Το νέο Ford Focus στην Ελλάδα (video)

By  |  0 Comments
  • Είκοσι χρόνια επιτυχημένης πορείας, μα το νέο Ford Focus είναι πιο κομψό και ευρύχωρο από ποτέ. Από 17.894 ευρώ, για το 1.0L βενζίνη EcoBoost, 125PS. Όλες οι εκδόσεις-τιμές.
  • Οι πολλές (54!) επιλογές περιλαμβάνουν το πολυτελές Focus Vignale και το εμπνευσμένο από SUV, Focus Active, όχι όμως τρίπορτη εκδοχή.
  • Νέες τεχνολογίες υποστήριξης βοηθούν τους οδηγούς να διαχειρίζονται πιο άνετα τις συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας, βελτιώνουν την ορατότητα στο σκοτάδι, διευκολύνουν το παρκάρισμα μέσω ενός μπουτόν και αποτρέπουν τα ατυχήματα
  • Το νέο Focus είναι το πιο απολαυστικό στην οδήγηση μεσαίο αυτοκίνητο και πιο άνετο από ποτέ, με νέα επιλέξιμα Προφίλ Οδήγησης (Drive Modes) και προηγμένες τεχνολογίες ανάρτησης
  • Επιλογές συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας περιλαμβάνουν FordPass Connect modem, ασύρματη φόρτιση, SYNC 3 με οθόνη αφής και φωνητική ενεργοποίηση και ηχοσύστημα B&O PLAY

Το νέο Ford Focus διαθέτει στυλ, αυξημένη ευρυχωρία και προηγμένες τεχνολογίες οδήγησης για τους αγοραστές μεσαίων μοντέλων.

Οι μηχανικοί της Ford συνεργάστηκαν με αγοραστές αυτοκινήτων για να εξελίξουν το νέο πεντάθυρο Focus και πιο πρακτικά μοντέλα Focus wagon σε διαφορετικές εκδόσεις, κάθε μία με τη δική της προσωπικότητα – όπως το κομψό Focus Titanium, το σπορ Focus ST-Line και το πολυτελές Focus Vignale. Το νέο Focus Active crossover υιοθετεί σκληροτράχηλο στυλ εμπνευσμένο από SUV, με αυξημένο ύψος από το έδαφος, μπάρες οροφής και πρόσθετες προστατευτικές ποδιές.

Το νέο Focus λανσάρει επίσης μία ολοκληρωμένη γκάμα προηγμένων τεχνολογιών οδήγησης που βοηθούν τους οδηγούς να διαχειρίζονται καλύτερα τις συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας, να βλέπουν πιο καθαρά στο σκοτάδι, να παρκάρουν πιέζοντας απλά ένα μπουτόν και να αποφεύγουν ατυχήματα.

Σπορ και ευρύχωρο

Η σπορ σιλουέτα του νέου Focus είναι η πιο αεροδυναμική στην κατηγορία του. Αθλητικό και δυναμικό με μακρύ καπό και μυώδες πίσω τμήμα, κάθε μοντέλο διαφοροποιείται με μοναδικά στοιχεία όπως σατινέ αλουμινένιες λεπτομέρειες για το εξωτερικό του Vignale, μεγάλη αεροτομή και αεραγωγοί ST-Line, και αντίθετες, ασημί εμπρός και πίσω ποδιές για το Active.

Στο εσωτερικό, απλές καθαρές γραμμές, εκφραστικά υλικά και πλήρως εναρμονισμένες επιφάνειες κάνουν το ταξίδι με το Focus πιο ξεκούραστο. Οι εμπρός πόρτες τώρα ‘χάνονται’ στα άκρα του ταμπλό οργάνων δίνοντας την εντύπωση ότι αγκαλιάζουν το αυτοκίνητο, ενώ μαλακά υλικά προσφέρουν μία πιο premium αίσθηση.

