H Pirelli στη Γενεύη

By  |  0 Comments

Η Pirelli αποκαλύπτει μία εκτενή γκάμα καινοτομιών στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης: το νέο P Zero Winter, την εφαρμογή Track Adrenaline, τις νέες σημάνσεις Elect και το Color Edition ως εξοπλισμό πρώτης τοποθέτησης (ΟΕ). Αυτές είναι οι τελευταίες αφίξεις στην αυξανόμενη οικογένεια P Zero. Το P Zero δεν είναι απλά το όνομα ενός προϊόντος αλλά ένα σύμβολο: ένα διάσημο brand αναγνωρισμένο από τους λάτρεις των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων σε όλο τον κόσμο, οι οποίο γνωρίζουν ότι συμβολίζει ένα κόσμο τεχνολογίας, πάθους και αποκλειστικότητας. Η σειρά P Zero εμπλουτίζεται τώρα με φρέσκα προϊόντα, που προσθέτουν μία νέα διάσταση στην tailor-made στρατηγική της Pirelli. Ανεξάρτητα αν ο πελάτης είναι ένας μεμονωμένος ή παγκόσμιος κατασκευαστής αυτοκινήτων, η Pirelli προσφέρει μία εξατομικευμένη λύση για όλες τις απαιτήσεις, για τα σημαντικότερα αυτοκίνητα στις κατηγορίες premium και prestige. Τώρα, στην υπάρχουσα σειρά προστίθενται οι χειμερινές επιδόσεις που προσφέρει το νέο P Zero Winter, η τεχνητή νοημοσύνη των αισθητήρων που χρησιμοποιούνται για οδήγηση στην πίστα, από το Track Adrenaline, μία προηγμένη τεχνολογία για ηλεκτρικά υπεραυτοκίνητα που αναγνωρίζεται με τη σήμανση ‘Elect’, και εξατομικευμένες προτάσεις από την οικογένεια P Zero Color Edition.

Ο Andrea Casaluci, Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών της Pirelli, δήλωσε: «Το P Zero είναι το σημαντικότερο προϊόν της Pirelli: αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Αποτελεί ένα σύμβολο επιδόσεων και αξιοπιστίας στον κόσμο του αυτοκινήτου. Ξεκινώντας από τα ελαστικά της Formula 1, συνεχίζοντας με ελαστικά για ηλεκτρικά οχήματα και φτάνοντας τώρα στα χειμερινά ελαστικά – που πωλούνται στα καλύτερα καταστήματα ελαστικών σε όλο τον κόσμο – το P Zero αντιπροσωπεύει την ουσία της στρατηγικής μας. Και είναι μία στρατηγική που έχει αποδειχτεί νικηφόρα: προσφέρουμε ελαστικά πρώτης τοποθέτησης (ΟΕ) για περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα στον τομέα prestige, συνεργαζόμαστε με τους σημαντικότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο και συνεχίζουμε να επεκτεινόμαστε – πλαισιώνοντας τους πελάτες μας σε αυτό το σημαντικό μεταβατικό στάδιο στη βιομηχανία αυτοκινήτου.»

P ZERO WINTER: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΘΕΡΙΝΑ

Το πιο διάσημο προϊόν της Pirelli, το οποίο πάνω από 30 χρόνια τώρα είναι συνώνυμο των απόλυτων επιδόσεων, είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το χειμώνα, χάρη στο νέο P Zero Winter. Η προηγούμενη εμπειρία της Pirelli από τα θερινά ελαστικά έχει χαρίσει στο νέο προϊόν ασφάλεια και επιδόσεις στην άσφαλτο, ενώ η οδηγική εμπειρία – που παραμένει το ίδιο γνήσια – προέρχεται απευθείας από το διάσημο P Zero. Οι παγκόσμιοι κατασκευαστές αυτοκινήτων χρειάζονται ελαστικά για τα σπορ αυτοκίνητά τους που να ανταποκρίνονται στην τεράστια ισχύ και ροπή αυτών των αυτοκινήτων, ακόμα και σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης. Αυτό έπεισε την Pirelli ότι το νέο P Zero Winter έπρεπε να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με το αντίστοιχο θερινό σε όλη τη διάρκεια εξέλιξής του, ίδιες τεχνικές λύσεις και εγκρίσεις τύπου των κατασκευαστών αυτοκινήτων. Δεν έγινε κανένας συμβιβασμός για τη διασφάλιση των επιδόσεων. Ο στόχος που τέθηκε στην αρχή του project και επιτεύχθηκε στο τέλος ήταν να προσφέρει στους ιδιοκτήτες υπεραυτοκινήτων και πολυτελών οχημάτων την οδηγική αίσθηση που  χαρακτηρίζει το θερινό ελαστικό P Zero, κάνοντας την αλλαγή της σεζόν σχεδόν ανεπαίσθητη. Γόμα, σχέδιο πέλματος και τεχνικές λύσεις προσαρμόζουν το νέο ελαστικό στις συνήθεις χειμερινές οδικές συνθήκες, διατηρώντας τα ίδια επίπεδα ασφάλειας και ελέγχου. Με την άφιξη του νέου Χειμερινού ελαστικού, η οικογένεια P Zero προσφέρει τώρα όλους τους τύπους ελαστικών για τα πιο σπορ και πολυτελή αυτοκίνητα στον κόσμο. Κάθε ελαστικό ξεχωρίζει από μία ειδική σήμανση στο πλευρό του που πιστοποιεί ότι αποτελεί προϊόν συνεργασίας των μηχανικών εξέλιξης της Pirelli με τα αντίστοιχα τμήματα κάθε κατασκευαστή αυτοκινήτων. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζεται ότι για κάθε αυτοκίνητο υπάρχει ένα ειδικά εξελιγμένο ελαστικό της Pirelli. Αυτή η διαδικασία συνοψίζει τη στρατηγική ‘perfect fit’ της Pirelli, με κάθε επισημασμένο ελαστικό που προσφέρει ακριβώς τις ίδιες τεχνικές επιδόσεις που συμπληρώνουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου στο οποίο τοποθετείται. Ή ίδια στρατηγική εφαρμόζεται αυστηρά στο νέο P Zero Winter.

