Looking for Juliet

By  |  0 Comments

Το Ημερολόγιο Pirelli 2020, με τη δημιουργική υπογραφή του Paolo Roversi και τίτλο “Looking for Juliet” (‘Αναζητώντας την Ιουλιέτα’) παρουσιάστηκε στο κοινό στο Teatro Filarmonico της Verona.

Αντλώντας έμπνευση από το διαχρονικό δράμα του Shakespeare, ο Paolo Roversi ανασύρει από την αφάνεια την “Ιουλιέτα που υπάρχει σε κάθε γυναίκα” μέσα από τις προσωπικότητες των Claire Foy, Mia Goth, Chris Lee, Indya Moore, Rosalía, Stella Roversi, Yara Shahidi, Kristen Stewart και Emma Watson που πρωταγωνιστούν την 47η έκδοση του The Cal™.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που το ημερολόγιο συνδυάζει τη φωτογραφική με την κινηματογραφική τέχνη, καθώς συνοδεύεται από μία ταινία μικρού μήκους. Στη 18-λεπτη ταινία, ο Paolo Roversi υποδύεται ένα σκηνοθέτη ο οποίος εξετάζει διάφορες υποψήφιες για το ρόλο της Ιουλιέτας. Αυτές περνούν μία-μία μπροστά από το φακό του φωτογράφου προκειμένου να αποτυπώσει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα με μία ποικιλία συναισθημάτων και εκφράσεων.

Το σενάριο ξεδιπλώνεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη, οι πρωταγωνίστριες εμφανίζονται να φτάνουν στο set, χωρίς makeup ή κάποιο κοστούμι. Κάθονται και συζητούν με τον Roversi για το project, συναγωνιζόμενες η μία την άλλη, μιλώντας στο σκηνοθέτη για τις προσωπικές εμπειρίες τους και το πώς φαντάζονται την Ιουλιέτα. Με αυτό τον τρόπο, οι ηθοποιοί αποκαλύπτουν τον ενδόμυχο εαυτό τους, τον εσωτερικό κόσμο τους. Στη δεύτερη φάση, φοράνε τα κοστούμια που δημιουργήθηκαν για να τις μεταμορφώσουν σύμφωνα με την προσωπική τους ερμηνεία της ηρωίδας του Shakespeare. Η ιδέα είναι να αποτυπωθεί μία ιστορία όπου η πραγματικότητα και η φαντασία συνυφαίνονται και οι διαφορές τους είναι ασαφείς, όπως σε μία θολή φωτογραφία.

«Έψαχνα για μία αγνή ψυχή, γεμάτη αθωότητα που να συνδυάζει δύναμη, ομορφιά, τρυφερότητα και θάρρος» παρατηρεί ο Roversi. «Βρήκα αυτό που αναζητούσα στο λαμπερό βλέμμα, στις κινήσεις και στα λόγια της Emma και της Yara, της Indya και της Mia και στα χαμόγελα και τα δάκρυα της Kristen και της Claire … στις φωνές και τις μελωδίες της Chris και της Rosalía. Στη Stella βρίσκουμε την αθωότητα. Υπάρχει μία Ιουλιέτα κρυμμένη σε κάθε γυναίκα, και δεν θα πάψω ποτέ να την αναζητώ» καταλήγει.

