Πληθώρα διακρίσεων

By  |  0 Comments

Η BMW ολοκλήρωσε ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο 2018 που της απέφερε μία εντυπωσιακή γκάμα βραβείων και διακρίσεων.

Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, τα μοντέλα BMW κατάφεραν να πείσουν με τα προσόντα τους όχι μόνο συντάκτες αυτοκινήτου και ειδήμονες από όλο τον κόσμο, αλλά και τους αναγνώστες περιοδικών του Ειδικού Τύπου, ερευνητές αγοράς και γνώστες τεχνολογίας πληροφορικής (IT). Επιπλέον, τα μοντέλα που διακρίθηκαν ξεχώρισαν σε ποικίλους τομείς, από προϊοντική ποιότητα και σχεδίαση μέχρι τεχνικές καινοτομίες, ευφυή συνδεσιμότητα και βιωσιμότητα. Η BMW απέσπασε δύο από τις πιο πολυπόθητες παγκόσμιες διακρίσεις, με τον τίτλο του World Performance Car να απονέμεται στην BMW M5 και το βραβείο International Engine of the Year να έχει αποδέκτη το BMW i8 για τέταρτη συνεχή χρονιά. Σερί επιτυχιών σημείωσαν τα σπορ μοντέλα BMW M, τα οποία ανέβηκαν στο βάθρο σε αρκετές περιπτώσεις, ενισχύοντας τη συνολική εικόνα. Επίσης, ο premium κατασκευαστής έκανε χατ τρικ ως η πιο καινοτόμα μάρκα στην πολυτελή κατηγορία.

Η BMW Σειρά 5 και πάλι στην κορυφή.

Μετά τους θριάμβους των προηγούμενων 12 μηνών, το 2018 αποδείχτηκε μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά για την BMW Σειρά 5, τόσο στη Γερμανία όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ανάμεσα στα βραβεία της Σειράς 5 ήταν το Best Car στην ανώτερη μεσαία κατηγορία από το Γερμανικό περιοδικό αυτοκίνητου auto motor und sport. Στο Auto Trophy –World’s Best Cars Awards, η Σειρά 5 συγκέντρωσε και πάλι τους περισσότερους ψήφους στην κατηγορία executive από τους αναγνώστες του περιοδικού Auto Zeitung. Στα βραβεία που απένειμε το περιοδικό Auto Test, η BMW 530d Touring ξεχώρισε και στο τέλος αναδείχτηκε γενικός νικητής, ενώ η BMW 520d Touring πέτυχε την καλύτερη σχέση τιμής-επιδόσεων στην ανώτερη μεσαία κατηγορία. Η BMW Σειρά 5 σημείωσε μεγάλη επιτυχία και στη Βρετανία, όπου απέσπασε όχι μόνο έναν, αλλά δύο περίοπτους τίτλους UK Car of the Year –  Best Executive Car και Best Station Wagon Car. Οι εκδόσεις Sedan και Touring αναδείχτηκαν επίσης Αυτοκίνητα της Χρονιάς (Car of the Year Awards) στο πλαίσιο ψηφοφορίας συντακτών αυτοκινήτου των What Car?, Company Car Today και Car Express. Από την άλλη, η BMW 520d xDrive Touring αναδείχτηκε γενικός νικητής στα Tow Car Awards που απένειμαν από κοινού τα What Car?, Practical Caravan και The Camping & Caravanning Club.

Θέσεις στο βάθρο για τις BMW M .

Το 2018, κριτικές επιτροπές από όλο τον κόσμο αξιολόγησαν τα μοντέλα BMW ως σπορ σημεία αναφοράς, με τις εκδόσεις BMW M GmbH να πρωτοστατούν. Η νέα BMW M5 sedan υψηλών επιδόσεων διεκδίκησε κορυφαία θέση στα World Car Awards, κατακτώντας επάξια τον τίτλο World Performance Car. Η BMW M5 και άλλα μοντέλα BMW M κυριάρχησαν στις λίστες νικητών και στη Γερμανία. Η BMW M5 Competition στέφθηκε Sports Car of the Year από το περιοδικό αυτοκινήτου Auto Bild Sports στη κατηγορία Sedan/Station Wagon, ενώ η BMW M2 Competition τιμήθηκε με την αντίστοιχη διάκριση στην κατηγορία Μικρών/Compact Αυτοκινήτων.