TRACK ADRENALINE: ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ

Το όνομα παραμένει P Zero, σε συνδυασμό τώρα με την Αγωνιστική Πίστα και με την πρόσθετη ευφυία των Cyber Technologies της Pirelli. Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις  δυνατότητες των σπορ αυτοκινήτων τους στην πίστα, το τμήμα Cyber της Pirelli παρουσιάζει το Track Adrenaline. Πρόκειται ένα νέο προϊόν κατάλληλο για Track Days για οδηγούς gentleman, επαγγελματίες και σχολές οδήγησης που καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα όργανο χρονομέτρησης και σύστημα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο για πιέσεις και θερμοκρασίες ελαστικών.

Το σύστημα συνδυάζει δεδομένα τηλεμετρίας και ελαστικών για να αναγνωρίζει και να ενημερώνει τον οδηγό πότε τα ελαστικά χρειάζονται προθέρμανση, πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να πιέσει για ένα γρήγορο γύρο, και πότε είναι απαραίτητο να κάνει στάση στα pits. Το Track Adrenaline αποτελείται από ένα ηλεκτρονικό κουτί που τοποθετείται εύκολα σε ένα αυτοκίνητο, καθώς και μία εφαρμογή smartphone P Zero Track Adrenaline και ελαστικά P Zero Trofeo R με αισθητήρες στο εσωτερικό. Το κουτί επικοινωνεί με την εφαρμογή μέσω wi-fi και γίνεται ένα προηγμένο όργανο χρονομέτρησης, με δεδομένα τηλεμετρίας και ανάλυση σε πραγματικό χρόνο για κάθε session στην πίστα. Χρόνοι γύρων, ενδιάμεσοι χρόνοι, μέγιστες και μέσες ωριαίες ταχύτητες, επιτάχυνση, φρενάρισμα, θεωρητικά ιδανικοί γύροι και συγκρίσεις με προηγούμενα sessions είναι από τις ενδείξεις που η εφαρμογή μπορεί να προσφέρει σε κάθε οδηγό.

Το κουτί Pirelli Track Adrenaline είναι επίσης εφοδιασμένο με μία ισχυρή μονάδα GPS, που εγγυάται  – γεωγραφικό προσδιορισμό, καθορισμό αγωνιστικών γραμμών καθώς και χρονομέτρηση. Το Pirelli Track Adrenaline θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Ιούλιο, ενώ οι λάτρεις της οδήγησης θα μπορέσουν να το δοκιμάσουν στο πλαίσιο της P Zero Experience. Spa-Francorchamps, Abu Dhabi, Mugello και Silverstone είναι μερικά από τα πολύ γνωστά σιρκουί όπου η Pirelli διοργανώνει δικές της track days για πελάτες, συχνά σε συνεργασία με τους παγκοσμίως πιο αναγνωρισμένους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ELECT ΓΙΑ ΣΠΟΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΡΥΠΩΝ

Η εξέλιξη του P Zero παρακολουθεί επίσης την αναπτυσσόμενη αγορά των ηλεκτρικών, σπορ αυτοκινήτων. Η σήμανση Elect κάνει το ντεμπούτο της στα ελαστικά P Zero στη Γενεύη και χαρακτηρίζει ελαστικά που προορίζονται για ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά οχήματα. Τα ελαστικά της Pirelli με σήμανση Elect προσφέρουν αρκετά πλεονεκτήματα σε οχήματα οικολογικών προδιαγραφών, χάρη σε μία σειρά τεχνικών χαρακτηριστικών.

