Βιώσιμη αστική μετακίνηση

By  |  0 Comments

Το BMW Group και η Daimler AG ενώνουν τις δυνάμεις τους στον τομέα των υπηρεσιών μετακίνησης με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου παρόχου βιώσιμης αστικής μετακίνησης. Οι δύο εταιρίες επενδύουν πάνω από 1 δις ευρώ συνολικά για την εξέλιξη και συγχώνευση των υπηρεσιών τους στους τομείς κοινοχρησίας οχημάτων (car-sharing & ride-hailing), στάθμευσης (parking), φόρτισης (charging) και μεταφοράς με πολλαπλά μέσα (multimodal transport). Η συνεργασία περιλαμβάνει πέντε κοινοπραξίες: REACH NOW για υπηρεσίες multimodal, CHARGE NOW για φόρτιση, FREE NOW για ride-hailing με ταξί, PARK NOW για στάθμευση και SHARE NOW για car-sharing.

«Μέσα από τις υπηρεσίες μετακίνησης, έχουμε ‘χτίσει’ μία ισχυρή βάση πελατών και τώρα κάνουμε το επόμενο στρατηγικό βήμα. Ενώνουμε τη δύναμη και την τεχνογνωσία 14 επιτυχημένων brands και επενδύουμε πάνω από 1 δισ. ευρώ για τη δημιουργία ενός νέου παίκτη στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά της αστικής μετακίνησης», δήλωσε ο Dieter Zetsche, Πρόεδρος Δ.Σ. της Daimler AG και Επικεφαλής της Mercedes-Benz Cars. «Με την ίδρυση ενός ευφυούς δικτύου κοινοπραξιών θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε την τρέχουσα και μελλοντική αστική μετακίνηση και θα επωφεληθούμε τα μέγιστα από τις ευκαιρίες που ανοίγουν μέσα από την ψηφιοποίηση, τις κοινές υπηρεσίες και τις αυξανόμενες ανάγκες μετακίνησης των πελατών μας. Εξάλλου, πιθανές είναι περαιτέρω συνεργασίες με startups και αναγνωρισμένους παίκτες της αγοράς.

«Δημιουργούμε έναν κορυφαίο παίκτη που θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού. Τα 60 εκατομμύρια πελάτες που ήδη έχουμε σήμερα θα επωφεληθούν από ένα ενιαίο βιώσιμο οικοσύστημα υπηρεσιών κοινοχρησίας οχημάτων (car-sharing & ride-hailing), στάθμευσης (parking), φόρτισης (charging) και μεταφοράς με πολλαπλά μέσα (multimodal transport). Έχουμε ένα σαφές όραμα: αυτές οι πέντε υπηρεσίες θα συγχωνευτούν ακόμα περισσότερο για τη δημιουργία ενός portfolio υπηρεσιών μετακίνησης με ένα στόλο πλήρως ηλεκτρικών, αυτόνομων οχημάτων που φορτίζονται και παρκάρουν αυτόνομα και συνδέονται με άλλα μέσα μεταφοράς», δήλωσε ο Harald Krüger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG. «Αυτό το portfolio υπηρεσιών θα αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο στη στρατηγική μας ως παρόχου μετακίνησης. Η νέα συνεργασία είναι ο καλύτερος τρόπος για να μεγιστοποιήσουμε τις ευκαιρίες μας σε μία αναπτυσσόμενη αγορά, ενώ παράλληλα μοιραζόμαστε τις επενδύσεις».

Οι υπηρεσίες μετακίνησης των δύο εταιριών συνοδεύονται από πλούσια εμπειρία και μία ισχυρή βάση πελατών, με συνολικά πάνω από 60 εκατομμύρια ενεργούς πελάτες μέχρι σήμερα. Ξεκινώντας την τρέχουσα, πολύ ελκυστική προϊοντική γκάμα και την ισχυρή βάση πελατών τους σε περιοχές της Ευρώπης και Αμερικής, οι εταιρίες θα επεκτείνουν το αποτύπωμά τους καθώς ενώνουν τις υπάρχουσες υπηρεσίες τους για τη δημιουργία πέντε κοινοπραξιών:

