Skoda Fabia: Πλήρης ανανέωση (video)

By  |  0 Comments
  • Σχεδιαστική και τεχνολογική ανανέωση για τη SKODA FABIA, σε hatchback και combi αμαξώματα. Από 10.980 ευρώ.
  • Εντυπωσιακά μοντέρνο εσωτερικό με νέο πίνακα οργάνων και νέες επενδύσεις καθισμάτων
  • Εκτενής χρήση LED για τα συστήματα φωτισμού
  • Ευρεία γκάμα αποδοτικών και ισχυρών κινητήρων
  • Κορυφαία συστήματα τεχνολογίας, ασφάλειας και συνδεσιμότητας ήδη από το βασικό εξοπλισμό
  • Ολοκαίνουργια έκδοση Monte Carlo με έντονο σπορ χαρακτήρα σε εξαιρετική τιμή. Από 14.880 ευρώ

Η SKODA FABIA, στην 3η πλέον γενιά της, ανανεώνεται εκ βάθρων και με αιχμή του δόρατος τη Monte Carlo, μία σπορ και με έντονο το χαρακτήρα της εξατομίκευσης έκδοση, φιλοδοξεί – όχι άδικα – να καταλάβει μία κορυφαία θέση στην κατηγορία των compact μοντέλων. Έχοντας ως «προίκα» τις πωλήσεις περισσότερων από 4.000.000 Fabia από όταν λανσαρίστηκε το μοντέλο, το 1999 και την αγορά της Γερμανίας ως την κορυφαία σε δημοφιλία, η νέα Fabia, σε hatchback και combi αμαξώματα μπαίνει στην αγορά για να προσφέρει το πληρέστερο πακέτο στην κατηγορία.

Στις παραδοσιακές αξίες της μάρκας και του μοντέλου ειδικότερα, δηλαδή αξιοπιστία, ευρυχωρία και value for money, έρχονται πλέον να προστεθούν το σύγχρονο design, η προηγμένη τεχνολογία παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, τα πιο σύγχρονα συστήματα συνδεσιμότητας. Παράλληλα, η πρωτοεμφανιζόμενη στη γκάμα έκδοση MONTE CARLO, με έντονα σπορ στοιχεία, προσδίδει το μέγιστο βαθμό εξατομίκευσης που αναζητά ο σύγχρονος αγοραστής ενός μοντέλου της κατηγορίας.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

› Σχεδίαση: Το μπροστινό τμήμα, η μάσκα ψυγείου και το πίσω τμήμα έχουν πλέον πιο δυναμική και χαρακτηριστική σχεδίαση. Η γκάμα των ζαντών αλουμινίου περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών για το hatchback, για πρώτη φορά. Το ColourConcept επιτρέπει στους πελάτες να εξατομικεύσουν χρωματικά την οροφή, τις εμπρός κολόνες (Α), τους πλαϊνούς καθρέφτες και τις ζάντες αλουμινίου, σε μαύρο, λευκό ή ασημί.

› Κινητήρες Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει έναν κινητήρα MPI και δυο τρικύλινδρους κινητήρες TSI με κυβισμό 1,0 λίτρου. Και οι δυο κινητήρες TSI είναι πλέον εξοπλισμένοι με φίλτρα κατακράτησης σωματιδίων βενζίνης.

› Τεχνολογία LED: Πλέον, όλες οι SKODA FABIA διατίθενται με φώτα ημέρας LED στο βασικό εξοπλισμό. Προβολείς LED και πίσω φώτα LED διατίθενται ως προαιρετικός εξοπλισμός (ως βασικός εξοπλισμός στη SKODA FABIA MONTE CARLO).

› Συστήματα υποβοήθησης: Η ευρεία γκάμα συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας έχει επεκταθεί με νέα συστήματα υποβοήθησης τα οποία υποστηρίζουν τον οδηγό στην αλλαγή λωρίδων κυκλοφορίας, στους ελιγμούς και στην εναλλαγή μεταξύ φώτων πορείας και μεγάλης σκάλας φώτων. Αυτά τα συστήματα μέχρι σήμερα ήταν προνόμιο ανώτερων κατηγοριών οχημάτων.

› Εσωτερικό: Το ταμπλό χαρακτηρίζεται από έναν επανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων με νέα στρογγυλά όργανα που μπορούν να διαβάζονται ακόμα πιο εύκολα. Νέα ντεκόρ και υλικά υψηλότερης ποιότητας ολοκληρώνουν τη συνολική εντύπωση. Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, τα καθίσματα διατίθενται με καλύμματα μικροϊνών (Suedia) / υφασμάτινα καλύμματα ή σε δυο χρώματα. Οι διακοσμητικές ραφές δημιουργούν δυναμικές πινελιές.

