Έγινε Λαγός!

By  |  0 Comments

Στις 24 – 25 Οκτωβρίου, στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου, διεξήχθη ο 5ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift σε μια ανανεωμένη και πολύ ανταγωνιστική διαδρομή, η οποία χάρισε μοναδικό θέαμα και μεγάλες συγκινήσεις. Νικητής στην κατηγορία  PRO, ο Γεώργιος Λαγός BMW E36, ο οποίος κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, με τον Ευγενίδη Ιωάννη Βερνίκο Nissan 350Z, να κερδίζει στην κατηγορία Street Legal!

Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε με την κατηγορία PRO, αυτή των διπλών περασμάτων, όπου μεγάλος νικητής και πρωταθλητής για το 2020, αναδείχθηκε ο Γεώργιος Λαγός BMW E36, ο οποίος με εκπληκτικές εμφανίσεις όλη τη διάρκεια της χρονιάς κατέκτησε τον τίτλο με έναν αγώνα να απομένει για την ολοκλήρωση του θεσμού. Για να συμβεί αυτό στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου στην ανανεωμένη και πολύ ανταγωνιστική διαδρομή, χρειάστηκε να κερδίσει στον τελικό τον Χαράλαμπο Χρυσανθόπουλο BMW E36, ο οποίος παρά τα εκπληκτικά του περάσματα βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Στην τρίτη θέση ο μαχητικός Αθανάσιος Κοράκης Nissan Silvia, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στους τελευταίους αγώνες. Στην τέταρτη θέση ο πολύ βελτιωμένος στην πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία  Αλέξανδρος Σπονδυλίδης Nissan 350Z, ο οποίο  πραγματοποίησε πολύ όμορφα περάσματα , αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο πάντα σταθερός Μανώλης Νταής Nissan 200SX.

Στην έκτη θέση της κατηγορίας PRO, βρέθηκε ο Γεώργιος Παπαγεωργίου BMW E36, που δεν κατάφερε να επαναλάβει το αποτέλεσμα της Χίου. Στην έβδομη θέση βρέθηκε ο Ηρακλής Λεόντης Nissan Silvia. Ο Σπύρίδων Μανής BMW E36, στην επανεμφάνιση του στους αγώνες κατέλαβε την όγδοη θέση. Στην ένατη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Παναγιώτης Εγγλεζόπουλος Nissan Silvia, με τον Τζανή Αξιωτάκη Mazda RX7, να συμπληρώνει την δεκάδα της κατηγορίας PRO.

Μετά τις μεγάλες μάχες της κατηγορίας PRO, την σκυτάλη έλαβε η πολυπληθής κατηγορία Street Legal, αυτή των μονών περασμάτων, με την καινούργια διαδρομή να συμβάλει τα μέγιστα  για το σπουδαίο θέαμα και τις επιδόσεις όλων των αθλητών. Μεγάλος νικητής σε έναν εντυπωσιακό τελικό που κρίθηκε στις λεπτομέρειες αναδείχθηκε ο Ευγενίδης Ιωάννης Βερνίκος Nissan 350Z, επικρατώντας του εντυπωσιακού Γεώργιου Θεοδωρογιάννη Subaru Impreza. Ο οδηγός από το Καρπενήσι σημείωσε το καλύτερο του αποτέλεσμα στην μέχρι τώρα αγωνιστική του εμπλοκή στο χώρο του Drift. Το τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσε ο σταθερός για ακόμη μια φορά Παναγιώτης Ράπτης Nissan 200SX, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει στον μικρό τελικό, του εντυπωσιακού Ευστάθιου Τσαγκαρουσιάνου BMW E30. Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο πρωταθλητής της κατηγορίας Street Legal το 2018 Παναγιώτης Γρηγορίου, γνωστός σε όλους ως “Spinnerakos” BMW E36.

Ο Αθανάσιος Παχής BMW E36, προσπάθησε για κάτι αξιόλογο όλο το διήμερο αλλά έμεινε στην έκτη θέση. Στην έβδομη θέση βρέθηκε ο Ιωάννης Παπαβασιλείου BMW E36, δείχνοντας πόσο έχουν βελτιωθεί οι αγωνιστικές του επιδόσεις. Ο Ευάγγελος Λεβεντογιάννης BMW E30, κατέλαβε την όγδοη θέση με σταθερή και εντυπωσιακή οδήγηση. Μεγάλος άτυχος της ημέρας ήταν ο Κωνσταντίνος Τσιάκας Opel Ascona, πέτυχε το καλύτερο βαθμολογημένο πέρασμα αλλά μια μηχανική βλάβη τον έθεσε εκτός αγώνα, αφήνοντας τον στην ένατη θέση. Την δεκάδα συμπλήρωσε ο Μιχαήλ Κλωνάρης BMW E30.

Δηλώσεις Πρωταγωνιστών:

Γεώργιος Λαγός BMW E36 Κατηγορία PRO

” Είμαι πολύ χαρούμενος που οι κόποι μας για φέτος ανταμείφθηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα μου για την προετοιμασία του αυτοκινήτου σε όλους τους αγώνες, αλλά και την οικογένεια μου που με στήριξε και μου έδωσε ώθηση για να καταφέρω αυτό το αποτέλσμα. Ευχαριστώ θερμά όλους και εύχομαι του χρόνου να έχουμε μια όμορφη αγωνιστική χρονιά, με θεατές και ανοιχτές πίστες και πάλι.”

Ευγενίδης Ιωάννης Βερνίκος Nissan 350Z Κατηγορία Street Legal

” Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Ήταν ένας πολύ όμορφος αγώνας με έντονο συναγωνισμό. Εμείς είχαμε έναν στόχο για να μείνουμε στο κυνήγι του τίτλου. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου, τους μηχανικούς μου και όλους όσους  στηρίζουν την προσπάθεια μου.”

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.