Πάρτι γενεθλίων

By  |  0 Comments

Το International Mini Meeting στο Μπρίστολ ήταν το αποκορύφωμα των εορτασμών για την επετειακή χρονιά της μάρκας – Ανάμεσα στα οχήματα που συμμετείχαν ήταν το πρώτο κλασικό Mini που κατασκευάστηκε, η έκδοση MINI 60 Years και το πλήρως ηλεκτρικό MINI Cooper SE.

Πάρτι γενεθλίων με στενούς συγγενείς είναι κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο. Και όμως, χιλιάδες ενθουσιώδεις φίλοι της MINI από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στο Μπρίστολ για να γιορτάσουν την 60ή επέτειο της μάρκας με τη Βρετανική κουλτούρα. Για μία φορά ακόμα, το International Mini Meeting 2019 ήταν το αποκορύφωμα των εορτασμών για την κοινότητα MINI σε μία διοργάνωση που λειτούργησε ως γέφυρα για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μάρκας, περισσότερο από ποτέ. Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που συμμετείχαν ήταν το πρώτο κλασικό Mini παραγωγής 1959, η επετειακή έκδοση MINI 60 Years και το MINI Cooper SE ως πρεσβευτής της διασκεδαστικής οδήγησης μηδενικών ρύπων του μέλλοντος.

Το International Mini Meeting έγινε για πρώτη φορά το 1978 από τους Γερμανούς λάτρεις του κλασικού Mini. Από τότε, έχει εξελιχθεί στο παγκοσμίως μεγαλύτερο ετήσιο γεγονός για την οργανωμένη κοινότητα MINI αλλά και πολλούς ακόμα ομοϊδεάτες οπαδούς που επιθυμούν να εκφράσουν το πάθος τους για το πρώτο Βρετανικό μικρό αυτοκίνητο. Το μοναδικό μίγμα εκθεμάτων, ανταλλακτικών και αξεσουάρ, οδηγικών δραστηριοτήτων και εορταστικής ατμόσφαιρας με live μουσική και ψυχαγωγικούς διαγωνισμούς αντανακλά το πνεύμα μιας δεμένης κοινότητας που διέπει τη διοργάνωση η οποία πραγματοποιείται σε διαφορετική Ευρωπαϊκή χώρα κάθε χρόνο και την κοσμοπολίτικη λάμψη της.

Κανένας προορισμός δεν είναι μακρινός για τους λάτρεις της μάρκας και πολλοί από αυτούς διανύουν εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες χιλιόμετρα με το δικό τους αυτοκίνητο. Σε κάθε τόπο, άριστα συντηρημένα κλασικά Mini εκτίθενται δίπλα-δίπλα με εξατομικευμένα MINI. Κάθε πέντε χρόνια, το International Mini Meeting επιστρέφει στη Βρετανία, τη γενέτειρά της μάρκας – όπως συνέβη και φέτος, στην επετειακή χρονιά με την εκδήλωση να κλιμακώνεται στο τέλος της συνάντησης με το μεγάλο Πάρτι Γενεθλίων.

Το 2019 είναι μία χρονιά που η MINI κάνει μία αναδρομή στην ιστορία της και ταυτόχρονα λειτουργεί ως αφετηρία μιας νέας εποχής. Η έκδοση MINI 60 Years διατίθεται εδώ και μερικούς μήνες και τιμά την πλούσια παράδοση της μάρκας μαζί με τη Βρετανική κουλτούρα. Η αποκλειστική σχεδίαση και τα στοιχεία εξοπλισμού του μοντέλου αποτελούν ελκυστικές πινελιές εξατομικευμένου στυλ, ανώτερης ποιότητας και σπορ επιδόσεων. Το Νοέμβριο του 2019, θα ξεκινήσει η παραγωγή του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου της μάρκας. Το νέο MINI Cooper SE προάγει την αίσθηση go-kart που αποτελεί στοιχεία ταυτότητας της μάρκας σε νέα επίπεδα, με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 135 kW/184 hp και τη μπαταρία υψηλής τάσης που τοποθετείται χαμηλά στο πάτωμα του οχήματος. Στο International Mini Meeting 2019, η Κοινότητα MINI είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το μοντέλο που εξελίχθηκε με βάση το 3-θυρο MINI, το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη.

Το εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη ήταν επίσης το σημείο εκκίνησης για το εντυπωσιακό κομβόι οχημάτων που σήμαναν την έναρξη του Mini Meeting 2019 στο Μπρίστολ. Επικεφαλής της παρέλασης τέθηκε το πρώτο κλασικό Mini της ιστορίας, και πίσω του ακολουθούσαν μοναδικά οχήματα  από κάθε έτος παραγωγής, ενώ την πομπή έκλεινε το επετειακό MINI 60 Years. Ήταν ένα συναρπαστικό θέαμα για τους φίλους του αυτοκινήτου – ή σύμφωνα με την αμίμητη τοπική διάλεκτο των κατοίκων του Μπρίστολ: “gert lush!”   

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.