Η φωτογράφηση πραγματοποιήθηκε το Μάιο και το Ημερολόγιο Pirelli 2020 είναι το πρώτο που επιμελείται Ιταλός φωτογράφος, ο οποίος επέλεξε να στήσει τα σκηνικά του στη Βερόνα, την πόλη που είναι ανεξίτηλα συνδεδεμένη με τη μοίρα της νεαρής γυναίκας, αλλά και στο Παρίσι, όπου ο Roversi έχει ζήσει τα τελευταία σαράντα χρόνια.
Μέγας λάτρης της όπερας, ο Roversi θέλησε να δημιουργήσει ένα αντικείμενο μοναδικής εικαστικής σχεδίασης εμπνευσμένης από διαλόγους της όπερας (libretto). Το 2020 Calendar αποτελείται από 132 σελίδες, με το μηνιαίο ημερολόγιο στο εξώφυλλο, κομμάτια από το έργο Romeo & Juliet του Shakespeare και 58 φωτογραφίες, έγχρωμες και ασπρόμαυρες που απεικονίζουν τις πρωταγωνίστριες της ιστορίας και την πόλη της Βερόνα. Ανοίγοντας το εξώφυλλο, εμφανίζεται η εικόνα του ουράνιου θόλου που αντιπροσωπεύει το σύμπαν, περιβάλλοντας μοναδικά την ιστορία της Ιουλιέτας και ανεβάζοντάς την στη σφαίρα της αιωνιότητας. Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο είναι διακοσμημένα με τα επιχρυσωμένα γράμματα του ίδιου του ημερολογίου, όπου επισημαίνονται ημερομηνίες σταθμοί, όπως η γέννηση της Ιουλιέτας, η πρώτη της συνάντηση με το Ρωμαίο, ο γάμος και το τέλος τους. Σε αυτές προστίθενται οι ημερομηνίες γέννησης των πρωταγωνιστριών του Ημερολογίου, των οποίων τα ονόματα αναγράφονται ελεύθερα στο εξώφυλλο, ανάμεσα στους αστερισμούς, διαμορφώνοντας ένα είδος ποιητικού στερεώματος.
Στιγμές από τα παρασκήνια της φωτογράφησης και των γυρισμάτων, μαζί με τους χαρακτήρες και τις backstage ιστορίες του 2020 Pirelli Calendar υπάρχουν στον ειδικό ιστότοπο www.pirellicalendar.com, όπου επίσης έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε μία ιστορία 55+ χρόνων του The Cal™ μέσα από ταινίες, συνεντεύξεις, φωτογραφίες και αδημοσίευτα κείμενα.


PAOLO ROVERSI, Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΑΝΙΚΗΣ ΙΟΥΛΙΕΤΑΣ

Ποια ήταν η αντίδρασή σας όταν σας ζήτησαν να αναλάβετε τη φωτογράφηση του νέου Ημερολογίου της Pirelli;
Εδώ και πολλά χρόνια φαντασιωνόμουν την επιμέλεια ενός Ημερολογίου της Pirelli, επειδή για ένα φωτογράφο αυτό είναι το ‘άγιο δισκοπότηρο’, και είμαι πραγματικά ευτυχής που το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Είναι κάτι που πάντα ονειρευόμουν: Η Pirelli σου προσφέρει απόλυτη ελευθερία να ξεδιπλώσεις τις ιδέες σου, μαζί με όλα τα υποστηρικτικά εργαλεία ώστε να πετύχεις ένα αποτέλεσμα κορυφαίας ποιότητας και με απήχηση σε όλο τον κόσμο. Έχω δει σχεδόν όλα τα Ημερολόγια Pirelli πριν από αυτό: είναι όλα εκπληκτικά, όλα υπογεγραμμένα από δημιουργούς παγκοσμίου φήμης. Γι’ αυτό, ήθελα πάρα πολύ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στο project, δεδομένης και της υπέρτατης ποιότητας που αποτελεί παράδοση για το ημερολόγιο.

Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στο συγκεκριμένο concept;
Ήθελα να δημιουργήσω κάτι που θα «ζευγαρώνει» τη ιδέα της ομορφιάς και της αγάπης. Η ιδέα είναι απλή αλλά με υψηλό καλλιτεχνικό αποτύπωμα. Η αγάπη και η ομορφιά ενυπάρχουν στις αναζητήσεις μου εδώ και πολλά χρόνια. Και εννοείται, ότι ως Ιταλός φωτογράφος που εργάζεται σε ένα καθαρά Ιταλικό project, η ιστορία έπρεπε να συνδέεται με την ίδια την Ιταλία.

Αυτό λοιπόν σας έδωσε την ιδέα να αναζητήσετε τη νέα Ιουλιέτα;
Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει νέα ή παλιά Ιουλιέτα … Το “Looking for Juliet” είναι κατά βάση η αναζήτηση του ιδανικού, το αέναο κυνήγι ενός ονείρου. Είναι η αναζήτηση της ιδανικής γυναίκας που ενσαρκώνει τη θηλυκότητα, τη γλυκύτητα της αγάπης, και το συνδυασμό ευθραυστότητας και δύναμης, ντροπαλότητας και επανάστασης … η Ιουλιέτα συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Η τραγικότητα της ιστορίας της εκφράζει αυτή την ασαφή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, σε ένα δάκρυ και στο χαμόγελο, στην ευτυχία και στη θλίψη, στο καλό και στο κακό. Ανέκαθεν με γοήτευε αυτό το ‘εύθραυστο’ όριο, αυτή η αοριστία. Σε όλες τις φωτογραφίες μου είναι διάχυτη η αίσθηση αναζήτησης αυτής της λεπτής διαχωριστικής γραμμής, και ίσως η ομορφιά που ψάχνω, το μυστήριο που προσπαθώ να διαλευκάνω, είναι η ίδια η διαχωριστική γραμμή.