Πρώτο και κύριο είναι η χαμηλή αντίσταση κύλισης που βοηθά στη μεγιστοποίηση της αυτονομίας του κάθε αυτοκινήτου. Ακολουθεί η μείωση θορύβου που συντελεί σε μία αθόρυβη καμπίνα. Στα ηλεκτρικά οχήματα, ο κινητήρας δεν είναι πλέον πρωταρχική πηγή θορύβου, επομένως  η καταπολέμηση ηχητικών συχνοτήτων που παράγονται από τα ελαστικά προάγει ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της ηλεκτροκίνησης: την αθόρυβη λειτουργία. Τέλος, τα ελαστικά Pirelli με σήμανση Elect παρέχουν άμεση πρόσφυση σύμφωνα με τις απαιτήσεις της μετάδοσης. Οι ηλεκτροκινητήρες προσφέρουν τη μέγιστη διαθέσιμη ελκτική πρόσφυση από μηδενικές στροφές, επομένως χρειάζονται ελαστικά που να μπορούν να  ‘γαντζώνονται’ άμεσα στην άσφαλτο. Κάθε ελαστικό Pirelli Elect είναι εξατομικευμένο για το όχημα για το οποίο προορίζεται, σύμφωνα με τη στρατηγική Perfect Fit. Τα πρώτα αυτοκίνητα που φοράνε τέτοια ελαστικά είναι μεταξύ αυτών που κάνουν το ντεμπούτο τους στην Έκθεση της Γενεύης: τα Italdesign DaVinci και Pininfarina Battista, δύο υπεραυτοκίνητα που χρησιμοποιούν αποκλειστικά μοτέρ μηδενικών ρύπων.

COLOR EDITION ΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

Στη Γενεύη, γράφεται ένα νέο κεφάλαιο στην εξέλιξη που έχει αλλάξει την εμφάνιση των ελαστικών: το Color Edition, που τώρα προσφέρεται ως εξοπλισμός πρώτης τοποθέτησης (ΟΕ) από κατασκευαστές αυτοκινήτων prestige. Πρόκειται για μία νέα πρόταση εξατομίκευσης για κατασκευαστές, σύμφωνα με τη στρατηγική Perfect Fit που τους παρέχει tailor-made ελαστικά, ανάλογα με τις ειδικά τεχνικά χαρακτηριστικά των οχημάτων τους. Η Aston Martin DBS Superleggera, θα είναι ανάμεσα στα πρώτα αυτοκίνητα που θα εφοδιαστούν με χρωματιστά ελαστικά με έγκριση τύπου. Η ζήτηση έρχεται απευθείας από κατασκευαστές οχημάτων premium και prestige, οι οποίοι γνωρίζουν ότι πρέπει να προσφέρουν στους πελάτες τους όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες εξατομίκευσης. Άλλοι prestige και premium κατασκευαστές επιλέγουν τώρα ελαστικά Pirelli P Zero Color Edition για τα αυτοκίνητά τους. Ολόκληρη η γκάμα χρωματιστών ελαστικών εκτίθεται στο περίπτερο της Pirelli στη Γενεύη, από ελαστικά αυτοκινήτων P Zero μέχρι ελαστικά Diablo Supercorsa SP για μοτοσικλέτες, ακόμα και ελαστικά ποδηλάτων.

P ZERO WORLD: ΜΙΑ ΜΠΟΥΤΙΚ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝΚΟΣΜΗΜΑ

Το 2019, το P Zero έρχεται στο προσκήνιο για μία ακόμα φορά με τα εγκαίνια νέων καταστημάτων P Zero World: Το κατάστημα ναυαρχίδα της Pirelli που μυεί τους επισκέπτες στην κουλτούρα της Ιταλικής φίρμας. Στο Ντουμπάι άνοιξε τον Ιανουάριο, ενώ στη Μελβούρνη θα ανοίξει το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς: δύο περιοχές με ισχυρή αγορά πολυτελών και σπορ αυτοκινήτων. Μετά το Λος Άντζελες, το Μόναχο και το Μονακό, το Ντουμπάι και η Μελβούρνη προσθέτουν δύο νέες ηπείρους στην παγκόσμια παρουσία του καταστήματος της Pirelli. Αυτή η ‘μπουτίκ ελαστικών’ ενσαρκώνει άριστα τη στρατηγική λιανικής της Pirelli, αλλά παράλληλα συμβολίζει την εξέχουσα θέση της εταιρίας στην αγορά: είναι ένας χώρος όπου οι πελάτες μπορούν να βρίσκουν τα πιο αποκλειστικά προϊόντα της γκάμας Pirelli, καθώς και άλλες ειδικές υπηρεσίες. Τέλος, δεν είναι τυχαίο, που το όνομα του περιπτέρου το οποίο καλωσορίζει τους επισκέπτες στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι P Zero World.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.