Το νέο Jeep Renegade είναι εδώ!

By  |  0 Comments

Κατά την παρουσίαση του το 2014, το Jeep Renegade διεύρυνε την γκάμα της Jeep, σηματοδοτώντας την είσοδο της Αμερικανικής μάρκας στην κατηγορία B-SUV. Ήρθε πλέον η ώρα της ανανέωσης με πολλά και ενδιαφέροντα νέα στοιχεία. Πρεμιέρα στην Αυτοκίνηση 2018. Από 18.900 ευρώ.

Το Renegade ήταν επίσης το πρώτο Jeep SUV που θα κατασκευαζόταν στην Ιταλία, στο εργοστάσιο Melfi SATA. Από την αρχή της καριέρας του έχει εντυπωσιακή πορεία σε αυτή την πολυπληθή κατηγορία και έγινε το αγαπημένο όχημα των οδηγών που αναζητούσαν ένα SUV ικανό να συνδυάσει τις απαράμιλλες ικανότητες εκτός δρόμου της Jeep με διαστάσεις και σχεδιασμό που ήταν ιδανικές για να απολαύσει κάποιος την απαιτητική καθημερινότητα της πόλης.

Το Jeep Renegade ενσωματώνει όλα τα παραπάνω και τα εκφράζει μέσα από τη μοναδική εικόνα της Jeep, την εμβληματική μάσκα με τις επτά οπές και την αίσθηση στιβαρότητας που αποπνέει.

Με το Renegade, η γκάμα της Jeep επεκτάθηκε πλέον σε όλες τις κατηγορίες, επιτρέποντας σε κάθε πελάτη να βρει το SUV που θέλει χωρίς να χρειάζεται να κάνει συμβιβασμούς.

Σήμερα, το Jeep Renegade ανανεώνεται – χτίζοντας στα δυναμικά χαρακτηριστικά που του επέτρεψαν να αναδιαμορφώσει ολόκληρη την πολυπληθή κατηγορία των B-SUV και να καταστεί το μοντέλο που προσέφερε στην Jeep, πωλήσεις ρεκόρ για την ευρωπαϊκή αγορά.

Ο εξοπλισμός ασφαλείας του, είναι ακόμα πιο εκτενής και τα συστήματα infotainment, τελευταίας γενιάς. Παραμένοντας πιστό στην φιλοσοφία της Jeep, το νέο Renegade ξεπερνάει τα συνηθισμένα και προσφέρει νέα γκάμα κινητήρων που εξελίχθηκε με γνώμονα την οικονομία καυσίμου και τις επιδόσεις εντός και εκτός δρόμου. Οι καινούργιοι 3κύλινδροι και 4κύλινδροι κινητήρες βενζίνης που κάνουν το ντεμπούτο τους στο νέο Jeep Renegade περιλαμβάνουν τον  1.0 λίτρου 120 ίππων και 190Nm ροπής και τον 1.3 λίτρων  κινητήρα που αποδίδει 150 ίππους ή 180 ίππους ανάλογα με την έκδοση και 270Nm ροπής.

Η γκάμα κινητήρων του νέου Renegade ολοκληρώνεται με τους ανανεωμένους πετρελαιοκινητήρες 1.6 λίτρων και 2.0 λίτρων MultiJet II με SCR (Selective Catalytic Reduction), που άπαντες πληρούν την νέα νόρμα Euro 6/D.

Η γκάμα κινητήρων του νέου Jeep Renegade 2019, συνεργάζεται με το χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, το 6τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη DDCT και με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Ο σχεδιασμός του νέου Jeep Renegade είναι τώρα ακόμα πιο ξεχωριστός, με ανανεωμένο εμπρόσθιο μέρος και ξεχωριστές σπορ πινελιές, που αναδεικνύουν την σχεδιαστική και τεχνική κληρονομιά της Jeep.

Τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία του νέου Jeep Renegade, περιλαμβάνουν στρογγυλούς προβολείς και τραπεζοειδή ανοίγματα θόλων. Προσφέρουν μία σαφή οπτική σύνδεση με το νέο Jeep Wrangler και παράλληλα διαφημίζουν το μίγμα ικανοτήτων του Renegade που εκτείνεται από την πόλη μέχρι τα πιο δύσκολα μονοπάτια.

