Το DS 3 Crossback στην Ελλάδα (video)

By  |  0 Comments

Το νέο μοντέλο της Γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι εδώ και εντυπωσιάζει. Οι νέες αναλογίες και η ανάγλυφη σχεδίαση του DS 3 CROSSBACK, το εκλεπτυσμένο παρουσιαστικό του και οι αποκλειστικές καινοτομίες του εξερευνούν αχαρτογράφητες περιοχές, γράφοντας νέους κανόνες. Από 21.800 ευρώ.

Το DS 3 CROSSBACK ξεχωρίζει ως πρόδρομος της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας τόσο λόγω του καινοτόμου και avant – garde στυλ του, όσο και εξαιτίας της πρωτοφανούς – για ένα όχημα αυτής της κατηγορίας – επιπέδου της τεχνολογίας του.

Το νέο SUV της DS διαμόρφωσε τη φήμη και την εμφάνισή του επισήμως στην πρώτη του εμφάνιση, τον Οκτώβρη του 2018, στην έκθεση αυτοκινήτου, στο Παρίσι. Και, παρόλο που ακολουθεί με εξαίρετο τρόπο την στιλιστική γραμμή και το πνεύμα της Μάρκας αναπτύσσει, τη δική του – ιδιαίτερη και ισχυρή – προσωπικότητα.

Έχοντας μήκος 4,12 μέτρων, πλάτος 1,79 μ. και όντας 1,53 μέτρα ψηλό, το DS 3 CROSSBACK προσφέρει συμπαγείς διαστάσεις, ενώ παραλλήλως διαθέτει μία ισχυρή προσωπικότητα την οποία διαμορφώνουν οι μυώδεις γραμμές του. Μπροστά, η εξαιρετικά σμιλεμένη μάσκα DS WINGS, τα φώτα LED που εμπνέονται από το πρωτότυπο DS E-TENSE – και οι εκτεταμένοι προβολείς DS MATRIX LED VISION δημιουργούν την αίσθηση ενός ιδιαίτερα χαρισματικού συνόλου, ενώ, ταυτόχρονα, προβάλλουν προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Η στιβαρότητα του καπό, καθώς και οι τροχοί των 690 mm – οι μεγαλύτεροι στην κατηγορία – του δίνουν ένα ισχυρό ανάστημα στο δρόμο, όπως φαίνεται τόσο από την εμπρόσθια όσο και από οπίσθια όψη του, όπως αρμόζει σε ένα SUV. Τα κορυφαία χαρακτηριστικά του DS 3 CROSSBACK ενισχύονται από πολυάριθμες λεπτομέρειες που το καθιστούν μοναδικό, όπως για παράδειγμα οι αόρατες τσιμούχες των παραθύρων, οι «κρυφές» χειρολαβές – που ενσωματώνονται την επιφάνεια των θυρών – και η κομψή γραμμή οροφής από την οποία απουσιάζει η κεραία. Στο πίσω μέρος συναντάμε εντυπωσιακά φώτα, τα οποία τονίζονται από μια κομψή ράβδο χρωμίου και διπλές χρωμιωμένες απολήξεις εξάτμισης, οι οποίες περιβάλλονται από τον προφυλακτήρα (μόνο στα μοντέλα PureTech 155). Το DS 3 CROSSBACK είναι ένα εξαιρετικά πρωτοποριακό μοντέλο που ενθουσιάζει τις αισθήσεις με τα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας, αλλά και το ίδιο το στιλ σχεδίασης – από μπροστά μέχρι πίσω – που το χαρακτηρίζει.

Από την πρώτη ματιά, το DS 3 CROSSBACK ξεχωρίζει ως ένα κομψό, premium και δυναμικό SUV, με η πλευρική σχεδιαστική λεπτομέρεια που αποτελεί αναφορά στο DS 3 και την προσαρμόσιμη «αιωρούμενη» οροφή που διατίθεται σε τρία χρώματα. Επιπλέον, διαθέσιμα είναι 10 στυλ τροχών και 10 χρώματα αμαξώματος – συμπεριλαμβανομένου του νέου “Millennium Blue” που ήταν τόσο χαρακτηριστικό στο πρωτότυπο DS X E-TENSE. Τα διαφορετικά φινιρίσματα και χρώματά του επιτρέπουν μια μεγάλη ποικιλία εξωτερικών συνδυασμών και προσφέρουν εξίσου πολλές επιλογές εξατομίκευσης. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το DS 3 CROSSBACK E-TENSE (η ηλεκτρική έκδοση) έρχεται σε εντελώς νέο χρώμα, το λεγόμενο “Pearl Crystal”.

Το DS 3 CROSSBACK είναι το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας του που θα είναι εξοπλισμένο με «κρυφές» (flush-fitting) χειρολαβές. Πρωτοπαρουσιασμένη στο Dream – Car DSX E-TENSE στις αρχές του καλοκαιριού, αυτή η αποκλειστική τεχνολογία διατηρεί το κομψό ύφος του αυτοκινήτου, δίνοντάς του έναν avant-garde αέρα. Οι χειρολαβές εμφανίζονται μόνο όταν οι χρήστες τις χρειάζονται, παραμένοντας ενσωματωμένες στην επιφάνεια των θυρών στο υπόλοιπο της ώρας, ανεξάρτητα από το αν το αυτοκίνητο έχει σταματήσει ή βρίσκεται σε κίνηση. Επιπλέον, με το σύστημα πρόσβασης και εκκίνησης χωρίς κλειδί (ADML PROXIMITY), πρέπει απλώς να περπατήσετε προς το αυτοκίνητο (φτάνοντας στο 1,5 μέτρο περίπου) για να ξεκλειδώσουν οι πόρτες και να κάνετε τις τέσσερις χειρολαβές να ξεπροβάλλουν αυτόματα. Το αυτοκίνητο κλειδώνει και πάλι με ένα επιβεβαιωτικό «άγγιγμα». Είναι τόσο απλό.


