BMW Group Hellas: Διατήρησε την κορυφή

By  |  0 Comments

Το BMW Group Hellas διατήρησε με σταθερότητα την ηγετική θέση στην κατηγορία πολυτελών αυτοκινήτων το πρώτο εξάμηνο του 2020. Βάσει των πρώτων αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν από τον ΣΕΕΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) η εταιρία σημείωσε 2.140 συνολικές ταξινομήσεις αυτοκινήτων με τις μάρκες BMW, MINI και BMW i. Το μερίδιο του BMW Group διαμορφώθηκε στο 42,3% με 1.523 ταξινομήσεις BMW / BMW i και 617 ταξινομήσεις μοντέλων ΜΙΝΙ. 

Τα μοντέλα της οικογένειας BMW X σημειώνουν εξαιρετική πορεία πωλήσεων και τη φετινή χρονιά στην κατηγορία των πολυτελών SUV / SAV.  Συγκεκριμένα, τα μοντέλα BMW X 1, X 2, X 3, X 4, X 5, X και Χ7 διατήρησαν την πρωτοκαθεδρία τους στην κατηγορία με 951 συνολικές ταξινομήσεις. Η επιβλητική νέα BMW X1 και η εντυπωσιακή BMW X2 συνεχίζουν την επιτυχημένη εμπορική πορεία τους στην ελληνική αγορά με 839 συνολικές ταξινομήσεις. Τα δύο δυναμικά μοντέλα της BMW X διατίθενται πλέον και σε plug-in υβριδικές εκδόσεις (X1 xDrive25e και X xDrive 25 e), αποτελώντας ιδανικές προτάσεις για εταιρική χρήση καθώς απαλλάσσονται από εταιρικό φόρο με τη Λιανική Τιμή προ φόρων της βασικής έκδοσης να είναι σημαντικά χαμηλότερη από το θεσμοθετημένο όριο των 40.000€ με πλούσιο βασικό εξοπλισμό. Τη γκάμα των Plug-in υβριδικών μοντέλων BMW X έρχονται να συμπληρώσουν οι BMW X3 xDrive30e και BMW X5 xDrive45e προσφέροντας απαράμιλλη πολυτέλεια, μεγαλύτερη άνεση και πιο αποδοτικούς κινητήρες με χαμηλή κατανάλωση.

Επιτυχημένη πορεία πωλήσεων συνεχίζει να σημειώνει και η οδηγοκεντρική BMW Σειρά 1 στην πολυτελή compact κατηγορία. Με 396 ταξινομήσεις το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, η Σειρά 1 υπόσχεται ένα δυνατό μείγμα οδηγικής απόλαυσης και δυναμικής υπεροχής BMW, σε συνδυασμό με αισθητά αυξημένη ευρυχωρία και ελκυστικά πακέτα εξοπλισμού που προσφέρονται για εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και diesel στα 1.500 κ. εκ.

Ως πρωτοπόρο στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, το BMW Group ηγείται στα ηλεκτροκίνητα οχήματα (αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά) στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου και συνεχίζει τη σημαντική επέκταση της γκάμας του.

Στην ελληνική αγορά έχουν ήδη λανσαριστεί νέες plug-in υβριδικές εκδόσεις που διαθέτουν καινοτόμες τεχνολογίες, πιο εξελιγμένες μπαταρίες ιόντων λιθίου και αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία για τα μοντέλα: BMW Σειρά 2 Active Tourer , BMW Σειρά 3 sedan και Touring , BMW Σειρά 5 sedan , BMW Σειρά 7, BMW X 1, BMW X 2, BMW X3 και BMW X5. Μαζί με τα αμιγώς ηλεκτρικά BMW i 3 και i 3 s (πρώτα σε πωλήσεις στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα και το 1ο εξάμηνο του 2020, με μερίδιο 28%) τα BMW i8 Coupe και i8 Roadster, το MINI Cooper S E Countryman ALL 4 και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό MINI (ΜΙΝΙ Cooper SE) το BMW Group θα διαθέτει 13 ηλεκτροκίνητα μοντέλα σε 20 εκδόσεις μέχρι το τέλος του 2020, ενώ ο συνολικός αριθμός θα φτάσει τουλάχιστον τα 25 μοντέλα μέχρι το 2023.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για την ελληνική αγορά, τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα του BMW Group σημείωσαν αύξηση πωλήσεων της τάξης του 144% το πρώτο εξάμηνο του 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 (αύξηση πωλήσεων BMW / BMW i: 575%, αύξηση πωλήσεων ΜΙΝΙ: 54%). Το μερίδιο αγοράς του BMW Group στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων μοντέλων είναι το κορυφαίο, αγγίζοντας το 40%.

