Alfa Romeo Tonale by Alexandros Liokis

By  |  0 Comments
  • Το Tonale που εντυπωσιάζει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, είναι το πρωτότυπο του πρώτου plug-in υβριδικού μικρομεσαίου SUV της Alfa Romeo. Δια χειρός Αλέξανδρου παρακαλώ!
  • Το πρωτότυπο Tonale, εισέρχεται σε μια όλο ένα και πιο δημοφιλή κατηγορία, εκφράζοντας την αισθητική και το δυναμισμό της Alfa Romeo.
  • Το μοναδικό Ιταλικό στιλ συνδυάζεται ιδανικά με τις νέες τεχνολογίες, παντρεύοντας τις παραδοσιακές αξίες με νέες πρωτοποριακές ιδέες.
  • Πιστή στην φιλοσοφία της Alfa Romeo, κάθε λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες του οδηγού.
  • Η απόλαυση στηρίζεται στην υψηλή ποιότητα των υλικών, την εργονομία και πάνω απ’ όλα στο δυναμισμό.
  • Το Tonale, αποτελεί την έκφραση της Alfa Romeo όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση. Η τεχνολογία αιχμής και η απόλυτη οδηγική συναντούν νέες προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες.

H  Alfa Romeo, πραγματοποιεί στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης μια εντυπωσιακή είσοδο στην ηλεκτροκίνηση. Το πρωτότυπο SUV Alfa Romeo Tonale, αποτελεί το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της μάρκας. Με το συγκεκριμένο πρωτότυπο, η Alfa Romeo, επαναπροσδιορίζει την συνεχώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, προσφέροντας μοναδικό Ιταλικό στιλ και αξεπέραστη οδηγική απόλαυση. Και ποιος είναι πίσω από τούτο το υπέροχο δημιούργημα; Ο 31χρονος Αλέξανδρος Λιώκης, που σίγουρα κάνει πολύ καλή δουλειά στο Centro Stile της Alfa Romeo. Ο Αλέξανδρος είναι ο Lead Exterior Designer στο project Alfa Romeo Tonale, γιατί ουσιαστικά το δικό του σχέδιο επιλέχθηκε και εξελίχθηκε στο πανέμορφο C-SUV που κοσμεί το φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Εμπνευσμένος από την υψηλή αισθητική και τη σχεδιαστική γλώσσα της Alfa Romeo, ο σχεδιασμός του Tonale αποτελεί την έκφραση του οράματος της εταιρείας. Οι συμπαγείς διαστάσεις χαρακτηρίζονται από το ξεχωριστό Ιταλικό στιλ της Alfa Romeo που συνδυάζει τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας με το μοντέρνο σχεδιασμό. Εμπνευσμένο από οργανικές φόρμες, το Tonale, δημιουργεί μια συνεχή ροή φωτός και αντανακλάσεων, αποτέλεσμα της φόρμας και του όγκου των επιφανειών που συνθέτουν το αμάξωμα. Στο σχεδιασμό του αναδεικνύονται μια σειρά στιλιστικών χαρακτηριστικών, εκτελεσμένα με ένα απόλυτα σύγχρονο τρόπο, τα οποία είναι συνώνυμα της πλούσιας ιστορίας της Alfa Romeo, όπως για παράδειγμα ο σχεδιασμός των τροχών με τα κυκλικά ανοίγματα. Με διάμετρο 21”, οι τροχοί ελαφρού κράματος του Tonale, παρουσιάζουν το κλασσικό σχήμα της Alfa Romeo μέσω ενός νέου σχεδίου που τονίζει τη δομή και το χαμηλό βάρος του εξαρτήματος. Το συγκεκριμένο στιλ για τους τροχούς παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη θρυλική 33 Stradale τη δεκαετία του 1960. Σήμερα, στο Tonale, η σύγχρονη εκδοχή του τροχού συνδυάζεται με ένα ειδικά σχεδιασμένο από την Pirelli ελαστικό.

Παράλληλα οι κομψοί όγκοι και οι επιφάνειες φέρνουν στη μνήμη τις φόρμες μοντέλων που έγραψαν ιστορία, όπως η Duetto, η Disco Volante Spider, αλλά και η αγαπημένη GT Junior. Εμπρός η χαρακτηριστική μάσκα και η σειρά με τα 3+3 φώτα συνδέουν την Tonale με την SZ και τη νεότερη Brera. Αντίστοιχα το πίσω μέρος προσδιορίζεται από τις γυάλινες επιφάνειες, ενώ τα φώτα θυμίζουν περισσότερο την υπογραφή ενός καλλιτέχνη αντί ενός απλού συστήματος φωτισμού.

Με τους αγώνες να αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό του DNA και της ιστορίας της Alfa Romeo, το εσωτερικό του Tonale αποπνέει το δυναμισμό ενός γλυπτού. Εστιασμένο στον οδηγό προσφέρει χώρο για 4 επιβάτες, ενώ τα υλικά που έχουν επιλεχθεί ενισχύουν τον ξεχωριστό του χαρακτήρα μέσω της αντίθεσης που προκαλεί ο συνδυασμός υλικών όπως το αλουμίνιο, με το δέρμα και την Alcantara. Παράλληλα το πρωτότυπο εξοπλίζεται με τα υψηλότερα επίπεδα τεχνολογικών συστημάτων που προσφέρουν κορυφαία άνεση και συνδεσιμότητα, διατηρώντας σε πρώτο πλάνο την οδηγική απόλαυση. Ο οδηγός έχει στη διάθεση του ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3”, ενώ στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει η κεντρική οθόνη αφής των 10,25” του συστήματος πολυμέσων. Το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να είναι πάντα σε σύνδεση με την Alfa Romeo μέσω των νέων εφαρμογών “Alfista” και “Paddock”.