Το DS 7 CROSSBACK έδωσε τον τόνο στον τομέα του εκλεπτυσμένου στιλ και της χρήσης υλικών υψηλών προδιαγραφών, διαμορφωμένων από ειδικούς τεχνίτες. Το DS3 CROSSBACK συνεχίζει σε αυτό το πνεύμα, δημιουργώντας παράλληλα τη δική του προσωπικότητα.

Το DS 3 CROSSBACK έχει διακριτή προσωπικότητα

Αποτελεί έκφραση της πολυτελούς πλευράς του ομώνυμου δρόμου και του αριστοκρατικού περιβάλλοντος αυτής της κομψής γειτονιάς του Παρισιού. Εξωτερικά, το χρώμιο είναι ακόμα πιο έντονο (μάσκα ψυγείου, αεροτομή στην πίσω πόρτα και DS Wings), ενώ στο εσωτερικό έχουμε την πλήρη αρμονική συνύπαρξη της ταπετσαρίας από Pearl Grey δέρμα, με την ταιριαστή επένδυση “diamond stitched” στο ταμπλό και τα πάνελ των θυρών. Συνολικά έχουμε μια ιδιαίτερα εκφραστική εμφάνιση, ιδιαίτερα με το φινίρισμα “Clous de Paris” και το δερμάτινο τιμόνι (στεφάνη, ακτίνες και κάλυμμα αερόσακου) που διατίθεται σε Pearl Grey γκρι απόχρωση για να «δέσει» αρμονικά το εσωτερικό με τις μικρότερες λεπτομέρειες.

Εδώ, η DS Automobiles εμπνεύστηκε από το γόητρο της διάσημης όπερας Garnier για να τοποθετήσει δερμάτινες επενδύσεις Nappa Black Art Basalt με το “watchstrap” σχέδιο στα καθίσματα. Το παρών δίνει επίσης η “pearlstitch” διακοσμητική ραφή με τις μικρές βελονιές σε σχήμα μαργαριταριού στο ταμπλό. Αυτή η έμπνευση ξεχωρίζει επίσης από τα πολυάριθμα δερμάτινα στοιχεία της (επιλογέας ταχυτήτων και ολόκληρο το τιμόνι) και αποτελεί την πιο πολυτελή εκδοχή του DS 3 CROSSBACK.

Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ LA PREMIERE

Οι πελάτες της DS επωφελούνται από όλη την εμπειρία της Μάρκας του λανσαρίσματος της ειδικής έκδοσης DS 3 CROSSBACK “LA PREMIERE”. Αυτή η έκδοση διαθέτει ένα ιδιαίτερα ολοκληρωμένο επίπεδο εξοπλισμού, που έρχεται να προστεθεί στην πολυτέλεια του χώρου επιβατών με ένα μοναδικό σχέδιο που ονομάζεται DS OPERA Art Rubis. Αυτό το design διαθέτει δέρμα Nappa Art Rubis στο ταμπλό και τα πάνελ των θυρών, αλλά και την ταπετσαρία “Watchstrap” στο ίδιο χρώμα. Τέλος, σημειώστε ότι η έκδοση LA PREMIERE είναι η μόνη που διαθέτει όλα τα συστήματα ασφαλείας και τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που προσφέρονται από το DS Automobiles και τα οποία είναι ενσωματωμένα στο αυτοκίνητο ως στάνταρ.

BASALT BRAID: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ DS

Αυτό το υλικό ταπετσαρίας προσφέρεται μόνο στις εκδόσεις DS PERFORMANCE Line του DS 3 CROSSBACK. Κατασκευασμένο στη Γαλλία, συνδυάζει ύφασμα με λωρίδες από απομίμηση δέρματος – και ενώ κανονικά θα ήταν ραμμένο στο χέρι, η DS Automobiles, με την υποστήριξη του προμηθευτή της, κατάφερε μερικώς να εκβιομηχανίσει. Αυτό, το Basalt Braid, εκφράζει μία αποκλειστική και ταυτόχρονα σπορ σχεδίαση και προσδίδει μια μοναδική υπογραφή.

Η λεπτότητα, η σημασία στη λεπτομέρεια και η τεχνολογία έχουν σφυρηλατήσει το DNA των χώρων επιβατών των αυτοκινήτων DS. Με το DS 3 CROSSBACK, η μάρκα επιλέγει να συνεχίσει με συνέπεια στον ίδιο δρόμο που χάραξε με το DS 7 CROSSBACK, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα τη σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας. Κομψή και υψηλής τεχνολογίας, η κονσόλα φιλοξενεί τον επιλογέα του κιβωτίου ταχυτήτων, τους “toggle” διακόπτες, το μπουτόν εκκίνησης χωρίς κλειδί και την επιβράδυνση με τη βοήθεια του ηλεκτρικού φρένου, το οποίο διατίθεται ως στάνταρ εξοπλισμός.

