Η νέα BMW Σειρά 4 Coupé (video)

By  |  0 Comments

Η νέα BMW Σειρά 4 Coupé έφτασε, πιο σπορ και πιο ξεχωριστή από ποτέ. Η όλη φιλοσοφία του δίθυρου οχήματος – από τις αναλογίες και τις σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες μέχρι τις ειδικές ρυθμίσεις του πλαισίου – υποδηλώνει αυστηρή δέσμευση στην απόλυτη οδηγική εμπειρία. Επικεντρωμένη στη δυναμική οδηγική απόλαυση, διαφοροποιείται από την τελευταία BMW Σειρά 3 Sedan, και υπερέχει σε ζωντάνια και ακρίβεια από την προκάτοχό της.

Στόχος εξέλιξης για τη νέα BMW Σειρά 4 Coupé ήταν να επαναπροσδιορίσει την ουσία της οδηγικής απόλαυσης στην πολυτελή μεσαία κατηγορία. Η σπορ αίσθηση και η αποκλειστικότητα ενσαρκώνουν μία παράδοση σχεδόν 90 χρόνων της μάρκας στα μοντέλα coupé, που περιλαμβάνει εμβληματικά σπορ οχήματα. Η ανανεωμένη BMW Σειρά 4 Coupé αναδεικνύει τις δυναμικές αρετές της φιλοσοφίας του αυτοκινήτου. Όταν λανσαριστεί στην αγορά τον Οκτώβριο του 2020, η BMW M440i xDrive Coupé – με εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα 275 kW/374 hp (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 7,1 – 6,8 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 163 – 155 g/km) – θα βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος. Αρχικά, θα πλαισιωθεί από δύο τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες και έναν τετρακύλινδρο κινητήρα diesel. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, δύο εξακύλινδροι εν σειρά  κινητήρες diesel θα προστεθούν στη γκάμα το Μάρτιο του 2021, και ο ισχυρότερος από τους δύο θα τοποθετηθεί σε ένα ακόμα μοντέλο BMW M. Η νέα BMW Σειρά 4 Coupé θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing. 

Εξωτερική σχεδίαση: αποκλειστικό κοκτέιλ κομψότητας και δυναμισμού. 

Η εμφάνιση της νέας BMW Σειράς 4 Coupé ‘παντρεύει’ το γνώριμο στυλ των δίθυρων μοντέλων BMW και τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας. Λίγες ζωηρές γραμμές και καθαρές, ευμεγέθεις επιφάνειες συνθέτουν ένα αμάξωμα που αποπνέει ανόθευτη οδηγική απόλαυση, από κάθε οπτική γωνία. 

Οι τονισμένες γραμμές και οι δυναμικές αναλογίες της νέας BMW Σειρά 4 Coupé είναι το αποτέλεσμα μεγαλύτερων εξωτερικών διαστάσεων συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. Το μήκος έχει αυξηθεί κατά 128 mm στα 4.768 mm, το πλάτος κατά 27 mm στα 1.852 mm και το μεταξόνιο κατά 41 mm στα 2.851 mm. Το ύψος του οχήματος έχει αυξηθεί μόνο κατά 6 mm, στα 1.383 mm, καθιστώντας το κατά 57 mm χαμηλότερο από τη νέα BMW Σειρά 3 Sedan. Τα  μετατρόχια έχουν αυξηθεί έναντι της προηγούμενης γενιάς – κατά 28 mm μπροστά και 18 mm πίσω – ενώ είναι φαρδύτερα κατά 23 mm από αυτά της τελευταίας BMW Σειράς 3 Sedan. 

Εκφραστικό και χαρακτηριστικό εμπρός τμήμα με παραδοσιακά στοιχεία. 