› Ευκολία χρήσης: Με μια νέα εύχρηστη λειτουργία, κάθε ηλεκτρικό παράθυρο ανοίγει και κλείνει αυτόματα μετά από παρατεταμένο πάτημα του κουμπιού στο πάνελ της πόρτας. Επίσης, είναι εφικτό το άνοιγμα ή το κλείσιμο όλων των ηλεκτρικών παραθύρων ταυτόχρονα, κρατώντας το κουμπί κλειδώματος ή ξεκλειδώματος στο κλειδί τηλεχειρισμού. Ο νέος φωτισμός του αποθηκευτικού χώρου της κεντρικής κονσόλας είναι βασικός εξοπλισμός για το επίπεδο εξοπλισμού Style και για την SKODA FABIA MONTE CARLO.

› Infotainment: Το σύστημα infotainement Amundsen επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν το Infotainment Online, προσφέρει Wi-Fi hotspot και επιτρέπει σύνδεση έως δυο tablet μέσω SKODA Media Command 2.0. Το σύστημα Infotainment Swing Plus με έγχρωμη οθόνη 6,5 ιντσών αποτελεί νέα προσθήκη στην γκάμα συστημάτων.

› Simply Clever: Η SKODA FABIA προσφέρει διάφορα χαρακτηριστικά Simply Clever συμπεριλαμβανομένων και νέων, όπως οι δυο θύρες USB στον πίσω χώρο και ένας αφαιρούμενος φακός LED στον χώρο αποσκευών για την SKODA FABIA COMBI.

› SKODA FABIA MONTE CARLO: Διατίθεται με μπροστινό και πίσω σπόιλερ, καθώς και με πίσω διαχύτη σε σπορ μαύρο χρώμα. Ένα έμβλημα MONTE CARLO κυριαρχεί και στις δυο μεσαίες κολόνες (Β) και στα μαρσπιέ των θυρών. Τα πλαϊνά μαρσπιέ διατίθενται σε μαύρο χρώμα. Ο πίνακας οργάνων έχει φινίρισμα σε νέο ανθρακί ντεκόρ. Τα σπορ καθίσματα σε δέρμα ανθρακί με λευκές ραφές και οι κόκκινες διακοσμητικές ραφές στις μπροστινές επενδύσεις θυρών, καθώς και το προαιρετικό κεντρικό υποβραχιόνιο, παρέχουν επίσης οπτικές αναφορές από τον κόσμο των αγώνων αυτοκινήτου.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ – Ακόμα πιο ξεχωριστή και όμορφη

Νέα σχήματα – πιο νεανική και πιο δυναμική εμφάνιση. Μπροστά ξεχωρίζει η νέα μάσκα με κάθετες ράβδους και τα επανασχεδιασμένα φώτα και ο – επίσης νέος – προφυλακτήρας με ενσωματωμένα φώτα ομίχλης. Σε τυπικό στυλ SKODA, οι νέοι προβολείς θυμίζουν κομμένο κρύσταλλο και ολοκληρώνουν τη συνολική εντύπωση υψηλής ποιότητας.

Νέα φώτα – Φώτα ημέρας LED ως βασικός εξοπλισμός, προβολείς LED προαιρετικά. Για πρώτη φορά η SKODA FABIA διατίθεται προαιρετικά με προβολείς LED ενώ τα φώτα ημέρας είναι LED και στο βασικό εξοπλισμό. Νέα πίσω φώτα LED είναι επίσης προαιρετικά, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο τυπικό σχήμα C της SKODA. Τα πίσω φώτα LED ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης MONTE CARLO. Ένας νέος πίσω προφυλακτήρας με ενσωματωμένους ανακλαστήρες χαρίζει στο πίσω μέρος πιο έντονη εμφάνιση.

Νέοι τροχοί – ζάντες αλουμινίου με εύρος από 15 έως 18 ίντσες για πρώτη φορά. Η νέα FABIA διαθέτει ζάντες αλουμινίου νέας σχεδίασης. Προαιρετικές στο επίπεδο εξοπλισμού Active, από το επίπεδο εξοπλισμού Style και πάνω ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Οι ζάντες Vega σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα είναι οι πρώτες ζάντες 18 ιντσών για τη SKODA FABIA. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από ένα σύνολο έξι νέων σχεδίων ζαντών αλουμινίου.

