Το νέο Skoda Kamiq

By  |  0 Comments
  • Η SKODA παρουσιάζει το νέο μέλος στη γκάμα των SUV της
  • Το νέο SKODA KAMIQ συνδυάζει τα προτερήματα ενός SUV με την ευελιξία ενός compact μοντέλου
  • Πρεμιέρα του νέου SKODA KAMIQ στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης την επόμενη εβδομάδα

Η SKODA αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο KAMIQ, το πολυαναμενόμενο compact SUV της. Το KAMIQ συνδυάζει τα προτερήματα ενός SUV, όπως μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και πιο ψηλά τοποθετημένη θέση οδήγησης, με την ευελιξία που χαρακτηρίζει ένα μοντέλο compact διαστάσεων. Με εκφραστικό, σύγχρονο design, κορυφαία συστήματα υποβοήθησης οδηγού και ασφάλειας, υποδειγματικό επίπεδο συνδεσιμότητας και state-of-the-art infotainment, παράλληλα με άφθονους χώρους, το νέο KAMIQ θα ικανοποιήσει το ίδιο άνετα τις ανάγκες μιας οικογένειας ή ένα πιο ενεργό lifestyle, τόσο μέσα όσο και έξω από την πόλη. Το KAMIQ φιλοδοξεί να έχει την ίδια πετυχημένη εμπορική καριέρα όπως τα μεγαλύτερα “αδέρφια” του, KAROQ και KODIAQ.

Το design του KAMIQ είναι ξεχωριστό, με λεπτομέρειες που τονίζουν έναν περιπετειώδη, off-road χαρακτήρα. Φαρδιά γρίλια εμπρός, με έντονες ακμές και ένα δυναμικό spoiler να κυριαρχεί. Το KAMIQ είναι το πρώτο μοντέλο της  SKODA με δυναμικούς δείκτες πορείας εμπρός και πίσω και διαιρούμενους προβολείς LED, με φώτα ημέρας που στη full-LED έκδοση μοιάζουν με τέσσερα πολύτιμα πετράδια. Στο πλάι, εντυπωσιάζει το ιδιαίτερα αρμονικό design που συνδυάζεται με μεγάλους τροχούς 16 έως 18 ιντσών και αυξημένη – 37 χιλιοστά μεγαλύτερη από αυτήν του SCALA – απόσταση  από το έδαφος. Πίσω, τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σχήματος C υπογραμμίζουν ότι και το KAMIQ ανήκει στην οικογένεια SUV της SKODA.

Χτισμένο στην πλατφόρμα MQB του Group, το νέο compact SUV έχει μήκος μόλις 4,241 μ., πλάτος 1,793 μ. και ύψος 1,531 μ. Το μακρύ μεταξόνιο των 2,651 μ. εγγυάται άφθονους χώρους για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους. Ο χώρος αποσκευών των 400 λίτρων αυξάνεται στα 1.395 όταν πέσουν τα πίσω καθίσματα. Το αναδιπλούμενο κάθισμα συνοδηγού δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς αντικειμένων έως και 2,447 μέτρων.

Μια πληθώρα κινητήριων συστημάτων εξασφαλίζει στο KAMIQ δυναμική και οικονομική οδήγηση. Τεχνολογία άμεσου ψεκασμού συνδυάζεται με υπερτροφοδότηση, ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση με Start/Stop, την ίδια στιγμή που πληρούνται οι αυστηρές προδιαγραφές ρύπων Euro 6d-TEMP. Η γκάμα στη βενζίνη ξεκινά από τους τρεις κυλίνδρους, το 1.0 λίτρο, το 5-ταχυτο μηχανικό κιβώτιο και τους 95 ίππους και φτάνει στους τέσσερις κυλίνδρους του κινητήρα 1.5 λίτρου με τους 150 ίππους και το 6-τάχυτο μηχανικό ή 7-τάχυτο αυτόματο DSG κιβώτιο ταχυτήτων. Διαθέσιμη και έκδοση πετρελαιοκινητήρα, 1.6 λίτρου με 6-τάχυτο μηχανικό ή 7-τάχυτο αυτόματο DSG κιβώτιο και 250 Nm ροπής.

Όσον αφορά στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και ασφάλειας, η φιλοσοφία της SKODA ήταν ξεκάθαρη: υιοθέτηση στο KAMIQ όλων των συστημάτων που προσφέρει η μάρκα στα μεγαλύτερα SUV της και που εξασφαλίζουν κορυφαία ενεργητική και παθητική ασφάλεια. Στο βασικό εξοπλισμό ανήκουν τα Front Assist (με City Emergency Brake και Predictive Pedestrian Protection) και Lane Assist για αποφυγή εμπρόσθιων συγκρούσεων και διατήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας αντίστοιχα. To Adaptive Cruise Control και το Driver Alert Fatigue σε συνδυασμό με την ύπαρξη εννέα αερόσακων (συμπεριλαμβανομένου γονάτου για τον οδηγό και πλευρικούς για τους πίσω επιβάτες), δίνουν μία σαφή ένδειξη του κορυφαίου επιπέδου ασφάλειας που παρέχει το KAMIQ σε οδηγό και επιβάτες.

Αντίστοιχη ήταν η φροντίδα των μηχανικών της SKODA για τη συνδεσιμότητα και το infotainment που προσφέρει το KAMIQ. Οδηγός και επιβάτες μπορούν να είναι διαρκώς συνδεδεμένοι, να απολαμβάνουν κορυφαίας πιστότητας μουσική από το ηχοσύστημα 10 ηχείων και 405 Watts, την ίδια στιγμή που χειρίζονται τα πάντα από έγχρωμες οθόνες αφής διάστασης έως και 9,25”. Σε συνδυασμό με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,25”, οδηγός και επιβάτες απολαμβάνουν ένα κορυφαίας ποιότητας hi-tech περιβάλλον στο εσωτερικό.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του SKODA KAMIQ θα γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο διοργανώνεται από τις 5 έως και τις 17 Μαρτίου 2019. 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.