·        Η REACH NOW προσφέρει σε περισσότερους από 6,7 εκατομμύρια χρήστες, απλή άμεση πρόσβαση σε μία σειρά υπηρεσιών μέσω μιας πλατφόρμας πολλαπλών μέσων (multimodal platform). Οι εφαρμογές της REACH NOW θα παρέχουν ποικίλες επιλογές για τη μετάβαση από το σημείο Α στο σημείο Β, επιτρέποντάς στους χρήστες να κάνουν κράτηση και άμεση πληρωμή για δημόσια μέσα μεταφοράς και άλλους τρόπους μετακίνησης όπως κοινοχρησία οχημάτων (car-sharing & ride-hailing) και ενοικίαση ποδηλάτων. Την κοινοπραξία REACH NOW θα διαχειρίζεται η Daniela Gerd tom Markotten ως Chief Executive Officer (CEO), με τον Johannes Prantl  ως Chief Financial Officer (CFO).

·        Η CHARGE NOW είναι μία υπηρεσία της Digital Charging Solutions GmbH (DCS), και το ολοκληρωμένο της δίκτυο φόρτισης θα συμβάλει σημαντικά στην οδήγηση μηδενικών ρύπων. Η CHARGE NOW διευκολύνει τον εντοπισμό, τη χρήση και την πληρωμή δημόσιων σημείων φόρτισης, εντός και εκτός εθνικών συνόρων. Η Digital Charging Solutions GmbH αναπτύσσει απλή, τυποποιημένη πρόσβαση σε δημόσια σημεία φόρτισης για κατασκευαστές αυτοκινήτων και διαχειριστές στόλων. Με πάνω από 100.000 σημεία φόρτισης σε 25 χώρες, οι λύσεις ‘λευκής ετικέτας’ βοηθούν τους κατασκευαστές οχημάτων (OEM) και τους διαχειριστές στόλων να υλοποιούν τις στρατηγικές τους στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Οι πελάτες επωφελούνται από την διασυνοριακή πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα και ταχύτερα αναπτυσσόμενα δίκτυα φόρτισης, με πάνω από 250 διαχειριστές σημείων επαναφόρτισης (CPOs) μέχρι σήμερα.

·        Η PARK NOW διευκολύνει τη στάθμευση στο δρόμο ή σε ειδικούς χώρους. Η καινοτόμα, ψηφιακή υπηρεσία στάθμευσης προσφέρει στους χρήστες τις καλύτερες δυνατές λύσεις με μία ματιά, τους επιτρέπει να κάνουν κράτηση θέσεων στάθμευσης και να διαχειρίζονται τις ώρες στάθμευσης, ενώ παρέχει τη δυνατότητα εισόδου και εξόδου χωρίς κάρτα σε δημόσια γκαράζ καθώς και πληρωμή τελών στάθμευσης με κάρτα. Επιπλέον, καθώς η αναζήτηση χώρου στάθμευσης επιβαρύνει κατά 30% την κυκλοφορία στους δρόμους των πόλεων, η PARK NOW βοηθά τώρα τις αστικές περιοχές να μειώσουν τον όγκο της κυκλοφορίας, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα των πόλεων με ένα πιο καθαρό και υγιεινό περιβάλλον. Στην Ευρώπη και στη Β. Αμερική πάνω από 30 εκατομμύρια πελάτες ήδη χρησιμοποιούν την υπηρεσία σε περισσότερες από 1.100 πόλεις. Επικεφαλής των CHARGE NOW και PARK NOW είναι ο Jörg Reimann ως CEO, με τον Thomas Menzel ως CFO.

·        Η FREE NOW προσφέρει μία γκάμα υπηρεσιών μετακίνησης, συμπεριλαμβανομένων ταξί, ιδιωτικών σοφέρ με ενοικιαζόμενα οχήματα και προηγμένων e-scooters, όλα μέσω μιας απλής διαδικασίας. Μία από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες ride-hailing σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική, η FREE NOW ήδη εξυπηρετεί πάνω από 21 εκατομμύρια πελάτες και πάνω από 250.000 οδηγούς, που συμβάλλουν στη μείωση της κυκλοφορίας στα κέντρα των πόλεων. Επικεφαλής της FREE NOW είναι ο Marc Berg ως CEO, με τον Sebastian Hofelich ως CFO.

