Περί πινακίδων

By  |  0 Comments

Ο ΣΟΑΑ εκφράζει τις αντιθέσεις και τις απόψεις του για τις αγωνιστικές πινακίδες, απαντώντας παράλληλα στην ΟΜΑΕ

Κύριοι, με βάση το Δελτίο Τύπου της ΟΜΑΕ της 26/03/19 αλλά και με τους χειρισμούς σας σχετικά με την έκδοση και ανανέωση των πινακίδων των Αγωνιστικών Αυτοκινήτων, ο Σ.Ο.Α.Α σας εκφράζει την αντίθεση του για τους παρακάτω λόγους:

· Υπάρχει ανακοίνωση της ΕΛΠΑ ότι είναι η μόνη εξουσιοδοτημένη αρχή από τη ΔΟΑ για την έκδοσή τους.

· Η αγωνιστική σεζόν έχει ήδη αρχίσει, και στους κανονισμούς δεν αναφέρεται πουθενά κάτι που να κατοχυρώνει την ΟΜΑΕ να εκδίδει πινακίδες με αντίτιμο 50€. Το κόστος αγώνων για τους αγωνιζόμενους είναι υπέρμετρο και δεν πρέπει να τους επιβαρύνετε με έξοδα που δεν είναι απαραίτητα.

· Δεν συντρέχει λόγος να αποστέλλετε πίνακα με τα στοιχεία των αγωνιστικών αυτοκινήτων κάθε μήνα μιας και στο άρθρο 2 παράγραφος 4 αναφέρεται ρητά στα Ιστορικά αυτοκίνητα και όχι στα Αγωνιστικά.

· Διαβάζοντας και ερμηνεύοντας το ΦΕΚ Αρ. φύλλου 570 της 25 Φεβρουαρίου 2019, δεν φαίνεται πουθενά, τα αυτοκίνητα εφοδιασμένα με τις πινακίδες της ΕΛΠΑ (κόκκινες) αλλά και με τις κρατικές συμβατικές και νόμιμες πινακίδες, να υποχρεούνται να εκδώσουν εκ νέου πινακίδες της ΟΜΑΕ. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε βάσει ποιας Υπουργικής Απόφασης έχετε πάρει αυτή την απόφαση και πως την υποστηρίζετε και αν οι αγωνιζόμενοι έχουν νομική κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος.

· Στο έντυπο έκδοσης πινακίδων διαφωνούμε με την υποσημείωση όπου υποχρεώνετε τους αγωνιζόμενους να υπογράψουν ότι δεν θα συμμετέχουν σεαθλητικές εκδηλώσεις αυτοκινήτου – καρτ που δεν είναι εγκεκριμένες από την ΟΜΑΕ και ότι το άθλημα είναι επικίνδυνο. Αυτές οι δεσμεύσεις δεν έχουν καμία σχέση με τις πινακίδες και το δελτίο τεχνικής ταυτότητας.

· Θεωρούμε εκβιαστική την απόφασή σας να απαγορεύεται η δήλωση συμμετοχής στους αγώνες μέσω ΣΔΑ, αν προηγουμένως ο αγωνιζόμενος δεν έχει εκδώσει πινακίδες ΟΜΑΕ. 

Οι αγωνιζόμενοι δεν συμφωνούν με τους χειρισμούς σας και δεν δέχονται αυθαίρετες αποφάσεις που δημιουργούν αναστάτωση και ερωτηματικά σχετικά με τη νομιμότητά τους.

Για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα σας καλούμε να επανέλθετε στο πρότερο καθεστώς έκδοσης και ανανέωσης πινακίδων αλλά και δήλωσης συμμετοχών, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων στην Ελλάδα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.