Τι έχετε να πείτε για την επιλογή του καστ;
Είδα διάφορες γυναίκες προερχόμενες από διαφορετικούς χώρους και με διαφορετικές κουλτούρες, η κάθε μία κουβαλούσε μία τελείως διαφορετική προσωπική ιστορία. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό το καταπληκτικό καστ ανθρώπων από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, και γι’ αυτό δεν ήταν εύκολη υπόθεση να οργανώσω τις λήψεις και τα γυρίσματα, αλλά χάρη στις εξαιρετικές συντονιστικές ικανότητες του υπεύθυνου κάστινγκ Piergiorgio Del Moro, τα πάντα πήραν το δρόμο τους. Επιλέξαμε κορυφαία ονόματα από το χώρο του κινηματογράφου, της μουσικής και της τέχνης, γυναίκες με διαφορετικό ταλέντα και προσωπικότητες, που κατανόησαν πλήρως το project και επιθυμούσαν διακαώς να συμμετέχουν σε αυτή την περιπέτεια της Ιουλιέτας. Διαβάζοντας αποσπάσματα από την τραγωδία του Shakespeare, αφηγούμενες στιγμές από την προσωπική ζωή και την καριέρα τους, οι γυναίκες αυτές ‘έγραψαν’ στο φακό μοναδικά συναισθήματα που ενθουσίασαν όλους όσους ήταν παρόντες.

Με τόσο ισχυρό το γυναικείο στοιχείο, ο Ρωμαίος φαίνεται να έχει μπει στο περιθώριο …
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, η παρουσία του Ρωμαίου είναι έντονη. Είναι απαραίτητος για την πλοκή της ιστορίας. Χωρίς Ρωμαίο, δεν θα υπήρχε Ιουλιέτα. Και όταν είναι ενωμένοι, ενσαρκώνουν την ουσία της αγάπης. Δίνουν το δικό τους παγκόσμιο μήνυμα αγάπης και ομορφιάς, επειδή για μένα η ομορφιά και η αγάπη δεν γνωρίζουν σύνορα, ούτε πολιτισμικά, ούτε θρησκευτικά. Είναι παγκόσμιες έννοιες.

Υπήρξε κάτι που σας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ενώ δουλεύατε για το Ημερολόγιο;
Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν χιλιάδες εκπλήξεις, και η έκπληξη παίζει σημαντικό ρόλο στη δουλειά μου. Το απροσδόκητο, το τυχαίο, το ρίσκο είναι απαραίτητα συστατικά της διαδικασίας και υπάρχουν πάντα. Δουλεύοντας για το Ημερολόγιο, γυρίσαμε και μία ταινία που από μόνη της ήταν γεμάτη από συναρπαστικά και απρόβλεπτα περιστατικά.

Αυτό σημαίνει ότι τα πρόσωπα που επιλέξατε για τη φωτογράφηση έπαιξαν και στην ταινία;
Όντως έτσι έγινε: οι ‘Ιουλιέτες’ μου δεν φωτογραφήθηκαν απλά, αλλά έπαιξαν και σε μία ταινία που γυρίστηκε στα φωτογραφικά σκηνικά στο Παρίσι και στη Βερόνα, την πατρίδα της Ιουλιέτας, όπου και πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του Ημερολογίου. Η ιδέα της δημιουργίας μιας ταινίας που θα συνοδεύει το Ημερολόγιο είναι νέα, γι’ αυτό και χάρηκα που είχα ενεργό ρόλο: μέχρι τώρα υπήρχαν πολλά βίντεο backstage, αλλά το δικό μου δεν είναι ένα footage από τα παρασκήνια, είναι μία ταινία μικρού μήκους που τρέχει παράλληλα με το 2020 Pirelli Calendar, έχοντας το ίδιο θέμα αλλά απεικονίζοντάς το με διαφορετικό οπτικό μέσο.