Εξατομίκευση – μια νέα ποικιλία διαθέσιμων επιλογών. Η νέα SKODA FABIA προσφέρει αμέτρητες επιλογές εξατομίκευσης – διατίθενται 15 εξωτερικά χρώματα. Το χρώμα Steel Grey διατίθεται αποκλειστικά στην έκδοση MONTE CARLO. Η επιλογή ColourConcept προσφέρει επίσης τη δυνατότητα η οροφή, οι μπροστινές κολόνες (Α), οι πλαϊνοί καθρέφτες και οι ζάντες αλουμινίου να βαφτούν σε χρώμα αντίθεσης (μαύρο, λευκό ή ασημί).

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ – Άφθονοι χώροι, στυλ και δυναμισμός

Περισσότερο στυλ – νέες επιφάνειες στο εσωτερικό. Το εσωτερικό της SKODA FABIA συνδυάζει λειτουργικότητα και ατμόσφαιρα ανώτερης ποιότητας. Νέες επενδύσεις καθισμάτων για το επίπεδο εξοπλισμού Ambition και Style, καθώς και για την MONTE CARLO. Η επένδυση δυο αποχρώσεων με ραφές αντίθεσης στα υποβραχιόνια των θυρών και στο κεντρικό υποβραχιόνιο προσδίδει ξεχωριστό χαρακτήρα. Τα καθίσματα διατίθενται με κάλυμμα Suedia/υφασμάτινο κάλυμμα. Σπορ καθίσματα με διακοσμητική ραφή αντίθεσης είναι επίσης πρόσθετος προαιρετικός εξοπλισμός. Νέα χρώματα και ντεκόρ στον επανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων. Διατίθενται επίσης περαιτέρω επιλογές εξατομίκευσης, όπως το πακέτο Dynamic (μαύρα σπορ καθίσματα με κάλυμμα Suedia/υφασμάτινο κάλυμμα και κόκκινες ραφές, σπορ πολυλειτουργικό τιμόνι, πεντάλ σε σχεδίαση αλουμινίου, ένα σπορ σασί, μια επιλογή δυο διακοσμητικών επενδύσεων για το ταμπλό, μαύρο εσωτερικό και πάνελ θυρών με κόκκινες ραφές στα υποβραχιόνια).

Περισσότερη άνεση – πιο εύκολος χειρισμός για περισσότερη άνεση. Η SKODA ανανέωσε επίσης τα στρογγυλά όργανα στο ταμπλό. Οι ενδείξεις μπορούν τώρα να διαβάζονται ακόμα πιο εύκολα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που διατίθεται ως βασικός εξοπλισμός για το επίπεδο εξοπλισμού Style και την SKODA FABIA MONTE CARLO είναι ο φωτισμός του αποθηκευτικού χώρου της κεντρικής κονσόλας. Τα αποθηκευμένα αντικείμενα πλέον εντοπίζονται πιο εύκολα στο σκοτάδι.

Ο χειρισμός των ηλεκτρικών παραθύρων είναι επίσης πιο άνετος. Μετά από μόνο ένα παρατεταμένο πάτημα του αντίστοιχου κουμπιού στο πάνελ της πόρτας, το εκάστοτε πλαϊνό παράθυρο ανοίγει ή κλείνει αυτόματα. Προηγουμένως, αυτή η λειτουργία ήταν διαθέσιμη μόνο για το παράθυρο του οδηγού. Επίσης, είναι εφικτό το άνοιγμα ή το κλείσιμο όλων των ηλεκτρικών παραθύρων ταυτόχρονα, κρατώντας το κουμπί κλειδώματος ή ξεκλειδώματος στο κλειδί τηλεχειρισμού.

Περισσότερος χώρος – ευρυχωρία χάρη στην έξυπνη σχεδίαση. Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις της με μήκος 3,997 mm και μεταξόνιο 2,470 mm, η SKODA FABIA προσφέρει ευρυχωρία για έως πέντε άτομα. Η έκδοση hatchback προσφέρει έναν από τους μεγαλύτερους χώρους αποσκευών στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων. Η χωρητικότητα των 330 l μπορεί να αυξηθεί έως 1.150 l, αναδιπλώνοντας προς τα κάτω τα πίσω καθίσματα 60:40. Η SKODA FABIA COMBI με μήκος 4.262 mm προσφέρει τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία της και έχει χωρητικότητα από 530 έως και 1,395 l.

