Skoda ENYAQ: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της μάρκας

By  |  0 Comments
  • Η SKODA δίνει στη δημοσιότητα το όνομα του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού SUV της
  • SKODA ENYAQ: Προέρχεται από το ιρλανδικό όνομα “Enya”, που σημαίνει “πηγή ζωής”
  • Η ονομασία συνδυάζει το γράμμα “E” που παραπέμπει στην ηλεκτροκίνηση με το χαρακτηριστικό γράμμα “Q” της οικογένειας των SUV της SKODA
  • Είναι το πρώτο μοντέλο της SKODA που βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα MEB του Group, για την ηλεκτροκίνηση

Η SKODA αποκαλύπτει το όνομα του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού SUV της: SKODA ENYAQ. Το πρώτο ηλεκτρικό SUV ευρείας παραγωγής της SKODA βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα MEB (Modularer E-Antriebs Baukasten) του Volkswagen Group, ειδικά για την ηλεκτροκίνηση. Με το πρώτο της ηλεκτρικό SUV, η SKODA δημιουργεί μια νέα ονοματολογία που συνδυάζει το “Ε” που σχετίζεται με την ηλεκτροκίνηση και το “Q” που χαρακτηρίζει την επιτυχημένη οικογένεια των SUV της SKODA. Με το ENYAQ, μετά τα CITIGOe iV και SUPERB iV, η SKODA κάνει το 2020 ένα ακόμα άλμα προς τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Το όνομα του νέου SKODA ENYAQ προέρχεται από το ιρλανδικό όνομα “Enya”, που σημαίνει “πηγή ζωής”. Η ετυμολογία της Enya προέρχεται από την ιρλανδική λέξη “Eithne”, που σημαίνει “ουσία”, “πνεύμα” ή “αρχή”. Αυτές οι διαφορετικές έννοιες συνυπάρχουν στο όνομα του νέου SUV της SKODA που αντιπροσωπεύει μια νέα αρχή, ένα νέο μοντέλο που εκφράζει το πάθος των μηχανικών της μάρκας για την ηλεκτροκίνηση. Το Enya είναι αυθεντικό, με έντονη προσωπικότητα και εύηχη προφορά που ταιριάζει απόλυτα με την έναρξη μιας νέας εποχής στην ιστορία της μάρκας.

Το ENYAQ ακολουθεί τη γνωστή ονοματολογία των SUV της SKODA. Όπως τα ονόματα των επιτυχημένων SUV KODIAQ, KAROQ και KAMIQ που προέρχονται από τη γλώσσα των Inuit που ζουν στα βόρεια του Καναδά και στη Γροιλανδία, η SKODA παντρεύει τα μελλοντικά ηλεκτρικά της οχήματα που βασίζονται στην πλατφόρμα MEB με την ιρλανδική γλώσσα.

Το SKODA ENYAQ συμπεριλαμβάνεται στα πάνω από δέκα ηλεκτρικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν από τη SKODA μέχρι το τέλος του 2022. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το 2021 η μάρκα θα έχει επενδύσει δύο δισεκατομμύρια ευρώ στην εξέλιξη ηλεκτρικών μοντέλων καθώς και σε ένα διασυνδεδεμένο οικοσύστημα που θα προσφέρει σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις κινητικότητας. Την ίδια στιγμή, η SKODA αναμένει ότι το 2025 τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και τα plug-in υβριδικά θα αντιπροσωπεύουν το 25% των συνολικών πωλήσεων παγκοσμίως.

Η πρώτη φωτογραφία προσφέρει μια αρχική άποψη του σχεδιασμού του SKODA ENYAQ, αποκαλύπτοντας τα διακριτικά “ENYAQ” στο πίσω μέρος του SUV.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.