Τελικά, βρήκατε την Ιουλιέτα που αναζητούσατε;
Υποθέτω ότι ακόμα την ψάχνω, και δεν θα σταματήσω ποτέ, επειδή στην πραγματικότητα η Ιουλιέτα είναι ένα ανεκπλήρωτο όνειρο. Και είναι αυτό το στοιχείο που την κάνει τόσο ελκυστική, η γοητεία και το μυστήριό της. Ευελπιστώ όμως, οι Ιουλιέτες που σας παρουσιάζω εδώ, να κάνουν τον κόσμο να ονειρεύεται.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ PIRELLI: ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ, ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΛΑ

1964 Robert Freeman στη Majorca, Ισπανία
Jane Lumb, Sonny Freeman Drane, Marisa Forsyth
1965 Brian Duffy στο Monaco και την Côte d’Azur, Νότια Γαλλία
Pauline Dukes, Annabella, Virginia, Pauline Stone, Jeannette Harding
1966 Peter Knapp στο Al Hoceima, Μαρόκο
Shirley Ann, Sue
1967 Δεν δημοσιεύτηκε
1968 Harri Peccinotti στην Djerba, Τυνησία
Ulla Randall, Elisa Ngai, Pat Booth, Jill La Tour
1969 Harri Peccinotti στο Big Sur, Καλιφόρνια
1970 Francis Giacobetti στο Paradise Island, Μπαχάμες
Alexandra Bastedo, Anak, Pegga, Paula Martine
1971 Francis Giacobetti στη Τζαμάικα, Μεγάλες Αντίλλες
Caileen Bell, Angela McDonald, Kate Howard, Christine Townson, Gail Allen
1972 Sarah Moon στη Villa Les Tilleuls, Παρίσι
Suzanne Moncurr, Mick Lindburg, Boni Pfeifer, Inger Hammer, Magritt Rahn, Barbara Trenthan
1973 Brian Duffy στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Erica Creer, Sue Paul, Nicki Howorth, Kubi, Nicky Allen, Jane Lumb, Kate Howard, Vida, Penny Steel, Kari Ann, Elizabeth, Vicky Wilks
1974 Hans Feurer στις Σεϋχέλλες, Αφρική
Eva Nielson, Kim, Marana, Chichinou, Kathy Cochaux
1975-83 Δεν δημοσιεύτηκε
1984 Uwe Ommer στις Μπαχάμες, Κεντρική Αμερική
Angie Layne, Suzy-Ann Watkins, Jane Wood, Julie Martin
1985 Norman Parkinson στο Εδιμβούργο, Σκοτία
Anna, Cecilia, Iman, Lena, Sherry
1986 Bert Stern στο Cotswolds, Αγγλία
Julia Boleno, Jane Harwood, Louise King, Deborah Leng, Suzy Yeo, Beth Toussaint, Gloria, Joni Flyn, Caroline Hallett, Samantha, Juliet, Clare Macnamara
1987 Terence Donovan στο Bath, Ηνωμένο Βασίλειο
Ione Brown, Colette Brown, Naomi Campbell, Gillian De Turville, Waris Dirie
1988 Barry Lategan στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Hugo Bregman, Briony Brind, Victoria Dyer, Nicola Keen, Kim Lonsdale, Sharon MacGorian, Naomi Sorkin, Carol Straker
1989 Joyce Tennyson στα Polaroid Studios, Νέα Υόρκη
Lisa Whiting, Nicky Nagel, Danielle Scott, Brigitte Luzar, Gilda Meyer-Nichof, Kathryn Bishop, Susan Allcorn, Susan Waseen, Rosemarie Griego, Akura Wall, Gretchen Heichholz, Rebecca Glen