Η προηγμένη προϊοντική σχεδίαση εκφράζεται με γυαλιστερό κρύσταλλο και ‘βουρτσισμένο’ φινίρισμα. Μοναδικά στοιχεία και υλικά περιλαμβάνουν ποιοτικό φινίρισμα από ξύλο και premium δέρμα για το Vignale, σπορ φινίρισμα με εμφάνιση ανθρακονημάτων και κόκκινες ραφές για το ST-Line, και πιο σκληροτράχηλα, ανθεκτικά υλικά και επιφάνειες για το Active.

Το νέο Focus προσφέρει επίσης περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές. Πάνω από 5 cm πρόσθετου μήκους μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών επιτρέπει εξαιρετική απόσταση από τα γόνατα των πίσω επιβατών, ενώ όλοι ωφελούνται από το μεγαλύτερο πλάτος του εσωτερικού – πίσω, ο χώρος για τους ώμους έχει αυξηθεί κατά 6 cm. Η αίσθηση ευρυχωρίας επιτείνεται με μία σχεδίαση πίσω πόρτας που περιλαμβάνει παράθυρα τα οποία εκτείνονται στις πίσω κολώνες και με μία ανοιγόμενη πανοραμική οροφή που αφήνει το φως να λούζει την καμπίνα.

Ο χώρος αποσκευών του νέου Focus wagon χωράει ένα μεγάλο κιβώτιο μεταφοράς σκύλου χωρίς να απαιτείται αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Επίσης παρέχει εύκολη πρόσβαση με μία απλή κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα για το άνοιγμα της πίσω πόρτας Hands-free. Η αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων έχει επίσης απλοποιηθεί – τώρα πέφτουν απλά, τραβώντας ένα διακόπτη στο χώρο αποσκευών.

1.0L βενζίνη EcoBoost, 125PS

Τεχνολογία που εμπνέει αυτοπεποίθηση

Οι προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού κάνουν την οδήγηση ενός Ford Focus στον αυτοκινητόδρομο, σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας και στην πόλη ευκολότερη από ποτέ και έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την οδηγική εμπειρία πιο άνετη, λιγότερο απαιτητική και ασφαλέστερη.

Το Adaptive Cruise Control, που βοηθά το όχημα να διατηρεί μία απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα, βελτιώνεται με:

  • Stop & Go, επιτρέπει στο Focus να σταματά πλήρως σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας. Το αυτοκίνητο θα αρχίσει να κινείται αυτόματα εάν είναι σταματημένο για λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, O οδηγός μπορεί να πιέσει ένα μπουτόν στο τιμόνι ή το γκάζι για να ξεκινήσει αν περάσουν πάνω από 3 δευτερόλεπτα.
  • Speed Sign Recognition, μπορεί να προσαρμόσει την ταχύτητα του οχήματος εντός των νόμιμα επιτρεπόμενων ορίων παρακολουθώντας πινακίδες με όρια ταχύτητας και πληροφορίες από το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης
  • LaneCentring, βοηθά στη μείωση του στρες σε μεγάλα ταξίδια, διατηρώντας το όχημα στο κέντρο της λωρίδας του

Το Adaptive Front Lighting System με Predictive curve light (προληπτικός φωτισμός στροφών) και Signbased light (φωτισμός ανάλογα με την οδική σήμανση) της Ford για πρώτη φορά προσαρμόζει εκ των προτέρων τις δέσμες των προβολέων για μέγιστη ορατότητα πριν το όχημα φτάσει σε μία στροφή, διασταύρωση ή κυκλικό κόμβο, χρησιμοποιώντας την εμπρόσθια κάμερα για παρακολούθηση των σημάνσεων των λωρίδων μέχρι 65 m μπροστά και την ανίχνευση σημάτων για κυκλικούς κόμβους, σημάτων στοπ και κανόνων προτεραιότητας. Το νέο Focus προσφέρει επίσης αντιθαμβωτική μεγάλη σκάλα φώτων Glarefree high beam που δεν θαμπώνει τους άλλους οδηγούς και βελτιώνει την ορατότητα τη νύχτα.

Το Focus είναι επίσης το πρώτο όχημα της Ford στην Ευρώπη που διαθέτει Headup display (HUD) – από τα πιο φωτεινά και μεγαλύτερα συστήματα της αγοράς – που βοηθά τους οδηγούς να έχουν την προσοχή τους στο δρόμο προβάλλοντας χρήσιμες πληροφορίες στο πεδίο ορατότητάς τους.