Το εντυπωσιακό εμπρός τμήμα της νέας BMW Σειράς 4 Coupé φέρνει στο προσκήνιο το μοναδικό χαρακτήρα της. Η μεγάλη, κάθετα διατεταγμένη μάσκα ‘νεφρών’ γέρνει προς τα εμπρός και εκτείνεται μέχρι το κάτω άκρο της εμπρός ποδιάς. Οι στάνταρ εισαγωγές αέρα έχουν δομή πλέγματος, γνωστή από τα μοντέλα M. Καθοριστικό στοιχείο στη φυσιογνωμία του οχήματος είναι η περίοπτη θέση της μάσκας στο κέντρο. Με τα κάθετα ‘νεφρά’ της συνδεδεμένα στο κέντρο, επαναλαμβάνει ένα σχεδιαστικό θέμα από το παρελθόν της εταιρείας – το οποίο μοιράζεται με θρυλικά, κλασικά μοντέλα όπως η BMW 328 και η BMW 3.0 CSi – ωστόσο προσθέτει τη δική της σύγχρονη πινελιά.

Οι λεπτοί προβολείς της νέας BMW Σειράς 4 Coupé φτάνουν μέχρι τα τόξα των εμπρός τροχών. Προβολείς full-LED τοποθετούνται στάνταρ, ενώ Adaptive LED Headlights με BMW Laserlight διατίθενται προαιρετικά. Αυτό το σύστημα διατίθεται με λειτουργία φωτισμού στροφής (cornering light) και προσαρμοζόμενο φωτισμό στροφής (adaptive cornering) με βελτιστοποιημένο, μεταβλητό φωτισμό του δρόμου για οδήγηση στην πόλη και τον αυτοκινητόδρομο. Σε ταχύτητες πάνω από 60 km/h, το BMW Laserlight αυξάνει την εμβέλεια της μεγάλης σκάλας σε 550 m το μέγιστο και παρακολουθεί δυναμικά την πορεία του δρόμου.

Κομψό και δυναμικό προφίλ, ισχυρό πίσω τμήμα. 

Τα πλευρά της νέας BMW Σειράς 4 Coupé διαμορφώνονται από ακριβείς και ανάγλυφες επιφάνειες. Κοντοί πρόβολοι, λεπτές κολόνες, μακριές πόρτες με παράθυρα χωρίς πλαίσια, η απέριττη αισθητική των παραθύρων και η ρέουσα γραμμή οροφής τονίζουν την κομψή εμφάνιση. Οι κρυστάλλινες επιφάνειες στενεύουν σταδιακά προχωρώντας προς τα πίσω και, σε συνδυασμό με τους μυώδεις ώμους, τονίζουν το δυναμικό στήσιμο. 

Και στο πίσω τμήμα, κυρίαρχο στοιχείο είναι οι μεγάλες, εντυπωσιακές επιφάνειες. Λεπτά και κομψά σκούρα πίσω φώτα full-LED με σταθερά αναμμένες φωτεινές μπάρες υπογραμμίζουν τη δυναμική εμφάνιση του αυτοκινήτου. 

Εσωτερικό: οδηγοκεντρικό cockpit , δύο ατομικά πίσω καθίσματα.

Απέριττες επιφάνειες, υλικά υψηλής ποιότητας και η οδηγοκεντρική διάταξη του cockpit διαμορφώνουν ένα πολυτελές περιβάλλον με μοναδική αισθητική υψηλών επιδόσεων για τη νέα BMW Σειρά 4 Coupé. Σπορ καθίσματα και ένα νέο, σπορ δερμάτινο τιμόνι διατίθενται στάνταρ. Μαζί με την ασορτί σχεδίαση του πίνακα οργάνων και την επένδυση των θυρών, η ψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα δημιουργεί ένα περιβάλλον που κυριολεκτικά αγκαλιάζει τους εμπρός επιβάτες. Το στάνταρ ακουστικό κρύσταλλο του παρμπρίζ βελτιώνει το επίπεδο άνεσης στις μεγάλες αποστάσεις. 

