Θρίαμβος της DS Automobiles

By  |  0 Comments

Η DS Automobiles, σε έναν απίστευτα συναρπαστικό αγώνα στο πρώτο E-Prix του Βερολίνου είδε τον Antonio Felix Da Costa να προηγείται από την pole position μέχρι και την καρώ σημαία του τερματισμού, καταφέρνοντας να διευρύνει το προβάδισμα στη βαθμολογία οδηγών και κατασκευαστών, στον πρώτο αγώνα του πιο έντονου φινάλε στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η ABB Formula E αποτελεί ένα από τα συναρπαστικότερα Πρωταθλήματα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς συγκεντρώνει τις περισσότερες συμμετοχές Κατασκευαστών, ενώ φέτος θα γίνει κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν: ένα φινάλε έξι αγώνων σε εννέα ημέρες στη γερμανική πρωτεύουσα. Τόσο οι οδηγοί, όσο και οι ομάδες θα είναι υπό μεγάλη πίεση, καθώς αγωνίζονται σε τρεις διαφορετικές πίστες.

Η DS Automobiles με τις δύο πρώτες θέσεις στις κατατακτήριες δοκιμές, εξασφάλισε την πρώτη σειρά εκκίνησης στον αγώνα με τον Antonio Felix Da Costa και τον Jean-Éric Vergne. Ενώ ο Antonio ήταν το φαβορί, ο teamate του Jean-Éric έκανε έναν απίστευτο αγώνα, αλλά δυστυχώς απομακρύνθηκε από την κορυφή ύστερα από ένα ατύχημα. Το αποτέλεσμα σήμερα δίνει στον Antonio ένα προβάδισμα 41 πόντων στη βαθμολογία των Οδηγών και στην DS Automobiles ένα προβάδισμα 36 πόντων στη βαθμολογία των Κατασκευαστών, με πέντε ακόμη αγώνες να απομένουν για να ολοκληρωθεί το φετινό Πρωτάθλημα.

Antonio Felix Da Costa, P1:

“Είμαι ευγνώμων. Έχοντας τρέξει τόσους πολλούς αγώνες στο παρελθόν, μου έχουν δώσει την κατάλληλη εμπειρία, αλλά επίσης μου έχουν δημιουργήσει μία απίστευτη δίψα για την κατάκτηση τίτλων. Έχουμε ένα από τα καλύτερα μονοθέσια στο Πρωτάθλημα. Το σύστημα κινητήρας – μετάδοση της DS Automobiles είναι απίστευτο και η ομάδα έχει δώσει τόσα πολλά σε εμένα και στον Jean-Éric, οπότε το μόνο που μπορώ να εκφράσω είναι ευγνωμοσύνη σε όλους στην ομάδα για τη νίκη αυτή σήμερα. Έχουμε ακόμη πέντε αγώνες που πρέπει να κατακτήσουμε πολλούς πόντους για να τελειώσουμε έτσι όπως ονειρευόμαστε την φετινή αγωνιστική περίοδο και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ σε αυτήν την ομάδα.”

Jean-Éric Vergne, DNF:

“Είχαμε μια τόσο καλή αρχή σήμερα. Στις κατατακτήριες δοκιμές ήμουν πολύ καλός και είχα καλή αίσθηση του μονοθεσίου. Το να εξασφαλίσουμε την πρώτη σειρά της εκκίνησης κάνοντας το 1-2 ήταν ωραίο συναίσθημα, οπότε είναι πραγματική απογοήτευση που δεν κατάφερα να βρεθώ στο βάθρο των νικητών. Θα ήταν ότι καλύτερο να είχαμε και δεύτερο αυτοκίνητο στο βάθρο. Τα καλά νέα όμως, είναι ότι έχουμε άλλους πέντε αγώνες και πολλούς πόντους να διεκδικήσουμε, οπότε το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμη.”

Mark Preston, Διευθυντής ομάδας DS TECHEETAH:

“Αυτή η ομάδα δεν σταματά ποτέ να με εκπλήσσει. Είχαμε 158 ημέρες χωρίς αγώνες και επανέρχονται σε αυτούς σαν να μην είχαμε κάνει τίποτα άλλο εκτός από το να αγωνιζόμαστε. Οι δύο πρώτες θέσεις στη γραμμή εκκίνησης και ο απίστευτος αγώνας μας αφήνουν ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς θα μπορούσαμε να είχαμε και δεύτερο οδηγό στο βάθρο των νικητών. Αυτό που φαινόταν τόσο ελπιδοφόρο για τον JEV σήμερα αποδείχθηκε το αντίθετο, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι ο JEV θα επιστρέψει αύριο και θα έχει καλύτερη τύχη. Άλλωστε απομένουν ακόμη 5 αγώνες. Συγχαρητήρια στον Antonio για τη νίκη του σήμερα, τη δεύτερη τη φετινή σεζόν με την ομάδα μας, και στη Formula E για την διοργάνωση του αγώνα με τόσο αποτελεσματικό τρόπο. Συγχαρητήρια σε όλους!”

Xavier Mestelan Pinon, Διευθυντής απόδοσης DS:

“Πρώτος γύρος για τον Antonio στην αναμέτρηση των έξι αγώνων, ο οποίος κατέκτησε πολύ εντυπωσιακά την pole position και κέρδισε τον αγώνα με πολύ καλό προβάδισμα, ένα σενάριο που ισχυροποιεί τις θέσεις μας στην κορυφή και των δύο πρωταθλημάτων. Φυσικά, είμαστε απογοητευμένοι με τον Jean. Σίγουρα θα μπορούσε να ήταν στο βάθρο, αλλά θα το αναλύσουμε και θα επιστρέψουμε αύριο πιο δυνατοί. Το σημαντικό σημείο εδώ είναι ότι η DS E-TENSE FE20 ήταν το γρηγορότερο μονοθέσιο, τόσο στα προκριματικά, όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα, και αυτό είναι το πιο σημαντικό για τους επόμενους αγώνες.”

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.