Στην πίστα των ουρανών…

By  |  0 Comments

Μία μεγάλη δόξα του παρελθόντος στους αγώνες αυτοκινήτων έφυγε σήμερα από τη ζωή. Σίγουρα πολύ πικραμένος… Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος (που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938) ήταν Έλληνας πολιτικός, επιχειρηματίας και πρώην οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων. Ήταν γνωστός και με το όνομα που έτρεχε στους αγώνες, ΕΙΠΩΡΧ.

Έβγαλε το γυμνάσιο Αναβρύτων και σπούδασε χημικός στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο του Ντάρμστατ. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην “ΧΡΩΠΕΙ” (από εκεί άλλωστε βγαίνει το ΕΙΠΩΡΧ) όπου ήταν και ο τελευταίος της ιδιοκτήτης. Το 1977 παρήγαγε πετρέλαιο στην Ζάκυνθο. Ήταν ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος Ελληνισμού που παίρνει μέρος στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές από το 1981.

Αγωνιζόταν για πολλά χρόνια στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτων με μεγαλύτερη επιτυχία του η κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ταχύτητας το 1968 και του πρωταθλήματος Ράλι το 1973.

Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος (γενν. 1938, Αθήνα) είναι Έλληνας πολιτικός, επιχειρηματίας και πρώην οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων. Είναι γνωστός και με το όνομα που έτρεχε στους αγώνες, σαν Είπωρχ. Έβγαλε το γυμνάσιο Αναβρύτων και σπούδασε χημικός στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο του Ντάρμστατ[1][2]. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην "ΧΡΩΠΕΙ" όπου ήταν και ο τελευταίος της ιδιοκτήτης. Το 1977 παρήγαγε πετρέλαιο στην Ζάκυνθο[εκκρεμεί παραπομπή]. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος Ελληνισμού που παίρνει μέρος στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές από το 1981. Αγωνιζόταν για πολλά χρόνια στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτων με μεγαλύτερη επιτυχία του η κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ταχύτητας το 1968[3] και του πρωταθλήματος Ράλι το 1973[4].

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.