Με τη «Δύναμη της Επιλογής» (Power of Choice), τo BMW Group εκφράζει τη φιλοδοξία του να προσφέρει σε κάθε πελάτη την κατάλληλη τεχνολογία για μία πιο βιώσιμη μετακίνηση είτε είναι υψηλά αποδοτικό μοντέλο diesel ή βενζίνης, μία plug-in υβριδική έκδοση και, για πρώτη φορά, ένα πλήρως ηλεκτρικό BEV, που θα εφοδιάζεται επίσης με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης πέμπτης γενιάς.

Οι συνολικές ταξινομήσεις της ΜΙΝΙ το πρώτο εξάμηνο του 2020 έφτασαν τις 614 με μερίδιο 12,2% στην πολυτελή κατηγορία. Με ιδιαίτερη επιτυχία εξελίχθηκαν οι πωλήσεις της ΜΙΝΙ στο κανάλι των λιανικών πωλήσεων με αύξηση +13,7% σε σχέση με το 2019. Το MINI Countryman συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία του στην κατηγορία των Premium SUV, με μοναδικά χαρακτηριστικά για την κατηγορία, που μόνο η μάρκα ΜΙΝΙ μπορεί να προσφέρει. Με έμφαση στην go-kart οδηγική αίσθηση και στους άνετους χώρους, αλλά και προσφέροντας μια πλούσια γκάμα εκδόσεων, το συγκεκριμένο μοντέλο συνεχίζει την αξιοσημείωτη εμπορική πορεία του με 362 ταξινομήσεις. Η προσθήκη του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου στην οικογένεια της ΜΙΝΙ το πρώτο τρίμηνο του 2020, ενδυνάμωσε περαιτέρω την παρουσία της μάρκας στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Το ΜΙΝΙ Cooper SE ‘άνοιξε το δρόμο’ για βιώσιμη μετακίνηση στην πόλη, χωρίς ρύπους, προσφέροντας πάντα ξεχωριστό στυλ ΜΙΝΙ. Το νέο μοντέλο μαζί με το ΜΙΝΙ Countryman Plug-In Hybrid, σημειώνουν ήδη αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 54% το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, προμηνύοντας ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στη συνέχεια.

Στις μοτοσικλέτες, η BMW Motorrad σημείωσε 294 συνολικές ταξινομήσεις το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς.

Το τμήμα After Sales του BMW Group Hellas συμβάλει σημαντικά στην επιτυχημένη πορεία της εταιρίας, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, μέσα από την πώληση ανταλλακτικών αλλά και την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών προς τους πελάτες του.

Το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών του BMW Group Hellas συνέβαλλε σημαντικά στις συνολικές ταξινομήσεις οχημάτων στο πρώτο εξάμηνο του έτους που περιορίστηκαν σε σημαντικό βαθμό εξαιτίας του Covid-19.

Η πλήρης γκάμα πολυτελών μοντέλων καθώς και οι νέες οnline ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρει το BMW Group Hellas σε συνεργασία με το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων, έρχονται να ενισχύσουν την αγορά ενός νέου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου θέτοντας πάντα στο επίκεντρο την άμεση και άριστη εξυπηρέτηση του υποψήφιου αγοραστή.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.