Η ηχομόνωση για παράδειγμα ήταν ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τους μηχανικούς που ήταν υπεύθυνοι για την εξέλιξη του DS 3 CROSSBACK, οι οποίοι για αυτό το λόγο υιοθέτησαν διάφορες τεχνικές λύσεις, όπως η αύξηση του πάχους των πάνελ στις πόρτες, η χρήση πυκνωμένου γυαλιού και η υιοθέτηση ακουστικού παρμπρίζ. Με αυτόν τον τύπο μόνωσης, το DS3 CROSSBACK προσφέρει ασύγκριτη ακουστική άνεση για την κατηγορία του. Οι επιβάτες μπορούν, λοιπόν, να επωφεληθούν πλήρως από το “DS LOUNGE” αποτέλεσμα, ενώ οι τεχνικοί της DS ανανέωσαν τη συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία FOCAL που είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό του ηχοσυστήματος. Η FOCAL γνωρίζει πολύ καλά τη Μάρκα καθώς συμμετείχε στην ανάπτυξη αρκετών συστημάτων Hi-Fi για τα μοντέλα DS E-TENSE και DSX E-TENSE, αλλά και για το DS 7 CROSSBACK και, μαζί με τους μηχανικούς και τεχνικούς της DS, ανέπτυξε το ειδικά προσαρμοσμένο στα μοντέλα της Μάρκας σύστημα Electra®. Εξοπλισμένο με 12 ηχεία και ενισχυτή 515W για εξαιρετική εμπειρία ήχου, το Electra® διαθέτει ηχεία που είναι ιδανικά τοποθετημένα και κατανεμημένα σε όλο το χώρο των επιβατών. Για παράδειγμα, τα πίσω tweeters έχουν τοποθετηθεί στη σχεδιαστική λεπτομέρεια του αυτοκινήτου, γεγονός που βοηθάει στην απόδοση ισορροπημένου ήχου. Έτσι, το DS 3 CROSSBACK διαθέτει μια μοναδική ακουστική υπογραφή, αντάξια του καλύτερου ακροατήριου.

Ένας “high-end” χώρος επιβατών

Διαθέτοντας ένα απαράμιλλο επίπεδο φινιρίσματος, το ταμπλό μπορεί να είναι επικαλυμμένο με υλικά υψηλής ποιότητας, όπως δέρμα alcantara® ή το δέρμα Nappa. Τέλεια αντανάκλαση της σημασίας στη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει τη Μάρκα, αυτή η διαμόρφωση επιφάνειας και όγκου μπορεί να βρεθεί σε κάθε γραφική λεπτομέρεια- όπως ακριβώς και η τεχνογνωσία της DS – αλλά επίσης και στην καρδιά των χαρακτηριστικών του εσωτερικού στυλ. Έτσι, η εντυπωσιακή κεντρική κονσόλα, τα κομψά χειριστήρια, οι κεντρικοί και πλευρικοί αεραγωγοί (που είναι ενσωματωμένοι στις πόρτες για να αφήσουν να δημιουργηθεί ένα κομψό ταμπλό και να τονίσουν τη σχεδίασή του) και οι εντυπωσιακές οθόνες οδηγούν τους επιβάτες σε έναν κόσμο τεχνολογίας, αλλά και πολυτέλειας, όπου κυριαρχεί η καλή ζωή. Ο χώρος των επιβατών είναι τεράστιος και καλά σχεδιασμένος, προσφέροντας μια ποικιλία επιλογών αποθήκευσης, ένα χώρο για να φορτίσετε το κινητό σας τηλέφωνο, ποτηροθήκες και ένα συρόμενο υποβραχιόνιο. Και μπροστά, και πίσω, η ευρυχωρία είναι εξαιρετική, με μεγάλο εσωτερικό πλάτος και άφθονο «αέρα» τόσο για το κεφάλι όσο και για τα πόδια. Ενώ το πίσω διαιρούμενο και ανακλινόμενο κάθισμα σας επιτρέπει να αυξήσετε τον όγκο του πορτμπαγκάζ των 350 λίτρων και να δημιουργήσετε ένα ενιαίο χώρο φόρτωσης 1.050 λίτρων, αξιοποιώντας πλήρως το μεγέθος του οχήματος.

Τέλος, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το DS3CROSSBACK βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια “multi-energy” (CMP) πλατφόρμα, κατάλληλη για διαφορετικά συστήματα κίνησης, με την έκδοση E-TENSE να διαθέτει τις μπαταρίες τοποθετημένες στο πάτωμά της. Έτσι, η 100% ηλεκτροκίνητη έκδοση (E-TENSE) δεν απαιτεί κανέναν συμβιβασμό στον τομέα των χώρων για επιβάτες και αποσκευές.

