Το ανανεωμένο Volvo XC90

By  |  0 Comments
  • Νέα σειρά κινητήρων με την κωδική ονομασία Β, εισάγει τεχνολογία ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα και προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη οικονομία σε πραγματικές συνθήκες
  • Αναβαθμισμένα Plug-in υβριδικά συστήματα και επιλογές ηλεκτροκίνησης σε όλη την γκάμα της Volvo
  • Το ανανεωμένο XC90 είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo που φέρει τα νέα υβριδικά συστήματα κίνησης

Η Volvo πραγματοποιεί ένα αποφασιστικό βήμα προς την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου της για την ηλεκτροκίνηση, παρουσιάζοντας μία σειρά νέων και αναβαθμισμένων επιλογών στα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, που θα εφοδιάσουν ολόκληρη την γκάμα των μοντέλων της.

Τα νέα, ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης (MHEV) συνδυάζουν την προηγμένη τεχνολογία ανάκτησης της κινητικής ενέργειας κατά το φρενάρισμα με τους υπάρχοντες κινητήρες εσωτερικής καύσης, για να δημιουργήσουν μια νέα ηλεκτροκίνητη σειρά που φέρει τον κωδικό “Β”. Οι νέες μονάδες προσφέρουν έως και 15% εξοικονόμηση καυσίμου και μειωμένους ρύπους σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Παράλληλα, η Volvo αναβάθμισε το Plug-in υβριδικό σύστημα Τ8 Twin Engine και επιβεβαίωσε ότι οι Plug-in εκδόσεις θα είναι πλέον διαθέσιμες σε κάθε μοντέλο που παράγει.

Συνεπής στους στρατηγικούς της στόχους και ανταποκρινόμενη στην εξαιρετικά υψηλή ζήτηση, η Volvo Cars αυξάνει την παραγωγική της δυναμικότητα, ώστε να μπορεί να διαθέτει έως και το 25% της συνολικής της παραγωγής σε αυτοκίνητα με Twin Engine Plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης.

Επιπλέον, η εταιρεία προσδοκά ότι οι νέες υβριδικές μονάδες με την κωδική ονομασία B θα καταστούν σταδιακά οι κύριες επιλογές των πελατών, ώστε να έρθει ακόμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της, που προβλέπει ότι έως τα μέσα της επόμενης δεκαετίας όλα τα αυτοκίνητά της θα είναι ηλεκτροκινούμενα.

Στη μεγαλύτερη πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture), η αναβαθμισμένη Plug-in υβριδική μονάδα Τ8 Twin Engine διαθέτει μια νέα μπαταρία, προηγμένο σύστημα φόρτισης και αποδίδει πλέον 420 ίππους. Η αυτονομία του συστήματος Τ8 Twin Engine για κίνηση αμιγώς με τον ηλεκτροκινητήρα έχει αυξηθεί κατά περίπου 15%. Η ίδια μονάδα διατίθεται σε όλη την γκάμα των Σειρών 90 και 60.

Επιπρόσθετα των εκδόσεων T8 Twin Engine, τo XC90 θα διατίθεται και με το νέο ήπιο υβριδικό σύστημα Β5 σε πετρελαιοκίνητη εκδοχή και Β6 σε βενζινοκίνητη εκδοχή.

Στο XC60, οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις εκδόσεις Β5, βενζίνης και πετρελαίου, Β4 πετρελαίου, καθώς και Β6 βενζίνης.

Το XC40, που βασίζεται στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture), θα διατεθεί επίσης σε ηλεκτροκίνητη έκδοση, με Plug-in υβριδικό σύστημα T5 Twin Engine, ενώ αργότερα αναμένεται μια δεύτερη Plug-in υβριδική έκδοση T4 Twin Engine.

Εκτός από τα νέα υβριδικά συστήματα κίνησης, το ανανεωμένο XC90 αναβαθμίζεται διακριτικά, με την προσθήκη νέων τροχών, χρωμάτων και μίας νέας μάσκας.

Τα νέα υλικά στο εσωτερικό, μεταξύ των οποίων και μία νέα premium, οικολογική, μάλλινη επένδυση καθισμάτων, προσφέρουν περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης.

Σε ό,τι αφορά τις τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας, το XC90 ενσωματώνει πλέον υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης, τόσο στο City Safety με αυτόματο φρενάρισμα, όσο και στο σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων BLIS (Blind Spot Information System).

Η δέσμη των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας συμπληρώνεται από το σύστημα αποφυγής ή μετριασμού συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα Oncoming Lane Mitigation, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο XC60, και από τη λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος στο σύστημα Cross Traffic Alert.

Τα παραπάνω, μαζί με έναν εξαιρετικά άκαμπτο κλωβό ασφαλείας που αποτελεί τον πυρήνα της τεχνολογίας παθητικής ασφάλειας, καθιστούν το XC90 ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στο δρόμο.

Το ανανεωμένο XC90 – Model Year 2020 – θα αρχίσει να παράγεται το Μάιο στο εργοστάσιο της Torslanda στη Σουηδία.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.