Σέρνει πολλά! (video)

By  |  0 Comments

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που θα χρειαστεί να περιμένουν με περίσσεια υπομονής πίσω από ένα ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο, πριν μπορέσουν να προσπεράσουν με ασφάλεια το προπορευόμενο όχημα. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που το κινητό «εμπόδιο» αποτελείται από 15 τροχόσπιτα στη σειρά – και όλα να ρυμουλκούνται από ένα μόλις όχημα;

Μην ανησυχείτε. Τη συγκεκριμένη κατάσταση είναι πρακτικά αδύνατο να τη συναντήσετε στο δρόμο σας, καθώς το ασυνήθιστο αυτό καραβάνι από τροχόσπιτα δημιουργήθηκε από τη Ford ειδικά για τις ανάγκες ενός νέου βίντεο που έρχεται να αναδείξει την εντυπωσιακή ελκτική ικανότητα του νέου Ranger pick-up.

Το βίντεο παρουσιάζει το νέο Ford Ranger να ρυμουλκεί άνετα το εντυπωσιακό κομβόι των 20 τόνων, την ώρα που ο οδηγός του παρατηρεί μέσα από τους καθρέπτες του ένα άλλο αυτοκίνητο να αδημονεί να τον προσπεράσει. Την κατάλληλη στιγμή, ο οδηγός του Ranger κάνει νόημα στον… ανυπόμονο οδηγό που ακολουθεί να τον περάσει. Και μόνο τότε ο τελευταίος βλέπει ότι το νέο pick-up της Ford δεν ρυμουλκεί ένα, ούτε δύο, αλλά δεκαπέντε στο σύνολο τροχόσπιτα!

Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/kVCgKjibR-U

Ένας μήνας απαιτήθηκε προκειμένου να ολοκληρωθεί το βίντεο στην πίστα Millbrook Proving Ground της Βρετανίας. Όπως ήταν φυσικό, για τις ανάγκες των γυρισμάτων τα τροχόσπιτα ενισχύθηκαν με ατσάλινα πλαίσια και εφοδιάστηκαν με κοτσαδόρους τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω μέρος.

«Ήταν η πιο αργή κίνηση δεξιοτεχνίας που έχω επιχειρήσει ποτέ, αλλά και μια από τις δυσκολότερες. Η προσπάθεια να κρατήσεις όλα τα τροχόσπιτα στην ίδια ευθεία και σε περιορισμένα όρια τη στιγμή της προσπέρασης, ήταν μία δύσκολη πρόκληση. Αλλά και από αυτές που δείχνουν πραγματικά τις ικανότητες του Ranger» δήλωσε ο οδηγός, Paul Swift, ο οποίος βρέθηκε για την περίσταση πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου.

Στο κομβόι μήκους σχεδόν 100 μέτρων που είχε ένα 2.0 EcoBlue Bi-turbo Ranger (213 PS) στην κορυφή, ανάμεσα στα τροχόσπιτα ξεχώρισαν ένα Airstream της δεκαετίας του 1950, ένα άλλο της εποχής των χίπις και ένα τρίτο για ζωόφιλους που διακοσμούταν με απομιμήσεις αποτυπωμάτων από πατούσες σκύλων!

Όλες οι σκηνές δράσης στο βίντεο γυρίστηκαν σε κλειστή πίστα παρουσία ειδικών σε θέματα ασφάλειας ανθρώπων της Ford.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.