Μια μεγάλη ποικιλία εξοπλισμού

Η αρχιτεκτονική του DS 3 CROSSBACK έχει γνώμονα την ασφάλεια, γεγονός που αποδεικνύεται από το ύψος του και την παρουσία 8 αερόσακων. Ολόκληρη η γκάμα του DS 3 CROSSBACK, από τις εισαγωγικές εκδόσεις “Chic”, είναι εξοπλισμένη με μια ποικιλία από σύγχρονα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, όπως το σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, το ABS με κατανομέα δύναμης πέδησης, το σύστημα ESP, το ενεργό σύστημα προειδοποίησης για αναχώρηση από τη λωρίδα κυκλοφορίας και την υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα. Λάβετε υπόψη ότι οι «κρυφές» (flush) χειρολαβές των θυρών, όπως και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, παρέχονται ως στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Αλλά το νέο SUV της DS μπορεί επίσης να φιλοξενήσει ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων, μερικές από τις οποίες έχουν προέλθει από το DS 7 CROSSBACK.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό, έχουμε όλα τα συστήματα υποστήριξης της οδήγησης τελευταίας γενιάς, όπως το σύστημα πλοήγησης DS CONNECT NAV και τη συνδεσιμότητα DS CONNECT BOX, το DS MATRIX LEX VISION αλλά και το ADML PROXIMITY, το οποίο απομακρύνει ελαφρά τις «κρυφές» χειρολαβές των θυρών από το αμάξωμα, ώστε να μπορεί κάποιος να τις πιάσει, όταν το κλειδί είναι σε απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου από το αυτοκίνητο.

ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ
Η μετακίνηση με το DS 3 CROSSBACK είναι μια εμπειρία με επίπεδο άνεσης αυτοκινήτου υψηλότερης κατηγορίας. Ξεκινάμε από το γέμισμα των καθισμάτων που προσφέρει απαράμιλλη άνεση λόγω της χρήσης αφρού υψηλής πυκνότητας. Τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού είναι ειδικά διαμορφωμένα και διαθέτουν αυτή την καινοτομία που προσφέρει μέγιστη άνεση για οποιοδήποτε τύπο ταξιδιού και διατηρεί αμείωτη – στο καλύτερό της επίπεδο – την απόδοση των μαξιλαριών των καθισμάτων με την πάροδο του χρόνου. Φυσικά τα καθίσματα μπορεί να είναι ηλεκτρικά, θερμαινόμενα και να προσφέρουν λειτουργία μασάζ. Ενώ εν κινήσει οι «μαγικές» αναρτήσεις που χαρακτηρίζουν κάθε μοντέλο της DS κάνουν το DS 3 CROSSBACK ένα πραγματικά χρυσό σημείο αναφοράς.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Το DS 3 CROSSBACK δεν κάνει καμία επιλογή μεταξύ άνεσης και απόδοσης. Με τη νέα πλατφόρμα και την τεχνογνωσία της μάρκας, προσφέρει το καλύτερο και από τα δύο. Το DS 3 CROSSBACK προχωρά πέρα από τα όρια της κατηγορίας, επιδεικνύοντας την ευελιξία των οχημάτων με μήκος ελάχιστα μεγαλύτερο από 4 μέτρα (4,12 μ.). Η εμπειρία οδήγησης ξεκινά καθώς πλησιάζετε στο όχημα. Οι χειρολαβές του DS 3 CROSSBACK ξεπροβάλλουν από τις πόρτες όταν είστε λιγότερο από 1,5 μέτρα μακριά, με το κλειδί ακόμα στην τσέπη σας. Είναι μια πρόσκληση να μπείτε στο δρόμο. Η εμπειρία υψηλής τεχνολογίας συνεχίζεται όταν κάθεστε μέσα στην πολυτελή καμπίνα, με τον στάνταρ, πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και θαυμάζετε την εξαιρετική φινέτσα, την προσεγμένη, εξαιρετικά μοντέρνα σχεδίαση, αλλά και τα κορυφαία υλικά όπως το δέρμα και η Alcantara®. Το κάθισμα του οδηγού προσφέρει μέγιστη άνεση, χάρη στα ηλεκτρικά χειριστήρια και στον αφρό υψηλής πυκνότητας, ανεξάρτητα από τον χρόνο που διαρκεί το ταξίδι. Είναι ένα βασικό στοιχείο, καθώς είναι εύκολο να προσαρμοστεί, όπως και το δερμάτινο τιμόνι (με την αποκλειστική επένδυση της μάρκας DS). Καθισμένοι άνετα στη θέση του οδηγού, απλά πατήστε το κουμπί εκκίνησης για να απολαύσετε την εξαιρετική απόδοση του DS 3 CROSSBACK στο δρόμο.

Μια νέα πλατφόρμα
Το νέο SUV της DS είναι το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευαστεί με βάση τη νέα “multi-energy” πλατφόρμα CMP του Groupe PSA. Σχεδιασμένο για να προσφέρει τόσο απόδοση όσο και άνεση, θέτει υψηλά πρότυπα ως προς την οδηγική απόλαυση με τους μεγάλους τροχούς και το περιορισμένο του βάρος. Το τιμόνι προσφέρει ακρίβεια και σωστή αίσθηση του δρόμου, ανεξάρτητα από την ταχύτητα του οχήματος ή τον τύπο του κινητήρα. Ο βενζινοκινητήρας 1.2 PURETECH 100 διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, ενώ οι κινητήρες PURETECH 130 και 155 hp, πάντα 1.2 λίτρων συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο με 8 ταχύτητες. Το ίδιο ισχύει και για τις εκδόσεις Diesel, με τους κινητήρες 1.5 λίτρων BlueHDi 100 και BlueHDi 130.