Μεγαλύτερη ευκολία χρήσης – νέα χαρακτηριστικά Simply Clever. Σε τυπικό στυλ SKODA, η ανανεωμένη SKODA FABIA εντυπωσιάζει επίσης με νέα χαρακτηριστικά Simply Clever που κάνουν την καθημερινότητα ακόμα πιο εύκολη. Ένα νέο χαρακτηριστικό είναι η επένδυση διπλής όψης του χώρου αποσκευών: μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε από την ανάγλυφη πλευρά της είτε από την άλλη πλευρά που καθαρίζεται πιο εύκολα. Η SKODA FABIA προσφέρει επίσης μια βάση για tablet και δυο θύρες USB στον πίσω χώρο για τη φόρτιση smartphone ή άλλων συσκευών ενώ η SKODA FABIA COMBI έχει τώρα έναν αφαιρούμενο φακό LED στον χώρο αποσκευών που φορτίζεται αυτόματα κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Ο φακός διαθέτει δυο μαγνήτες. Έτσι μπορεί, για παράδειγμα, να στερεωθεί στο αμάξωμα του οχήματος.

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ – Αποδοτικοί, ισχυροί και οικονομικοί

Υπάρχει επιλογή τριών τρικύλινδρων κινητήρων 1,0 λίτρου για την SKODA FABIA που χαρακτηρίζονται για τη σπιρτάδα και την οικονομία που προσφέρουν. Διαφέρουν κυρίως στην τεχνολογία ψεκασμού τους και στην υπερπλήρωση. Πλέον, όλοι οι κινητήρες έχουν δεύτερο καταλυτικό μετατροπέα και επανασχεδιασμένο σύστημα διαχείρισης. Και οι δυο κινητήρες TSI είναι εξοπλισμένοι με φίλτρα κατακράτησης σωματιδίων βενζίνης.

Κινητήρες MPI – σημαντικές τεχνικές αλλαγές. Τα ακροφύσια ψεκασμού καυσίμου διασφαλίζουν τώρα πιο αποτελεσματικό ψεκασμό του καυσίμου. Αλλαγές έγιναν στον αισθητήρα οξυγόνου για καλύτερη αναλογία καυσίμου-αέρα. Με άμεσο ψεκασμό ο κινητήρας αποδίδει ισχύ 55 kW (75 PS). Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων μεικτού κύκλου του 1.0 MPI των 75 PS είναι 4,8 l ανά 100 km (110 g CO2/km).

Κινητήρες TSI – υπερσυμπιεστής και φίλτρο σωματιδίων βενζίνης. Με τους κινητήρες TSI, το καύσιμο ψεκάζεται άμεσα σε υψηλή πίεση. Εκτός από το σύστημα εξαγωγής που περιλαμβάνει τον υπερσυμπιεστή, το σύστημα λαδιού και το σύστημα ψύξης τροποποιήθηκαν επίσης και οι κινητήρες και έγιναν πιο ανθεκτικοί στη θερμότητα, χρησιμοποιώντας νέα υλικά. Τα ηλεκτρονικά συστήματα των κινητήρων προσαρμόστηκαν και τώρα χρησιμοποιείται ένα φίλτρο σωματιδίων βενζίνης που μειώνει την εκπομπή σωματιδίων. Οι κινητήρες TSI αποδίδουν 70 kW (95 PS) και 81 kW (110 PS) αντίστοιχα. Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων μεικτού κύκλου της SKODA FABIA COMBI με 1.0 TSI με 95 PS είναι 4,5 l ανά 100 km (103 g CO2/km). Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων μεικτού κύκλου του 1.0 TSI με 110 PS και 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων είναι 4,6 l ανά 100 km (105 g CO2/km).

Συστήματα μετάδοσης – 7-τάχυτο DSG προαιρετικά για τον πιο ισχυρό κινητήρα TSI. Στο βασικό εξοπλισμό της SKODA FABIA περιλαμβάνεται ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων που μεταδίδει την ισχύ στους μπροστινούς τροχούς. Ο πιο ισχυρός κινητήρας 1.0 TSI με 81 kW (110 PS) διατίθεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων στον βασικό εξοπλισμό και προαιρετικά με 7-τάχυτο DSG. Στο τελευταίο, οι ταχύτητες μπορούν να αλλάζουν τόσο χειροκίνητα όσο και αυτόματα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ – Νέα συστήματα υποβοήθησης και φώτα LED

Με μια ευρεία γκάμα συστημάτων υποβοήθησης, η ανανεωμένη SKODA FABIA παρέχει άριστο επίπεδο ασφάλειας και προσφέρει στους πελάτες της compact κατηγορίας αυτοκινήτων χαρακτηριστικά τα οποία προηγουμένως ήταν προνόμιο ανώτερων κατηγοριών. Η γκάμα για την SKODA FABIA περιλαμβάνει τώρα ανίχνευση τυφλών σημείων, ειδοποίηση πίσω κυκλοφορίας και αυτόματη υποβοήθηση φώτων. Πλέον, διατίθενται και προβολείς LED ως προαιρετικός εξοπλισμός.

