Βιώσιμη μετακίνηση για όλους

By  |  0 Comments

Η ηλεκτροκίνηση κατακτά τους δρόμους της πόλης. Και το νέο MINI Cooper SE φέρνει τη διασκεδαστική οδήγηση της μάρκας ΜΙΝΙ σε αστικά περιβάλλοντα προσφέροντας μετακινήσεις μηδενικών ρύπων.

Το ηλεκτρικό MINI προάγει τη βιώσιμη μετακίνηση στο επόμενο επίπεδο με το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Βρετανικής μάρκας στη Λισαβόνα. Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής μετακίνησης συμβολίζονται με πολύ ξεχωριστό τρόπο, και συγκεκριμένα με ισχυρούς προβολείς συνδεδεμένους με δημόσιους σταθμούς φόρτισης στην πόλη και εντυπωσιακές φωτεινές δέσμες στραμμένες προς το νυχτερινό ουρανό. Η φαντασμαγορική εγκατάσταση στέλνει ένα πολύ σαφές μήνυμα: Δεν υπάρχει έλλειψη σημείων φόρτισης. Το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ δείχνει το δρόμο και επισημαίνει τη διαθεσιμότητά τους: Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για μετάβαση σε μία εποχή με μετακινήσεις μηδενικών ρύπων.

Η τοποθεσία που επρόκειτο να φιλοξενήσει το θεαματικό show του ηλεκτρικού MINI επιλέχθηκε με εξαιρετική προσοχή. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε τη Λισαβόνα ως “Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2020”. Η μητρόπολη που βρίσκεται στην ακτή του Ατλαντικού ήταν υποψήφια αυτής της τιμητικής διάκρισης με ένα μεγάλο αριθμό πρωτοβουλιών με στόχο τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών και της ποιότητας ζωής στην πόλη. Συνολικά, πάνω από 500 δημόσια σημεία φόρτισης προσφέρουν στη Λισαβόνα ένα από τα πιο πυκνά δίκτυα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας για ηλεκτρικά οχήματα. Και η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται όλο και περισσότερο στις μετακινήσεις μηδικών ρύπων. Ήδη, το 39% του στόλου οχημάτων του Δήμου αποτελείται ήδη από ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τη δράση οργάνωσε η MINI ELECTRIC σε συνεργασία με το Δήμο της Λισαβόνας και εκτυλίσσεται στο κέντρο της πόλης και σε τρία αστικές περιοχές κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού. Αναδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την πυκνότητα του δικτύου των σημείων φόρτισης και επιβεβαιώνει τις άριστες προϋποθέσεις της ηλεκτροκίνησης. Οι φωτεινοί κώνοι που είναι στραμμένοι στον ουρανό επισημαίνουν με φαντασμαγορικό τρόπο ότι οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν να φορτίζουν τη μπαταρία υψηλής τάσης σχεδόν σε κάθε στροφή του δρόμου. Το φωτεινό show σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τις Πορτογαλικές αρχές αεροπορικής ασφάλειας, ώστε να αποκλειστούν οι όποιες επιπτώσεις στην εναέρια κυκλοφορία.

Η Λισαβόνα γίνεται πηγή έμπνευσης για πολλές πόλεις όπου έχει συντελεστεί το τελευταίο διάστημα σημαντική πρόοδος στην επέκταση της υποδομής φόρτισης. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει τώρα ένα δίκτυο με περισσότερα από 170.000 δημόσια σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Παράλληλα, η εξέλιξη της τεχνολογίας κυψελών μπαταριών πετυχαίνει σταθερή αύξηση της αυτονομίας. Κατά συνέπεια, το νέο MINI Cooper SE ωφελείται από τη συγκεκριμένη τεχνολογία με τη μορφή μιας μπαταρίας υψηλής τάσης τοποθετημένης χαμηλά στο πάτωμα και ρυθμισμένης ώστε να προσφέρει αυτονομία μεταξύ  235 και 270 km. Το αυτοκίνητο προσφέρει ακριβώς τον ίδιο χώρο για επιβάτες και αποσκευές με το συμβατικό 3θυρο ΜΙΝΙ.

Από την άλλη, η διασκεδαστική οδήγηση του νέου MINI Cooper SE είναι απολύτως μοναδική, και απορρέει από έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αποδίδει 135 kW/184 hp με άμεση παραγωγή ροπής. Επιταχύνει από 0 στα 60 km/h σε 3,9 δεύτερα και από 0 – 100 km/h σε μόλις 7,3 δεύτερα. Η επαναφόρτιση της μπαταρίας ολοκληρώνεται χωρίς καμία καθυστέρηση. Ο φορτιστής του νέου MINI Cooper SE επιτρέπει τη χρήση σταθμών ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) με μία συσκευή ανανέωσης των ενεργειακών αποθεμάτων, ισχύος 50 kW. Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να φορτίζεται έως το 80% της συνολικής της χωρητικότητας σε 35 μόλις λεπτά.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.