Σε ψηφοφορία αναγνωστών του περιοδικού sport auto για την ανάδειξη των πιο σπορ αυτοκινήτων της χρονιάς, τα μοντέλα του premium κατασκευαστή από το Μόναχο επικράτησαν στην κορυφή σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες. Αυτό σημαίνει ότι η BMW απέσπασε περισσότερους τίτλους από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή το 2018 στο θεσμό αυτό. Στη λίστα των νικητών έλαμψαν οι BMW M140i (Κατηγορία Compact Cars) και η υψηλών επιδόσεων BMW M5 Sedan (Sedan/Station Wagon πάνω από €100.000), με τις BMW M240i Coupe (Coupe έως €50.000), BMW M550d xDrive (Diesel), BMW M3 με Competition Package (Sedan/Station Wagon έως €100.000) και BMW M4 Coupe με Competition Package (Coupe έως €100.000) ενδιάμεσα. Δίπλα στα μοντέλα M, τα BMW 230i Cabrio (Cabrio/Roadster έως €50.000) και BMW 330i (Sedan/Station Wagon έως €50.000) ψηφίστηκαν επίσης τα καλύτερα στην κατηγορία τους.

Οι plug  in υβριδικοί/ηλεκτρικοί κινητήρες BMW συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν.

Η τεράστια τεχνογνωσία της BMW στον τομέα εναλλακτικών συστημάτων κίνησης για μία ακόμα φορά έτυχε αναγνώρισης, με πληθώρα βραβείων για το πλήρως ηλεκτρικό BMW i3, το προηγμένο, σπορ plug-in υβριδικό BMW i8 και την BMW 330e plug-in hybrid sedan. Οι αναγνώστες του περιοδικού Auto Zeitung κατέταξαν τα δύο μοντέλα BMW i μεταξύ των World’s Best Cars στις κατηγορίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως €50.000 και ηλεκτρικών/υβριδικών αυτοκινήτων επιδόσεων. Το BMW i8 απέσπασε επιπρόσθετα το βραβείο του διεθνούς κινητήρα της χρονιάς (International Engine of the Year) για τέταρτη συνεχή χρονιά, έχοντας αποκρούσει τους αντιπάλους του στην κατηγορία 1.4 l – 1.8 l. Τα plug-in υβριδικά/ηλεκτρικά μοντέλα BMW αποδεικνύονται άκρως δημοφιλή και στη Βρετανία, με το περιοδικό Auto Express να ανακηρύσσει το BMW i3 RΕx το ‘Καλύτερο Υβριδικό Αυτοκίνητο (Best Hybrid Car)’ και το BMW i3 το ‘Πράσινο Αυτοκίνητο με τους Χαμηλότερους Ρύπους (Best Low Emissions Green Car)’. Ο τίτλος Plug-in Hybrid of the Year που απένειμε το αυτοκινητιστικό έντυπο Company Car Today για την BMW 330e ολοκλήρωσε το δωδεκάμηνο επιτυχιών για τα εναλλακτικά συστήματα κίνησης της BMW.

Κορυφαίες διακρίσεις για τη σχεδίαση BMW .

Τα μοντέλα BMW θέτουν συνεχώς νέα πρότυπα για την εξαιρετική σχεδιαστική τους ποιότητα. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τα πολυάριθμα βραβεία που απέσπασε η BMW μέσα στο 2018 σε αναγνώριση των σχεδιαστικών επιτευγμάτων της. Πέντε μοντέλα BMW έλαβαν το iF Design Award 2018 – μία από τις πιο αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις σχεδιαστικής τελειότητας. Η λίστα νικητών περιλάμβανε τις BMW M5, BMW Σειρά 6 Gran Turismo, BMW X2, BMW X3 και BMW i3s. Οι αναγνώστες του Auto Zeitung έδωσαν επίσης μία ηχηρή ετυμηγορία στο θεσμό Auto Trophy – World’s Best Cars awards, επιλέγοντας τη μάρκα BMW ως την αγαπημένη τους στην κατηγορία Best Design.