Όλοι οι κινητήρες – 3 κυλίνδρων βενζίνης και 4 κυλίνδρων ντίζελ – είναι υπερτροφοδοτούμενοι. Εξελίχθηκαν για να καθορίσουν υψηλά πρότυπα στην απόδοση με περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου. Στον δρόμο, ο οδηγός αντιλαμβάνεται αμέσως το πνεύμα αυτών των σύγχρονων κινητήρων, καθώς και την εξαιρετική ηχομόνωση του DS3 CROSSBACK, που δημιουργεί ένα νέο πρότυπο στην κατηγορία του. Όχημα ασυναγώνιστης οδικής συμπεριφοράς, το DS 3 CROSSBACK βαθμολογείται με άριστα στην οδηγική απόλαυση, χάρη στην άψογα ρυθμισμένη ανάρτησή του και τις ελεγχόμενες κλίσεις στις στροφές. Στο τιμόνι, αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε σε ένα όχημα ανώτερης κατηγορίας, με ένα πλήθος – πάσης φύσεως – συστημάτων υψηλού επιπέδου και κύλιση που υπερέχει σε όλους τους τομείς. Στις φουρκέτες ή σε μια αλληλουχία από στροφές, οι κινήσεις του αμαξώματος είναι περιορισμένες και η μεταφορά βάρους άψογα ελεγχόμενη. Το DS 3 CROSSBACK προσφέρει μια ευχάριστη, χαλαρή μετακίνηση, θέτοντας νέα όρια στο συνδυασμό της άνεσης με την απόδοση. Διαθέτει επίσης ένα ευρύ φάσμα βοηθημάτων οδήγησης, πολλά από τα οποία είναι καινούργια σε αυτή την κατηγορία οχημάτων, ενισχύοντας περαιτέρω τα ήδη εξαιρετικά του χαρακτηριστικά. Διαθέτοντας προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου ταχύτητας με διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας (adaptive cruise control with lane keeping), το DS 3 CROSSBACK καθιστά την ημι-αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 ευρύτερα διαθέσιμη, συνδυασμένη με έξυπνους αισθητήρες στάθμευσης. Τη νύχτα, οι οδηγοί μπορούν να οδηγούν την περισσότερη ώρα με τα φώτα πορείας (μεγάλη σκάλα) χάρη στους προβολείς DS MATRIX LED VISION. Οι μονάδες Matrix Beam προσαρμόζουν τη φωτεινή δέσμη στο περιβάλλον, ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας τμήματα τους ανάλογα με τις ανάγκες, ώστε να φωτίζουν αποτελεσματικά τον δρόμο χωρίς να θαμπώνουν τους άλλους χρήστες του δρόμου. Ως αποτέλεσμα, ο οδηγός απολαμβάνει τη μέγιστη ασφάλεια στο DS 3 CROSSBACK.

Αναλυτικά οι τιμές πώλησης του νέου DS3 Crossback έχουν ως εξής:

Εκδόσεις Bενζίνης

DS3 Crossback 1.2 100 hp Chic ……………..€21.800
DS3 Crossback 1.2 100 hp Βe Chic………….€24.900
DS3 Crossback 1.2 130 hp Be Chic………….€26.850
DS3 Crossback 1.2 130 hp So Chic………….€30.650
DS3 Crossback 1.2 155 hp Be Chic………….€31.850
DS3 Crossback 1.2 155 hp So Chic…………..€33.500

Εκδόσεις diesel

DS3 Crossback 1.5 100 1.5 BlueHDi..………….€25.900
DS3 Crossback 1.5 130 1.5 BlueHDi……..……€26.900

DS 3 CROSSBACK E-TENSE: Η ηλεκτροκίνηση είναι εδώ

Το DS 3 CROSSBACK E-TENSE είναι ένας πρωτοπόρος, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα της μάρκας. Περιλαμβάνει φυσικά τον ίδιο εξοπλισμό και τις ίδια συστήματα άνεσης και οδήγησης με τις εκδόσεις που διαθέτουν συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης. Εφοδιασμένο με μια μπαταρία 50 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα 100 KW (136 HP), προσφέρει εξαιρετικό επίπεδο απόδοσης, με τη μέγιστη ροπή να είναι διαθέσιμη από την εκκίνηση. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να επιταχύνει από 0 έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 8,7 δευτερόλεπτα (και από 0 έως 50 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα). Αξιοποιώντας το πολύ χαμηλό κέντρο βάρους, καθώς οι μπαταρίες βρίσκονται κάτω από το πάτωμα, το DS 3 CROSSBACK E-TENSE είναι σε θέση να προσφέρει μια άψογη βόλτα. Επιπλέον, καθώς τα συμβατικά μοντέλα βενζίνης και ντίζελ παρέχουν ήδη μια εξαιρετική βάση στον τομέα της ηχομόνωσης, η ηλεκτρική έκδοση θέτει ένα νέο πρότυπο για τα επίπεδα θορύβου στο χώρο επιβατών. Προσφέροντας αυτονομία 320 χιλιομέτρων, με βάση τον τυποποιημένο κύκλο WLTP, το DS 3 CROSSBACK E-TENSE μπορεί να ολοκληρώσει της φόρτιση της μπαταρίας σε ποσοστό 80%, μέσα σε 30 λεπτά σε ένα δημόσιο σταθμό ταχείας φόρτισης.