Οι εκτός δρόμου ικανότητές του είναι οι καλύτερες του ανταγωνισμού και παραμένουν οι κορυφαίες στην κατηγορία. Το νέο Renegade είναι διαθέσιμο σε δύο εκδοχές -με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς- και προσφέρει δύο συστήματα 4Χ4, αποσύνδεση πίσω άξονα, σύστημα επιλογής κίνησης Selec-Terrain, Υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist) και σύστημα ελέγχου για κατάβαση σε απότομες πλαγιές (Hill Descent Control). Οι πλήρεις ικανότητες εκτός δρόμου του Renegade αποτυπώνονται στην έκδοση Trailhawk που δημιουργήθηκε για την εκτός δρόμου περιπέτεια και είναι εξοπλισμένη με ξεχωριστά στυλιστικά και τεχνικά στοιχεία.

Η γκάμα του μοντέλου περιλαμβάνει 4 εξοπλιστικές εκδόσεις Sport, Longitude, Limited και Trailhawk – νέους κινητήρες βενζίνης MultiAir III και πετρελαιοκινητήρες MultiJet II, κίνηση στους εμπρός ή και τους τέσσερις τροχούς και τρία κιβώτια ταχυτήτων (6τάχυτο μηχανικό, 6τάχυτο αυτόματο ξηρού συμπλέκτη DDCT και 9τάχυτο αυτόματο).

Η επιτυχία του Renegade

Το Jeep Renegade ήταν το πρώτο όχημα της Fiat Chrysler Automobiles που εξελίχθηκε από κοινού από Ιταλούς και Αμερικανούς σχεδιαστές και τεχνικούς και ήταν το πρώτο όχημα της Jeep που κατασκευάστηκε στην Ιταλία,  στο εργοστάσιο Melfi SATA Plant στην Basilicata.

Εν συντομία, ήταν το πρώτο Jeep που συνδύασε τον σχεδιασμό, την πρακτικότητα και τις εκτός δρόμου ικανότητες της Αμερικανικής φόρμας (συνώνυμης με την ελευθερία, την περιπέτεια και την 4Χ4 κίνηση για περισσότερα από 75 χρόνια), με το στυλ και την αυθεντική αίσθηση οδήγησης που χαρακτηρίζουν ιστορικά τα ιταλικά αυτοκίνητα. Το Renegade ήταν επίσης το πρώτο μοντέλο της Jeep που κατασκευαζόταν συγχρόνως σε τρεις ηπείρους.  Εκτός από την Ευρώπη, συναρμολογείται και στο εργοστάσιο GAC FCA της πόλης Guangzhou στην Κίνα και στο Pernambuco στη Βραζιλία.

Με περισσότερες από 73.200 ταξινομήσεις το 2017, το Renegade είναι το καλύτερο σε πωλήσεις SUV στην Ευρώπη Τον Μάιο του 2018, το Renegade ήταν το Jeep με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Ευρωπαϊκή αγορά, καταγράφοντας άνοδο 19.1% σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2017. Ο ηγετικός ρόλος του Renegade επιβεβαιώθηκε επίσης με τις επιδόσεις του για το πρώτο 5μηνο του 2018 (YTD) στην Ευρώπη αλλά και σε πολλές από τις κύριες αγορές.

Η βελτίωση της επιτυχημένης συνταγή ενός μοντέλου δεν είναι εύκολη. Σήμερα, το νέο Jeep Renegade 2019, προσφέρει ανανεωμένο σχεδιασμό με προβολείς τεχνολογίας LED, εισάγει τη νέα γκάμα κινητήρων, ειδικά σχεδιασμένων για το ευρωπαϊκό κοινό και εντυπωσιακό πακέτο τεχνολογιών ασφάλειας μαζί με τα εξελιγμένα, τελευταίας τεχνολογίας, συστήματα infotainment.

Ένα ξεχωριστό SUV, ένα αυθεντικό Jeep στην αγορά των crossover, το νέο μοντέλο βελτιώνει περαιτέρω την δυναμική σχεδιαστική εικόνα του Renegade και τον διττό χαρακτήρα του, τονίζοντας τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του. Το Renegade είναι το ιδανικό όχημα για μικρές αποστάσεις εντός πόλης, λόγω της ευέλικτης συμπεριφοράς του, αλλά και το ιδανικό SUV για την ανακάλυψη νέων προορισμών χάρη στις εντυπωσιακές ικανότητές του εκτός δρόμου.

