Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς 2019

By  |  0 Comments

Στην καλοστημένη και σαφώς επιτυχημένη Έκθεση Επαγγελματικών Αυτοκινήτων Transport Show, είδαμε τον νέο και σε πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα τράκτορα F-Max, που ανακηρύχθηκε International Truck Of The Year 2019.

Κατέκτησε πριν λίγες ημέρες τον επίζηλο τίτλο του Διεθνούς Φορτηγού της Χρονιάς 2019, αφού η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από δημοσιογράφους 23 ευρωπαϊκών κρατών το ξεχώρισαν για την τεχνολογική του καινοτομία, την άνεση, την ασφάλεια, το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, την οικονομία καυσίμου (μειωμένη κατά 6% σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο), την οδηγική του συμπεριφορά και το συνολικό κόστος χρήσης του.

Χρειάστηκε μια πενταετία, 223 πρωτότυπα μοντέλα, 5 εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών σε 11 χώρες και τέσσερις ηπείρους για την εξέλιξη του.

Φοράει τον Ecotorq κινητήρα 13 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 500 ίππους και 2.500 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 12 σχέσεων της ZF, ενώ οικονομικότερη οδήγηση υπόσχονται τα προγράμματα οδήγησης Eco-Mode και Power-Mode. Σχεδιάστηκε και εξελίχτηκε από 500 μηχανικούς της Ford Otosan στην Τουρκία.

Η καμπίνα του έχει μήκος 2,5 μέτρων, είναι αρκετά ευρύχωρη, όπως διαπιστώσαμε live, με ύψος 2.160 χλστ. , το εργονομικό κάθισμα του οδηγού ρυθμίζεται κατά 260 χλστ., διαθέτει πτυσσόμενο κρεβάτι, ψυγείο, καφετιέρα, κρυφό φωτισμό, αυτόματο κλιματισμό και πολλούς αποθηκευτικούς χώρους.

Αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας των προϊόντων FORD TRUCKS στην Ελλάδα είναι η ERGOTRAK. Με τη νέα γκάμα προϊόντων FORD TRUCKS Euro 6 που περιλαμβάνει φορτηγά εθνικών και διεθνών μεταφορών, χωματουργικά και τράκτορες, σε διάφορες εκδόσεις κινητήρων, η εταιρία προσφέρει προσιτές λύσεις στον επαγγελματία που ικανοποιούν τις ανάγκες του.

Με 55 έτη κατασκευαστική εμπειρία και ειδική τεχνογνωσία στη σχεδίαση οχημάτων και κινητήρων, η FORD TRUCKS αναπτύσσει συνεχώς νέα προϊόντα. Η παγκόσμια στρατηγική της βασίζεται στην αποδεδειγμένη ποιότητα, την αντοχή, την οικονομική λειτουργία και την απόδοση των νέων επαγγελματικών οχημάτων. Η FORD TRUCKS δραστηριοποιείται στη Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ρωσία και Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών σε 25 χώρες και συνεχίζει τη διεύρυνση του παγκόσμιου δικτύου της σε 3 ηπείρους με στόχο την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του δικτύου της σε 50 χώρες έως το 2020.

H ERGOTRAK με δυναμική παρουσία στον κλάδο των φορτηγών διαθέτει φορτηγά test drive FORD TRUCKS στις εγκαταστάσεις της στην Μαγούλα Αττικής προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να τα οδηγήσουν.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.