Η SKODA FABIA διατίθεται με μια μεγάλη γκάμα εξοπλισμού παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας στον βασικό εξοπλισμό. Εκτός από τον Ηλεκτρονικό Έλεγχο Ευστάθειας (ESC) και το Σύστημα Αντιμπλοκαρίσματος Τροχών (ABS), η SKODA FABIA διαθέτει επίσης Έλεγχο Πέδησης Κινητήρα (EBC), έλεγχο πρόσφυσης ASR, υδραυλική υποβοήθηση πέδησης, ηλεκτρονική κατανομή δύναμης πέδησης, Φρένο Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων, ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό XDS και παρακολούθηση πίεσης ελαστικών. Έξι αερόσακοι προστατεύουν τους επιβάτες, δυο παιδικά καθίσματα μπορούν να στερεωθούν γρήγορα και εύκολα, χρησιμοποιώντας στηρίγματα Isofix.

Συστήματα υποβοήθησης – διευρυμένη γκάμα χαρακτηριστικών από ανώτερες κατηγορίες οχημάτων. Η γκάμα του εξοπλισμού ασφαλείας μπορεί να επεκταθεί με τον προαιρετικό Προσαρμοστικό Έλεγχο Σταθερής Ταχύτητας, μια κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες στάθμευσης, Front Assist με ενσωματωμένη λειτουργία φρένου ανάγκης City, ανίχνευση κόπωσης (ειδοποίηση οδηγού), υποβοήθηση φώτων και βροχής, περιοριστή ταχύτητας και έλεγχο συγκράτησης σε ανηφόρα. Τρία ακόμα συστήματα υποβοήθησης – Ανίχνευση τυφλών σημείων, ειδοποίηση πίσω κυκλοφορίας και αυτόματη υποβοήθηση φώτων – είναι τώρα διαθέσιμα στην SKODA FABIA για πρώτη φορά.

Ανίχνευση τυφλών σημείων. Η προαιρετική Ανίχνευση τυφλών σημείων αυξάνει την ασφάλεια κατά την οδήγηση σε δρόμους με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας και στο προσπέρασμα. Ένα σύστημα ραντάρ παρακολουθεί την κυκλοφορία πίσω και δίπλα από το όχημα και προειδοποιεί τον οδηγό χρησιμοποιώντας LED στους πλαϊνούς καθρέφτες, όταν οχήματα βρίσκονται μέσα στο τυφλό σημείο ή πλησιάζουν γρήγορα από πίσω.

Ειδοποίηση πίσω κυκλοφορίας. Χρησιμοποιώντας αισθητήρες ραντάρ στο πίσω μέρος, η ειδοποίηση πίσω κυκλοφορίας της SKODA FABIA παρακολουθεί την κυκλοφορία πίσω από το όχημα, π.χ. όταν ο οδηγός βγαίνει με την όπισθεν από μια θέση στάθμευσης ή μια είσοδο. Μια ηχητική ειδοποίηση και ένα οπτικό σήμα στην οθόνη του οχήματος προειδοποιούν τον οδηγό για πιθανές συγκρούσεις.

Αυτόματη υποβοήθηση φώτων. Η αυτόματη υποβοήθηση φώτων μειώνει τον κίνδυνο θαμπώματος άλλων χρηστών του δρόμου με τη μεγάλη σκάλα φώτων. Όταν η μπροστινή κάμερα ανιχνεύσει οχήματα στην αντίθετη κυκλοφορία ή οχήματα μπροστά, το σύστημα πραγματοποιεί αυτόματα εναλλαγή από τη μεγάλη σκάλα φώτων στα φώτα πορείας. Η αυτόματη υποβοήθηση φώτων διατίθεται τόσο για τους προαιρετικούς προβολείς LED όσο και για τα φώτα Η7.

Προβολείς – Τεχνολογία LED για πρώτη φορά. Για πρώτη φορά διατίθενται προβολείς LED ως προαιρετικός εξοπλισμός για την SKODA FABIA. Ένα LED χρησιμοποιείται για τα φώτα πορείας και τη μεγάλη σκάλα φώτων, ενώ ένα δεύτερο χρησιμοποιείται για τον φωτισμό των στροφών. Τέσσερα άλλα LED χρησιμοποιούνται για τα φώτα ημέρας και τα φώτα στάθμευσης. Τα φώτα πορείας του νέου συστήματος εκπέμπουν 66% περισσότερο φως από την προηγούμενη ανώτερη έκδοση της γκάμας. Αυτό σημαίνει ότι οι προβολείς LED έχουν σαφώς υψηλότερη απόδοση από τους πιο φωτεινούς προβολείς αλογόνου ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Εν μέρει, αυτές οι τιμές έχουν ήδη ξεπεραστεί από τους προβολείς αλογόνου που περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό. Διαθέτοντας από έναν λαμπτήρα H7 για τα φώτα πορείας και τη μεγάλη σκάλα φώτων, και φωτεινότερα φώτα ημέρας που αποτελούνται από 4 LED, τα φώτα πορείας παράγουν 39% περισσότερο φως από την προηγούμενη βασική έκδοση.

