Porsche και Vodafone μαζί

By  |  0 Comments

Ο Όμιλος Vodafone θα είναι ο επίσημος συνεργάτης επικοινωνίας της Porsche Motorsport, όταν ο κατασκευαστής αυτοκινήτων εισέλθει στο Πρωτάθλημα Formula E της ABB FIA για το 2019/2020.  Η Formula E είναι η πρώτη διεθνής σειρά αγώνων αποκλειστικά με ηλεκτρικά μονοθέσια αγωνιστικά αυτοκίνητα  που κινούνται με ταχύτητες άνω των 200 χιλιομέτρων την ώρα – με μηδενικές εκπομπές ρύπων – σε οδικές αρτηρίες 12 μεγάλων πόλεων σε τέσσερις ηπείρους.

Το εμπορικό σήμα της Vodafone θα είναι ορατό στα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα στην ιστορία της Porsche, καθώς και στις στολές των οδηγών, όταν η ομάδα ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις τον Νοέμβριο του 2019.

Η νέα πενταετής χορηγία της Vodafone στο πρόγραμμα Porsche Formula E Works περιλαμβάνει την παροχή εξοπλισμού επικοινωνιών και τεχνικής υποστήριξης.

Ο Ahmed Essam, εμπορικός διευθυντής του Ομίλου Vodafone, δήλωσε σχετικά: «Υπάρχει μια φυσική σύγκλιση των στόχων της Vodafone με τη Formula E, μιας μηχανοκίνητης αθλητικής διοργάνωσης επόμενης γενιάς που βασίζεται στην τεχνολογία, η οποία απευθύνεται σε ένα ευρύ και συνεχώς αυξανόμενο κοινό και τοποθετεί στον πυρήνα της την προστασία του πλανήτη. Έχουμε μια πολύ θετική σχέση συνεργασίας με την Porsche και θα επιδιώξουμε μαζί την υπέρβαση των ορίων στην τεχνολογία των οχημάτων».

Ο Fritz Enzinger, αντιπρόεδρος της Porsche Motorsport, δήλωσε σχετικά: «Η Vodafone διαθέτει μακρά εμπειρία ως συνεργάτης της Porsche Motorsport και μας βοηθά να αναπτύσσουμε την τεχνολογία τόσο αγωνιστικών όσο και συμβατικών οχημάτων. Γνωρίζουμε ότι η Vodafone πιστεύει σθεναρά στην καινοτόμο αποστολή της Formula E και είμαστε ενθουσιασμένοι που την έχουμε δίπλα μας, καθώς η Porsche Motorsport εισέρχεται στη νέα αυτή κατηγορία αγώνων».

Εκτός από τη συνεργασία στο πλαίσιο της Formula E, αναμένεται περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της Porsche Motorsport και της Vodafone στα eSports στο εγγύς μέλλον.

Formula E: ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

Η Formula E δημιουργήθηκε το 2014 με στόχο την ανάπτυξη και την προώθηση πρωτοτύπων ηλεκτροκίνησης ανά τον κόσμο. Σήμερα, η Formula E αποτελεί το πλέον ανταγωνιστικό περιβάλλον για την προώθηση της ανάπτυξης αυτοκινήτων υψηλής απόδοσης όσον αφορά την φιλικότητα προς το περιβάλλον, την αποδοτικότητα, την κατανάλωση ενέργειας και τη βιωσιμότητα.

Η συμμετοχή στη Formula E δίνει τη δυνατότητα σε κατασκευαστές αυτοκινήτων και σε παρόχους τεχνολογίας, όπως η Porsche και η Vodafone, να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν τεχνολογίες οδικού χαρακτήρα σε δρόμους πόλεων, λειτουργώντας έτσι ως καταλύτης για την τελειοποίηση της σχεδίασης των ηλεκτρικών οχημάτων και τη βελτίωση της εμπειρίας των οδηγών.

Το Vodafone Business έχει ήδη μια ισχυρή εταιρική σχέση ανάπτυξης τεχνολογίας με τον Όμιλο Volkswagen, τη μητρική εταιρεία της Porsche, η οποία συνιστά έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς πελάτες της. Η Vodafone είναι ένας από τους συνεργάτες του προγράμματος FAST του Ομίλου Volkswagen – μιας μικρής ομάδας που ασχολείται με την έρευνα και την ανάπτυξη στον τομέα της αυτοκίνησης και των μεταφορών.

Η Porsche υπήρξε ο πρώτος πελάτης διασυνδεδεμένων οχημάτων της Vodafone και οι εταιρείες συνεργάστηκαν τα τελευταία χρόνια για να προσθέσουν μια σειρά χαρακτηριστικών σε μοντέλα υψηλών προδιαγραφών, όπως: κλείδωμα και ξεκλείδωμα μέσω κινητής εφαρμογής, εντοπισμός θέσης οχήματος ως αντικλεπτική υπηρεσία και ενεργή προληπτική συντήρηση μέσω παρακολούθησης λειτουργιών του αυτοκινήτου όπως το καύσιμο, η πίεση λαδιού και η πίεση των ελαστικών.

Η χορηγία της Vodafone στην ομάδα Porsche Formula E αξιοποιεί επίσης τα επιτεύγματα της επιτυχημένης εξαετούς σύμπραξης μεταξύ των δύο εταιριών στο πλαίσιο των Αγωνιστικών διοργανώσεων κατασκευαστών πρωτοτύπων, η οποία απέφερε τρεις νίκες στη γενική κατάταξη στις 24 Ώρες του Le Mans, καθώς και τρεις τίτλους Παγκοσμίου Πρωταθλητή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.