BMW Connected και λοιπές φιλοσοφίες διασφαλίζουν βέλτιστη συνδεσιμότητα τώρα και στο μέλλον.

Η BMW προχωρά μπροστά με την ανάπτυξη ψηφιοποιημένων υπηρεσιών, την πλήρη ενσωμάτωση smartphones και τη νέα ψηφιακή φιλοσοφία ελέγχου/λειτουργίας των οχημάτων της. Η εξαιρετική επίδοση του κατασκευαστή στο θεσμό Car Connectivity Award – όπου οι αναγνώστες του auto motor und sport κλήθηκαν να ψηφίσουν τις καλύτερες τεχνολογίες συνδεσιμότητας – αποτελεί αδιάσειστο στοιχείο της τεχνογνωσίας της σ’ αυτό τον τομέα. Η BMW πήρε την πρώτη θέση σε τρεις συνολικά κατηγορίες. Το αναγνωστικό κοινό αξιολόγησε το BMW Connected ως την καλύτερη εφαρμογή smartphone, ενώ η προ-εγκατάσταση Apple CarPlay ψηφίστηκε ως η καλύτερη φιλοσοφία ενσωμάτωσης τηλεφώνου. Το BMW Operating System 7.0 επίσης εντυπωσίασε τους αναγνώστες του αυτοκινητιστικού εντύπου, με αποτέλεσμα μία ακόμα διάκριση στην κατηγορία φιλοσοφίας ελέγχου/λειτουργίας. Το νέο σύστημα απεικόνισης και λειτουργίας έκανε ντεμπούτο στη νέα BMW X5 και είναι προσαρμοσμένο με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ στις ανάγκες του οδηγού. Το περιεχόμενο είναι εξατομικευμένο και μπορεί να προσαρμοστεί από τον χρήστη σύμφωνα με τις ανάγκες του. Είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει στον οδηγό τις κατάλληλες πληροφορίες σε όλες τις συνθήκες και να βελτιώνει περαιτέρω την επικοινωνία μεταξύ οδηγού και οχήματος.

Τέλος, η ικανότητα καινοτομίας της BMW επιδοκιμάστηκε από πολλούς ανεξάρτητους ειδικούς. Το Center of Automotive Management (CAM) και η Price waterhouse Coopers (PwC) απένειμαν τον τίτλο της πιο καινοτόμου πολυτελούς μάρκας – Most Innovative Premium Brand στην BMW, αναδεικνύοντάς την σε γενικό νικητή στο θεσμό Automotive Innovations Award. Επίσης, απέσπασε και άλλες διακρίσεις στις κατηγορίες Αυτοκινητιστική Φιλοσοφία/Αμάξωμα και Διεπαφή/Συνδεσιμότητα σε αναγνώριση των καινοτόμων ταλέντων της.

Τα σημαντικότερα βραβεία που κατέκτησε η BMW το 2018, επιγραμματικά:

World Car Awards.

World Performance Car:

BMW M5

Βραβεία που απένειμε το auto motor und sport .

Best Car:

BMW X1 (Κατηγορία: Compact SUV)

BMW Σειρά 5 (Κατηγορία: Ανώτερη Μεσαία)

Autonis:

BMW Σειρά 2 Tourer/BMW Σειρά 2 Gran Tourer (Κατηγορία: MPVs)

Βραβεία που απένειμε το Engine Technology International.

International Engine of the Year:

BMW i8 (Κατηγορία: 1.4 L –1.8 L)

Βραβεία που απένειμαν τα auto motor und sport και Moove .

Car Connectivity Award 2018:

BMW Apple CarPlay preparation (Κατηγορία: Ενσωμάτωση Τηλεφώνου)

BMW Connected (Κατηγορία: Smartphone Apps)

BMW Operating System 7.0 (Κατηγορία: Φιλοσοφίες Ελέγχου & Λειτουργίας/Απεικόνιση)

Βραβεία που απένειμε το Auto Bild Sports cars .

Sports cars 2018:

BMW M2 Competition (Κατηγορία: Μικρά/Compact Cars)

BMW M5 Competition (Κατηγορία: Sedan/Station Wagon)

Βραβεία που απένειμε το Auto Bild Allrad .

