Πωλείται περιπολικό Ferrari! (video)

By  |  0 Comments

Ένα μοναδικό “κομμάτι” πωλείται από τον οίκο Girardo, ο οποίος παρεπιπτόντως διαθέτει προς πώληση εξαιρετικά αυτοκίνητα.

Πρόκειται για μία Ferrari 250 GTE, που είχε υπηρετήσει την δεκαετία του 1960 στην Ιταλική Αστυνομία και αφού πέρασε από διάφορα χέρια, τώρα διατίθεται (και πάλι) προς πώληση. Ήταν το ένα από τα δύο ίδια αυτοκίνητα που είχαν τότε στην υπηρεσία οι Ιταλοί. Και τα είχαν αποκτήσει με παρέμβαση του ίδιου του Enzo Ferrari, που ήθελε η Αστυνομία να έχει ένα “όπλο” για γρήγορες καταδιώξεις. Δυστυχώς η μία καταστράφηκε, υπηρετώντας το καθήκον. Η διασωθείσα όμως σε άριστη κατάσταση πωλείται, χωρίς να αναφέρεται η τιμή. Έχει αριθμό αμαξώματος 3999.

Η 250 GTE παρουσιάστηκε το 1960 ως το πρώτο τετραθέσιο μοντέλο παραγωγής της μάρκας διάταξης «2+2». Η παραγωγή της από τον Pininfarina έφτασε τα 1.000 αυτοκίνητα. Ο κινητήρας ήταν ένας ατμοσφαιρικός τρίλιτρος V12 με 240 ίππους που έδινε τελική ταχύτητα στα 250 χλμ./ώρα. Βασιζόταν στην 250 LWB αλλά είχε πιο φαρδύ αμάξωμα προκειμένου να έχει και πιο άνετο εσωτερικό. Περισσότερα αυτοκίνητα για τη Ferrari που πωλείται θα βρείτε εδώ:

https://www.girardo.com/car/1962-ferrari-250-gte-0/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.