Η επιτυχία της φιλοσοφίας Efficient Dynamics

By  |  0 Comments

Με το λανσάρισμα του τεχνολογικού πακέτου Efficient Dynamics το 2007, το BMW Group δημιούργησε μία φιλοσοφία που παραμένει ασυναγώνιστη στη βιομηχανία αυτοκινήτου μέχρι σήμερα. Στόχος της φιλοσοφίας ήταν η συνεχής μείωση της κατανάλωσης καυσίμου – και κατ’ επέκταση των εκπομπών CO– και ταυτόχρονα η σταθερά αυξανόμενη οδηγική απόλαυση. Ως αποτέλεσμα, η στρατηγική BMW Efficient Dynamics είναι τώρα θεμελιώδης κρίκος στην αλυσίδα του DNA όλων των μοντέλων BMW και ένας από τους κύριους λόγος που το BMW Group συμμορφώνεται πλήρως με τους στόχους της Ε.Ε. για τις εκπομπές CO2.

‘Ολιστική’ τεχνική προσέγγιση.Η φιλοσοφία BMW Efficient Dynamics βελτιστοποιεί συστηματικά κάθε τομέα του οχήματος. Από αεροδυναμικής απόψεως, τα ενεργά flaps ψύξης κινητήρα βρίσκονται τώρα στην τρίτη γενιά τους, ενώ το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο BMW iX3 – που πρόκειται να λανσαριστεί στα τέλη του 2020 – θα εφοδιάζεται με την τελευταία γενιά αεροδυναμικών ζαντών BMW. Η τεχνολογία των νέων ζαντών έχει βελτιωθεί περαιτέρω, με αποτέλεσμα 5% μείωση στο συντελεστή οπισθέλκουσας συγκριτικά με τις ζάντες της συμβατικής BMW X3 και επιπλέον 15% εξοικονόμηση βάρους έναντι του προηγούμενου αεροδυναμικού τύπου ζαντών της BMW. Τέτοια σημαντικά βήματα προόδου έχουν επιτευχθεί χάρη σε μία υψηλή επένδυση στην υποδομή Έρευνας & Εξέλιξης για τον τομέα της αεροδυναμικής τα τελευταία χρόνια. Το πιο αεροδυναμικό μοντέλο, συνολικά, αυτή τη στιγμή είναι η νέα BMW Σειρά 3  Sedan: με Cd μόλις 0,23 κερδίζει επάξια τον τίτλο του ‘καλύτερου στην κατηγορία’.


Η ευφυής σχεδίαση ελαφρού βάρους έχει βελτιώσει περαιτέρω την απόδοση, συμβάλλοντας στη μείωση βάρους των μοντέλων από γενιά σε γενιά, παρά την αύξηση των διαστάσεων και την ενίσχυση της ασφάλειας. Η βελτιστοποίηση δομών και η χρήση των ιδανικών υλικών σε κάθε τμήμα του αυτοκινήτου είναι το ‘κλειδί’ για την επίτευξη των στόχων.  Η ευρεία γκάμα διαθέσιμων συστημάτων κίνησης διαδραματίζει επίσης ουσιαστικό ρόλο στη φιλοσοφία BMW Efficient Dynamics. Από τους εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης με ηλεκτρικά συστήματα 48V μέχρι τα plug-in υβριδικά και τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα – όλα βασίζονται στην αρχή Efficient Dynamics: ελαχιστοποίηση κατανάλωσης / μεγιστοποίηση επιδόσεων με σταθερή προσήλωση στον πελάτη. Η έλευση της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανές χρήσεις του συστήματος ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης (Brake Energy Regeneration). Αυτή η τεχνολογία έκανε το ντεμπούτο της σε τέσσερις εκδόσεις της BMW 520d το φθινόπωρο του 2019 και θα επεκταθεί στις BMW Σειρά 3, BMW X3 και BMW X4 την άνοιξη του 2020.

Το BMW i Hydrogen NEXT – που αποκαλύφθηκε στο κοινό στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2019 ως ‘προάγγελος νέων τεχνολογιών’ – αντιπροσωπεύει έναν πιθανό τέταρτο πυλώνα στη γκάμα συστημάτων κίνησης της εταιρείας. Το BMW Group συνεργάζεται με την Toyota Motor Corporation πάνω στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου από το 2013. Ωστόσο, επειδή ακόμα δεν υπάρχει η απαιτούμενη υποδομή για ανεφοδιασμό με ‘πράσινο’ υδρογόνο, θα μεσολαβήσει αρκετό διάστημα πριν το BMW Group λανσάρει ένα όχημα παραγωγής με τέτοια τεχνολογία.

Η συστηματική επέκταση παρέχει σαφή πλεονεκτήματα.Με την εφαρμογή αυτού του πακέτου τεχνολογικών μέτρων, η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 από τους στόλους οχημάτων έχουν μειωθεί πάνω από 40% τα τελευταία 13 χρόνια. Επιπλέον, το BMW Group συμμορφώνεται πλήρως με τους στόχους της Ε.Ε. για τις εκπομπές CO2, χάρη στη σχολαστική επέκταση των καινοτομιών BMW Efficient Dynamics που πραγματοποιείται υποχρεωτικά σε όλες τις σειρές μοντέλων.

Οι εκπομπές CO2 το 2020 θα είναι 20% χαμηλότερες έναντι του 2019 χάρη στη φιλοσοφία BMW Efficient Dynamics και το συνεχή εξηλεκτρισμό της γκάμας μοντέλων. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες της BMW μπορούν πάντα να βιώνουν τη χαρά της ασυναγώνιστης οδηγικής απόλαυσης, χωρίς συμβιβασμούς στη βιωσιμότητα.

Το BMW Efficient Dynamics δείχνει το δρόμο.Τα επιτεύγματα αυτά ενθαρρύνουν το BMW Group να συνεχίσει το δρόμο που έχει χαράξει – και να εξακολουθήσει να προσφέρει στους πελάτες του τεχνικά καινοτόμα προϊόντα με υψηλά επίπεδα βιωσιμότητας, την κατάλληλη στιγμή και στην κατάλληλη αγορά. Το BMW Efficient Dynamics προσφέρει την ιδανική πλατφόρμα ώστε να μπορεί η BMW να εκπληρώνει την υπόσχεσή της για Γνήσια Οδηγική Απόλαυση με μία γκάμα εξαιρετικά αποδοτικών οχημάτων.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.