ζεύγη με βάση τις κατατακτήριες: ο 1ος με τον 32ο, ο 2ος με τον 31ο, κ.ο.κ.

Η βαθμολόγηση γίνεται βάσει τηλεμετρίας και κριτών. Η τηλεμετρία μετρά τις γωνίες πλαγιολίσθησης, καθώς και την ταχύτητα τόσο της εισόδου, όσο της διαδρομής, αλλά και τη σταθερότητα διατήρησης της ταχύτητας. Από τους κριτές βαθμολογείται η τήρηση της ιδανικής γραμμής (με βάση την προσέγγιση στα εσωτερικά και εξωτερικά όρια), καθώς κάθε εμφάνιση υποστροφής ή άλλων τεχνικών λαθών στερούν βαθμούς.

Οι κριτές επίσης βαθμολογούν και την γενική αίσθηση που αφήνει κάθε πέρασμα, στην οποία παίζει καίριο ρόλο και η αντίδραση του κοινού! Στο τέλος, η τηλεμετρία δίνει 30 βαθμούς στον κορυφαίο για την ταχύτητα και 30 βαθμούς για τις γωνίες, ενώ οι κριτές δίνουν 40 βαθμούς για την ιδανική γραμμή και το show.

Εισιτήρια και κρατήσεις

Τα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό του King of Europe και King of Nations των Σερρών διατίθενται ήδη στην ιστοσελίδα viva.grκαι κοστίζουν από 15 ως 40 Ευρώ. Το Σάββατο οι θέσεις ορθίων κοστίζουν 15 Ευρώ και καθήμενων 20 Ευρώ, την Κυριακή 20 και 25 Ευρώ αντίστοιχα, ενώ μπορείτε να αποκτήσετε και εισιτήριο διημέρου με τιμή 30 Ευρώ (όρθιοι) ή 40 Ευρώ (καθήμενοι).

Η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται με τους ακόλουθους τρόπους:

•          Αγορά με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας από το viva.gr.

•          Με τηλεφωνική κράτηση στο 11876.

•          Απευθείας αγορά από τα καταστήματα Seven Spots, Ευριπίδης, Viva Kiosk Συντάγματος (καθημερινά 9:00-21:00) καιViva Spot Τεχνόπολης (Δευτέρα-Σάββατο 11:00- 19:00).

•          Δυνατότητα πληρωμής με μετρητά, εφόσον έχει προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 11876, στα πρατήρια ΕΚΟ, ΒΡ και Shell, καθώς και στα καταστήματα Metro και MyMarket.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου

10:00 – 16:00 – Εγγραφές

15:30 – 16:00 – Ενημέρωση Οδηγών

16:00 – 20:00 – Open Practice για όλους τους οδηγούς

 

Σάββατο 6 Οκτωβρίου

09:00 – 09:30 – Ενημέρωση Οδηγών

10:00 – 11:00 – Practice ProSeries

11:00 – 12:00 – Practice Pro2Series

13:00 – 14:00 – Practice ProSeries

14:00 – 15:00 – Practice Pro2Series

15:00 – 15:20 – Qualification Briefing

15:30 – 16:15 – Qualifications Pro2

16:15 – 18:30 – Qualifications Pro

19:15 – Qualification Results

 