Το Active Park Assist 2 διευκολύνει το παρκάρισμα ελέγχοντας την επιλογή εμπρόσθιας σχέσης και όπισθεν, το γκάζι, το φρένο και σύστημα διεύθυνσης – και αυτόματα παρκάρει το όχημα σε κάθετους και παράλληλους χώρους στάθμευσης μήκους μόλις 1,1 m μεγαλύτερων από το αυτοκίνητο. Ο οδηγός μπορεί να ελέγχει την κίνηση του οχήματος επιλέγοντας απλά νεκρά και κρατώντας πατημένο ένα μπουτόν στην κεντρική κονσόλα.

Πρόσθετες τεχνολογίες σχεδιασμένες για να βοηθούν τους οδηγούς του Focus να αποφεύγουν ατυχήματος και διάσπαση της προσοχής είναι PreCollision Assist με Ανίχνευση Πεζού & Δικυκλιστή (Pedestrian & Cyclist Detection), Evasive Steering AssistBlind Spot Information System με Cross Traffic Alert, Κάμερα ΟπισθοπορείαςWrong Way Alert και Post-Collision Braking.

Δυναμικό και με άμεση απόκριση

Το νέο Focus προσφέρει την πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία από οποιοδήποτε μεσαίο οικογενειακό αυτοκίνητο. Το προηγμένο, ανεξάρτητο σύστημα πίσω ανάρτησης προσφέρεται για πρώτη φορά με Continuously Controlled Damping, που κάθε 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου παρακολουθεί δεδομένα της ανάρτησης, του αμαξώματος, του συστήματος διεύθυνσης και των φρένων, και προσαρμόζει την απόκριση της ανάρτησης για βέλτιστη ποιότητα κύλισης. Η τεχνολογία μπορεί επίσης να ανιχνεύει λακκούβες για μεγαλύτερη άνεση των επιβατών. Όλα τα μοντέλα Focus διαθέτουν επιλέξιμα Προφίλ Οδήγησης (Drive Modes) που προσαρμόζουν τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου στην οδηγική κατάσταση.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από την οικογένεια βενζινοκινητήρων Ford EcoBoost με ισχύ από 125PS έως 182 PS . Επίσης μπορούν να επιλέξουν ένα κινητήρα Ford EcoBlue diesel με ισχύ από 95 PS έως 150 PS. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα το βενζινοκίνητο χιλιάρι με τα 125 άλογα, που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του οικογενειάρχη υποψήφιου αγοραστή της κατηγορίας.

Επίσης διατίθενται μηχανικά, εξατάχυτα κιβώτια που είναι ομαλά και αθόρυβα σε λειτουργία και ένα νέο, οκτατάχυτο αυτόματο που προσαρμόζεται σε διαφορετικά οδηγικά στυλ με σκοπό της πιο ομαλές αλλαγές σχέσεων στον καλύτερο δυνατό χρόνο.

Καλύτερα συνδεδεμένο

Το νέο Focus λανσάρει την τεχνολογία FordPass Connect modem για Ευρωπαίους πελάτες, μετατρέποντας το όχημα σε κινητό WiFi hotspot με συνδεσιμότητα για μέχρι 10 συσκευές. Το FordPass Connect επιτρέπει επίσης ενημερώσεις Live Traffic για το σύστημα πλοήγησης ενώ χρησιμοποιώντας την εφαρμογή κινητού FordPass οι οδηγοί μπορούν εύκολα να εντοπίζουν το αυτοκίνητό τους σε συνωστισμένα πάρκινγκ πολυκαταστημάτων, να ελέγχουν τη στάθμη καυσίμου, να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητό τους από απόσταση ακόμα και να το βάζουν εμπρός απομακρυσμένα.

