Το νέο DS 3 Crossback

By  |  0 Comments

Πηγαίνοντας τα όρια ένα βήμα πιο μακριά, το DS 3 CROSSBACK είναι ένα αυτοκίνητο με απόλυτα ξεχωριστό στυλ. Χάρη στις ισορροπημένες διαστάσεις και την ανάλογη κατανομή των όγκων, το νέο μοντέλο της DS που είναι διαθέσιμο και σε 100% ηλεκτρική έκδοση E-TENSE, προσφέρει την πλέον προηγμένη τεχνολογία με ιδιαίτερη κομψότητα και φινέτσα. Το DS 3 CROSSBACK είναι ένα αυτοκίνητο πόλης που μπορεί να καλύψει και μεγάλες αποστάσεις. Στα τεχνολογικά προτερήματά του, συγκαταλέγονται και εφαρμογές που κάνουν τη διαφορά στην απαιτητική κατηγορία, δίνοντας στο   DS 3 CROSSBACK πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για να ξεχωρίζει. Η αίσθηση της εκλεπτυσμένης άνεσης και ο πλήρης εξοπλισμός ασφαλείας, καθιστούν το στυλάτο DS 3 CROSSBACK ακόμα πιο ελκυστικό για όσους αναζητούν  από το αυτοκίνητό τους, δυναμισμό και κομψότητα.

Το DS 3 CROSSBACK προσφέρει μια νέα και μοναδική εμπειρία οδήγησης. Στα χνάρια του DS 7 CROSSBACK, είναι σύμφωνο με όλα τα κριτήρια για την προσέλκυση και διατήρηση μιας απαιτητικής πελατείας που δεν κάνει συμβιβασμούς σε κανέναν τομέα. Οι λάτρεις των όμορφων αντικειμένων θα γοητευτούν από το γλυπτό σχεδιασμό του, τη δημιουργικότητα των εσωτερικών του χώρων και τη φροντίδα που λαμβάνουν ακόμα και στις πιο μικρές λεπτομέρειες. Οι πρωτοποριακές τεχνολογίες προσφέρουν μια οδηγική εμπειρία που χαρακτηρίζεται από άνεση, ευεξία, ηρεμία και ευχαρίστηση, σε όλα τα είδη ταξιδιών και σε όλους τους τύπους χρήσης, είτε επιλέγουν έναν τυπικό κινητήρα εσωτερικής καύσης είτε την εντελώς ηλεκτρική εκδοχή του μοντέλου. Το DS 3 CROSSBACK είναι το «απόσταγμα» της DS: τεχνολογία και πληρότητα, σε ένα πιο compact σύνολο.

«Το DS 3 CROSSBACK, είτε το δεις από το πλάι, είτε από το πίσω μέρος του, είναι ένα όχημα τέλειων αναλογιών με τους μεγάλους τροχούς του, το σωστό μήκος και το εξαιρετικό πάτημα στο δρόμο. Από την πρώτη ματιά, μπορείτε να δείτε ότι αυτό κάνει τη διαφορά σε σχέση με τα άλλα αυτοκίνητα. Απλές, χυτές γραμμές που εκφράζουν την ισχυρή προσωπικότητα και τη δύναμη, ενισχυμένες από ένα εκπληκτικό φωτιστικό αποτύπωμα». Με τον τρόπο αυτό ο Thierry Metroz, Style Director της DS, περιγράφει το νέο μοντέλο της DS Automobiles.

Το DS 3 CROSSBACK μπορεί από την πρώτη ματιά να ξεχωρίσει ως ένα compact SUV, με το σωστό μήκος των 4,12 m, τους μεγάλους τροχούς των 18”, καθώς και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Στο μπροστινό μέρος, τα DS WINGS σχηματίζουν ένα ιδιαίτερα κομψό πλαίσιο για τις χυτές κατακόρυφες γραμμές της γρίλιας DS. Τα DRL (Daytime Running Lights) με τα κατακόρυφα LED και τους κωνικούς προβολείς του συστήματος DS MATRIX LED VISION ορίζουν ένα σύγχρονο σύνολο με συγκριτικό πλεονέκτημα στην απόδοση. Η προσοχή στη λεπτομέρεια αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της μάρκας DS και είναι ορατή παντού, ξεκινώντας από το εξωτερικό του οχήματος με τις «αόρατες» ελαστικές προσθήκες στα πλαίσια θυρών και παραθύρων, τις κομψές αναδιπλούμενες χειρολαβές στις πόρτες και την οροφή χωρίς ορατή κεραία. Το πίσω μέρος είναι κομψό με υψηλής τεχνολογίας φωτισμό που καλύπτει ολόκληρο το πλάτος μέσω της ταινίας με το όνομα CROSSBACK.

Με 10 επιλογές σχεδίων για τις ζάντες, 10 χρώματα αμαξώματος και τρία χρώματα για την  οροφή, όλα ξεκινούν ιδανικά για να φτιάξει κανείς το δικό του ξεχωριστό DS 3 CROSSBACK. Αναφορικά με το διάκοσμο της καμπίνας, οι επιλογές είναι 5 (MONTMARTRE, BASTILLE, PERFORMANCE LINE, RIVOLI και OPERA), ενώ θα υπάρχει και έκδοση λανσαρίσματος, η LA PREMIERE (φωτογραφία). Αυτές οι επιλογές συνδυάζουν τα χρώματα και τα υλικά μέσα και έξω από το αυτοκίνητο, για να ικανοποιηθούν όλες οι απαιτήσεις και οι ιδιαίτερες προτιμήσεις. Το  κομψό και μοντέρνο αποτέλεσμα, τονίζεται από το δέρμα Nappa που συνδυάζεται ιδανικά με Alcantara και χάρη στην ιδιαίτερη ραφή το αποτέλεσμα απογειώνει την αισθητική. Στην κομψή κεντρική κονσόλα, που «έρχεται» απευθείας από το DS 7 CROSSBACK, με τα χειριστήρια του κιβωτίου ταχυτήτων και το ηλεκτρικό χειρόφρενο, υπάρχει παράλληλα και  μια σειρά αποθηκευτικών χώρων. Ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο υπάρχει και η δυνατότητα φόρτισης smartphone, ενώ πιο πίσω βρίσκεται το πολύ χρήσιμο συρόμενο υποβραχιόνιο.