Πίσω φώτα – διαθέσιμα επίσης με τεχνολογία LED. Τα πίσω φώτα διατίθενται επίσης προαιρετικά με τεχνολογία LED – στην SKODA FABIA MONTE CARLO διατίθενται μάλιστα ως βασικός εξοπλισμός. Έξι LED φώτων φρένων λάμπουν φωτεινότερα και χωρίς καθυστέρηση, παρέχοντας βελτιωμένη ασφάλεια. Δυο ακόμα LED στα πίσω φώτα δημιουργούν ένα αιχμηρό “C”, τυπικό για τη μάρκα. Οι δυο μονάδες LED εδράζονται πίσω από ένα ειδικό κρύσταλλο αμμοβολής που κάνει τη φωτιζόμενη επιφάνεια να φαίνεται μεγαλύτερη. Η σχεδίαση των πίσω φώτων επιδεικνύει επίσης την τυπική για την SKODA κρυστάλλινη αίσθηση. Η τεχνολογία LED ενισχύει την ενεργητική ασφάλεια και προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τα φώτα ομίχλης δεν περιλαμβάνονται πλέον στα πίσω φώτα, αλλά τώρα είναι τοποθετημένα κάτω από αυτά. Τα φώτα όπισθεν και τα φλας χρησιμοποιούν τυπικούς λαμπτήρες, ενώ τα φώτα ομίχλης χρησιμοποιούν λαμπτήρες αλογόνου.

INFOTAINMENT & CONNECTIVITY – Κορυφαία συνδεσιμότητα

Για μία ευρύτατη ομάδα νεαρών καταναλωτών σήμερα, δεν υπάρχει τίποτα που να παίζει σπουδαιότερο ρόλο στην καθημερινότητά τους από την ψηφιοποίηση και τη συνδεσιμότητα. Η ανανεωμένη γκάμα infotainment της SKODA FABIA διατηρείται πάντα ενημερωμένη με νέες υπηρεσίες SKODA Connect. Το σύστημα infotainment Swing Plus διατίθεται στη SKODA FABIA για πρώτη φορά. Ακριβώς όπως το ραδιόφωνο Swing και το κορυφαίο μοντέλο Amundsen, ο χειρισμός του γίνεται μέσω μιας οθόνης αφής 6,5 ιντσών και μπορεί να γίνει ζεύξη του με κινητές συσκευές.

Infotainment – Οθόνες 6,5 ιντσών και πληθώρα δυνατοτήτων connectivity. Υπάρχει επιλογή τεσσάρων ηχοσυστημάτων και συστημάτων infotainment για την ανανεωμένη SKODA FABIA. Ακόμα και το βασικό ηχοσύστημα, Blues, προσφέρει διεπαφές USB και καρτών SD, ενώ ο χειρισμός των συστημάτων infotainent Swing, Swing Plus και Amundsen μπορεί να γίνει μέσω μιας οθόνη αφής 6,5 ιντσών. Εξωτερικές συσκευές μπορούν να συνδεθούν μέσω Bluetooth και USB. Τα συστήματα Infotainment Swing Plus και Amundsen υποστηρίζουν επίσης την τεχνολογία SmartLink+ (Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink™ και SmartGate).

Το πλέον σημαντικό είναι ότι επιτρέπεται η χρήση εφαρμογών smartphone στην οθόνη του συστήματος Infotainment. Το μοντέλο Amundsen διαθέτει μια δεύτερη διεπαφή Bluetooth και ένα Wi-Fi hotspot. Προαιρετικά, μπορεί επίσης να επωφεληθεί από το Infotainment Online και ο χειρισμός του μπορεί να πραγματοποιηθεί με χρήση φωνητικού ελέγχου. Σε συνδυασμό με τα μοντέλα Swing, Swing Plus και Amundsen, διατίθενται ραδιόφωνο DAB, κάμερα οπισθοπορείας και δυο θύρες USB για τα πίσω καθίσματα ως προαιρετικός εξοπλισμός.