·        Η SHARE NOW είναι μία ελεύθερη υπηρεσία κοινοχρησίας οχημάτων (car-sharing) που επιτρέπει στους πελάτες να νοικιάζουν και να πληρώνουν για οχήματα μέσω smartphone — οποτεδήποτε, οπουδήποτε. Ο στόλος της θα επεκταθεί τώρα με περισσότερα μοντέλα για να αυξήσει την κάλυψη της αγοράς. Πάνω από 4 εκατομμύρια πελάτες συνολικά χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή τα 20.000 οχήματα του στόλου σε 31 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η υπηρεσία car-sharing αυξάνει το ποσοστό αξιοποίησης των οχημάτων, βοηθώντας να περιοριστεί ο συνολικός αριθμός αυτοκινήτων στους δρόμους σε αστικές περιοχές. Ο Olivier Reppert διορίστηκε CEO της SHARE NOW, με τον Stefan Glebke ως CFO.

Οι υπηρεσίες REACH NOW, CHARGE NOW, FREE NOW, PARK NOW και SHARE NOW αντιπροσωπεύουν τώρα καινοτόμες λύσεις από το BMW Group και την Daimler AG για πόλεις και δήμους που αγωνίζονται για μία πιο αποδοτική και βιώσιμη οδική κυκλοφορία. Χάρη στις αναγνωρισμένες υπηρεσίες τους, το group κοινοπραξιών ήδη έχει στη διάθεσή του σημαντικούς πόρους για την υποστήριξη και συστηματική βελτίωση της βιώσιμης αστικής μετακίνησης.

«Σαφής στόχος μας είναι η ανάπτυξη και μαζί θα συνεχίσουμε να επενδύουμε με συνέπεια στις κοινές μας υπηρεσίες μετακίνησης. Εκτός από τη δικτύωση με πρόσθετες λύσεις μετακίνησης, θέλουμε να προσεγγίσουμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους στις πόλεις όλου τοu κόσμου βελτιώνοντας επομένως την ποιότητα της αστικής ζωής», εξήγησε ο Krüger.

Η νέα γκάμα υπηρεσιών μετακίνησης θα είναι εύκολη στην πρόσβαση, διαισθητική στη χρήση και θα ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών. Αυτό το ενιαίο, βιώσιμο οικοσύστημα θα κάνει τις μετακινήσεις ακόμα πιο άνετες – επειδή στις πόλεις θα κριθεί το μέλλον της μετακίνησης. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την επιλογή του Βερολίνου ως βάση για τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού. Ως κόμβος δημιουργικότητας και καινοτομίας, η Γερμανική πρωτεύουσα είναι μία ελκυστική τοποθεσία για εργαζόμενους και ανερχόμενα ταλέντα. Τα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθούν μέχρι 1.000 νέες θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένου του Βερολίνου και της Γερμανίας. Μετά από την πρώτη φάση επένδυσης και ανάπτυξης, το νέο γκρουπ κοινοπραξιών θα προσφέρει ελκυστική κερδοφορία, που θα είναι κρίσιμη για την επιτυχία του.

«Ως premium κατασκευαστές, επί πολλά χρόνια θέτουμε πρότυπα στη βιομηχανία αυτοκινήτου και για τους πελάτες μας. Στον τομέα των πολυτελών οχημάτων, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για πελάτες. Αλλά το νέο μας portfolio για ατομική, αστική μετακίνηση ‘on demand’ αντιπροσωπεύει μία λογική επέκταση της αξιακής αλυσίδας μας. Τέλος, θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές για μετακίνηση από το σημείο Α στο σημείο B. Είτε οδηγούν οι ίδιοι, ή κάποιος άλλος», δήλωσε ο Zetsche.

Με τη νέα πρωτοβουλία τους, το BMW Group και η Daimler AG απαντούν στις ανάγκες μετακίνησης του σήμερα και του μέλλοντος με έμφαση στις πόλεις. Η ψηφιοποίηση λειτουργεί ως καταλύτης, καθώς δημιουργεί νέες ευκαιρίες για την ατομική μετακίνηση. Όσο περνάει ο καιρός, οι πελάτες θα μπορούν να επιλέγουν και να χρησιμοποιούν λύσεις από πλήρως ηλεκτρικούς, αυτόνομους στόλους που διατίθενται ‘on demand’, με αυτόνομη φόρτιση και στάθμευση, και δυνατότητα σύνδεσης με άλλα μέσα μεταφοράς, πέραν των οδικών και σιδηροδρομικών. Στα πλαίσια του ανταγωνισμού για την καλύτερη αστική λύση μετακίνησης, η υπόσχεση για ασφάλεια και άνεση των δύο Γερμανικών premium κατασκευαστών (OEM) προσφέρει τη βάση της επιτυχίας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.