Η κορυφαία άνεση για τους επιβάτες ξεκινά από τα καθίσματα που αγκαλιάζουν το σώμα του οδηγού αλλά και του κάθε επιβάτη ξεχωριστά. Διαθέτουν καινοτόμο αφρό υψηλής πυκνότητας για μεγαλύτερη ποιότητα, ενώ υπάρχουν και οι λειτουργίες μασάζ και ηλεκτρικών ρυθμίσεων. Με το αυτοκίνητο εν κινήσει η εξαιρετική μόνωση NVH (για θόρυβο και κραδασμούς) παρέχει υψηλά επίπεδα άνεσης χάρη και στη νέα πλατφόρμα του DS 3 CROSSBACK. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ηχομόνωση με τις υψηλότερες προδιαγραφές για τα πάνελ των θυρών, τις γυάλινες επιφάνειες με μεγαλύτερο πάχος και το ανάλογα σχεδιασμένο εμπρόσθιο παρμπρίζ. Συνεχίζοντας με την ιδιαίτερη σημασία που δόθηκε στην ηχομόνωση και την ακουστική της καμπίνας των επιβατών, οι μηχανικοί της DS ένωσαν τις δυνάμεις τους με τη γαλλική εταιρεία FOCAL για να δουλέψουν στο υψηλής ποιότητας σύστημα ήχου του DS 3 CROSSBACK. Με την υπογραφή ELECTRA® στο σχετικό σύστημα, η FOCAL συνεργάστηκε με την DS και ανέπτυξε ένα σύστημα Hi-Fi με 12 τα ηχεία στις ιδανικές θέσεις για την καλύτερη δυνατή απόδοση, με συνολική ισχύ 515 watts. Το αποτέλεσμα είναι μια καταπληκτική εμπειρία ακρόασης, με ισορροπημένο, ζωντανό ήχο και πραγματική εμπειρία αίθουσας παραστάσεων.

Όλο το πακέτο των πιο σύγχρονων εφαρμογών που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών, βρίσκεται στον εξοπλισμό του νέου DS 3 CROSSBACK. Το Active Safety Brake στην αναβαθμισμένη έκδοση που φρενάρει αυτόματα έχοντας τη δυνατότητα να αναγνωρίσει δίκυκλα αλλά ακόμα και πεζούς, κάνει το επίπεδο της ασφάλειας των μετακινήσεων να είναι το υψηλότερο δυνατό για τα δεδομένα της κατηγορίας. Το Active Safety Brake λειτουργεί σε ένα εύρος ταχυτήτων από τα 5 km/h έως και τα 140 km/h και έτσι η κάλυψη που προσφέρει στον οδηγό είναι πλήρης για κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως συνθηκών.

Το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της DS, είναι το DS 3 CROSSBACK E-TENSE. Με αυτό, το όνειρο ενός κομψού ηλεκτρικού οχήματος γίνεται πραγματικότητα. Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Ε-ΤENSE του DS 3 CROSSBACK θα είναι διαθέσιμη το β’ εξάμηνο του 2019, με αυτονομία που θα ξεπερνά τα 300 km και λειτουργία ταχυφόρτισης της μπαταρίας για να φτάνει στο 80% μόλις σε 30 λεπτά. Ένα ακόμα πλεονέκτημα της E-TENSE έκδοσης, είναι πως δεν έχει καμία διαφορά στους χώρους που προσφέρει για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, καθώς οι συσσωρευτές τοποθετούνται κάτω από το πάτωμα. Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του DS 3 CROSSBACK E-TENSE περιλαμβάνει ηλεκτροκινητήρα 100 kW / 136 hp και μπαταρίες ιόντων λιθίου 50kWh.

Το DS 3 CROSSBACK είναι το πρώτο αυτοκίνητο που διαθέτει την τελευταία αναβάθμιση του PureTech βενζινοκινητήρα που αποδίδει 155 ίππους και συνδυάζεται με το EAT8 αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (με 8 σχέσεις). Παράλληλα, τη γκάμα των κινητήρων του μοντέλου συμπληρώνουν οι εκδόσεις του PureTech των 1,2 λίτρων με απόδοση 100 και 130 ίππων, που είναι σύμφωνοι με τα πλέον πρόσφατα πρότυπα ρύπων Euro 6.3. Αξίζει να σημειώσουμε πως το PureTech 130 σύνολο έλαβε πρόσφατα το βραβείο Engine of the Year για τέταρτη συνεχή χρονιά. Οι επιλογές diesel περιλαμβάνουν τις δύο εκδόσεις του συνόλου των 1,5 λίτρων BlueHDi με απόδοση 100 και 130 hp.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ DS 3 CROSSBACK

Μήκος: 4.118 mm

Πλάτος: 1.791 mm

Ύψος: 1.534 mm

Μεταξόνιο: 2.558 mm

Χώρος αποσκευών: 350 lt

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.