Η χρήση ψηφιακού περιεχομένου είναι ιδιαίτερα εύκολη με το σύστημα Infotainment Amundsen σε συνδυασμό με το SKODA Media Command 2.0. Η δωρεάν εφαρμογή της SKODA επιτρέπει τον χειρισμό των λειτουργιών του συστήματος Infotainment σε έως δυο tablet που είναι συνδεδεμένα μέσω Wi-Fi. Με τη νέα λειτουργία γονικού ελέγχου, οι γονείς μπορούν να ελέγχουν τι παρακολουθούν τα παιδιά τους στον πίσω χώρο. Οι συσκευές σε ζεύξη μπορούν επίσης να χρησιμοποιούνται ως τηλεχειριστήριο, π.χ. για τη ρύθμιση της έντασης του ήχου. Επιπλέον, μπορούν να αποσταλούν προορισμοί πλοήγησης στο σύστημα πλοήγησης.

Η καλύτερη συνδεσιμότητα στην κατηγορία του – SKODA Connect. Η κινητικότητα δεν είναι απλά η μετακίνηση από το A στο B. Γι’ αυτό, η SKODA Connect προσφέρει για την SKODA FABIA μια συνεχώς αυξανόμενη γκάμα υπηρεσιών που καθιστούν τη ζωή με το αυτοκίνητο πιο εύκολη και πιο ασφαλή. Οι κινητές online υπηρεσίες SKODA Connect αποτελούνται από τα Infotainment Online, Care Connect, καθώς και την κλήση ανάγκης.

Μέσω του Infotainment Online, το σύστημα Infotainment Amundsen λαμβάνει online πληροφορίες για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, προγνώσεις καιρού, τιμές βενζίνης και πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης. Οι υπηρεσίες Care Connect περιλαμβάνουν τη λειτουργία Προληπτικό Service, καθώς και απομακρυσμένη πρόσβαση στο όχημα. Αν χρειάζεται, το Προληπτικό Service δημιουργεί σύνδεση με την εξυπηρέτηση πελατών ή με ένα συνεργείο. Εδώ, απαντώνται ερωτήσεις ή κλείνονται ραντεβού για Service.

Επιπλέον, μετά από μια μοναδική εγγραφή, είναι δυνατή η πρόσβαση στο όχημα, απομακρυσμένα μέσω της διαδικτυακής πύλης SKODA Connect ή της εφαρμογής SKODA Connect (συμπεριλαμβανομένων Smartwatch). Οι πληροφορίες στις οποίες μπορεί να αποκτηθεί πρόσβαση περιλαμβάνουν τη θέση του οχήματος, τη στάθμη καυσίμου και το αν είναι κλειστά τα παράθυρα. Η κλήση ανάγκης μπορεί να πραγματοποιηθεί χειροκίνητα. Ωστόσο, αν έχουν ενεργοποιηθεί τα συστήματα ανάσχεσης, πραγματοποιείται αυτόματη κλήση.

ΕΚΔΟΣΗ MONTE CARLO – Εξατομίκευση με πάθος και στυλ

Monte Carlo. H αστική περιοχή του πριγκιπάτου του Μονακό είναι συνώνυμη με το lifestyle, την κομψότητα και τους περίφημους αγώνες αυτοκινήτων. Η SKODA FABIA MONTE CARLO συνδυάζει αυτά τα χαρακτηριστικά και, ταυτόχρονα, αποτίει φόρο τιμής στην επιτυχία των αυτοκινήτων SKODA στο θρυλικό Ράλλυ του Monte Carlo. Σε συνδυασμό με το πιο δυναμικό νέο μπροστινό τμήμα, το δημοφιλές σπορ αυτοκίνητο διαθέτει επανασχεδιασμένο μπροστινό σπόιλερ με χείλος δυο τμημάτων και τροποποιημένο πίσω διαχύτη. Τα πίσω φώτα LED είναι βασικός εξοπλισμός. Στο εσωτερικό, νέα υλικά και ραφές σε χρώμα αντίθεσης δίνουν έμφαση στη σπορ και αναβαθμισμένη εμφάνιση.

Εξωτερικό – έκδοση με γνώμονα το lifestyle, με σπορ χαρακτήρα. Το όνομα Monte Carlo υποδηλώνει την παράδοση αγώνων αυτοκινήτων. Το Ράλλυ του Monte Carlo, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1911, είναι το παλαιότερο γεγονός στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή και η ειδική διαδρομή ‘Sisteron’ είναι πλέον θρυλική. Δεν είναι τυχαίο που η SKODA FABIA MONTE CARLO δίνει τεράστια έμφαση στον σπορ χαρακτήρα.

