Με έντονο συναγωνισμό

By  |  0 Comments

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς επέστρεψε το ΕΚΟ Racing Dirt Games, με τοMarkopoulo Park να φιλοξενεί τον 3ο γύρο του θεσμού για το 2019. Μετά από ένα διάλειμμα μερικών μηνών για τις απαραίτητες καλοκαιρινές διακοπές, άνθρωποι και μηχανές βρέθηκαν σήμερα στην χωμάτινη διαδρομή των 1,1 χιλιομέτρων στον Ιππόδρομο, δίνοντας τη δική τους μάχη σώμα με σώμα!

Μετά τον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης στο Διαδρόμιο, οι οδηγοί αγωνίστηκαν σύμφωνα με τους κανονισμούς Rallycross. Έτσι, σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι τέσσερις προκριματικοί γύροι από τους οποίους προέκυψαν οι δώδεκα ταχύτεροι συνδυασμοί που θα διαγωνιστούν στους δύο αυριανούς ημιτελικούς.
Οι συνθήκες αποδείχθηκαν ιδανικές, αφού τόσο ο καλός καιρός, όσο και η εξαιρετική κατάσταση της διαδρομής, συνέβαλαν στο να μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι οι οδηγοί, αλλά και οι θεατές που βρέθηκαν στην πίστα. Όπως έχουμε συνηθίσει σε όλους τους αγώνες του ΕΚΟ Racing Dirt Games, έτσι και στο Μαρκόπουλο ο συναγωνισμός ήταν έντονος, με τις μάχες να κρίνονται στις λεπτομέρειες. Στην κατηγορία των 600 κ.εκ. τρεις οδηγοί ξεχώρισαν με τις επιδόσεις του, καταφέρνοντας να σημειώσουν από τρεις νίκες και μία δεύτερη θέση στα σημερινά προκριματικά. Ο Γιώργος Ζυμαρίδης (LaBase Team Greece) με το La Base RX-01 δείχνει να βρίσκεται σε πολύ κατάσταση, έχοντας φέρει στα μέτρα του τη νέα του χωμάτινη φόρμουλα. Το ίδιο ισχύει και για τον Άρη Ιαβέρη, που με το Kamikaz 3 της Planet Kartcross Greece εμφανίστηκε εξαιρετικά ανταγωνιστικός σημειώνοντας κορυφαίους χρόνους. Ανάμεσα στους οδηγούς με τρεις νίκες βρίσκεται και ο στη φωτογραφία Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Motul Team Greece) με το Speedcar XTrem, ο οποίος για ακόμα μία φορά κινήθηκε πολύ γρήγορα, όντας και ο νικητής του αγώνα Rallycross στο Μαρκόπουλο πριν από μερικούς μήνες. Πίσω τους, με δύο νίκες ακολούθησε ο Στέφανος Καμιτσάκης (Speedcar Motul Team Greece) με ακόμα ένα Speedcar Xtrem, ο οποίος αν δεν είχε δεχθεί ποινή χρόνου για πρόωρη εκκίνηση στο τελευταίο Q, θα μπορούσε να βρεθεί ψηλότερα στην σημερινή βαθμολογία, από την οποία και προκύπτει η αυριανή σειρά εκκίνησης. Σταθερός, όμως, αποδείχθηκε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και ο Νώντας Καρανικόλας (LaBase Team Greece) με το La Base RX-01, ο οποίος κατάφερε να τερματίσει τρεις φορές δεύτερος, ενώ επικράτησε στην τελευταία αναμέτρηση κάνοντας σοφή χρήση του joker lap. Από τις καλύτερες του εμφανίσεις στο θεσμό πραγματοποίησε ο Γιάννης Ρέγγος με το Semog Bravo, ο οποίος σε όλες τις αναμετρήσεις ήταν ανταγωνιστικός, ενώ κατάφερε να επικρατήσει στο 4ο Q! Μία νίκη σημείωσε και ο Παναγιώτης Ρουστέμης με το Kamikaz 3 της Planet Kartcross Greece, αν και προβλήματα (κλατάρισμα, κομμένο ημιαξόνιο) δεν του επέτρεψαν να πλασαριστεί ψηλότερα στη βαθμολογία. Προβλήματα, όμως, αντιμετώπισε και ο Παναγιώτης Καϊτατζής με ακόμα ένα Kamikaz 3, μένοντας από αλυσίδα δύο φορές (τη μία κατάφερε να τερματίσει πρώτος!), ενώ είχε και ένα κλατάρισμα. Ο Μιχάλης Τακιδέλης συνδυάζοντας ταχύτητα και αξιοπιστία κατάφερε να περάσει στους ημιτελικούς με το Speedcar Xtrem, ενώ ο Σπύρος Ράπτης με το Kamikaz 3 έκλεψε τις εντυπώσεις με τις επιδόσεις του σήμερα, σημειώνοντας μάλιστα και μία νίκη στο 3ο Q! Στους ημιτελικούς πέρασαν και οι “ΗΑΚ”, “Αμερικάνος”, με SR Crosscar και Speedcar Xtrem, αντίστοιχα, και αναμένεται να παίξουν το ρόλο τους στον αυριανό αγώνα.
Στην κατηγορία των 750 κ.εκ., με δεδομένο ότι συμμετέχουν μόλις πέντε χωμάτινες φόρμουλες και ουσιαστικά θα διαγωνιστούν στον τελικό της κατηγορίας, σήμερα πραγματοποίησαν δύο προκριματικούς γύρους. Από αυτούς προέκυψε και η αυριανή σειρά εκκίνησης, με τους Χαράλαμπο Γαζετά και Παναγιώτη Αποστόλου να ξεχωρίζουν για ακόμα μία φορά. Οι δύο ταλαντούχοι οδηγοί, αμφότεροι με Speedcar XTrem, σημείωσαν από μία νίκη έκαστος ανανεώνοντας το ραντεβού τους για αύριο στη μάχη του μεγάλου τελικού.
Η σημερινή ημέρα αποτέλεσε ουσιαστικά το ορεκτικό πριν το κυρίως πιάτο. Τα πάντα κρίνονται αύριο, από όπου και θα προκύψουν οι μεγάλοι νικητές, αλλά και οι χαμένοι της 3ης φετινής αναμέτρησης του ΕΚΟ Racing Dirt Games. Η δράση ξεκινάει στις 11:00 πμ με την διαδικασία της ατομικής χρονομέτρησης, στην οποία και θα δούμε συμμετέχοντες με αυτοκίνητα, αλλά και τους νεαρούς πρωταγωνιστές της κατηγορίας Junior, πριν πάρουν στη συνέχεια τη σκυτάλη οι χωμάτινες φόρμουλες. Θυμίζουμε, ότι η είσοδος για τους θεατές είναι δωρεάν.
Ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.