Ο πίνακας οργάνων και το Control Display της νέας BMW Σειράς 4 Coupé συνθέτουν μία μεγάλη επιφάνεια προβολής ενδείξεων. Ο διακόπτης start/stop βρίσκεται τώρα σε ένα κομψό πάνελ ελέγχου στην κεντρική κονσόλα. Και τα αποκλειστικά πίσω καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα και εξατομικευμένο χαρακτήρα μπορούν να μεταφέρουν δύο επιβάτες. 

Κινητήρες: αναβαθμισμένη τεχνολογία BMW TwinPower Turbo και ήπια υβριδική τεχνολογία για δυναμικές επιδόσεις και απόδοση.

Η νέα BMW M440i xDrive Coupé διαθέτει ήπια υβριδική τεχνολογία, όπως και τα μοντέλα diesel. Η χρήση μιας ισχυρής μίζας – γεννήτριας 48-volt και μιας δεύτερης μπαταρίας επιτρέπει πολύ περισσότερη ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης και αποθήκευση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή χρησιμοποιείται όχι μόνο για την τροφοδοσία του ηλεκτρικού συστήματος αλλά και για μείωση του φορτίου του κινητήρα εσωτερικής καύσης και αύξηση της συνολικής ισχύος. 

Η μίζα-γεννήτρια προσδίδει ηλεκτρική ώθηση, παράγοντας πρόσθετη ισχύ 8 kW/11 hp για πιο δυναμικές προσπεράσεις ή εκκινήσεις. Επιπλέον, η ισχυρή μίζα-γεννήτρια αυξάνει την απόδοση, υποβοηθώντας τον κινητήρα ενώ λειτουργεί με σταθερή ταχύτητα και βελτιώνει το επίπεδο άνεσης στις λειτουργίες Auto Start Stop και coasting.

Εκτός από τον εξακύλινδρο κινητήρα 275 kW/374 hp της κορυφαίας έκδοσης, διατίθενται επίσης δύο τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες, που αποδίδουν 135 kW/184 hp στη νέα BMW 420i Coupé (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,8 – 5,3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 132 – 122 g/km) και 190 kW/258 hp στη νέα BMW 430i Coupé (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,1 – 5,7 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 141 – 131 g/km). Ένας τετρακύλινδρος κινητήρας diesel 140 kW/190 hp κινεί την BMW 420d Coupé (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,2 – 3,9 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 112 – 103 g/km) και την BMW 420d xDrive Coupé (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,6 – 4,3 l/100 km,  εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 121 – 112 g/km). Αυτή η συγκεκριμένη μονάδα, όπως ο εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας της BMW 430d xDrive Coupé (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,2 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 146 g/km), εφοδιάζεται με σύστημα υπερσυμπίεσης δύο σταδίων. Η BMW M440d xDrive Coupé (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,7 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 158 g/km) συνδυάζει επίσης δύο υπερσυμπιεστές διαφορετικών διαστάσεων για άμεση απόκριση και άφθονη ισχύ. Όλα τα μοντέλα συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d.

Οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic στάνταρ για όλες τις εκδόσεις, με επιλογή χειριστηρίων στο τιμόνι ( shift paddles ) και νέα λειτουργία Sprint .

Είναι η πρώτη φορά που όλες οι εκδόσεις της BMW Σειράς 4 Coupé εφοδιάζονται με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic στάνταρ. Η τελευταία έκδοση του αυτόματου κιβωτίου μεταφέρει τη ροπή του κινητήρα με βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά αλλαγών σχέσεων και ακόμα μεγαλύτερη απόδοση. 

Το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport που συνοδεύει στάνταρ τα μοντέλα BMW M και διατίθεται προαιρετικά για όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις προσφέρει ακόμα πιο δυναμική διαδικασία αλλαγών και φέρει χειριστήρια στο τιμόνι (shift paddles). Επίσης έχει τη νέα λειτουργία Sprint, που προσαρμόζει τα χαρακτηριστικά του κινητήρα και των αλλαγών σχέσεων για πολύ δυναμικές εν κινήσει επιταχύνσεις και προσπεράσεις.

