Αστέρια της Opel στο Bodensee Klassik

By  |  0 Comments
  • Ένδοξα ονόματα: “Kulläng“ Kadett, Kadett GT/E, Commodore GS/E κ.ά. ενθουσιάζουν τους θεατές
  • Κορυφαίοι οδηγοί: Ο άσος των αγώνων Jockel Winkelhock και ο ηθοποιός Florian Bartholomäi στον πυρετό του ράλι
  • 120 χρόνια παραγωγής αυτοκινήτων και πάθους για το μηχανοκίνητο αθλητισμό: Από το αγωνιστικό Opel του 1903 μέχρι το Insignia Grand Sport 4×4 της εποχής μας

Συναρπαστική, ποικίλη και απλά όμορφη. Έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί η εμπειρία που βίωσαν συμμετέχοντες, οπαδοί και θεατές στο 8th Bodensee Klassik το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η Opel έδωσε το ‘παρών’ με εμβληματικά αυτοκίνητα και διάσημους οδηγούς: το κοινό θαύμασε ιστορικά μοντέλα ράλι από τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, ζωντανά, σε στιγμές δράσης. Ανάμεσά τους, τα θρυλικά Opel Kadett B “Kulläng“ (φωτογραφία), Commodore B GS/E, Kadett C GT/E από το 1978, και τα Ascona B 400, Corsa A Cup και Kadett E GSi. Τα πληρώματα των cockpit λάμπρυναν επίσης γνωστές προσωπικότητες: ο πρεσβευτής της μάρκας Opel και νικητής του Le Mans, Jockel Winkelhock, ολοκλήρωσε τα μοναδικά από απόψεως φυσικού κάλλους σκέλη του αγώνα, περνώντας από τις περιοχές Vorarlberg, Tyrol, Allgäu και Upper Swabia, όπως και ο τηλεοπτικός αστέρας και ηθοποιός Florian Bartholomäi. Δεν ήταν μόνον η ποικιλία των διαδρομών, αλλά και ο απερίγραπτος καιρός που αποτελούσε συνεχή πρόκληση για ανθρώπους και μηχανές, καθιστώντας τον αγώνα ακόμα πιο συναρπαστικό.

Ο Αντιπρόεδρος Επικοινωνίας της Opel, Harald Hamprecht πλαισίωσε επίσης τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στον 8ο αγώνα ‘Bodensee Klassik’ με ένα Commodore B GS/E 190 ίππων του 1972. «Αυτό το ράλι είναι το απόλυτο ‘must’ για τους φίλους των κλασικών αυτοκινήτων όπως εγώ. Τα θρυλικά μας μοντέλα ράλι μπορούν να κάνουν μία επίδειξη των επιδόσεων αλλά και της απόλαυσης που εξακολουθούν να προσφέρουν ακόμα και σήμερα, σε απαιτητικές Αλπικές διαδρομές» δήλωσε ο Hamprecht. Η Opel γιορτάζει φέτος 120 χρόνια παραγωγής αυτοκινήτων, 120 χρόνια συμμετοχής σε αγώνες και τα 50 χρόνια της Opel Motorsport.

Ο πρεσβευτής της Opel και άσος των αγώνων Jockel Winkelhock συμφώνησε: «Όποτε έχω τη δυνατότητα, παίρνω ένα μοντέλο από το σεντούκι αγωνιστικών μοντέλων της Opel για να τρέξω σε ράλι κλασικών αυτοκινήτων. Αυτή τη φορά επέλεξα το Kadett C GT/E – ένα δημοφιλές, κατ’ εξοχήν σπορ αυτοκίνητο για ερασιτεχνικούς αγώνες.» Ο επαγγελματίας οδηγός αγώνων ολοκλήρωσε τα δύο σκέλη του Bodensee καλύπτοντας θριαμβευτικά συνολική απόσταση 530 km, με το επιτυχημένο αυτοκίνητο ράλι των 160 ίππων από τη σειρά των νικητών της δεκαετίας του ’70.

Όπως ο Winkelhock, έτσι και ο τηλεοπτικός αστέρας Florian Bartholomäi οδηγεί με πάθος το Opel Insignia στον ελεύθερο χρόνο του. Αλλά για τον αγώνα Bodensee Klassik, ο 32χρονος επέλεξε να τρέξει με το 1983 Corsa A Cup. «Οι επιδόσεις του από ένα κινητήρα 83hp είναι εξωπραγματικές. Αυτό το ράλι με εξέπληξε ευχάριστα και επιβεβαίωσε ότι η Opel προσφέρει οδηγική απόλαυση σε όλους, ακόμα και με μικρά αυτοκίνητα» δήλωσε με ενθουσιασμό μετά την οδήγηση του Corsa A Cup.

Αποτελεί δόγμα της Opel εδώ και 120 χρόνια – να κάνει προσιτές σε όλους τις πρωτοποριακές τεχνολογίες σε συνδυασμό με υψηλές δόσεις οδηγικής απόλαυσης. Γι’ αυτό, η Opel συμμετείχε στο 8ο Bodensee Klassik με οχήματα ράλι από τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, έχοντας ετοιμάσει και μία ακόμα έκπληξη. Καθώς αυτά ξεχύθηκαν στο δρόμο, μπροστά από το Bregenz Festspielhaus οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο Opel από το 1903, μία έκδοση αυτοκινήτου τουρισμού μεγάλων αποστάσεων του Manta A και ένα Opel Insignia Grand Sport 4×4 – και να μοιραστούν το πάθος τους για το μηχανοκίνητο αθλητισμό και τους αγώνες ράλι ‘á la Opel’, από το παρελθόν μέχρι σήμερα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.