Η Goodyear λανσάρει την εφαρμογή Fleet Tracker

By  |  0 Comments

Η Goodyear Proactive Solutions λανσάρει την εφαρμογή Goodyear Fleet Tracker διευκολύνοντας τους στόλους στη σωστή διαχείριση όλων των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των τρέιλερ, με απόλυτα αποτελεσματικό και αξιόπιστο τρόπο.

Το Goodyear Fleet Tracker είναι μία πολύ φιλική και έξυπνη εφαρμογή προς το χρήστη και παρέχει λεπτομερή καταγραφή και παρακολούθηση των χιλιομέτρων των οχημάτων.

H συνεχής παρακολούθηση του υπολειπόμενου πέλματος επιτρέπει στους στόλους και τους παρόχους σέρβις να καθορίσουν την κατάλληλη στιγμή για την αντικατάσταση των ελαστικών και προληπτικά να προγραμματίσουν την συντήρησή τους, δίχως καμία διακοπή κατά τη λειτουργία τους. Εξίσου, η έξυπνη συσκευή θα υποστηρίζει τη βιώσιμη λειτουργία των στόλων, επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής των ελαστικών, διασφαλίζοντας ότι ο σκελετός των ελαστικών, παραμένει σε βέλτιστη κατάσταση για αναγόμωση.

“To Goodyear Fleet Tracker πρόκειται να παρέχει στους διαχειριστές στόλου και στους παρόχους σέρβις, λεπτομερή δεδομένα χιλιομετρικής απόδοσης με ακρίβεια έως και 95%.  

Με αυτό τον τρόπο, βελτιώνεται σημαντικά η διάρκεια ζωής των ελαστικών καθώς και το συνολικό κόστος διαχείρισης. Αυτή η φιλική-προς-το-χρήστη εφαρμογή διευκολύνει τον προσδιορισμό της σωστής στιγμής για αντικατάσταση, επαναχάραξη ή  αναγόμωση ελαστικών, όχι πολύ πρόωρα αλλά σίγουρα όχι καθυστερημένα, ώστε να αποφευχθεί ένα πιθανό πρόβλημα” δήλωσε ο André Weisz, Διευθύνων Σύμβουλος Goodyear Proactive Solutions EMEA.

Επιπλέον, η λύση αυτή που παρέχει η Goodyear, διευκολύνει τον εντοπισμό των οχημάτων στο δρόμο που βρίσκονται σε απομακρυσμένες τοποθεσίες. Η συσκευή που λειτουργεί με μπαταρία, μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε τύπο οχήματος, διευκολύνοντας κατά πολύ τη διαχείριση των ρυμουλκούμενων οχημάτων. 

Πρόκειται για μια καινοτόμο λύση, η οποία στέλνοντας σήμα μέσω GPS, επιτρέπει στο διαχειριστή του στόλου και στον πάροχο σέρβις να βελτιώσει την ανεύρεση των οχημάτων που βρίσκονται σε λειτουργία ή να εντοπίσει κάποιο ρυμουλκούμενο όχημα που βρίσκεται σταθμευμένο σε απομακρυσμένη τοποθεσία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

‘Η μεταφορά φορτίου υψηλής αξίας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη νέα εφαρμογή Goodyear Fleet Tracker, καθώς συμβάλει στην ανάκτηση του ιστορικού διαδρομών του οχήματος, σε περίπτωση κλοπής. Η ανίχνευση διαδρομής προσφέρει συγκεκριμένη, προστιθέμενη αξία σχετικά με στόλους οχημάτων όπως τα απορριμματοφόρα, ή τα δημόσια λεωφορεία στα οποία είναι πολύ σημαντικό να τηρείται και να ολοκληρώνεται η προγραμματισμένη διαδρομή’ πρόσθεσε ο Weisz.

Τεχνολογία εύκολης πρόσβασης

Η πρόταση εντοπισμού της Goodyear, συμπεριλαμβάνει εσωτερική μνήμη αποθήκευσης με χωρητικότητα περισσότερων από 55.000 εγγραφών ενώ χρησιμοποιώντας απλώς το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, μεταφέρει τα συγκεντρωμένα δεδομένα σε ένα cloud. Ακόμα και σε περίπτωση που ένα όχημα που έχει εξοπλιστεί με τη συσκευή βρίσκεται εκτός εμβέλειας, η χωρητικότητα της μνήμης είναι αρκετά μεγάλη ώστε να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα δεν θα χαθούν.

Ένας ενσωματωμένος μετρητής κίνησης 3 σταδίων επιτρέπει στο σύστημα να εισέλθει σε ‘κατάσταση αναστολής λειτουργίας’ και να μπει σε κατάσταση ‘εξαιρετικά χαμηλής ισχύος’, όπου η τεχνολογία θα επαναεργοποιηθεί όταν ανιχνευθεί κίνηση του οχήματος.

Από προεπιλογή, το GPS στέλνει σήμα κάθε δεκαπέντε λεπτά, ενώ η αποστολή δεδομένων πραγματοποιείται κάθε δύο ώρες ή όταν το όχημα σταματά ή ξεκινά τη λειτουργία του.

Το διάστημα μεταφοράς των δεδομένων μπορεί να διαμορφωθεί για να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες στόλου και του τύπου μεταφοράς. Τα ισχυρά συστήματα τεχνολογίας δεδομένων της Goodyear, θα αναλύσουν τα δεδομένα που συλλέγονται.  

Ο χρήστης έχει πρόσβαση σε λεπτομερή δεδομένα διανυθέντων χιλιομέτρων και σε δεδομένα δρομολογίων ανά εξοπλισμένο όχημα, μέσω μιας προσαρμοσμένης αναφοράς, ενώ μπορεί να παρακολουθήσει το συνολικό ιστορικό του στόλου με τη βοήθεια ενός φιλικού προς το χρήστη πίνακα σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων και διαδικτυακές πύλες.

Η νέα πρόταση της εταιρείας που ονομάζεται Goodyear Fleet Tracker αποτελεί την τελική προσθήκη στην ολοκληρωμένη πρόταση συνεργασίας Total Mobility της Goodyear, που περιλαμβάνει μια εκτεταμένη γκάμα από νέα και αναγομωμένα ελαστικά, τα οποία δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν βέλτιστη απόδοση σε διαφορετικές εφαρμογές, καθώς και έξυπνες και φιλικές προς το χρήστη λύσεις διαχείρισης ελαστικών, μαζί με ένα αξιόπιστο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εξυπηρέτησης που λειτουργεί 24 ώρες / 7 ημέρες την εβδομάδα.


  1. Η ακρίβεια σε ποσοστό 95% των αναφερόμενων δεδομένων, ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο της διαδρομής. 

Το υψηλότερο επίπεδο ακρίβειας παρατηρείται σε εφαρμογές μεγάλων αποστάσεων.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.