Μία νέα, επιφάνεια ασύρματης φόρτισης για συμβατά smartphones σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να αποχαιρετίσουν μια για πάντα τα καλώδια φόρτισης στην κεντρική κονσόλα, και οι συσκευές μπορούν να παραμένουν συνδεδεμένες μέσω Bluetooth στο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto™, το SYNC 3 επιτρέπει στους οδηγούς τον έλεγχο των λειτουργιών ήχου, πλοήγησης και κλιματισμού και των συνδεδεμένων smartphones χρησιμοποιώντας χειρονομίες pinch & swipe στην οθόνη αφής 8-ιντσών και απλές φωνητικές εντολές. Ένα νέο σύστημα ήχου B&O PLAY 675 watt βοηθά τους επιβάτες να απολαμβάνουν εξαιρετική ποιότητα μουσικής μέσω FordPass Connect ή smartphone.

Συνοπτικός τιμοκατάλογος του νέου Ford Focus

Έκδοση Αμάξωμα Κινητήρας Κιβώτιο Ταχυτήτων C02 Λιανική Τιμή με ΦΠΑ, Τέλος Ταξινόμησης
Trend 1.0L βενζίνη EcoBoost, 125PS 6-τάχυτο μηχανικό 108 € 17.894
Trend 1.0L βενζίνη EcoBoost, 125PS 8-τάχυτο αυτόματο 126 € 20.232
Trend 1.5L πετρέλαιο, 95PS 6-τάχυτο μηχανικό 92 € 19.901
Trend 1.5L πετρέλαιο, 120PS 6-τάχυτο μηχανικό 94 € 20.927
Trend 1.5L πετρέλαιο, 120PS 8-τάχυτο αυτόματο 111 € 24.223
BUSINESS 1.0L βενζίνη EcoBoost, 125PS 6-τάχυτο μηχανικό 108 € 18.921
BUSINESS 1.0L βενζίνη EcoBoost, 125PS 8-τάχυτο αυτόματο 126 € 20.589
BUSINESS 1.5L βενζίνη EcoBoost, 150PS 6-τάχυτο μηχανικό 121 € 20.397
BUSINESS 1.5L βενζίνη EcoBoost, 150PS 8-τάχυτο αυτόματο 133 € 21.446
BUSINESS 1.5L πετρέλαιο, 120PS 6-τάχυτο μηχανικό 94 € 22.081
BUSINESS 1.5L πετρέλαιο, 120PS 8-τάχυτο αυτόματο 111 € 24.774
TITANIUM 1.0L βενζίνη EcoBoost, 125PS 6-τάχυτο μηχανικό 108 € 19.673
TITANIUM 1.0L βενζίνη EcoBoost, 125PS 8-τάχυτο αυτόματο 126 € 21.519
TITANIUM 1.5L βενζίνη EcoBoost, 150PS 6-τάχυτο μηχανικό 121 € 21.154
TITANIUM 1.5L βενζίνη EcoBoost, 150PS 8-τάχυτο αυτόματο 133 € 24.396
TITANIUM 1.5L πετρέλαιο, 120PS 6-τάχυτο μηχανικό 94 € 22.360
TITANIUM 1.5L πετρέλαιο, 120PS 8-τάχυτο αυτόματο 111 € 25.453
ST-LINE 1.0L βενζίνη EcoBoost, 125PS 6-τάχυτο μηχανικό 111 € 19.832
ST-LINE 1.0L βενζίνη EcoBoost, 125PS 8-τάχυτο αυτόματο 128 € 21.320
ST-LINE 1.5L βενζίνη EcoBoost, 150PS 6-τάχυτο μηχανικό 123 € 21.154
ST-LINE 1.5L βενζίνη EcoBoost, 150PS 8-τάχυτο αυτόματο 136 € 24.396
ST-LINE 1.5L βενζίνη EcoBoost, 182PS 6-τάχυτο μηχανικό 124 € 22.249
ST-LINE 1.5L πετρέλαιο, 120PS 6-τάχυτο μηχανικό 97 € 22.354
