Το Peugeot 208 είναι το «Αυτοκίνητο του 2020»

By  |  0 Comments

Oι δημοσιογράφοι μέλη του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» επέλεξαν το Peugeot 208 ως «Αυτοκίνητο του 2020». Η επιλογή έγινε με ανοιχτή ψηφοφορία, σύμφωνα με την οποία κάθε μέλος του θεσμού κατένειμε ένα σύνολο 100 βαθμών στα 10 αυτοκίνητα που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Τα 10 αυτοκίνητα είχαν περάσει στην τελική φάση κατά τη διαδικασία προεπιλογής (η οποία επίσης πραγματοποιείται με ψηφοφορία) από 29 νέα μοντέλα τα οποία παρουσιάστηκαν κατά το προηγούμενο 12μηνο στην ελληνική αγορά. Τα αυτοκίνητα της τελικής φάσης ήταν (με αλφαβητική σειρά) τα Audi A1, Citroen C5 Aircross, DS 3 Crossback, Kia XCeed, Mazda 3, Peugeot 208, Renault Clio, Skoda Scala, Suzuki Jimny, VW T-Cross.

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων νικητής και «Αυτοκίνητο του 2020» αναδείχθηκε το Peugeot 208 με 412 βαθμούς.

Οι δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού επιλέγουν κάθε χρόνο το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ανάμεσα στα καινούργια αυτοκίνητα που εμφανίστηκαν στην ελληνική αγορά το προηγούμενο 12μηνο και τα οποία έχουν οδηγήσει στους ελληνικούς δρόμους, με κριτήρια που αφορούν την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα, την πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης, αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό που συμβάλλει ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη της αυτοκίνησης από τους Έλληνες καταναλωτές.

Η φετινή εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Domotel Kastri Hotel. Χορηγοί ήταν η Εθνική Ασφαλιστική και τα λιπαντικά Eneos. Την όλη διοργάνωση επιμελήθηκε η Promevent και την εκδήλωση η CGC Communications.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.