Νέα γκάμα βενζινοκινητήρων

Οι νέοι turbo κινητήρες βενζίνης, κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στο νέο Renegade.

Για τις εκδόσεις βενζίνης με κίνηση 4Χ2 προσφέρονται ένας 3κύλινδρος 1.0 λίτρου με απόδοση 120 ίππων και 190Nm ροπής σε συνδυασμό με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και ένας 4κύλινδρος 1.3 λίτρων και 150 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DDCT.

Για την έκδοση βενζίνης 4Χ4, προσφέρεται ο τετρακύλινδρος κινητήρας 1.3 λίτρων με απόδοση 180 ίππων και ροπή 270Nm, συνδυασμένος με αυτόματο κιβώτιο 9 ταχυτήτων και κίνηση 4Χ4.

Οι νέοι βενζινοκινητήρες πληρούν τα κριτήρια της νόρμας Euro 6/D και περιλαμβάνουν GPF (Gasoline Particulate Filter).

Η νέα οικογένεια turbo κινητήρων, εξελίχθηκε από το γκρουπ FCA για να προσφέρει μία μεγάλη γκάμα μικρών αλλά ισχυρών και συνάμα οικονομικών κινητήρων που χαρακτηρίζονται από κορυφαία απόδοση.

Οι νέοι κινητήρες είναι κατασκευασμένοι εξ’ολοκλήρου από αλουμίνιο για να εξασφαλιστεί το χαμηλό βάρος (ξεκινούν από τα 93 κιλά). Ο στρόφαλος εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Teksid και είναι κατασκευασμένος από κράμα αλουμινίου με χύτευση υψηλής πίεσης. Εσωτερικά, υπάρχουν ενισχύσεις από χάλυβα διαμέτρου 1.8 εκατοστών με επίστρωση αλουμινίου προκειμένου να δημιουργηθεί ισχυρός μεταλλικός δεσμός με συνέπεια αυξημένη δομική ακαμψία του μηχανικού συνόλου. Έχοντας μελετήσει πολλές εναλλακτικές δομές οι τεχνικοί επέλεξαν αυτή την δομή για την καλύτερη ισορροπία θορύβου, δονήσεων, βάρους και δομικής αντοχής.

Προκειμένου να αυξηθεί η απόδοση και να εξασφαλιστούν καλύτερες επιδόσεις και κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με τους κινητήρες που αντικαθιστούν, οι νέοι, προσφέρουν έναν πολύ συμπαγή θάλαμο καύσης ενώ η αρχιτεκτονική «conrod-crank» εξασφαλίζει καλύτερη μηχανική απόδοση με ελαχιστοποίηση των τριβών. Όλοι οι 3κύλινδροι και 4κύλινδροι νέοι κινητήρες χρησιμοποιούν αυτή την καινοτόμο μονάδα καύσης με όγκο 0.33 λίτρα.

Η κεφαλή έχει 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο και έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής. Η συμπαγής δομή του θαλάμου καύσης και η εισαγωγή, εξασφαλίζουν δυναμική όδευση του αέρα, μικρό χρόνο κύκλου καύσης και ιδανική διανομή το μετώπου καύσης, με αποτέλεσμα υψηλή θερμική απόδοση. Το υψηλότατο τεχνικό επίπεδο των νέων κινητήρων αποδεικνύεται από την εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών λύσεων, όπως του άμεσου ψεκασμού για βελτιστοποίηση της ογκομετρικής απόδοσης και της τουρμπίνας χαμηλής αδράνειας που ελέγχεται από ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ηλεκτροβαλβίδα ανακούφισης και υδρόψυκτο σύστημα ψύξης στην εισαγωγή (υδρόψυκτο Intercooler) για αμεσότερη απόκριση.

