Διπλό βάθρο για Briché (video)

By  |  0 Comments

Με τη νίκη στον εναρκτήριο αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος TCR στη Monza, και τη δεύτερη θέση στον επόμενο αγώνα, ο διεκδικητής του τίτλου για το 2019 TCR Julien Briché εξασφάλισε δύο ακόμα τερματισμούς του Peugeot 308 TCR στο podium. Τελειώνοντας το Σαββατοκύριακο 26/27 Σεπτεμβρίου το πρωτάθλημα του 2020, απέδειξε τις εκπληκτικές επιδόσεις και την αξιοπιστία του αυτοκινήτου σε ένα ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων πρωτάθλημα.

  • Το σκηνικό του τρίτου γύρου της σεζόν για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα TCR του 2020, στη θρυλική πίστα της Monza στην Ιταλία, βρίσκει τον Julien Briché – που η τύχη δεν ήταν με το μέρος του μέχρι στιγμής φέτος – να ανακαλύπτει τον παλιό καλό του εαυτό στο τιμόνι του ταχύτατου Peugeot 308 TCR. Αφού προηγήθηκε στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά, ο δευτεραθλητής του 2019 συνέχισε να ηγείται και στα προκριματικά καθώς βρέθηκε να ξεκινά από την τέταρτη θέση του grid. Στον πρώτο αγώνα, εκμεταλλεύτηκε την…«επακούμβηση» των δύο αντιπάλων του και κατάφερε να ανέβει αμέσως στη δεύτερη θέση, προτού πάρει το προβάδισμα στον δεύτερο γύρο παραμένοντας εκεί μέχρι τον τερματισμό.

Με αυτόν τον τρόπο, ο οδηγός και επικεφαλής της ομάδας JSB Compétition επέστρεψαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου, για πρώτη φορά μετά τον τελευταίο αγώνα του 2019, επίσης στη Monza. Την επόμενη μέρα, ο οδηγός ολοκλήρωσε το εξαιρετικό Σαββατοκύριακο στην Ιταλία, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, στον δεύτερο αγώνα, μετά από έντονη πίεση στον πρώτο καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Τα αποτελέσματά του τον έφεραν στη δέκατη θέση της γενικής κατάταξης του πρωταθλήματος.

  • Οι άλλοι γνωστοί διεκδικητές του πρωταθλήματος, με τα ίδια Peugeot 308 TCR, οι αδελφοί Clairet, της ομάδας Clairet Sport, δικαίωσαν την καλή τους φήμη στα προκριματικά, καταφέρνοντας να πλασαριστούν στην 3η θέση του grid ο Jimmy, και στην 7η ο Teddy. Δυστυχώς και οι δύο οδηγοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα εξαιτίας μίας επαφής, φροντίζοντας όμως να δείξουν το αγωνιστικό τους πνεύμα και τη μαχητικότητά τους, στον αγώνα της δεύτερης μέρας, καθώς βρέθηκαν και οι δύο σε θέση επίθεσης. Ο Jimmy έφτασε ελάχιστα πριν το podium τερματίζοντας τέταρτος, ενώ ο Teddy πέρασε έκτος τη γραμμή του τερματισμού, φεύγοντας από τη Monza στην 8η θέση της γενικής βαθμολογίας.
  • Η επιτυχία του Peugeot 308 TCR στο διεθνές προσκήνιο των αγώνων, δεν πέρασε απαρατήρητη. Αυτό φάνηκε και στη Δανία, όπου στο εθνικό πρωτάθλημα TCR της χώρας, τον επόμενο χρόνο θα λάβουν μέρος πέντε 308 TCR. Ο Brian Madsen, ο επίσημος αντιπρόσωπος της Peugeot Sport, συμπεριέλαβε στην αγωνιστική ομάδα της Peugeot τον 17χρονο  Gustav  Birch  και τον Casper Elgaard – με οκτώ συμμετοχές στον αγώνα των 24 ωρών του Le Mans και νικητή τριών από τους πέντε αγώνες του εθνικού πρωταθλήματος TCR της Δανίας φέτος. Επιπρόσθετα, η παρθενική νίκη του Peugeot 308 TCR στη Δανία, είναι σίγουρα πολύ κοντά, καθώς ο Michael Markussen προηγείτο στο μεγαλύτερο μέρος του 2ου αγώνα στο Djursland  αυτό το Σαββατοκύριακο. Τελικά ο πρώτος αγώνας βρήκε τρία Peugeot να τερματίζουν στην πρώτη δεκάδα, ενώ δύο απο αυτά επανέλαβαν την ίδια επίδοση και στο δεύτερο αγώνα.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Olivier Fuet, Αγωνιστικός Διευθυντής ομάδας Peugeot Sport

“Αυτό το σαββατοκύριακο στην Ιταλία επιβεβαίωσε την εξαιρετική απόδοση και την αξιοπιστία του Peugeot 308 TCR, όπου το αυτοκίνητο πέτυχε την πρώτη νίκη της χρονιάς και ο οδηγός το δεύτερο και τρίτο βάθρο της σεζόν. Αντιμετωπίζοντας μία δύσκολη αρχή της σεζόν, είναι αυτονόητο ότι είμαι χαρούμενος που βλέπω τον Julien Briché εκεί που πραγματικά ανήκει – στην κορυφή. Με τρεις γύρους να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά τόσο με την ομάδα JSB Compétition όσο και με την Clairet Sport, για να διατηρήσουμε αυτό το momentum και να πιέσουμε για περισσότερους τερματισμούς στο βάθρο – και τελευταίο αλλά όχι άνευ σημασίας: είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε δύο ακόμη Peugeot στο grid του εθνικού πρωταθλήματος TCR της Δανίας, το επόμενο έτος!”

Julien Briché, Team Manager και οδηγός της αγωνιστικής ομάδας JSBCompétition

“Επιτέλους! Αυτή η νίκη είναι μία τονωτική ένεση ηθικού για εμάς. Ήμασταν σε καταιγιστικό ρυθμό από την αρχή, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στα ελεύθερα δοκιμαστικά την Παρασκευή, και ένιωσα εξαιρετικά άνετα καθόλη τη διάρκεια των προκριματικών. Στην αρχή του πρώτου αγώνα, με προσπέρασαν για λίγο, αλλά κατάφερα να ξανακερδίσω τη θέση μου και μόλις μπήκα επικεφαλής, όλα εξελίχθηκαν πολύ ομαλά. Στον δεύτερο αγώνα, αναρριχήθηκα και πάλι από την τέταρτη θέση του grid, και είχα ένα συναρπαστικό αγώνα με τον [Pepe] Oriola. Ήμουν λίγο πιο γρήγορος από αυτόν, αλλά εκείνος κρατούσε λυσσαλέα τη θέση του. Έκανα ότι μπορούσα για να τον προσπεράσω, αλλά δυστυχώς, δεν υπήρχαν αρκετοί γύροι στον αγώνα! Ωστόσο, με μια νίκη και δύο φορές στο βάθρο, ήταν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!”

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.