Βελτιωμένη ακαμψία αμαξώματος και ειδικές ρυθμίσεις πλαισίου για μία εντυπωσιακά δυναμική συμπεριφορά.

Οι μοναδικές αναλογίες, τα βελτιστοποιημένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, η αυξημένη ακαμψία αμαξώματος, ένα κέντρο βάρους κατά 21 mm χαμηλότερο από της νέας BMW Σειράς 3 Sedan, και οι ακριβείς ρυθμίσεις στη γεωμετρία του πλαισίου και την έδραση και σετάρισμα των αναρτήσεων χαρίζουν στη νέα BMW Σειρά 4 Coupé ένα σπορ, δικό της χαρακτήρα. Ένα ευφυές μίγμα υλικών έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του βάρους του αμαξώματος και της τεχνολογίας πλαισίου. Και οι ενισχύσεις στο εμπρός τμήμα και τον πίσω άξονα παίρνουν εύσημα για την εξαιρετική ευελιξία και ακρίβεια της οδικής συμπεριφοράς. 

Τόσο η στάνταρ όσο και η M Sport ανάρτηση υιοθετούν ειδικά αμορτισέρ μεταβαλλόμενης απόσβεσης (liftrelated dampers). Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Adaptive M. Σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητή υποβοήθηση περιλαμβάνεται στις δύο προαιρετικές εκδόσεις της ανάρτησης. Η νέα BMW Σειρά 4 Coupé εφοδιάζεται στάνταρ με ζάντες αλουμινίου 17”. Τα προαιρετικά φρένα M Sport διατίθενται με μπλε ή κόκκινες δαγκάνες.

Η λίστα στάνταρ εξοπλισμού για τη νέα BMW M440i xDrive Coupé και τη νέα BMW M440d xDrive Coupé περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου Μ 18” και διαφορικό M Sport με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, πλήρως μεταβλητό ποσοστό εμπλοκής στον πίσω άξονα. Το στοιχείο αυτό διατίθεται επίσης προαιρετικά για τις BMW 430i Coupé και BMW 430d xDrive Coupé σε συνδυασμό με συστήματα ανάρτησης M Sport ή Adaptive M.

Πρεμιέρα: Πακέτο M Sport Pro για υπέρτατη οδηγική απόλαυση.

Η σχεδίαση και οι εκδόσεις εξοπλισμού προδίδουν επίσης την αδιαπραγμάτευτη προσήλωση στη δυναμική οδηγική απόλαυση που υποστηρίζει τη συνολική φιλοσοφία του οχήματος. Ένα μοντέλο M Sport διατίθενται εναλλακτικά αντί της στάνταρ έκδοσης, με εξοπλισμό όπως τεράστιες εισαγωγές αέρα μπροστά και μία εντυπωσιακή πίσω ποδιά, ανάρτηση M Sport, ζάντες αλουμινίου M 18 ιντσών, προστατευτικές επενδύσεις γονάτων στα πλευρά της κεντρικής κονσόλας και άλλα αποκλειστικά αξεσουάρ εσωτερικού. Εξωτερικές πινελιές σε Cerium Grey metallic αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο ταυτότητας των μοντέλων BMW M, που μπορούν επίσης να παραγγελθούν με πακέτο εξωτερικού M Carbon.

Το πακέτο M Sport Pro που διατίθεται για πρώτη φορά για μοντέλο BMW προάγει στο επόμενο επίπεδο το μέγεθος της οδηγικής απόλαυσης. Στον εξοπλισμό ενός μοντέλου M Sport προσθέτει στοιχεία όπως ζάντες αλουμινίου Μ 19”, οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport, πίσω αεροτομή, σπορ ήχο στην καμπίνα και ηχοσύστημα Harman Kardon surround. Επιπλέον, μία εκτενής γκάμα αξεσουάρ της σειράς M Performance Parts θα διατίθεται από το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 4 Coupé.

Κορυφαίες προτάσεις εξατομίκευσης.