Η τρίτη γενιά της αποκλειστικής τεχνολογίας MultiAir, που βελτιώνει την καύση ρυθμίζοντας το χρονισμό και τη βύθιση των βαλβίδων, κάνει το ντεμπούτο της στους νέους κινητήρες. Η τελευταία εξέλιξη στους κινητήρες MultiAir III, βελτιώνει περαιτέρω την ανεξάρτητη ρύθμιση των βαλβίδων. Εφαρμόζοντας συγκεκριμένα πρωτόκολλα στην εισαγωγή και την εξαγωγή, βελτιώθηκε η απόδοση υπό χαμηλό φορτίο με την επανακυκλοφορία των καυσαερίων και το άνοιγμα των βαλβίδων εισαγωγής νωρίτερα, ενώ κατά  την λειτουργία σε υψηλό φορτίο, η βελτιστοποίηση επιτυγχάνεται με την επιβράδυνση του κλεισίματος των βαλβίδων εισαγωγής. Καταληκτικά η τεχνολογία MultiAir III μπορεί να μειώνει την αναλογία συμπίεσης βελτιώνοντας σημαντικά την οικονομία καυσίμου την ίδια στιγμή κατά την οποία προσφέρει υψηλή απόδοση.

Οι νέοι κινητήρες turbo, πέρασαν από 75.000 ώρες δοκιμών σε υπολογιστές, 60.000 ώρες δοκιμών εκτός οχήματος, ενώ για να ελεγχθεί η αντοχή και η αξιοπιστία τους, διένυσαν και 5.000.000 χιλιόμετρα σε όλο τον πλανήτη, εντός και εκτός δρόμου.

Το νέο Jeep Renegade είναι το πρώτο μοντέλο του Γκρουπ που θα εφοδιαστεί με τους καινοτόμους turbo βενζινοκινητήρες που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στους πελάτες την ευχάριστη και άνετη αίσθηση οδήγησης που αναμένουν από ένα SUV, επιτυγχάνοντας παράλληλα μείωση κατανάλωσης κατά 20% σε σύγκριση με τους κινητήρες που αντικαθιστούν.

Ανανεωμένοι κινητήρες πετρελαίου

Δύο ισχυροί 1.6 και 2.0 λίτρων Multijet II turbodiesel κινητήρες με Stop&Start

Το νέο Jeep Renegade 2019, μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με έναν 1.6 λίτρων ή έναν 2.0 λίτρων κινητήρα turbodiesel. Και οι δύο ενσωματώνουν την δεύτερη γενιά της τεχνολογίας Multijet, που έχει εξελίξει και πατεντάρει το Γκρουπ FCA.

Προσφέρονται δύο επιλογές κυβισμού και τρεις επιλογές απόδοσης· συγκεκριμένα, ο κινητήρας 1.6 λίτρων συνδυάζεται με τόσο με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, όσο και με το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DDTC. Ο δίλιτρος με απόδοση 140 συνδυάζεται με χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο ή 9τάχυτο αυτόματο, ενώ αυτός με απόδοση 170 ίππων αποκλειστικά με το 9τάχυτο αυτόματο.

Για την βελτιστοποίηση των εκπομπών καυσαερίων, οι κινητήρες αυτοί χρησιμοποιούν την τεχνολογία “SCR on filter” μία λύση που ενσωματώνει την τεχνολογία του καταλύτη με αυτή της κατακράτησης σωματιδίων (DPF) προκειμένου να:

-Μειώσεις τις εκπομπές NOx μέσω της χρήσης υγρού AdBlue

-Μειώσει τις εκπομπές μικροσωματιδίων μέσω της διαδικασίας αναγέννησης

Οι καμπύλες ισχύος και ροπής επιβεβαιώνουν τις κορυφαίες επιδόσεις της οικογένειας κινητήρων MultiJet II προσφέροντας υψηλά επίπεδα ισχύος και απόδοσης.

Ασυμβίβαστος σχεδιασμός

Το νέο Jeep Renegade 2019, υιοθετεί νέο σχεδιασμό για το εμπρός μέρος του οχήματος χάρη στη νέας σχεδίασης εμβληματική γρίλια με τις 7 οπές η οποία θυμίζει πιο έντονα το Wrangler. To νέο look συμπληρώνεται από καινούργια φωτιστικά σώματα και φώτα ομίχλης. Οι ράγες οροφής είναι μαύρες και εξοπλίζουν τις εκδόσεις Longitude, Limited και Trailhawk.

