Επιστροφή στις νίκες

By  |  0 Comments

O Marc Marquez είναι ο πρώτος αναβάτης της μεγάλης κατηγορίας με δύο νίκες στο ενεργητικό του το 2019, μετά από μία εντυπωσιακή επίδοση στη Jerez. Στους βαθμούς επέστρεψε και ο Jorge Lorenzo.

Οι θεατές κατέκλυσαν το σιρκουί Angel Nieto της Jerez από νωρίς το πρωί, αγωνιώντας να δουν τι θα συμβεί στο Gran Premio Red Bull de España. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές τόσο για το κοινό όσο και για τους οδηγούς της Repsol Honda: 21°C θερμοκρασία περιβάλλοντος και 42°C ασφάλτου.

Αφήνοντας πίσω του μία πτώση στην πρωινή προθέρμανση, ο Marc Marquez επιτέθηκε στην εκκίνηση και τέθηκε επικεφαλής του αγώνα στις πρώτες κιόλας στροφές. Στον 8ο γύρο ο Marquez άρχισε να ανοίγει τη διαφορά του σε κάθε στροφή και να απομακρύνεται μπροστά με σταθερό ρυθμό. Έχοντας κυριαρχήσει στον αγώνα, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2018 διέσχισε τη γραμμή του τερματισμού 1,654 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο πανηγυρίζοντας τη νίκη του στο 300ό MotoGP της ιστορίας.

Χάρη στην 46η νίκη του στη μεγάλη κατηγορία και 72η συνολικά, ο Marquez αναρριχήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με 70 βαθμούς, ένα βαθμό περισσότερο από τον δεύτερο Rins. Πέραν των 25 βαθμών που εξασφάλισε με τη  νίκη του, ο Marquez κατέρριψε και το ρεκόρ γύρου στη Jerez πετυχαίνοντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με 1’38.051 στον 15ο γύρο. Ο Ισπανός είναι πλέον ο τρίτος πιο επιτυχημένος αναβάτης της Honda στη μεγάλη κατηγορία, ξεπερνώντας τον Jim Redman που έχει 45 νίκες, ενώ ξεπέρασε και τον Lawson για να γίνει ο έκτος οδηγός στην ιστορία με τους περισσότερους τερματισμούς στο βάθρο – 80 συνολικά – στην κορυφαία κατηγορία.  

Ο Jorge Lorenzo δεν έμεινε ικανοποιημένος από την 12η θέση του στο Ισπανικό GP. Αποδείχτηκε ένας δύσκολος αγώνας για τον αναβάτη, ο οποίος προσπαθεί να τελειοποιήσει τις ρυθμίσεις της Honda του. Οι δοκιμές της Δευτέρας θα δώσουν την ευκαιρία στον ίδιο και στην ομάδα του να καταλάβουν καλύτερα τη μοτοσυκλέτα ώστε να επανακάμψουν στο Γαλλικό GP.

H Honda προηγείται στην βαθμολογία των Κατασκευαστών με 76 βαθμούς.

Η ομάδα της Repsol Honda συμμετέχει στις σημερινές δοκιμές στη Jerez στα πλαίσια της προετοιμασίας της για τον 5ο γύρο του Πρωταθλήματος, το GP Γαλλίας που διεξάγεται στις 17 – 19 Μαΐου.

1ος Marc Marquez

«Αυτός ήταν περισσότερο ένας αγώνας ψυχολογίας παρά φυσικής κατάστασης. Μετά το λάθος μου στο Austin δεν ήταν εύκολο να οδηγήσω τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος, όμως ήξερα ότι είχα το ρυθμό να το κάνω, όπως και η μοτοσυκλέτα. Ήθελα να κάνω έναν αγώνα όπως στην Αργεντινή και αντίστοιχο με τους πρώτους γύρους στο Austin ώστε να αποδείξω ότι εκείνο ήταν απλά ένα λάθος. Ένιωθα καλά όλο το Σαββατοκύριακο, ήμουν ήρεμος και άνετος στη μοτοσυκλέτα και μπορούσα να οδηγώ με τον τρόπο που ήθελα. Ευχαριστώ τη Repsol Honda, έκαναν εκπληκτική δουλειά τις δύο τελευταίες εβδομάδες και όλο το Σαββατοκύριακο. Είναι θαυμάσιο να προηγούμαι στο πρωτάθλημα και πάλι».


12ος Jorge Lorenzo

«Ήταν μία δύσκολη κατάληξη του Σαββατοκύριακου. Θέλαμε να είμαστε πιο δυνατοί αλλά δε νιώθω ακόμη άνετα στη μοτοσυκλέτα. Μας λείπουν χιλιόμετρα σε σύγκριση με τους άλλους αναβάτες της Honda. Σήμερα ειδικά δεν ήμουν άνετος στη μοτοσυκλέτα και ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα δύσκολος. Οι δοκιμές της Δευτέρας θα είναι σημαντικές καθώς θα γίνει προσπάθεια να βελτιωθεί η αίσθησή μου, ειδικά στην είσοδο της στροφής, όπου θεωρώ ότι υστερώ περισσότερο. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.