Το πλαίσιο της επανασχεδιασμένης μάσκας ψυγείου και η οροφή διατίθενται σε σπορ μαύρο χρώμα, όπως και το χείλος δυο τμημάτων του μπροστινού σπόιλερ κάτω από τον μπροστινό προφυλακτήρα, οι εξωτερικοί καθρέφτες και οι βασικοί τροχοί αλουμινίου 16 ιντσών Italia. Ο επανασχεδιασμένος διαχύτης συνεχίζει τις σπορ πινελιές στο πίσω μέρος. Ένα έμβλημα MONTE CARLO κυριαρχεί σε κάθε μια από τις κολόνες Β στα μαρσπιέ των θυρών. Τα πλαϊνά μαρσπιέ διατίθενται σε μαύρο χρώμα. Το συμπαγές χρώμα Steel Grey προορίζεται αποκλειστικά για την SKODA FABIA MONTE CARLO. Επιπλέον, υπάρχει μια επιλογή άλλων δέκα χρωμάτων αμαξώματος.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό για την SKODA FABIA MONTE CARLO περιλαμβάνεται μια πανοραμική γυάλινη οροφή και μια γκάμα μαύρων τροχών αλουμινίου. Οι τροχοί Torino έχουν διάμετρο 17 ίντσες, οι μαύρες γυαλισμένες ζάντες Vega είναι οι πρώτοι τροχοί 18 ιντσών για την έκδοση hatchback. Η SKODA FABIA MONTE CARLO μπορεί να εξοπλιστεί με οποιονδήποτε από τους κινητήρες της γκάμας.

Εσωτερικό – υλικά υψηλής ποιότητας, σπορ και αναβαθμισμένη εμφάνιση. Το μαύρο χρώμα κυριαρχεί επίσης στο εσωτερικό, καθώς χρησιμοποιείται για παράδειγμα για την οροφή, τις κολόνες και την κεντρική κονσόλα. Κόκκινες διακοσμητικές ραφές στα υποβραχιόνια των μπροστινών θυρών και στο μπροστινό κεντρικό υποβραχιόνιο κάνουν πιο ευχάριστη την ατμόσφαιρα. Ο φωτιζόμενος αποθηκευτικός χώρος στην κεντρική κονσόλα είναι νέο στοιχείο. Η εμφάνιση σε ανθρακί του πίνακα οργάνων παραπέμπει επίσης σε πιο αγωνιστικές συνθήκες. Τα καλύμματα δέρματος σε ανθρακί και οι ραφές σε λευκό χρώμα αντίθεσης χαρακτηρίζουν τα σπορ καθίσματα. Τα ραδιόφωνο Blues του βασικού εξοπλισμού παρέχει εξαιρετικής ποιότητας ήχο.

SKODA FABIA R5 – το πιο επιτυχημένο σπορ αυτοκίνητο στην ιστορία της SKODA

Η SKODA FABIA δεν είναι μόνο ευρέως γνωστή ως επιβατικό αυτοκίνητο, αλλά εκτιμάται επίσης ιδιαίτερα και στους αγώνες αυτοκινήτων. Η SKODA FABIA R5 είναι το πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο αγώνων στην ιστορία της SKODA AUTO. Μετά την πρώτη ταξινόμησή της την 1 Απριλίου του 2015, η SKODA FABIA R5 ξεκίνησε την εξαιρετική της άνοδο στην κορυφή της κατηγορίας WRC 2. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, 223 SKODA FABIA R5s είχαν παραδοθεί σε 89 πελάτες σε 31 χώρες. Συμμετέχοντας σε Ράλλυ σε 59 χώρες, αυτές οι FABIA R5 έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα σχεδόν 550 νίκες συνολικά.

Το 2018 αναδείχθηκε στην πλέον επιτυχημένη χρονιά για την SKODA Motorsport, με την ομάδα όχι μόνο να κατακτά το πρωτάθλημα κατασκευαστών στην WRC 2 αλλά να εξασφαλίζει και τα τρία σκαλιά του βάθρου στο πρωτάθλημα οδηγών! Παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Γιαν Κοπέτσκυ  (με συνοδηγό τον Πάβελ Ντρέσλερ) ενώ τη 2η και 3η θέση κατέκτησαν αντίστοιχα τα δίδυμα των Τίντεμαντ/Άντερσσον και Ροβάνπερα/Χάλτουνεν.

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η νέα SKODA FABIA δεν θα μπορούσε παρά να συνεχίσει τιμολογιακά την παράδοση που έχει κτίσει το μοντέλο: κορυφαίο σε κάθε περίπτωση value for money σε συνδυασμό με ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία, που στην ανανεωμένη έκδοση έχουν εμπλουτιστεί με συναρπαστικό design, άφθονη τεχνολογία και hi-tech συνδεσιμότητα.

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής για τη νέα SKODA FABIA έχουν ως εξής:

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.