Τα σημεία-κλειδιά του νέου μοντέλου είναι τα νέα εμπρός φωτιστικά σώματα με τεχνολογία full-LED για τα φώτα ημέρας, τη μεσαία και τη μεγάλη σκάλα αλλά και τα φώτα ομίχλης (διαθέσιμα στα Limited και Trailhawk) που  βελτιώνουν την απόδοση και την ασφάλεια του Renegade. Η νυκτερινή ορατότητα για τον οδηγό αυξάνεται κατά 50% σε σύγκριση με τα συμβατικά φώτα και κατά 20% συγκριτικά με τους λαμπτήρες Xenon ενώ παράλληλα βελτιώνεται και η αίσθηση του βάθους αλλά και του πλευρικού φωτισμού.

Πέρα από την ασφάλεια, οι αλλαγές αυτές προσδίδουν μία πιο μοντέρνα εικόνα στο εμπρός μέρος του Renegade η οποία ακολουθεί την γενικότερη εικόνα της οικογένειας Jeep.

Το πίσω μέρος αποκτά και αυτό ανανεωμένα φωτιστικά σώματα LED στοιχεία (διαθέσιμο στα Limited και Trailhawk).  Τα φωτιστικά σώματα αποτελούν αναπόσπαστο σχεδιαστικό στοιχείο της ταυτότητας του Renegade φέροντας το γνωστό σχήμα ‘Χ’, εμπνευσμένο από το Wrangler.

Οι αλλαγές στο εξωτερικό ολοκληρώνονται με την προσθήκη νέων σχεδίων ζαντών αλουμινίου που προσφέρουν μία ξεχωριστή εμφάνιση στο Renegade και τονίζουν περαιτέρω τις ανεξάντλητες δυνατότητες εξατομίκευσης. Το νέο μοντέλο προσφέρεται με επιλογή ανάμεσα σε 7 σχέδια σε διαστάσεις 16, 17, 18 και 19 ιντσών με την μεγαλύτερη διάσταση, να εισάγεται για πρώτη φορά και αποκλειστικά στην έκδοση Limited.

Το αποτέλεσμα είναι ένα όχημα που εμπνέεται από το Jeep Wrangler και το αποδεικνύει με σχεδιαστικές πινελιές και προχωρημένο σχεδιασμό, παραμένοντας πιστό στην παράδοση Jeep. To εξωτερικό σχέδιο διατηρεί την πρακτικότητά του, χαρακτηριστικό στοιχείο του Renegade, ενώ η διπλή ανοιγόμενη οροφή προσφέρει στους επιβάτες την διάσημη Jeep αίσθηση open-air ελευθερίας, άλλο ένα χαρακτηριστικό εμπνευσμένο από το Wrangler.

Εσωτερικό: Προσοχή στη λεπτομέρεια, ευρυχωρία και πρακτικότητα

Το εσωτερικό του νέου Jeep Renegade έχει την αυθεντική και μοντέρνα εικόνα που ακολουθεί το DNA της μάρκας. Η καμπίνα των επιβατών χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακή προσοχή στην λεπτομέρεια, πρωτοποριακούς συνδυασμούς χρωμάτων, ποιοτικά υλικά, τεχνολογία αιχμής και πρακτικούς χώρους για αντικείμενα.

Από την πρώτη του παρουσίαση, το Renegade έγινε διάσημο για την πρακτικότητά του σε κάθε επίπεδο. Αυτή, έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο ώστε να προσφέρει νέα κεντρική κονσόλα που τώρα διαθέτει ειδική θέση για το κινητό, νέες ποτηροθήκες και επιπλέον χώρους για αντικείμενα όπως π.χ. ειδική θήκη για iPad mini ή άλλα μικρά αξεσουάρ.

Σε νέα θέση βρίσκεται και η έξτρα θύρα USB (στο πίσω μέρος του κεντρικού υποβραχιόνιου για εύκολη πρόσβαση και από τους πίσω επιβάτες) διαθέσιμη στο βασικό εξοπλισμό από το Longitude. Συνολικά, αυτές οι έξυπνες λύσεις, προσφέρουν επιπλέον 1.2 λίτρα αποθηκευτικού χώρου στο σαλόνι.