Κυριακή 7 Οκτωβρίου

09:00 – 09:30 – Ενημέρωση Οδηγών Pro2

10:00 – 11:30 – Practice όλων των οδηγών

12:00 – 13:00 – Top16 Pro2

13:00 – 13:30 – Ενημέρωση Οδηγών Pro

13:30 – 14:00 – Top8 Pro2

14:00 – 17:00 – Top32 Pro / Top4 Pro2

Περιμένοντας τον Saito στις Σέρρες! Οι κορυφαίοι drifters της Ελλάδας και της Ευρώπης, μαζί με τον «μύθο» του παγκόσμιου drift Daigo Saito, είναι έτοιμοι να δώσουν και φέτος, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, το μεγάλο τελικό «ραντεβού» τους στην Ελλάδα! Στην πίστα των Σερρών, το διήμερο 6-7 Οκτωρίου, θα κλείσει με τον πιο θεαματικό τρόπο η αυλαία των θεσμών King of Nations και King of Europe Pro Series 2018. Ο 38χρονος από τη Σαϊτάμα, πρωταθλητής King of Nations του 2017 και ο πρώτος παγκοσμίως που κατάφερε να γίνει πρωταθλητής και στο D1GP (2008) και στη Formula Drift (2012), θα βρει απέναντί του στον αγώνα πιο συνδιοργανώνει η ΟΜΑΕ την πλειάδα των σπουδαιότερων οδηγών από την Ευρώπη, την Ελλάδα και την Κύπρο, και μαζί τον περσινό νικητή του αγώνα των Σερρών, Χρήστο Χαντζαρά. Ο Έλληνας οδηγός αγωνίστηκε στο Oschersleben -όπου κατέκτησε την 4η θέση- και θα λάβει μέρος, όπως και ο Ηρακλής Λεοντής, ο Σταύρος Γρύλλης και ο Χαράλαμπος Χρυσανθόπουλος, και στο Greinbach της Αυστρίας το προσεχές διήμερο 29-30 Σεπτεμβρίου, πάντα στο πλαίσιο του King of Europe, πριν τη μεγάλη αναμέτρηση με τον Saito και τα υπόλοιπα κορυφαία ονόματα των δύο θεσμών στις Σέρρες. «Οι Έλληνες οδηγοί δεν τον έχουμε συναντήσει ακόμα από κοντά», είπε ο Χαντζαράς για τον Diago Saito. «Είναι ένας θρύλος του Drift, από τους γνωστότερους στον κόσμο, και όλοι ανυπομονούμε να τον συναντήσουμε - πόσο μάλλον να αγωνιστούμε μαζί του. Οι δικές μας προσδοκίες είναι να ανεβάσουμε την ελληνική σημαία όσο ψηλότερα μπορούμε, για να αναδείξουμε το ελληνικό Drift, και να αποδείξουμε οτι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο». King of Nations και King of Europe Pro Series Πλησιάζοντας ήδη μιάμιση δεκαετία ύπαρξης, ο θεσμός King of Europe Pro Series και οι επτά «δορυφορικές» του σειρές αγώνων ανά τον κόσμο εξελίσσονται ραγδαία, έχοντας διαμορφώσει ήδη ένα από τα κορυφαία πεδία του Drift παγκοσμίως. Ηδη το KOE, ο πρώτος επίσημος θεσμός του Drift στην Ευρώπη, σήμερα θεωρείται και ο περισσότερο επαγγελματικός του σπορ στην ήπειρο. Από το 2005, το King of Europe Pro Series έχει προσελκύσει οδηγούς από 54 διαφορετικές χώρες του πλανήτη, ενώ το 2017 το King of Europe Pro Series και οι επτά «δορυφορικοί» θεσμοί του συγκέντρωσαν συνολικά 420 αγωνιζόμενους από όλο τον κόσμο. Αποτελείται, και φέτος, από οκτώ αγώνες - τρεις στη Γαλλία, δύο στην Αυστρία και από έναν στην Ιταλία και στη Γερμανία, πριν τους μεγάλους τελικούς στην Ελλάδα. Ο θεσμός King of Nations Pro Series, αντίστοιχα, αποτελείται από έξι αγώνες: διεξήχθησαν ήδη οι αγώνες στο Ντουμπάι, στις Φιλιππίνες και (δύο) στην Ταϊλάνδη, και τώρα το ΚΟΝ θα ενσωματωθεί με τους δύο τελευταίους αγώνες του ΚΟΕ σε Αυστρία και Σέρρες. Μείνετε συντονισμένοι για το πλήρες πρόγραμμα του διημέρου, τη λίστα συμμετοχών, το σχέδιο της διαμόρφωσης της πίστας των Σερρών για το μεγάλο παγκόσμιο ραντεβού του Drift, καθώς και για τις τιμές και τη διάθεση των εισιτηρίων, τις προσεχείς ημέρες!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.