Η Mini στη Φρανκφούρτη

By  |  0 Comments

Η MINI υπόσχεται στους επισκέπτες του Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης μία κυριολεκτικά ‘ηλεκτρίζουσα’ ατμόσφαιρα, με ένα εκθεσιακό περίπτερο επικεντρωμένο καθαρά στην ηλεκτροκίνηση. Η πρεμιέρα του νέου MINI Cooper SE της Βρετανικής πολυτελούς μάρκας (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 0,0 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 16,8 – 14,8 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km) προαναγγέλλει το ξεκίνημα μιας νέας εποχής πλήρους ηλεκτροκίνησης, στην οποία οι οδηγοί θα μπορούν να απολαμβάνουν αθόρυβη οδήγηση στην πόλη με μηδενικές εκπομπές ρύπων, σε γνώριμο στυλ MINI.

Το MINI Cooper S E Countryman ALL4 (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 2,1 – 1,9 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 13,9 – 13,5 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 47 – 43 g/km) προσφέρει πολύ περισσότερες ευκαιρίες για ηλεκτρική διασκεδαστική οδήγηση. Η τελευταία έκδοση του plug-in υβριδικού μοντέλου, που κάνει το ντεμπούτο του στη Φρανκφούρτη, χρησιμοποιεί την πιο εξελιγμένη τεχνολογία για κυψέλες μπαταριών, που του επιτρέπει να πετυχαίνει ηλεκτρική αυτονομία έως 57 km.

Εκτός από τη πρεμιέρα του νέου MINI Cooper SE, η Βρετανική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων γιορτάζει επίσης την 60ή επέτειό της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, με την παραγωγή να ξεκινά το 1959 και να έχει φτάσει τα 10  εκατομμύρια οχήματα. Με γνώμονα αυτό, η Φρανκφούρτη θα φιλοξενήσει επίσης ένα ειδικό επετειακό μοντέλο από το εργοστάσιο της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη – ένα 3θυρο MINI Hatch της επετειακής έκδοσης 60 Years, με αποκλειστική σχεδίαση και εξοπλισμό που φέρνουν το ιδιαίτερο στυλ του ‘original’ αυτοκινήτου στην πολυτελή compact κατηγορία. Οι επισκέπτες του Hall 11 (κοντά στην κεντρική είσοδο του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης) στις 12 – 22 Σεπτεμβρίου, 2019 θα μπορούν επίσης να θαυμάσουν την τρέχουσα γκάμα μοντέλων της μάρκας και ορισμένες νέες αφίξεις στη γκάμα αξεσουάρ και προϊόντων lifestyle.

Ισχύς, στυλ και μηδενικές εκπομπές ρύπων: το νέο MINI Cooper  SE .

Το νέο MINI Cooper SE είναι το πρώτο πολυτελές compact αυτοκίνητο με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, που προσφέρει μία βιώσιμη αλλά και συναρπαστική οδηγική εμπειρία στην πόλη. Βασίζεται στο 3θυρο ΜΙΝΙ Hatch με συμβατικό σύστημα κίνησης, αναβαθμισμένο αισθητικά με αποκλειστικές πινελιές. Ο ηλεκτροκινητήρας 135 kW/184 hp που κινεί τους εμπρός τροχούς σε κλασικό στυλ MINI χαρίζει εντυπωσιακή επιτάχυνση. Η άμεση απόκριση του μοτέρ στο παραμικρό άγγιγμα του γκαζιού προσδίδει μία νέα διάσταση στη θρυλική go-kart αίσθηση της μάρκας. Το νέο MINI Cooper SE επιταχύνει από 0 στα 60 km/h σε μόλις 3,9 δευτ. ενώ χρειάζεται μόνο 7,3 δευτ. για το σπριντ 0 – 100 km/h.

Η απαιτούμενη ενέργεια για την κίνηση του αυτοκινήτου τροφοδοτείται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου τελευταίας γενιάς που παρέχει αυτονομία 235 – 270 km. Ειδικές ρυθμίσεις της ανάρτησης και ένα εξαιρετικά χαμηλό κέντρο βάρους  (αποτέλεσμα της τοποθέτησης της μπαταρίας υψηλής τάσης στο πάτωμα) χαρίζουν στο νέο MINI Cooper SE αξιοσημείωτη ευελιξία και δυναμική συμπεριφορά στις στροφές. Η θέση της μπαταρίας έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι ο χώρος επιβατών και αποσκευών είναι ακριβώς ίδιος με του 3θυρου MINI Hatch με κινητήρα καύσης.