Το Renegade παραμένει στην κορυφή της κατηγορίας στην άνεση των επιβατών ξεχωρίζοντας για τον χώρο για το κεφάλι και το πλάτος των καθισμάτων του.

Το Renegade προσφέρει επίσης πολλές λύσεις εξατομίκευσης στο εσωτερικό χάρη στις διαφορετικές διαμορφώσεις που προσφέρει κάθε έκδοση. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες να επιλέξουν την διαμόρφωση που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες και το στυλ τους, επιλέγοντας χρώματα υφάσματα και δέρματα για το σαλόνι. Οι επεμβάσεις στο εσωτερικό συνεχίζονται με τα καινούργια υλικά που ντύνουν στους αεραγωγούς, το ηχοσύστημα και τα ηχεία ενώ το Renegade μοιράζεται και αρκετές λεπτομέρειες με το Wrangler, όπως τον πίνακα οργάνων και τα τραπεζοειδή σχεδιαστικά στοιχεία.

Θρυλικές Jeep-ικανότητες εκτός δρόμου

Το νέο Jeep Renegade είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με κίνηση σε δύο και τέσσερις τροχούς. Η θρυλικές εκτός δρόμου ικανότητες των Jeep, εξασφαλίζονται από δύο εξελιγμένα συστήματα 4Χ4, το Jeep Active Drive και το Jeep Active Drive Low, τα οποία εγγυώνται κορυφαία απόδοση σε κάθε περίπτωση. Το ηλεκτρονικό σύστημα Jeep Selec-Terrain, προσφέρει τέσσερις επιλογές χρήσης (Auto, Χιόνι, Άμμο και Λάσπη)  για απροβλημάτιστη κίνηση σε κάθε επιφάνεια.

Jeep Active Drive

Το Jeep Active Drive είναι ένα πλήρως αυτόματο σύστημα που προσφέρει ανεπαίσθητη εμπλοκή και απεμπλοκή της τετρακίνησης σε κάθε ταχύτητα ώστε να προσφέρει πρόσφυση αλλά και οικονομία καυσίμου.

Το σύστημα δεν απαιτεί καμία κίνηση από τον οδηγό και βελτιώνει το κράτημα σε κάθε είδος εδάφους αλλά και σε περιπτώσεις υποστροφής ή υπερστροφής. Το Jeep Active Drive μπορεί να μεταφέρει ροπή μέχρι 2000Nm στους δύο πίσω τροχούς. Ένας συμπλέκτης μονίμως μεταβαλλόμενης ροπής στον πίσω άξονα, χρησιμοποιεί τους πατενταρισμένους αλγόριθμους της Jeep για να προσφέρει την ιδανική ροπή σε κάθε τροχό, ανάλογα με την περίπτωση: μειωμένη πρόσφυση, δυναμική εκκίνηση, σπορ οδήγηση.

Jeep Active Drive Low

Το σύστημα Jeep Active Drive Low ενσωματώνει τις λειτουργίες του Jeep Active Drive προσφέροντας όμως επιπλέον, υποπολλαπλασιασμό της τελικής σχέσης μετάδοσης 20:1 για απαιτητική off-road οδήγηση.

Το σύστημα προσφέρεται με τον 2λιτρο κινητήρα diesel και το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και εγγυάται τις καλύτερες off road ικανότητες στην κατηγορία του ενώ τώρα, το Jeep Active Drive Low θα προσφέρει και σύστημα ελέγχου κατάβασης Hill-Descent Control.

Το σύστημα Hill-Descent Control (HDC) επιτρέπει σταδιακή και ελεγχόμενη κάθοδο σε απότομα ή γλιστερά εδάφη χωρίς να χρειάζεται την επέμβαση του οδηγού με το φρένο. Όταν ενεργοποιηθεί, το σύστημα αναλαμβάνει να κατεβάσει σταδιακά το όχημα χρησιμοποιώντας σήματα από το ABS φρένων, ώστε να ελέγχει κάθε τροχό ξεχωριστά εξασφαλίζοντας τις ιδανικές συνθήκες κατάβασης.

