Οι πρώτοι βαθμοί

By  |  0 Comments

Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση βρήκε τον οδηγό της Alfa Romeo Racing Orlen, Antonio Giovinazzi να πραγματοποιεί έναν αλάνθαστο αγώνα και τελικά να τερματίζει στην 9η θέση, κατακτώντας τους δύο πρώτους βαθμούς της σαιζόν. Από την άλλη πλευρά ο Kimi Räikkönen στάθηκε λιγότερο τυχερός. Ξεκινώντας από την 19η θέση αγωνίστηκε να κερδίσει θέσεις, αλλά τελικά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα όταν ένα τεχνικό πρόβλημα οδήγησε στην αποκόλληση του εμπρός δεξιού τροχού. 

Συνολικά ήταν ένα θετικό Σαββατοκύριακο για την ομάδα, αφού απέδειξε ότι τα μονοθέσια της μπορούν να διατηρήσουν ένα πολύ καλό ρυθμό κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο δεύτερος αγώνας της σαιζόν, που θα πραγματοποιηθεί στην ίδια πίστα την προσεχή Κυριακή, θα αποτελέσει μια ευκαιρία η Alfa Romeo Racing Orlen να αξιοποιήσει την πολύτιμη εμπειρία που απέκτησε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Frédéric Vasseur – Επικεφαλής της ομάδας Alfa Romeo Racing ORLEN και CEO της Sauber Motorsport AG

«Είναι πάντα καλό να κατακτάς βαθμούς στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, όμως υπήρξαν και ακόμα πιο σημαντικά θετικά στοιχεία στον τερματισμό. Ο ρυθμός μας ήταν σαφώς καλύτερος σε σχέση με τις κατατακτήριες δοκιμές και καταφέραμε να αντλήσουμε περισσότερη απόδοση από την C39.  Ως ομάδα καταφέραμε και παραμείναμε ψύχραιμοι στις εκπλήξεις που έφερε ο αγώνας και οι δύο πρώτοι βαθμοί αποτελούν επιβράβευση για όλους μας. Είναι κρίμα που ο Kimi εγκατέλειψε, αλλά θα αναλύσουμε το πρόβλημα και θα εξασφαλίσουμε ότι στον επόμενο αγώνα και τα δύο μας αυτοκίνητα θα παλεύουν για μια θέση στη βαθμολογούμενη 10αδα.

Kimi Räikkönen (αριθμός μονοθεσίου 7 – “Stelvio”)

Alfa Romeo Racing ORLEN C39 (Chassis 02/Ferrari)          
Θέση: Εγκατέλειψε       
Ταχύτερος γύρος: 1:09.031         
Ελαστικά: Medium (25 γύροι) – Hard (27 γύροι) – Soft (2 γύροι – εγκατέλειψε)               

«Είναι κρίμα να τελειώνει έτσι ο αγώνας και ενώ τα πράγματα έδειχναν να πηγαίνουν καλά για εμάς. Σε σχέση με τις κατατακτήριες κάναμε μεγάλη πρόοδο και είχαμε έναν καλό ρυθμό. Η έξοδος του Αυτοκινήτου Ασφαλείας μας κόστισε θέσεις, όμως είχα καινούργια ελαστικά και μπορούσα να παλέψω για βαθμούς. Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε. Όλα συνέβησαν πολύ ξαφνικά. Θα πρέπει να εξετάσουμε τι ακριβώς έγινε. Για την ώρα θα πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία και να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το μονοθέσιο.»

Antonio Giovinazzi (αριθμός μονοθεσίου 99 – “Giulia”)

Alfa Romeo Racing ORLEN C39 (Chassis 04/Ferrari)          
Θέση: 9η             
Ταχύτερος γύρος: 1:08.796         
Ελαστικά: Medium (26 γύροι) – Hard (30 γύροι) – Soft (1 γύρος) – Soft (14 γύροι)           
 

«Είμαι πολύ χαρούμενος για το σημερινό αποτέλεσμα. Μετά από τις δύσκολες κατατακτήριες δοκιμές, το να κερδίσουμε μερικούς βαθμούς ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να πετύχουμε. Ο αγώνας δεν ήτα εύκολος και δυσκολευτήκαμε στην αρχή, αλλά στη συνέχεια βελτιώσαμε το ρυθμό μας. Φυσικά σε έναν τόσο χαοτικό αγώνα χρειάζεσαι και τύχη και ήμασταν έτοιμοι να αρπάξουμε κάθε ευκαιρία. Παλέψαμε σκληρά και η 9η θέση είναι μια πολύ καλή αρχή για τη σαιζόν. Χαίρομαι πολύ για όλους στην ομάδα. Έχουμε ακόμα πολλά να βελτιώσουμε, αλλά είναι η αρχή της χρονιάς και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Ανυπομονώ για τον επόμενο

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.