Επειδή η πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία σημαίνει σήμερα σε μεγάλο βαθμό, 100% ηλεκτρική κινητικότητα, η DS δημιούργησε το DS 3 CROSS-BACK E-TENSE. Με την πρώτη ματιά, δεν υπάρχουν και πολλά που να διαφοροποιούν αυτή τη μορφή «μηδενικών εκπομπών» από τις άλλες εκδόσεις. Ωστόσο, στο εξωτερικό, η αποκλειστική βαφή “Cristal Pearl”, το φινίρισμα από σατινέ χρώμιο, το σήμα E-TENSE και ειδικός πίσω προφυλακτήρας, χωρίς σωλήνα εξάτμισης, φανερώνουν το μυστικό. Στο εσωτερικό, οι ειδικές πληροφορίες που εμφανίζονται στα ψηφιακά όργανα ελέγχου και ο μοχλός ταχυτήτων του που φέρει την ένδειξη “E-TENSE” υποδηλώνουν ότι είστε πράγματι σε 100% ηλεκτρικό όχημα. Και παρόλο που εδώ, στη νέα πλατφόρμα CMP, έχουν τοποθετηθεί μπαταρίες, το DS 3 CROSSBACK E-TENSE διαθέτει τους ίδιους χώρους για επιβάτες και το ίδιο πορτμπαγκάζ με όλες τις άλλες εκδόσεις. Το DS 3 CROSSBACK E-TENSE φέρει φορτιστή υψηλής δυναμικότητας. Παρόλο που το αυτοκίνητο μπορεί να φορτιστεί και από μια τυπική πρίζα, χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο Mode 2, ο χρόνος φόρτισης περιορίζεται σε μόλις 5 ώρες με σύνδεση σε επιτοίχιο φορτιστή 11 kW (παρέχεται το καλώδιο Mode 3). Ενώ σε έναν δημόσιο σταθμό ταχείας φόρτισης 100 kW, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί σε ποσοστό 80% σε μόλις 30 λεπτά, πράγμα που αντιπροσωπεύει μια μέση τιμή 9 χιλιομέτρων ανά λεπτό φόρτισης. Ακουστική άνεση: η έλλειψη θορύβου είναι ένα από τα ουσιώδη χαρακτηριστικά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Βελτιστοποίηση βάρους και κατανάλωσης ενέργειας
Το πλήρες «πακέτο» μπαταρία – κυψέλες, σύστημα ψύξης, ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου – ζυγίζει 350 κιλά. Όμως, το DS 3 CROSSBACK E-TENSE ζυγίζει μόνο 300 κιλά περισσότερο από την έκδοση βενζίνης ή ντίζελ. Η μείωση αυτή του βάρους (κατά 50 kg) έγινε κατορθωτή επειδή ένας ηλεκτρικός κινητήρας είναι ελαφρύτερος από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά και επειδή το αυτοκίνητο δεν χρειάζεται δεξαμενή καυσίμου ή εξάτμιση.

Το DS 3 CROSSBACK E-TENSE διαθέτει επίσης μια υψηλής απόδοσης αντλία θερμότητας. Η άριστη απόδοσή της, με μειωμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, βελτιστοποιεί την θερμική άνεση στο χώρο των επιβατών χωρίς να επηρεάζεται ο έλεγχος της θερμοκρασίας της μπαταρίας.

Οικονομία στο δρόμο

Πέραν των όσων αναφέραμε, ο οδηγός ενός DS 3 CROSSBACK μπορεί να βελτιώσει την αυτονομία του αυτοκινήτου με την επιλογή μίας από τις διάφορες λειτουργίες οδήγησης (driving modes) ή ακόμη και από λειτουργίες αναγεννητικής πέδησης (regeneration modes).

Eco: ο κινητήρας και τα διάφορα συστήματα του αυτοκινήτου λειτουργούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη αυτονομία.
Normal: ο καλύτερος συμβιβασμός μεταξύ αυτονομίας και επιδόσεων.
Sport: η μέγιστη ροπή των 260 Nm προσφέρεται από την εκκίνηση, επιτρέποντας την επιτάχυνση από 0 έως 100 km/h σε 8,7 δευτερόλεπτα.
Η αναγεννητική πέδηση έχει δύο λειτουργίες:
Normal: για μια εμπειρία οδήγησης κοντά σε αυτήν που προσφέρει ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.
Brake: μεγαλύτερη χρήση του φρεναρίσματος με τον κινητήρα (επιβράδυνση 1,2 m/s2).

Για τη φόρτιση της μπαταρίας στο σπίτι, η DS προσφέρει τον συνδεδεμένο επιτοίχιο φορτιστή DS Smart Wall Box, του οποίου η τριφασική έκδοση επιτρέπει πλήρη φόρτιση σε μόλις 5 ώρες. Η αντίστοιχη μονοφασική έκδοση του Wall Box επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας κατά 100% σε 8 ώρες. Η εξατομικευμένη διαγνωστική υπηρεσία είναι ενσωματωμένη στην προσφορά για να αξιολογεί την ηλεκτρολογική εγκατάσταση του πελάτη και να υποδεικνύει την καλύτερη επιλογή.
που λειτουργεί από την υπηρεσία Free2Move

Από το 2025, όλα τα νέα μοντέλα DS θα είναι μόνον ηλεκτρικά, διαφόρων τύπων (electrified), και συνεπώς θα φέρουν την υπογραφή E-TENSE, προσφέροντας στους πελάτες μια ευρεία επιλογή οχημάτων, όπως 100% ηλεκτρικά BEV (Battery Electric Vehicles – Ηλεκτρικά Οχήματα Μπαταρίας) ή υβριδικά PHEV (Plugin Hybrid Electric Vehicles) με βενζινοκινητήρα ή ενδεχομένως θα προσφέρονται και στους δύο αυτούς τύπους.