Trailhawk

Με την ανεξάρτητη ανάρτηση, τη διαδρομή 20.5 εκατοστών σε κάθε τροχό και την απόσταση 21 εκατοστών από το έδαφος, το Jeep Renegade Trailhawk αποτελεί το σημείο αναφοράς της κατηγορίας και προσφέρει τις καλύτερες επιδόσεις 4Χ4. Επιπλέον των εντυπωσιακών ικανοτήτων του, το Trailhawk περιλαμβάνει και έξτρα ρύθμιση στο σύστημα Selec-Terrain για κίνηση σε πέτρες και βράχια.

Συνδεσιμότητα και infotainment

Ανάλογα με την έκδοση, το νέο Jeep Renegade 2019, μπορεί να εξοπλιστεί με συστήματα UconnectTM 5, 7 και 8.4 ιντσών νέας γενιάς, τα οποία περιλαμβάνουν οθόνες αφής υψηλής ανάλυσης και δυνατούς επεξεργαστές. Μέσω αυτών, ο οδηγός μπορεί να ελέγξει το σύστημα κλιματισμού, το ηχοσύστημα αλλά και πολλά περισσότερα μέσω της οθόνης αφής, συμβάλλοντας στην κίνηση με ασφάλεια.

Τα UconnectTM 7 ιντσών και το 8.4 ιντσών NAV  προσφέρουν οθόνες αφής υψηλής ανάλυσης με δυνατότητα αλληλεπίδρασης με δύο δάκτυλα για zoom in και out και παραμετροποιήσιμο μενού με απλή λειτουργία  ‘Drag and Drop’.

Τα συστήματα UconnectTM προσφέρουν επίσης τηλεφωνία ανοιχτής ακρόασης, δορυφορική πλοήγηση και δυνατότητα ανάγνωσης μηνυμάτων για ασφάλεια κατά την οδήγηση Υπάρχει επίσης δυνατότητα ασύρματου streaming για μουσική από κινητά τηλέφωνα. Η μονάδα Uconnect NAV 8.4 ιντσών προσφέρει επίσης αυτόνομη λειτουργία δορυφορικής πλοήγησης.

Συμβατότητα με Apple CarPlay και Android AutoTM

Τα συστήματα UconnectTM 7 ιντσών και 8.4 ιντσών NAV, του νέου Renegade, είναι πλήρως συμβατά με το Apple CarPlay, και το Android AutoTM, επιτρέποντας στους πελάτες να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες των κινητών τους συσκευών, τόσο στον τομέα της τηλεφωνίας και της μουσικής όσο και σε αυτόν της δορυφορικής πλοήγησης.

Το Jeep UconnectTM LIVE services διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις UconnectTM

Τα τρία συστήματα Uconnect (5,7 και 8.4 ιντσών) που εξοπλίζουν το νέο Jeep Renegade 2019 προσφέρουν ακόμα, σύνδεση με τις υπηρεσίες UconnectTM LIVE μέσω εφαρμογής διαθέσιμης στο iTunes app store και το Google Play store.

Με την υπηρεσία Jeep Uconnect LIVE, οι οδηγοί αποκτούν πρόσβαση σε μία πλειάδα εφαρμογών, από το παγκόσμιο διαδίκτυο, όπως ιντερνετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, την πλατφόρμα Deezer Internet Music, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το Facebook και το Twitter. Επίσης μπορούν να ελέγχουν online το αυτοκίνητο, την προγραμματισμένη συντήρηση, να έχουν πρόσβαση σε εγχειρίδια χρήσης αλλά και να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες πλοήγησης TomTom LIVE.

Jeep Skills, η εφαρμογή της Jeep που καταγράφει και βελτιώνει τις επιδόσεις εκτός δρόμου

Για τους κατόχους που θέλουν να αναβαθμίσουν την εκτός δρόμου εμπειρία τους, το σύστημα UconnectTM 8.4 ιντσών NAV, μπορεί να εξοπλιστεί με την εφαρμογή Jeep Skills. Αυτή η φιλική στον χρήστη εφαρμογή παρακολουθεί τον τρόπο οδήγησης και προτείνει στον οδηγό τρόπους για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις ικανότητές του εκτός δρόμου.

Με το Jeep Skills, οι πελάτες μπορούν να ανακαλύψουν τις πραγματικές εκτός δρόμου ικανότητες του δικού τους Jeep Renegade και να τις εκμεταλλευτούν στο έπακρο με ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για παραμέτρους όπως η πρόσφυση, η κλίση, το υψόμετρο κλπ.

