Τα νέα υβριδικά Subaru στην Ελλάδα (video)

By  |  0 Comments

Ήρθαν και εντυπωσιάζουν τα πρώτα νέα μοντέλα που φέρουν την τεχνολογία e-BOXER και ανήκουν στην κατηγορία Mild Hybrid, αποτελώντας ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την Subaru.

To ολοκαίνουργιο Forester, για την ακρίβεια η 5η γενιά του θρυλικού SUV της μάρκας, εκτός από τον e-BOXER χρησιμοποιεί την νέα Παγκόσμια Πλατφόρμα της Μάρκας (SGP) η οποία ήδη λανσαρίστηκε με τα XV και Impreza από το 2018.

Είναι εξοπλισμένο με δίλιτρο βενζινοκινητήρα και ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος τοποθετημένος μέσα στο κιβώτιο τύπου CVT, διατηρεί αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά της συμμετρικής τετρακίνησης της Subaru. To ίδιο κινητήριο σύνολο χρησιμοποιείται και στο XV.

Το νέο Forester προσφέρει ακόμα μεγαλύτερους χώρους και υψηλότερα επίπεδα άνεσης στην καμπίνα επιβατών και τον χώρο του πορτ-μπαγκάζ.

Εξελιγμένο είναι και το X-Mode που προσφέρει δύο επιλογές, SNOW/DIRT και DeepSNOW/MUD.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν EyeSight 3ης γενιάς, CVT, και ένα ακόμα πιο πλούσιο και εξελιγμένο επίπεδο εξοπλισμού. SAAS, Subaru All-Around Safety

Η ενεργητική, η προληπτική αλλά και η παθητική ασφάλεια για την Subaru δεν είναι αξεσουάρ αλλά βασικός εξοπλισμός, είναι ο πυλώνας της φιλοσοφίας της απέναντι στον άνθρωπο. Τώρα, με την τεχνολογία e-BOXER,  αυτή η φιλοσοφία παίρνει και μια άλλη διάσταση.

Βεβαίως για τα νέα Subaru, τα καινούργια στοιχεία δεν περιορίζονται στα παραπάνω. Υπάρχουν αισθητικές αλλαγές οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στη νέα εντυπωσιακή μάσκα και τα φωτιστικά σώματα. Το νέο Forester είναι λίγο μεγαλύτερο από το προηγούμενο σε όλες του τις διαστάσεις όμως το πιο σημαντικό, είναι ότι το μεταξόνιο έχει ανέβει στα 2,67 μέτρα (+30 χιλ). Πιο συγκεκριμένα, το μήκος αγγίζει τα 4.625 χιλ (+15), το πλάτος είναι 1.815 χιλ (+20) και το ύψος είναι 1.730 χιλ (+5), χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει την απόσταση από το έδαφος, η οποία έμεινε ανέπαφη στα 220 χιλ. Συμβάλλει καθοριστικά στην εξασφάλιση μεγαλύτερων χώρων για τους πίσω επιβάτες ενώ στις αποσκευές χωρούν 509 λίτρα, παρά την ύπαρξη της μπαταρίας. Εξαιρετική, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, η ποιότητα κατασκευής ενώ και η συναρμολόγηση ήταν και παραμένει το δυνατό σημείο κάθε Subaru.

Πολύ πλούσιος είναι και ο εξοπλισμός και από την βασική έκδοση, πάντα με αιχμή του δόρατος το νέας γενιάς σύστημα EyeSight.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το Forester πήρε την διάκριση Best In Class στα τεστ σύγκρουσης του EuroNCAP με ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία και στην προστασία των παιδιών.

Εξαιρετικά αποδοτικός ο τετρακύλινδρος δίλιτρος ατμοσφαιρικός boxer των 150 ίππων, βελτιωμένος σε αρκετά σημεία για μείωση εκπομπών ρύπων, ο οποίος συνεργάζεται άψογα με τον ηλεκτροκινητήρα των 12,3 kW (16,7 ίπποι) ο οποίος είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο ταχυτήτων. Το κιβώτιο είναι CVT με βελτιωμένα χαρακτηριστικά λειτουργίας ενώ στο πίσω μέρος, υπάρχει η μπαταρία ιόντων λιθίου των 13,5 kWh και των 118 V. Η απόδοση του συστήματος παραμένει στους 150 ίππους του ατμοσφαιρικού κινητήρα, ενώ η ροπή βρίσκεται στα 194 Nm στις 4.000 στροφές. Ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί παράλληλα με τον βενζινοκινητήρα, εξασφαλίζοντας πιο άμεση απόκρισης στις χαμηλές στροφές αλλά και οικονομία καυσίμου που φθάνει έως και το 11%. Η οικονομία σε καύσιμο είναι πιο εμφανής σε συνθήκες κίνησης σε πόλη, όπου η ηλεκτρική λειτουργία εμπλέκεται περισσότερες φορές. Υπό προϋποθέσεις το Forester μπορεί να κινηθεί για λίγο αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα. Σε κάθε περίπτωση το Forester τα καταφέρνει περίφημα. Ξεκούραστο, άνετο και χωρίς θόρυβο είναι το ταξίδι στην Εθνική οδό. Εκτός δρόμου, και συγκεκριμένα μέσα στην πίστα Argos Motocross Park στα Φίχτια Αργολίδας, τόσο το Forester όσο και το XV μάς απέδειξαν για ακόμα μία φορά ότι είναι στο στοιχείο τους. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το νέο μοντέλο σε off-road διαδρομές, όπου κατέβηκε και ανέβηκε πανεύκολα εδάφη με έντονη κλίση, δε φοβήθηκε να γείρει σε ανισόπεδα κομμάτια, να περάσει μέσα από νεροφαγώματα και να ξεπεράσει κάθε είδους εμπόριο.

Οι εκδόσεις είναι τρεις για κάθε μοντέλο, Free, Style και Premium με την τιμή βάσης για το Forester τα 39.950 ευρώ και για το ΧV τα 37.500 ευρώ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.