Πραγματικές ευκαιρίες

Ενώ ολόκληρη η γκάμα της DS θα είναι πλήρως ηλεκτρική μέχρι το 2025, η έρευνα που διεξάγεται στο πλαίσιο του ανταγωνισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει ήδη επιτρέψει στις ομάδες της εταιρίας να βελτιστοποιήσουν τις επεξεργασίες τους. Με αυτόν τον τρόπο, λόγω των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από την πρώτη εμφάνιση της DS Performance στη Formula E, η DS Automobiles Team έχει ήδη κατορθώσει να ενσωματώσει βελτιώσεις στα συστήματα κίνησης των DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4 και DS 3 CROSSBACK E-TENSE, τα οποία είναι δύο μείζονα νέα προϊόντα για τη μάρκα, με επαναφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία αυτονομίας 50 χλμ. αφενός και, αφετέρου, με ένα 100% ηλεκτρικό πακέτο με αυτονομία 320 χλμ. (WLTP).

Το DS 3 CROSSBACK διαθέτει ένα ευρύ φάσμα πρωτοποριακών τεχνολογικών λύσεων, μερικές από τις οποίες προέρχονται από τον μεγαλύτερο αδελφό του, DS 7 CROSSBACK, και είναι αποκλειστικές στην κατηγορία. Η DS ήθελε να φέρει αρκετές καινοτομίες σε αυτό το τμήμα της αγοράς, με στοιχεία που συνήθως προορίζονται για τις ανώτερες κατηγορίες, προκειμένου να ενισχυθεί η κορυφαία αίσθηση του νέου της SUV.

Φώτα πορείας χωρίς θάμπωμα

Αυτό το σύστημα ενσωματώνει την τελευταία γενιά πλήρως LED προβολέων με τεχνολογία Matrix Beam. Οι φωτεινές ακτίνες ρυθμίζονται αυτόματα ανάλογα με το περιβάλλον, έτσι ώστε οι οδηγοί να μπορούν να έχουν τα φώτα τους στη «μεγάλη σκάλα» (πορείας) όλη την ώρα χωρίς να θαμπώνουν τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Το σύστημα DS MATRIX LED VISION διαθέτει τρεις μονάδες LED που καλύπτουν τη λειτουργία της «μεσαίας» σκάλας (φώτα διασταύρωσης) καθώς και ένα μπλοκ χωρισμένο σε 15 τμήματα, σε κάθε προβολέα. Η λυχνία LED του μπλοκ αυξάνει και μειώνει την ισχύ της προοδευτικά, κατά τμήματα, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης που ανιχνεύονται από μια κάμερα που βρίσκεται στο πάνω μέρος του παρμπρίζ. Το DS MATRIX LED VISION φωτίζει ένα μεγάλο και ευρύ τμήμα του δρόμου εμπρός από το αυτοκίνητο, χωρίς να «τυφλώνει» είτε τους προπορευόμενους είτε τους αντιθέτως ερχόμενους οδηγούς. Έτσι, προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας και οδηγικής άνεσης. Το DS 3 CROSSBACK είναι το μόνο αυτοκίνητο της κατηγορίας του, που προσφέρει τόσο υψηλά στάνταρ στον τομέα του φωτισμού.

DS DRIVE ASSIST
Οδηγείτε ή οδηγείστε;

Έχοντας λανσαριστεί για πρώτη φορά παγκοσμίως στο DS 7 CROSSBACK, το σύστημα αυτό παρέχει ένα βέλτιστο επίπεδο ασφάλειας για τον οδηγό και τους επιβάτες. Με τη βοήθεια της πολυλειτουργικής του κάμερας και του ραντάρ, το σύστημα συνδέει το Adaptive Cruise Control με το Lane Keep Assist, ρυθμίζοντας αυτόματα την απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο και, παρόλο που ο οδηγός πρέπει να έχει τα χέρια του στο τιμόνι, το DS 3 CROSSBACK παραμένει στη λωρίδα του και ακολουθεί τη ροή της κυκλοφορίας από μόνο του. Το σύστημα DS DRIVE ASSIST διατηρεί το αυτοκίνητο στο κέντρο του δρόμου. Αυτή η λειτουργία, η οποία είναι απόλυτα ασφαλής, σημαίνει ότι ο οδηγός δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τα σταμάτα – ξεκίνα ή ακόμα και για την τροχιά του οχήματος. Η ευφυΐα του συστήματος επιτρέπει στο όχημα να πλησιάζει πιο κοντά στο εμπρός όχημα κατά την προσπέραση (με την ενεργοποίηση του φλας) χωρίς να υπερβαίνει τη συνιστώμενη ταχύτητα.

