Tesla Κίνας!

By  |  0 Comments

Είπε ΟΚ το Πεκίνο και η Tesla ξεκινά διαδικασία παραγωγής στην Κίνα!

Το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορίας ανακοίνωσε ότι παραχωρεί πιστοποιητικό για την έναρξη των εργασιών στο εργοστάσιο Gigafactory 3 στη Σαγκάη. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τις πρώτες βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Tesla εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Όλα αυτά για την πρωτοποριακή μάρκα που δεν έχει ακόμη καταφέρει να πραγματοποιήσει τους στόχους της για τον όγκο παραγωγής των μοντέλων Model 3 και Model S, αν και κατάφερε να παραδώσει συνολικά 97.000 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα μέσα στο γ΄ τρίμηνο, πραγματοποιώντας ρεκόρ. 

Η εταιρεία του Elon Musk, σκοπεύει να κατασκευάζει τουλάχιστον χίλια αυτοκίνητα του μοντέλου Model 3 σε εβδομαδιαία βάση. Τελικός στόχος είναι τα 3.000 οχήματα σε εβδομαδιαία βάση και τα 500.000 σε ετήσια. Επιδιώκει να έχει μεγαλύτερη απήχηση στην κινεζική αγορά, τη μεγαλύτερη του κόσμου, ενώ παράλληλα να αποφύγει τους υψηλότερους δασμούς που επιβάλλονται στα εισαγόμενα από τις ΗΠΑ οχήματα. Ένα ακόμα στοιχείο του νέου εργοστασίου έχει να κάνει με το ότι συνιστά το πρώτο εργοστάσιο στην Κίνα το οποίο ανήκει πλήρως σε ξένους. Και αυτό δείχνει ότι η κινεζική κυβέρνηση αλλάζει προσέγγιση όσον αφορά την αγορά αυτοκινήτου. Οι αρχές της Σαγκάης πρόσφεραν οικονομική βοήθεια εν είδει κινήτρου στην Tesla, ώστε να επιταχύνει την οικοδόμηση του εργοστασίου. Επιπλέον, το Πεκίνο εξαιρεί από τη φορολογία του 10%, που επιβάλλεται στις πωλήσεις, όλα τα αυτοκίνητα της Tesla.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι τα πρώτα αυτοκίνητα θα είναι έτοιμα σε ορίζοντα έξι έως δέκα μηνών. Μπορούν δε οι πελάτες να παραγγείλουν εκ των προτέρων το Model 3, αφότου η Τesla ανακοίνωσε ότι θα τιμολογείται 13% χαμηλότερα από τα εισαγόμενα αυτοκίνητα που θα έρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρχής γενομένης από τη βασική έκδοση του μοντέλου Μοdel 3, αυτό θα κοστίζει 328.000 γουάν (47.529 δολάρια), δηλαδή 49.000 γουάν λιγότερα από όσο κοστίζει το ίδιο αυτοκίνητο εισαγόμενο από τις ΗΠΑ. Το αυτοκίνητο Model 3 έχει αυτονομία 460 χιλιόμετρα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.