Στα καλύτερα το Focus ST (video)

By  |  0 Comments

Αποτελώντας ίσως το καλύτερο «τερέν» για σπορ οδήγηση στην Ευρώπη, ο N304 είναι ένας φιδίσιος δρόμος που διασχίζει τα βουνά της βόρειας Πορτογαλίας περνώντας μέσα από το φυσικό πάρκο Parque Natural do Alvã. Πρόκειται για ένα αρκετά φαρδύ δρόμο, με τέλεια επιφάνεια οδοστρώματος, συνεχόμενες στροφές και μοναδικά τοπία. Το καλύτερο όλων όμως είναι ότι σπάνια χρησιμοποιείται από τους οδηγούς!

«Στις τρεις ημέρες των γυρισμάτων, μόλις και μετά βίας είδαμε είκοσι αυτοκίνητα» δήλωσε ο Steve Sutcliffe, ο δημοσιογράφος που οδήγησε εκεί το νέο Ford Focus ST για το τελευταίο βίντεο της σειράς “Οι Καλύτεροι Δρόμοι για Οδήγηση στην Ευρώπη”. «Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι που οδηγούν στο βορρά και το νότο, υποθέτω λοιπόν ότι ο ιδιόρρυθμος και οφιοειδής N304 δεν απευθύνεται σε όλους… αλλά για τους παθιασμένους οδηγούς, αποτελεί σίγουρα μία αξέχαστη διαδρομή.»

Με τους καταρράκτες και τον ποταμό Olo να σε προκαλούν να τα εξερευνήσεις, η καλή ποιότητα και το προσιτό κόστος των ξενοδοχείων της περιοχής, σε συνδυασμό με τα κουκλίστικα cafe, καθιστούν αυτό το γραφικό κομμάτι της Πορτογαλίας ιδανικό για αποδράσεις που θα λατρέψουν οι φυσιολάτρες και οι φανατικοί της σπορ οδήγησης.

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι το δέκατο της σειράς “Οι Καλύτεροι Δρόμοι για Οδήγηση στην Ευρώπη” σκοράροντας βαθμολογία 57 στα 60 σε έξι διαφορετικές κατηγορίες αξιολόγησης. Μεταξύ αυτών, ο συγκεκριμένος δρόμος έχει αποσπάσει την υψηλότερη βαθμολογία στους τομείς της «Οδηγικής Συγκίνησης», της «Φιλοξενίας», του «Φυσικού Τοπίου» και της «Τοπικής Κουζίνας». Όλα τα παραπάνω χαρίζουν, μέχρι και αυτή τη στιγμή, στον πορτογαλικό δρόμο το συγκριτικό προβάδισμα, όπως μπορείτε και εσείς να δείτε στον παρακάτω πίνακα.

Ονομασία Δρόμου και Χώρα Σκορ με άριστα το 60
Transfagarasan Highway, Ρουμανία 51
North York Moors, Αγγλία 54
C462, Catalonia, Ισπανία 56
D526, 926, The Alps, Γαλλία 55
B500, The Black Forest, Γερμανία 51
MA10, Mallorca, Ισπανία 53
Atlantic Ocean Road, Νορβηγία 53
Via Campocatino, Ιταλία 53
Mountain Road, Isle of Man 56
N304, Πορτογαλία 57

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.