H αναβαθμισμένη Fabia R5

By  |  0 Comments
  • Ουσιαστικές τεχνολογικές και αισθητικές διαφορές για την εργοστασιακή SKODA Fabia R5, που έκανε το ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης
  • To πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο ράλι στην ιστορία της μάρκας, αναβαθμίζεται σημαντικά
  • Δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από την έκδοση παραγωγής της SKODA Fabia ενώ έχει δεχθεί πολλές και σημαντικές τεχνολογικές βελτιώσεις
  • Η ανανεωμένη SKODA Fabia R5 θα λάβει Δελτίο Αναγνώρισης (Homologation) τις επόμενες εβδομάδες και θα είναι διαθέσιμη στους πρώτους πελάτες από τα μέσα του 2019
  • Μέχρι το τέλος του 2018, είχαν πωληθεί συνολικά 252 SKODA Fabia R5

Με έναν εντυπωσιακό όγκο πωλήσεων σε ιδιώτες σε όλον τον κόσμο, με τέσσερις παγκόσμιους τίτλους στο ενεργητικό της και δεκάδες τίτλους σε τοπικά ή περιφερειακά πρωταθλήματα, η SKODA Fabia R5 προχώρησε στην απαιτούμενη ανανέωση, με σκοπό, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της SKODA Motorsport, Μίχαλ Χραμπάνεκ «να διατηρήσουν οι δεκάδες πελάτες μας στον κόσμο την ανταγωνιστικότητα που επιθυμούν ώστε να κερδίζουν».

Αισθητικά, η νέα Fabia R5 δανείζεται στοιχεία από το αντίστοιχο ανανεωμένο μοντέλο παραγωγής, ενώ έχουν γίνει βελτιώσεις στην απόδοση, αλλά και την αξιοπιστία του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα ο 1.6 lt κινητήρας με turbo της νέας γενιάς R5, αναβαθμίστηκε βελτιώνοντας την ισχύ εξόδου και την απόκρισή του.

Μετά από δοκιμές χιλιάδων χιλιομέτρων σε χωμάτινους και ασφάλτινους δρόμους καθώς και σε χιόνι και πάγο, η ανανεωμένη SKODA Fabia R5 ακολουθεί τα βήματα του προκατόχου της, του πιο επιτυχημένου αυτοκινήτου ράλι στην ιστορία της μάρκας.

 «Μετά τη διαδικασία έκδοσης της Homologation, οι πελάτες μας θα μπορούν να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο, το οποίο είναι πλήρως εξελιγμένο και έτοιμο για ανταγωνισμό χωρίς συμβιβασμούς. Η ακρίβεια στην εξέλιξη ενός νέου αυτοκινήτου ράλι έχει απόλυτη προτεραιότητα για τη SKODA Motorsport. Ακολουθούμε δε αυστηρά, τις ίδιες διαδικασίες διαχείρισης και ελέγχου της ποιότητας με την αντίστοιχη παραγωγή των αυτοκινήτων έκδοσης δρόμου της SKODA», τονίζει ο Χραμπάνεκ, δίνοντας ένα ακριβές στίγμα για τη σημασία που έχει για την μάρκα, η προσήλωσή της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.