Μία τεράστια λίστα προαιρετικού εξοπλισμού προσφέρει άφθονες δυνατότητες στιλιστικής εξατομίκευσης και αύξησης της οδηγικής άνεσης. Υφασμάτινη/Sensatec επένδυση αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση αντί των στάνταρ υφασμάτινων σπορ καθισμάτων, ενώ προαιρετικά διατίθεται δερμάτινη επένδυση Vernasca, μερικώς δερμάτινη επένδυση BMW Individual Merino, ή πλήρως δερμάτινη επένδυση BMW Individual. Πέραν των ηλεκτρικά ρυθμιζόμενων σπορ καθισμάτων και θερμαινόμενων καθισμάτων, κλιματιζόμενα καθίσματα (climate seats) διατίθενται επίσης για πρώτη φορά. Η λίστα προαιρετικού εξοπλισμού περιλαμβάνει διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού BMW Individual εξαιρετικής ποιότητας, πίνακα οργάνων με επένδυση Sensatec και ταμπλό οργάνων με επένδυση δέρματος της BMW Individual.

Αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού τριών ζωνών και πακέτο αποθηκευτικών χώρων (Storage package) διατίθενται στάνταρ με τη Σειρά 4 Coupé. Ένα βοηθητικό σύστημα θέρμανσης και κρυφός εσωτερικός φωτισμός με Welcome Light Carpet διατίθεται κατόπιν παραγγελίας. Η προαιρετική ανακλινόμενη/συρόμενη οροφή έχει κρυστάλλινη επιφάνεια μεγαλύτερη κατά 24-mm συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο.

Η πλάτη των πίσω καθισμάτων της νέας BMW Σειρά 4 Coupé είναι διαιρούμενη σε διάταξη 40 : 20 : 40 στάνταρ, και τα ανεξάρτητα τμήματα μπορούν να αναδιπλώνονται μέσω ενός μπουτόν στο χώρο αποσκευών, που προσφέρει χωρητικότητα 440 L. Προαιρετικά, διατίθεται ηλεκτρικά αναδιπλούμενος κοτσαδόρος. 

Ευρύτερη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης .

Η τεχνολογική φαρέτρα της νέας BMW Σειράς 4 Coupé περιλαμβάνει πολύ περισσότερες επιλογές συστημάτων υποβοήθησης συγκριτικά με την προκάτοχό της, που αυξάνουν την οδηγική στα μεγάλα ταξίδια και την ασφάλεια σε περιπτώσεις μειωμένης ορατότητας. Σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης (front collision warning) με παρέμβαση πέδησης (brake intervention), Lane Departure Warning με επιστροφή στη λωρίδα (με την αρωγή του συστήματος διεύθυνσης) και Speed Limit Info περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό. Το προαιρετικό Driving Assistant Professional περιλαμβάνει νέες λειτουργίες όπως Steering & Lane Control Assistant με Active Navigation, που χρησιμοποιεί δεδομένα πλοήγησης για την ανίχνευση απαραίτητων αλλαγών λωρίδας. Υπάρχει επίσης μία νέα λειτουργία αυτόματης δημιουργίας λωρίδας έκτακτης ανάγκης που καθοδηγεί τη νέα BMW Σειρά 4 Coupé στην πιο κατάλληλη πλευρά της λωρίδας, σε κυκλοφοριακές ανασχέσεις στον αυτοκινητόδρομο. 

Το προαιρετικό Parking Assistant περιλαμβάνει τώρα υποβοήθηση οπισθοπορείας (reversing assistant), και το Parking Assistant Plus, αντίστοιχα, BMW Drive Recorder, το οποίο καταγράφει βίντεο διάρκειας έως 40 δευτερολέπτων από την περιοχή γύρω από το όχημα. 

Η νέα γενιά του BMW Head-Up Display προβάλλει πληροφορίες σχετικές με την οδήγηση σε μία επιφάνεια αυξημένη κατά 70%. Η νέα, τρισδιάστατη απεικόνιση της γύρω περιοχής που διατίθεται σε συνδυασμό με το BMW Live Cockpit Professional παρουσιάζει τα γραφικά του οχήματος και την κατάσταση της κυκλοφορίας στη γύρω περιοχή στον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ παρέχει πληροφορίες για την κατάσταση λειτουργίες των ενεργοποιημένων συστημάτων υποβοήθησης. 