ST-LINE 1.5L πετρέλαιο, 120PS 8-τάχυτο αυτόματο 113 € 25.488
VIGNALE 1.0L βενζίνη EcoBoost, 125PS 6-τάχυτο μηχανικό 111 € 25.766
VIGNALE 1.0L βενζίνη EcoBoost, 125PS 8-τάχυτο αυτόματο 128 € 26.188
VIGNALE 1.5L βενζίνη EcoBoost, 150PS 6-τάχυτο μηχανικό 123 € 25.798
VIGNALE 1.5L βενζίνη EcoBoost, 150PS 8-τάχυτο αυτόματο 136 € 31.176
VIGNALE 1.5L βενζίνη EcoBoost, 182PS 6-τάχυτο μηχανικό 124 € 27.179
VIGNALE 1.5L πετρέλαιο, 120PS 6-τάχυτο μηχανικό 97 € 26.721
VIGNALE 1.5L πετρέλαιο, 120PS 8-τάχυτο αυτόματο 113 € 32.221
Trend WAGON 1.0L βενζίνη EcoBoost, 125PS 6-τάχυτο μηχανικό 108 € 19.566
Trend WAGON 1.0L βενζίνη EcoBoost, 125PS 8-τάχυτο αυτόματο 130 € 21.411
Trend WAGON 1.5L πετρέλαιο, 95PS 6-τάχυτο μηχανικό 97 € 20.806
BUSINESS WAGON 1.0L βενζίνη EcoBoost, 125PS 6-τάχυτο μηχανικό 108 € 20.093
BUSINESS WAGON 1.0L βενζίνη EcoBoost, 125PS 8-τάχυτο αυτόματο 130 € 21.941
BUSINESS WAGON 1.5L βενζίνη EcoBoost, 150PS 6-τάχυτο μηχανικό 125 € 21.324
BUSINESS WAGON 1.5L βενζίνη EcoBoost, 150PS 8-τάχυτο αυτόματο 134 € 24.847
BUSINESS WAGON 1.5L πετρέλαιο, 120PS 6-τάχυτο μηχανικό 98 € 24.066
BUSINESS WAGON 1.5L πετρέλαιο, 120PS 8-τάχυτο αυτόματο 117 € 26.025
TITANIUM WAGON 1.5L βενζίνη EcoBoost, 150PS 6-τάχυτο μηχανικό 125 € 22.333
TITANIUM WAGON 1.5L βενζίνη EcoBoost, 150PS 8-τάχυτο αυτόματο 134 € 25.654
TITANIUM WAGON 1.5L πετρέλαιο, 120PS 6-τάχυτο μηχανικό 98 € 24.860
TITANIUM WAGON 1.5L πετρέλαιο, 120PS 8-τάχυτο αυτόματο 117 € 26.823
ST-LINE WAGON 1.5L βενζίνη EcoBoost, 150PS 6-τάχυτο μηχανικό 127 € 22.532
ST-LINE WAGON 1.5L βενζίνη EcoBoost, 150PS 8-τάχυτο αυτόματο 136 € 25.724
ST-LINE WAGON 1.5L βενζίνη EcoBoost, 182PS 6-τάχυτο μηχανικό 127 € 25.477
ST-LINE WAGON 1.5L πετρέλαιο, 120PS 6-τάχυτο μηχανικό 101 € 25.213
ST-LINE WAGON 1.5L πετρέλαιο, 120PS 8-τάχυτο αυτόματο 120 € 26.977
VIGNALE WAGON 1.5L βενζίνη EcoBoost, 150PS 6-τάχυτο μηχανικό 127 € 30.557
VIGNALE WAGON 1.5L βενζίνη EcoBoost, 150PS 8-τάχυτο αυτόματο 136 € 32.512
VIGNALE WAGON 1.5L βενζίνη EcoBoost, 182PS 6-τάχυτο μηχανικό 127 € 32.098
VIGNALE WAGON 1.5L πετρέλαιο, 120PS 6-τάχυτο μηχανικό 101 € 31.611
VIGNALE WAGON 1.5L πετρέλαιο, 120PS 8-τάχυτο αυτόματο 120 € 33.535

Χρηματοδοτικά προγράμματα

Ποσοστό  Ελάχιστης Προκαταβολής Διάρκεια (Μήνες) Ονομαστικό Επιτόκιο*
40% 12-48 3,50%
30% 12-48 5,99%
20% 12-60 8,13%

Εγγύηση

5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.