Το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. για την ηλεκτροκίνηση

By  |  0 Comments

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (www.heliev.gr)  αποτελεί το μοναδικό κοινωνικό φορέα στήριξης και προβολής της διάδοσης της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων στη χώρα μας- ιδρυθέν το 1991- με αξιόλογο έργο κατά την  30ετή πορεία του στον τομέα της ενημέρωσης των διοικητικών υπηρεσιών και του κοινωνικού συνόλου για όλα τα θέματα που αφορούν στον εξηλεκτρισμό του κλάδου των μεταφορών. Το έργο αυτό έχει αναγνωρισθεί και διεθνώς τόσο από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (AVERE), την οποία εκπροσωπεί στην Ελλάδα, όσο και από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) της οποίας συνιστά τον εθνικό φορέα άσκησης αθλητικής δραστηριότητας με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Με τις ιδιότητές του αυτές και την αδιαμφισβήτητη εμπειρία του στα θέματα της ηλεκτροκίνησης συνεισέφερε σημαντικά στην νυν επιχειρούμενη κυβερνητική προσπάθεια ενδυνάμωσης του ενδιαφέροντος των καταναλωτών για την αγορά καθαρών και ενεργειακά οικονομικών ηλεκτρικών οχημάτων, συνεργαζόμενο από την αρχή με τους πρωτεργάτες αυτού του προγράμματος πριν καν η παράταξη της Ν.Δ. κατισχύσει στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Τις τελευταίες ημέρες, εν όψει της δημοσιοποιήσεως του σχετικού νομοσχεδίου, σημειώθηκε πύκνωση ανακοινώσεων πολιτικών προσώπων με αποκορύφωμα την κατά τη διεθνή Ημέρα Περιβάλλοντος διοργάνωση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού και των αρμοδίων Υπουργών σχετικά με τα κίνητρα που τελικά θα θεσπισθούν για την επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου, στην οποία δεν κλήθηκε να παραστεί.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων χαιρετίζει αυτή τη δραστηριότητα η οποία αποτελεί σημαντικό βήμα για την υλοποίηση των στόχων που το ίδιο υπηρετεί από της ιδρύσεώς του. Για την εκφορά απόψεων επί των λεπτομερειών αυτού του νομοσχεδίου θα αναμένει την υπό διαβούλευση δημοσιοποίηση του. Μέχρι τότε αισθάνεται υποχρεωμένο να διαβεβαιώσει τόσο τη διοίκηση της χώρας όσο και τα μέλη του ότι θα συνεχίσει να προσφέρει το κοινωνικό έργο προώθησης της ηλεκτροκίνησης ανεξάρτητα του εάν θα συμπεριληφθεί ή όχι στους φορείς με τους οποίους εξαγγέλθηκε ότι θα συνυπογράψουν τα αρμόδια υπουργεία για την υλοποίηση του προγράμματος της ηλεκτροκίνησης.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.