Μάχες τίτλου στις Αφίδνες!

By  |  0 Comments

Μια συναρπαστική ημέρα γεμάτη με άκρως ενδιαφέρουσες μονομαχίες στην προτελευταία «στροφή» του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting επιφύλασσε ο 3ος γύρος του φετινού θεσμού, στο Kartodromo των Αφιδνών, που βρήκε νικητές τους Γιώργο Θεοδωρακόπουλο (Chatzis Racing Team) στη ΜΙΝΙ, Στυλιανό Πετρίση (Abloy F.S. Kart Racing) στη Junior, Στράτο Γαλανόπουλο (Chatzis Racing Team) στη Senior και Άννα Μαρία Φλώρου (Speed Force) στην Club. 

Στην κατηγορία ΜΙΝΙ τόσο ο Γιώργος Θεοδωρακόπουλος με τις νίκες του τόσο στους δύο προκριματικούς όσο και στον τελικό, όπως και Γιώργος Καμπύλης (Praga Zahos Karting), που πέτυχε τρεις τρίτες θέσεις, συνέχισαν την εντυπωσιακή φετινή τους ανοδική πορεία – ενώ ο δεύτερος σε όλες τις αναμετρήσεις Γιώργος Καφαντάρης (Ray Motorsport) διατήρησε το πολύ υψηλό του επίπεδο που τον κρατά κυρίαρχο της Mini B, δηλαδή της υποκατηγορίας των οδηγών 8-10 ετών. Ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου (Maitos Kosmic Kart Racing) κατέκτησε την 4η θέση στον τελικό και στον πρώτο προκριματικό, ενώ στην ίδια θέση του β’ προκριματικού ανέβηκε ο Βασίλης Αποστολίδης (Abloy F.S. Kart Racing).

Ο Στυλιανός Πετρίσης κατέκτησε και τις τρείς νίκες των ημιτελικών και του τελικού της Junior και έκανε ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά του να κατακτήσει το φετινό τίτλο της κατηγορίας, έναντι του Κωνσταντίνου Κομνηνού (Kart Works) που περιορίστηκε στην 4η θέση του τελικού και του β’ προκριματικού. Το βάθρο στον τελικό συμπλήρωσε ο Γιάννης Λάντζης (Chatzis Racing Team) και ο Ανδρέας Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing). Ο Δεβετζόγλου είχε μια δεύτερη και μια τρίτη θέση στους δύο προκριματικούς, ενώ αντίστοιχα μία δεύτερη είχε ο Ανδρέας Σπανός (Praga Zahos Karting) και ο Λάντζης.

Στον τελικό της Senior ο Στράτος Γαλανόπουλος κατέκτησε τη νίκη μπροστά από τους Ανδρέα Βαρσάμη (Abloy F.S. Kart Racing) και Γιάννη Καρδαμάκη (Speed Force), όμως στους δύο προκριματικούς της κατηγορίας τα πράγματα ήταν διαφορετικά: στον β’ προκριματικό ο Γαλανόπουλος βρέθηκε ελλειποβαρής, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός κατάταξης, κι έτσι ο Βαρσάμης, που κέρδισε, πήρε σημαντικούς βαθμούς για το πρωτάθλημα. Το βάθρο του β’ προκριματικού έκλεισαν οι Γιώργος Βασιλείου (CRG) και Αλέξανδρος Ντ’ Άρσυ (Athens Kart Shop) – ο οποίος, Ντ’ Άρσυ, είχε νωρίτερα κερδίσει τον πρώτο προκριματικό από τους Καρδαμάκη και Γαλανόπουλο.

Άννα Μαρία Φλώρου

Η Άννα Μαρία Φλώρου (στη φωτογραφία) βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα και κέρδισε και τους δύο τελικούς της κατηγορίας Club, εμπρός από τον συναθλητή της στη Speed Force Βασίλη Κακουλίδη, κι έτσι έθεσε ισχυρή παρακαταθήκη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από μία τρίτη θέση στο βάθρο κατέκτησαν οι Παναγιώτης Παρασκευόπουλος (της ομάδας που φέρει το όνομά του) και ο Αλέξανδρος Χορτής της Cosmosrally Kart Academy. Ατυχώς, τέλος, λόγω έλλειψης συμμετοχών, δεν πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες των κατηγοριών ΚΖ2-ΚΖ3, πράγμα άξιο απορίας και προβληματισμού δεδομένου πως στην παγκοσμίως κορυφαία αυτή κατηγορία, μέχρι πρότινος στην Ελλάδα συμμετείχαν αρκετοί Έλληνες οδηγοί με αρκετές μάλιστα συμμετοχές και διακρίσεις στο εξωτερικό.

 Με τις εξαιρετικές επιδόσεις, λοιπόν, όλων των νεαρών αθλητών την Κυριακή στο Kartodromo, και με τα αποτελέσματα των θεαματικών τους μαχών, διαμορφώθηκε ένα άκρως ενδιαφέρον σκηνικό για την ανάδειξη των φετινών Πρωταθλητών Ελλάδας Karting, επίσης στο Kartodromo, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.