Το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη, με έναρξη παραγωγής το Νοέμβριο του 2019. Η τεχνολογία κίνησης εξελίχθηκε στα Κέντρα Αριστείας (Centres of excellence) του BMW Group για την ηλεκτροκίνηση, σε Dingolfing και Landshut. Ο στάνταρ εξοπλισμός για το νέο MINI Cooper SE περιλαμβάνει προβολείς LED, ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων, ηλεκτρικό χειρόφρενο, διζωνικό αυτόματο σύστημα κλιματισμού, σύστημα θέρμανσης με τεχνολογία αντλίας θερμότητας, βοηθητικό καλοριφέρ και στατικές λειτουργίες A/C, καθώς και Connected Navigation. Το νέο μοντέλο θα προσφέρεται με πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης οδηγού και τέσσερα πακέτα εξοπλισμού στο λανσάρισμα, ώστε να προσαρμόζεται με ακρίβεια σε ατομικές απαιτήσεις.

Αύξηση ηλεκτρικής αυτονομίας κατά 30%  : το νέο MINI  Cooper  S  E Countryman  ALL 4.

Το MINI Cooper S E Countryman ALL4 είναι ένα πρωτοποριακό μοντέλο στην τρέχουσα προϊοντική γκάμα της Βρετανικής πολυτελούς μάρκας, δίνοντας μία πρώτη γεύση από τη μετακίνηση με μηδενικούς ρύπους, σε κλασικό στυλ MINI. Τώρα, το ήδη επιτυχημένο πολυτελές compact plug-in υβριδικό μοντέλο προτίθεται να αυξήσει τη δημοτικότητά του – χάρη στην τελευταία τεχνολογία για κυψέλες μπαταριών του BMW Group, που αυξάνει σημαντικά τόσο την απόδοση όσο και την ηλεκτρική αυτονομία. Οι διαστάσεις της μπαταρίας παραμένουν αμετάβλητες, εν τούτοις η μπαταρία υψηλής τάσης τελευταίας γενιάς που τοποθετείται στο νέο MINI Cooper S E Countryman ALL4 έχει αυξήσει τη μικτή ενεργειακή πυκνότητα της μπαταρίας από 7,7 σε 10,0 kWh, επεκτείνοντας την ηλεκτρική αυτονομία του κατά 30%, σε 55 – 57 km το μέγιστο. Τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα για εξοικονόμηση χώρου, η μπαταρία ιόντων λιθίου φορτίζεται πλήρως σε περίπου πέντε ώρες σε μία στάνταρ, οικιακή πρίζα ή σε 3ώρες και 15 λεπτά σε έναν επιτοίχιο πίνακα.

Το υβριδικό σύστημα του νέου MINI Cooper S E Countryman ALL4 περιλαμβάνει έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, για την παραγωγή συνολικής ισχύος 165 kW/224 hp. Σύστημα τετρακίνησης κατάλληλο για το υβριδικό μοντέλο διοχετεύει την ισχύ στους εμπρός και πίσω τροχούς ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις. Το νέο MINI Cooper S E Countryman ALL4 έχει επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 6,8 δευτ. Και η απόδοση του plug-in υβριδικού μοντέλου ωφελείται επίσης από τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία κυψελών μπαταριών. Η μέση κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 του νέου MINI Cooper S E Countryman ALL4 έχουν μειωθεί κατά 20% περίπου, στα 2,1 – 1,9 lit / 100 km και 47 – 43 grams / km αντίστοιχα.

Χάρη στην αξιοσημείωτη ηλεκτρική αυτονομία και τις χαμηλές εκπομπές CO2, το νέο MINI Cooper S E Countryman ALL4 πληροί τα κριτήρια (ανάλογα με τον εξοπλισμό) για μειωμένη φορολογία εταιρικού αυτοκινήτου στη Γερμανία, όπως υπαγορεύει η νομοθεσία ηλεκτροκίνησης της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι μόνο το μισό της τιμής καταλόγου λαμβάνεται ως βάση για τον προσδιορισμό οφέλους για ιδιωτική χρήση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.