  • “Alfista”: πρόκειται για μία εφαρμογή που επιτρέπει στον χρήστη να βρίσκεται πάντα σε επαφή με το Lifestyle της Alfa Romeo ενημερώνοντας τον για όλες τις εκδηλώσεις (clubs, συναντήσεις, νέα, κ.α.) που αφορούν στη μάρκα. Παράλληλα μέσω της εφαρμογής οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε κληρώσεις με δώρο την VIP είσοδο σε ειδικές εκδηλώσεις της Alfa Romeo.
  • Paddock“: πρόκειται για μία εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να βλέπει και να αγοράζει σε πραγματικό χρόνο στοιχεία αναβάθμισης για το Tonale, καθώς και αξεσουάρ της Alfa Romeo.

Το πρωτότυπο εστιάζει στο μέλλον της κατηγορίας, αποτελώντας μια σύνθεση υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας. ΤοTonale αποτελεί ένα πραγματικό έργο τέχνης όπως αφήνει να εννοηθεί και το πλήρες όνομα  του: Alfa Romeo Tonale (ART).

Μια αυθεντική AlfaRomeo

Το Tonale σηματοδοτεί το ντεμπούτο της μάρκας στην κατηγορία των C-SUV, μια νέα πρόταση που όμως είναι πιστή στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα κάθε μοντέλου της Alfa Romeo. Στόχος η βέλτιστη οδική συμπεριφορά και η εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης με τρόπο που να τιμά τη φιλοσοφία της μάρκας. Αντί απλά να προσαρμοστεί στα δεδομένα, η Alfa Romeo με το πρωτότυπο Tonale, δίνει μια νέα προσέγγιση του ίδιου της του DNA, δημιουργώντας μια νέα ιδέα της ομορφιάς, της ενέργειας, της αρμονίας, της αποδοτικότητας και της φιλικότητας προς το χρήστη και το περιβάλλον. Η ηλεκτροκίνηση έρχεται στη Alfa Romeo για να ενισχύσει επιπλέον το σπορ χαρακτήρα της μάρκας. Για αυτό το λόγο η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν χρειάζεται να εκφραστεί με μεγάλα λογότυπα και πομπώδη ονόματα. Αρκούν μικρές λεπτομέρειες, όπως το φιδάκι (“Biscione”) στο λογότυπο της μάρκας, το οποίο έχει προσαρμοστεί κάτω από μία “hybrid ματιά”. Η ηλεκτροκίνηση στην Tonale εκφράζεται μέσω του τοποθετημένου στο πίσω μέρος ηλεκτροκινητήρα, μια επιλογή που ανοίγει νέες δυνατότητες  και μεγιστοποιεί την οδηγική απόλαυση. Το πρόγραμμα D.N.A. που χρησιμοποιούν όλα τα μοντέλα της μάρκας (Giulietta, Giulia, Stelvio και 4C), αποκτά μια νέα μορφή.

Στην Tonale, η επιλογή “Dynamic” εξελίχθηκε σε “Dual Power” εξασφαλίζοντας τη μέγιστη ισχύ και από τους δύο κινητήρες. Παράλληλα το σύστημα πολυμέσων διαθέτει την επιλογή E-mozione, η οποία προσφέρει συγκεκριμένες ρυθμίσεις στην απόκριση του πεντάλ του γκαζιού, πιο άμεσο φρενάρισμα και ακόμα πιο άμεση απόκριση στο σύστημα διεύθυνσης.  Η επιλογή Ν (“Natural”), συνεχίζει να προσφέρει την ιδανική ισορροπία μεταξύ απόδοση και οικονομίας διαχειρίζονταν τους δύο κινητήρες. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση χωρίς να χάνεται ο σπορ χαρακτήρας. Τέλος το πρόγραμμα “Advance Efficiency” εξελίχθηκε στο “Advance E” για απόδοση με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Συνεπώς με βάση και τη φιλοσοφία της μάρκας, το plug-in υβριδικό σύστημα ανεβάζει σε ένα νέο επίπεδο τα χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης και οδηγικής απόλαυσης της Alfa Romeo.

Alfa Romeo Tonale

Το πρωτότυπο Tonale ενσαρκώνει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός C-SUV που διαθέτει δυναμικά χαρακτηριστικά και παράλληλα ευκολία χρήσης στις καθημερινές συνθήκες. Ο διακριτικός ήχος του ηλεκτροκινητήρα συνοδεύει το σπορ ήχο του κινητήρα εσωτερικής καύσης, με τις δύο μηχανολογικές λύσεις να συνδυάζονται ιδανικά. Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το νεότερο κεφάλαιο στην 109 χρόνων ιστορία της μάρκας, ένα κεφάλαιο που οδηγεί την Alfa Romeo στο μέλλον.

Το όνομα Tonale, προέρχεται από το ομώνυμο πέρασμα στις Άλπεις, που δεν απέχει πολύ από το πέραμα Stelvio και το οποίο είναι επίσης διάσημο, τόσο για το φυσικό του κάλλος, όσο και για το οδηγικό του ενδιαφέρον. 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.