Μπαταρίες για το Mini

By  |  0 Comments

Το Εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing προετοιμάζεται να καλύψει την υψηλότερη, μελλοντική ζήτηση για ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, επενδύοντας σε εκτενή μέτρα αναδιοργάνωσης και επέκτασης. Ένα ποσό διψήφιου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ θα διοχετευθεί σε υποδομές και εξοπλισμό παραγωγής μπαταριών για το νέο ηλεκτρικό MINI.

Σε μία επιφάνεια περίπου 6.000 τετραγωνικών μέτρων στη δυτική πτέρυγα του εργοστασίου εξαρτημάτων 02.20 του Dingolfing, θα στηθεί ο μηχανισμός για την παραγωγή μονάδων μπαταριών, μαζί με μία γραμμή συναρμολόγησης. Η εγκατάσταση των πρώτων συστημάτων έχει ξεκινήσει και θα ακολουθήσουν λειτουργικές δοκιμές.

«Με το λανσάρισμα νέων μοντέλων και την αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα, θα επιταχύνουμε σημαντικά την παραγωγή ηλεκτρικών εξαρτημάτων τους επόμενους μήνες και τα προσεχή χρόνια», δήλωσε ο Roland Maurer, υπεύθυνος Σχεδιασμού και Παραγωγής Ηλεκτρικών Συστημάτων Κίνησης (E-Powertrain) του Group.

Το πλήρως ηλεκτρικό MINI θα κατασκευάζεται στην Οξφόρδη, στην νότια Αγγλία, από τα τέλη του 2019. Οι μπαταρίες του αυτοκινήτου θα προέρχονται από τη νέα μονάδα παραγωγής του Dingolfing, και οι ηλεκτρικοί κινητήρες από το γειτονικό εργοστάσιο του BMW Group στο Landshut. Έτσι, ο νέος ηγέτης καινοτομίας για την Βρετανική μάρκα πολυτελών μικρών αυτοκινήτου θα έχει “Αγγλική ενδυμασία και Βαυαρική καρδιά”.

Από το 2020, η Μονάδα του Dingolfing θα κατασκευάζει επίσης ηλεκτρικά συστήματα κίνησης πέμπτης γενιάς για μελλοντικά ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα του BMW Group, όπως το BMW iX3, το BMW i4 και το BMW iNEXT. Τα εκτενή μέτρα αναδιοργάνωσης και προετοιμασίας για το νέο εγχείρημα είναι ήδη σε εξέλιξη. Αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη σημασία και τον κομβικό ρόλο στο δίκτυο παραγωγής, το εργοστάσιο εξαρτημάτων 02.20 θα μετονομαστεί τώρα σε “BMW Group Competence Centre e-drive production”.

Η Μονάδα 02.20, ένα από τα παλαιότερα τμήματα του εργοστασιακού συγκροτήματος του Dingolfing, κατασκευάζει μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες για τα plug-in υβριδικά μοντέλα του BMW Group από το 2015. Ήταν παγκόσμιο κέντρο διανομής ανταλλακτικών του BMW Group επί πολλές δεκαετίες.

Η δραστηριότητα διανομής ανταλλακτικών, σταδιακά, μεταστεγάστηκε σε νέες αποθήκες στο Wallersdorf και το Bruckberg πριν από μερικά χρόνια, απελευθερώνοντας χώρο για το νέο “Competence Centre e-drive production”. Περισσότερα από 300 άτομα εργάζονται σήμερα εκεί.

Το Εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing

Το Εργοστάσιο του Dingolfing είναι ένα από τα 30 παγκόσμια σημεία παραγωγής του BMW Group. Στο Εργοστάσιο 02.40, καθημερινά, περνούν από τη γραμμή συναρμολόγησης περίπου 1.600 αυτοκίνητα BMW Σειράς 3, 4, 5, 6, 7 και 8. Συνολικά, το εργοστάσιο κατασκεύασε πάνω από 376.000 αυτοκίνητα το 2017. Σήμερα, 18.000 άτομα και 800 μαθητευόμενοι εργάζονται στις παραγωγικές εγκαταστάσεις του BMW Group στο Dingolfing.

Εκτός από την παραγωγή αυτοκινήτων, το Εργοστάσιο του Dingolfing φιλοξενεί επίσης εγκαταστάσεις παραγωγής εξαρτημάτων, όπως πρεσαριστά τμήματα, καθίσματα και εξαρτήματα πλαισίου και συστήματος κίνησης. Λόγω της τεχνογνωσίας του στη χρήση αλουμινίου στην κατασκευή οχημάτων και της μακρόχρονης εμπειρίας του στην παραγωγή εναλλακτικών συστημάτων κίνησης, το εργοστάσιο του Dingolfing προμηθεύει επιπλέον σημαντικά εξαρτήματα για μοντέλα BMW i – όπως μπαταρία υψηλής τάσης και συστήματα μετάδοσης ηλεκτροκίνησης – στο εργοστάσιο της Λειψίας. Επιπλέον, στο Dingolfing παράγονται μπαταρίες υψηλής τάσης και ηλεκτροκινητήρες για τα plug-in υβριδικά μοντέλα του BMW Group.

Τα αμαξώματα όλων των μοντέλων Rolls-Royce κατασκευάζονται επίσης εκεί. Το Dynamics Centre, ένα μεγάλο κέντρο αποθήκευσης και μεταφόρτωσης, παρέχει στο παγκόσμιο δίκτυο εμπόρων BMW και MINI γνήσια ανταλλακτικά και εξοπλισμό.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.