Παράλληλα, προσφέρονται επιπλέον πληροφορίες όπως, η πίεση λαδιού, οι επιδόσεις στο 0-50 χ.α.ω. και στο 0-100 χ.α.ω. , η επιτάχυνση G αλλά και η απόσταση ακινητοποίησης του οχήματος.

Με την χρήση ειδικών δοκιμασιών του Jeep Skills, οι οδηγοί μπορούν να δοκιμάζουν τις ικανότητές τους αλλά και να μοιράζονται νέα μονοπάτια και αποδράσεις τους με άλλους κατόχους από την κοινότητα Jeep. Ανάλογα με τις επιδόσεις τους και τους στόχους που πετυχαίνουν, οι οδηγοί κερδίζουν ψηφιακά μετάλλια τα οποία μπορούν να αποθηκεύουν σε μία virtual προθήκη στην εφαρμογή.

Ασφάλεια υψηλού επιπέδου

Το Jeep Renegade εξελίχθηκε έτσι ώστε να προσφέρει κορυφαία ασφάλεια με τη βοήθεια συστημάτων τελευταίας γενιάς που προσφέρονται στον βασικό ή τον προαιρετικό εξοπλισμό όπως οι 6 αερόσακοι, το σύστημα ευστάθειας ESC και το σύστημα αποτροπής ανατροπής ERM.

Το νέο μοντέλο, έχει αναβαθμιστεί περαιτέρω ώστε να συνεχίσει να προσφέρει ένα πακέτο συστημάτων που εξασφαλίζει απόλυτη ασφάλεια και άνεση. Στον βασικό εξοπλισμό του νέου μοντέλου συμπεριλαμβάνονται πλέον το ενεργό σύστημα Lane Sense Departure WarningPlus και το Intelligent Speed Assist με αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας.

Το Lane Sense Departure WarningPlus χρησιμοποιεί την κάμερα του οχήματος για να προσδιορίζει ανά πάσα στιγμή τη θέση του οχήματος στον δρόμο. Σε περίπτωση ακούσιας αλλαγής λωρίδας (χωρίς φλας) το σύστημα το αναγνωρίζει και εφαρμόζει αντίθετη ροπή στο τιμόνι ώστε να επαναφέρει το αυτοκίνητο στην θέση του.

Το νέο Traffic Sign Recognition (TSR) σύστημα, μπορεί να διαβάζει τις πινακίδες κυκλοφορίας, όπως όρια ταχύτητας και να ενημερώνει τον οδηγό. Σε συνδυασμό με το έξυπνο σύστημα αυτόματου πιλότου – Intelligent Speed Assist, ο αυτόματος πιλότος μπορεί να προσαρμόζει την ταχύτητα του οχήματος ώστε να τηρεί τα όρια ανά περιοχή. Φυσικά, οδηγός μπορεί να επιλέξει να απορρίψει την επιλογή του συστήματος.

Μία αναβαθμισμένη έκδοση του συστήματος Automatic park assistpark sense® αναλαμβάνει να εκτελέσει τους ελιγμούς για το παρκάρισμα αλλά επεκτείνει την λειτουργία του και κατά τους ελιγμούς για την έξοδο από θέση στάθμευσης.

Για περισσότερη άνεση, το νέο Renegade έχει πλήρως αναδιπλούμενους ηλεκτρικούς καθρέπτες κατά το κλείδωμα του αυτοκινήτου αλλά και παράθυρα που μπορούν να ανέβουν ή να κατέβουν συγχρόνως από το τηλεχειριστήριο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Για να εγγυηθεί την απόλυτη ασφάλεια των επιβατών του, το πλήρες πακέτο συστημάτων του νέου Renegade, περιλαμβάνει επίσης το σύστημα αποτροπής πρόσκρουσης Forward Collision WarningPlus με Active Emergency Braking (έκδοση Limited), τον ενεργό αυτόματο πιλότο Adaptive Cruise Control, την ειδοποίηση τυφλών σημείων BlindSpot Monitoring  αλλά και την παρακολούθηση κάθετου εμποδίου κατά την όπισθεν Rear Cross Path Detection.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.