1990 Arthur Elgort στη Σεβίλλη, Ισπανία
Laure Bogeart, Laurie Bernhardt, Christina Cadiz, Anna Klevhag, Florence Poretti, Debrah Saron
1991 Clive Arrowsmith στη Γαλλία
Alison Fitzpatrick, Lynne Koester, Monika Kassner, Paola Siero, Nancy Liu, Katherina Trug, Jackie Old Coyote, Tracy Hudson, Rachel Boss, Carole Jimenez, Saskia Van Der Waarde, Rina Lucarelli, Susie Hardie-Bick
1992 Clive Arrowsmith στην Αλμερία, Ισπανία
Alison Fitzpatrick, Julienne Davis, Judi Taylor
1993 John Claridge στις Σεϋχέλλες, Αφρική
Christina Estrada, Barbara Moors, Claudie
1994 Herb Ritts στο Paradise Island, Μπαχάμες
Karen Alexander, Helena Christensen, Cindy Crawford, Kate Moss
1995 Richard Avedon στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Nadja Auermann, Farrah Summerford, Naomi Campbell, Christy Turlington
1996 Peter Lindberg at El Mirage, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Eva Herzigova, Nastassja Kinski, Kristen Mc Menamy, Navia, Carre Otis, Tatjanna Patitz
1997 Richard Avedon στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Honor Fraser, Ling, Cordula, Sophie Patitz, Ines Sastre, Waris Dirie, Anna Klevhag, Monica Bellucci, Gisele, Kristina, Tatiana, Irina, Jenny Shimizu, Marie Sophie, Brandy, Julia Ortiz, Nikki Uberti
1998 Bruce Weber στο Μαϊάμι, ΗΠΑ
Tanga Moreau, Stella Tenant, Milla Jovovich, Carolyn Murphy, Eva Herzigova, Patricia Arquette, Shalom Harlow, Kristy Hume, Elaine Irwin Mellencamp, Georgina Grenville, Kiara, Rachel Roberts, Daryl Hannah. Guests: Dermot Mulroney, Fred Ward, Ewan Mc Gregor, Dan O’Brien, BB King, Sonny Rollins, Bono, Paul Cadmus, Francesco Clemente, John Malkovich, Kelly Slater, Kris Kristofferson, Robert Mitchum.
1999 Herb Ritts στο Λος Άντζελες, ΗΠΑ
Chandra North, Sophie Dahl, Karen Elson, Michele Hicks, Carolyn Murphy, Shirley Mallmann, Laetitia Casta, Audrey Marnay, Elsa Benitez, Bridget Hall, Angela Lindvall, Alek Wek
2000 Annie Leibovitz στο Rhinebeck, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Lauren Grant, June Omura, Mireille Radwan-Dana, Laetitia Casta, Alek Wek, Julie Worden, Jacqui Agyepong, Marjorie Folkman
2001 Mario Testino στη Νάπολη, Ιταλία
Gisele Bündchen, Aurelie Claudel, Karen Elson, Rhea Durham, Marianna Weickert, Fernanda Tavares, Angela Lindvall, Ana Claudia Michael, Liisa Winkler, Noemi Lenoir, Frankie Rayder, Carmen Kass

2002 Peter Lindbergh στο Λος Άντζελες, ΗΠΑ
Lauren Bush, Erika Christensen, Amy Smart, Bridget Moynahan, James King, Shannyn Sossamon, Selma Blair, Kiera Chaplin, Brittany Murphy, Monet Mazur, Rachel Leigh Cook, Mena Suvari, Julia Stiles
2003 Bruce Weber στο Cilento & Paestum, Ιταλία
Jessica Miller, Lisa Steiffert, Heidi Klum, Isabeli Fontana, Mariacarla Boscono, Natalia Vodianova, Karolina Kurkova, Sienna Miller, Alessandra Ambrosio, Rania Raslan, Bridget Hall, Sophie Dahl, Eva Riccobono, Yamila Diaz-Rahi, Filippa Hamilton, Valentina Stilla, Enrico Lo Verso, Alessandro Gassman, Tomasino Ganesh, Marcelo Boldrini, Jak Krauszer, Stephan Ferrara, Ajay Lamas
2004 Nick Knight στο Λονδίνο, Αγγλία
Adina Fohlin, Amanda Moore, Jessica Miller, Natalia Vodianova, Karolina Kurkova, Mariacarla Boscono, Esther de Jong, Frankie Rayder, Liberty Ross, Dewi Driegen, Ai Tominaga, Pollyanna McIntosh, Alek Wek
2005 Patrick Demarchelier στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία
Adriana Lima, Julia Stegner, Michelle Buswell, Erin Wasson, Marija Vujovic, Fillipa Hamilton, Liliane Ferrarezi, Valentina, Diana Dondoe, Isabeli Fontana, Naomi Campbell
2006 Mert and Marcus στο Cap d’Antibes, Γαλλία
Jennifer Lopez, Gisele Bundchen, Guinevere Van Seenus, Kate Moss, Karen Elson, Natalia Vodianova
2007 Inez and Vinoodh στην Καλιφόρνια
Sophia Loren, Penélope Cruz, Lou Doillon, Naomi Watts, Hilary Swank
2008 Patrick Demarchelier στη Σαγκάη, Κίνα
Maggie Cheung, Agyness Deane, Lily Donaldson, Du Juan, Doutzen Kroes, Catherine McNeil, Mo Wan Dan, Sasha Pivovarova, Coco Rocha, Caroline Trentini, Gemma Ward
2009 Peter Beard στο Abu Camp/Jack’s Camp, Μποτσουάνα
Daria Werbowy, Emanuela De Paula, Isabeli Fontana, Lara Stone, Rianne Ten Haken, Malgosia Bela, Mariacarla Boscono
2010 Terry Richardson στη Bahia, Βραζιλία
Daisy Lowe, Georgina Stojiljokovic, Rosie Huntington, Eniko Mihalik, Catherine McNeil, Ana Beatriz, Abbey Lee Kershaw, Marloes Horst, Lily Cole, Miranda Kerr, Gracie Carvalho
2011 Karl Lagerfeld στο Παρίσι, Γαλλία
Bianca Balti, Elisa Sednaoui, Freja Beha Erichsen, Isabeli Fontana, Magdalena Frackowiak, Anja Rubik, Abbey Lee Kershaw, Lakshmi Menon, Heidi Mount, Erin Wasson, Natasha Poly, Lara Stone, Daria Werbowy, Iris Strubegger, Jeneil Williams, Baptiste Giabiconi, Sebastian Jondeau, Brad Kroenig, Garrett Negg, Jake Davis