DS PARK PILOT
Αφήστε το να κάνει τα μαγικά του

Χάρη σε αυτήν την τελευταίας γενιάς υποβοήθηση στάθμευσης, είναι πλέον δυνατό το παρκάρισμα χωρίς καμία παρέμβαση του οδηγού. Το DS 3 CROSSBACK πρέπει απλώς να περάσει μπροστά από ένα χώρο με ταχύτητα μικρότερη από 30 km/h για να υποδείξει το σύστημα εάν ο οδηγός μπορεί να σταθμεύσει εκεί. Αν η οθόνη υποδεικνύει ότι είναι εφικτή η στάθμευση, ο οδηγός πιέζει το πλήκτρο “Park” και αφήνει το αυτοκίνητο να ελέγχει το τιμόνι, την κατεύθυνση, την επιτάχυνση – όλα μόνο του. Το σύστημα αυτό δεν είναι μόνο πρακτικό, αλλά και βελτιώνει την ασφάλεια κατά τη διάρκεια της στάθμευσης, καθώς το αυτοκίνητο μπορεί να σταματήσει αμέσως αν ανιχνεύσει ένα εμπόδιο στο άμεσο περιβάλλον του. Το DS PARK PILOT είναι διαθέσιμο μόνο στο DS 3 CROSSBACK με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

ACTIVE LANE DEPARTURE WARNING SYSTEM
Μείνετε στο σωστό δρόμο

Με τη βοήθεια μιας κάμερας, τοποθετημένης στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, η οποία ανιχνεύει τις διαγραμμίσεις του οδοστρώματος, το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό αμέσως μόλις εντοπίσει τον κίνδυνο ακούσιας αλλαγής λωρίδας, διορθώνοντας την τροχιά του οχήματος εάν είναι απαραίτητο. Φυσικά, ο οδηγός πρέπει να έχει και τα δύο χέρια στο τιμόνι και η λειτουργία ESC πρέπει να είναι ενεργοποιημένη.

ACTIVE SAFETY BRAKE
Φρένο έκτακτης ανάγκης επόμενης γενιάς

Ένα άλλο σύστημα που είναι νέο στην κατηγορία, είναι το Active Safety Brake, ένα αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης το οποίο μπορεί να εντοπίσει όχι μόνο άλλα οχήματα, αλλά και πεζούς και ποδηλάτες, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και τη νύχτα, σε ένα μεγάλο εύρος ταχύτητας κίνησης του οχήματος, μεταξύ 5 και 140 χλμ./ώρα. Εάν το αυτοκίνητο εντοπίσει κίνδυνο σύγκρουσης, μπορεί να εφαρμόσει ανεξάρτητα την μέγιστη δύναμη πέδησης, προκειμένου να αποφευχθεί ή να περιοριστεί η σοβαρότητα μιας σύγκρουσης.

DS SMART ACCESS
Μοιραστείτε το DS 3 CROSSBACK χρησιμοποιώντας το smartphone σας

Χάρη στην εφαρμογή My DS, το DS SMART ACCESS ανοίγει το δρόμο για την κοινή χρήση αυτοκινήτων (car sharing). Η λειτουργία DS SMART ACCESS επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να παρέχει πρόσβαση σε έναν οδηγό (μέγιστη δυνατότητα για 5 άδειες), ο οποίος με τη σειρά του θα μπορεί να ξεκλειδώσει και να βάλει μπρος το αυτοκίνητο με το δικό του τηλέφωνο εντός χρονικού διαστήματος καθορισμένου από τον ιδιοκτήτη.

Χρησιμοποιώντας το Bluetooth®, το σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί ακόμη και όταν δεν υπάρχει δίκτυο GSM και η απόδοση του είναι ασύγκριτη στην αγορά.

Μια πλήρως ψηφιακή θέση οδήγησης υψηλής τεχνολογίας

Σύγχρονος και διαισθητικός, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων επιτρέπει στον οδηγό να έχει στη διάθεσή του ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών της οδήγησης. Διαθέσιμο είναι και ένα έγχρωμο head up display, μια διαφανής λωρίδα που αναδύεται πάνω από τον πίνακα οργάνων για την εμφάνιση πληροφοριών όπως η ταχύτητα, τα οδικά σήματα ή η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε όταν χρησιμοποιείται το σύστημα πλοήγησης. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, ο οδηγός μπορεί να έχει ζωτικές πληροφορίες στη διάθεσή του, χωρίς να παίρνει τα μάτια του από τον δρόμο. Η γκάμα των στοιχείων αυτών ολοκληρώνεται με μια μεγάλη, 10,3’’ οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης, για το σύστημα ψυχαγωγίας.

ONLY YOU, Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ DS
Ένα πρόγραμμα αποκλειστικών υπηρεσιών για μια μοναδική εμπειρία μάρκας

Οι πελάτες του DS3 CROSSBACK επωφελούνται από το πρόγραμμα υπηρεσιών “Only You” που απευθύνεται σε όλους τους πελάτες της Mάρκας.

Με την εφαρμογή My DS, έχουν πρόσβαση σε όλες αυτές τις υπηρεσίες και μπορούν να συνδέονται στη DS τους σε καθημερινή βάση και, εάν είναι απαραίτητο, να επικοινωνήσουν με την εταιρία μέσω τηλεφώνου. Η εφαρμογή, ο προσωπικός χώρος των πελατών DS, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσουν πρόσβαση στα έγγραφα του οχήματος, να ελέγξουν το ιστορικό των μετακινήσεών τους, να λάβουν ειδοποιήσεις για τη συντήρηση του οχήματος, να κανονίσουν συναντήσεις με την υπηρεσία DS ή να παραγγείλουν ακόμη και ένα DS Valet έναν προσωπικό οδηγό, διαθέσιμο κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης του DS τους ή την παράδοση του νέου τους DS.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.