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες : BMW Maps, BMW Intelligent Personal Assistant, ενσωμάτωση smartphone, Remote Software Upgrade. 

Το στάνταρ Live Cockpit Plus περιλαμβάνει το σύστημα ελέγχου/λειτουργίας iDrive με Control Display 8,8” και Touch Controller, ένα πίνακα οργάνων black panel με έγχρωμη οθόνη 5,1” στο κέντρο, συστήματα πολυμέσων και πλοήγησης, δύο θύρες USB για μεταφορά δεδομένων και διεπαφή WiFi. Μία ενσωματωμένη κάρτα SIM με συνδεσιμότητα 4G LTE και το επίσης στάνταρ Connected Package Professional επιτρέπουν τη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών όπως BMW TeleServices και Intelligent Emergency Call, Real Time Traffic Information με προειδοποίηση κινδύνου, Remote Services και Concierge Services. 

Ο οδηγός και οι επιβάτες της νέας BMW Σειράς 4 Coupé θα επωφεληθούν από λειτουργίες πιο φιλικές προς το χρήστη και καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες που περιλαμβάνουν το BMW Operating System 7.0 στη νέα BMW Σειρά 4 Coupé. Το περιεχόμενο της οθόνης μπορεί να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις επιθυμίες του χρήστη, ενώ η διαισθητική multimodal διάδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος πραγματοποιείται – ανάλογα με τις συνθήκες – μέσω της οθόνης αφής του Control Display, του δοκιμασμένου iDrive Controller, των μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών στο τιμόνι, φωνητικού ελέγχου ή προαιρετικού ελέγχου μέσω χειρονομιών της BMW. Το BMW Intelligent Personal Assistant με πρόσθετες λειτουργίες βρίσκεται επίσης στις υπηρεσίες των πελατών ως στάνταρ χαρακτηριστικό της νέας BMW Σειράς 4 Coupé.

Το προαιρετικό BMW Live Cockpit Professional, από την άλλη, διαθέτει πλήρως ψηφιακή οθόνη που περιλαμβάνει ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι μία οθόνη διαγώνια 12,3” και Control Display10,25”. Ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων στο cockpit προσφέρει αρκετό χώρο για την προβολή ενός αποσπάσματος του χάρτη πλοήγησης, εικονιδίων κατάστασης των συστημάτων υποστήριξης οδηγού ή 3D απεικόνισης της γύρω περιοχής.

Αναφορικά με τις ψηφιακές υπηρεσίες που διατίθενται για τη νέα BMW Σειρά 4 Coupé ξεχωρίζει το BMW Maps. Εκτός από τον υπολογισμό διαδρομών και ωρών άφιξης με αξιοσημείωτη ταχύτητα και ακρίβεια, η ενημέρωση δεδομένων κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο σε σύντομο χρονικό διάστημα, το νέο σύστημα πλοήγησης που βασίζεται στο cloud επιτρέπει επίσης στο οδηγό να εισάγει οποιαδήποτε λέξη για την αναζήτηση κάποιου προορισμού. 

Τα BMW Live Cockpit Plus και BMW Live Cockpit Professional προσφέρουν επίσης αναβαθμισμένη ενσωμάτωση smartphone. Μαζί με το Apple CarPlay, το λειτουργικό σύστημα της νέας BMW Σειράς 4 Coupé υποστηρίζει τώρα και το Android Auto. Η εφαρμογή Remote Software Upgrade (απομακρυσμένη αναβάθμιση λογισμικού) είναι ένα ακόμα νέο στοιχείο που επιτρέπει την αναβάθμιση λειτουργιών και την προσθήκη ψηφιακών υπηρεσιών στο αυτοκίνητο ασύρματα (over the air). 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.