2012 Mario Sorrenti στο Murtoli, Κορσική
Isabeli Fontana, Natasha Poly, Saskia De Brauw, Lara Stone, Joan Small, Guinevere Van Seenus, Malgosia Bela, Edita Vilkevictiute, Kate Moss, Milla Jovovich, Margareth Made, Rinko Kikuchi
2013 Steve McCurry στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία
Isabeli Fontana, Adriana Lima, Sonia Braga, Marisa Monte, Elisa Sedanoui, Petra Nemcova, Hanna Ben Abdesslem, Liya Kebede, Karlie Kloss, Kyleigh Kuhn, Summer Rayne Oakes
2014 Εορτασμός της 50ής επετείου του Ημερολογίου στο Μιλάνο
1986 Calendar by Helmut Newton, in Monte Carlo and in Chianti
Antonia Dell’Atte, Susie Bick, Betty Prado
2015 Steven Meisel στη Ν. Υόρκη, ΗΠΑ
Karen Elson, Anna Ewers, Isabeli Fontana, Gigi Hadid, Candice Huffine, Adriana Lima, Sasha Luss, Cameron Russel, Joan Smalls, Natalia Vodianova, Raquel Zimmerman
2016 Annie Leibovitz στη Ν. Υόρκη, ΗΠΑ
Yao Chen, Natalia Vodianova, Kathleen Kennedy, Agnes Gund e Sadie Rain Hope-Gund, Serena Williams, Fran Lebowitz, Mellody Hobson, Ava Duvernay, Tavi Gevinson, Shrin Neshat, Yoko Ono, Patti Smith, Amy Schumer
2017 Peter Lindbergh σε Βερολίνο, Λος Άντζελες, Ν. Υόρκη, Λονδίνο,Le Touquet
Jessica Chastain, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Rooney Mara, Helen Mirren, Julianne Moore, Lupita Nyong’o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Uma Thurman, Alicia Vikander, Kate Winslet, Robin Wright, Zhang Ziyi, Anastasia Ignatova
2018 Tim Walker στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Adut Akech, Adwoa Aboah, Alpha Dia, Djimon Hounsou, Duckie Thot, Jaha Dukureh, King Owusu, Lil Yachty, Lupita Nyong’o, Naomi Campbell, RuPaul, Sasha Lane, Sean “Diddy” Combs, Slick Woods, Thando Hopa, Whoopi Goldberg, Wilson Oryema Zoe Bedeaux
2019 Albert Watson σε Μαϊάμι και Νέα Υόρκη
Laetitia Casta, Misty Copeland, Julia Garner, Gigi Hadid, Sergei Polunin, Calvin Royal III, Alexander Wang, Astrid Eika
2020 Paolo Roversi σε Παρίσι και Βερόνα
Claire Foy, Mia Goth, Chris Lee, Indya Moore, Rosalía, Stella Roversi, Yara Shahidi, Kristen Stewart, και Emma Watson

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.