Allradautos des Jahres (AWD Cars of the Year):

BMW Σειρά 3 (Κατηγορία: AWD Cars έως €40.000)

BMW X3 (Κατηγορία: Off-roader και SUV από €30.000 – €50.000)

Βραβεία που απένειμε το Auto Zeitung .

Auto Trophy – World’s Best Cars:

BMW Σειρά 3 (Κατηγορία: Μεσαία)

BMW Σειρά 5 (Κατηγορία: Executive)

BMW X5 (Κατηγορία: Πολυτελή SUV)

BMW i3 (Κατηγορία: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα έως €50.000)

BMW i8 (Κατηγορία: Ηλεκτρικά/Υβριδικά Αυτοκίνητα Επιδόσεων)

BMW brand (Κατηγορία: Καλύτερη Σχεδίαση)

Βραβεία που απένειμε το sport auto .

sport auto Award:

BMW M140i (Κατηγορία: Compact Cars)

BMW M240i Coupe (Κατηγορία: Coupe έως €50.000)

BMW 230i Convertible (Κατηγορία: Cabrio/Roadster έως €50.000)

BMW 330i (Κατηγορία: Sedan/Station Wagon έως €50.000)

BMW M550d xDrive (Κατηγορία: Diesel)

BMW M3 με Competition Package. (Κατηγορία: Sedan/Station Wagon έως €100.000)

BMW M4 Coupe με Competition Package. (Κατηγορία: Coupe έως €100.000)

BMW M5 (Κατηγορία: Sedan/Station Wagon πάνω από €100.000)

Βραβεία που απένειμε το PwC / Center of Automotive Management.

Automotive Innovations Awards:

Η BMW ως η Πιο Καινοτόμα Premium Μάρκα – Most Innovative Premium Brand

Η BMW ως η Πιο Καινοτόμα Premium Μάρκα – Αυτοκινητιστική Φιλοσοφία/αμάξωμα

BMW ως η Πιο Καινοτόμα Premium Μάρκα –Διεπαφή/συνδεσιμότητα

Βραβεία που απένειμε το iF International Forum Design.

iF Design Award:

BMW M5

BMW Σειρά 6 Gran Turismo

BMW X2

BMW X3

BMW i3s

Βραβεία που απένειμε το Auto Test .

Auto Test Winner:

BMW 530d Touring (Γενικός Νικητής)

BMW 520d Touring (Κατηγορία: Σχέση κόστους-απόδοσης)

Βραβεία που απένειμε το What Car ?

Car of the Year:

BMW Σειρά 5 (Κατηγορία: Πολυτελή Αυτοκίνητα)

Βραβεία που απένειμαν τα What Car Practical Caravan και The Camping & Caravanning Club.

Tow Car Awards: BMW 520d xDrive Touring (Γενικός νικητής)

Βραβεία που απένειμε το UK Car of the Year.

UK Car of the Year:

BMW Σειρά 5 (Best Executive Car)

BMW Σειρά 5 Touring (Best Station Wagon Car)

Βραβεία που απένειμε το Company Car Today .

Company Car Today Award:

BMW 330e (Best Plug-in Hybrid of the Year)

BMW Σειρά 5 (Car of the Year)

BMW Σειρά 5 (Executive Car of the Year)

BMW X1 (Premium Crossover of the Year)

Βραβεία που απένειμε το Auto Express .

Best Cars:

BMW i3 Rex (Best Hybrid Car)

BMW i3 (Best Low Emissions Green Car)

Βραβεία Νέων Αυτοκινήτων:

BMW Σειρά 5 (Executive Car of the Year)

BMW X3 (Mid-size Premium SUV of the Year)

Βραβεία που απένειμε το Car and Driver ( USA ).

Best Trucks & SUVs:

BMW X1 (Κατηγορία: Subcompact Luxury SUV)

Βραβεία που απένειμε το JD Power ( USA ).

Initial Quality Study:

BMW Σειρά 4 (Κατηγορία: Compact Premium Car)

BMW X1 (Κατηγορία: Μικρά Premium SUV)

BMW X6 (Κατηγορία: Μεσαία Premium SUV)

Βραβεία που απένειμε το Car Magazine ( SA ).

Best Buys:

BMW Σειρά 3 (Κατηγορία: Premium Μεσαία)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.